Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@patron3535, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Immigration Smuggling konusu hayırlı olsun... n-400 le vatandaş olan kişinin de vatandaşlığını kaybedebileceği yazılıyor immigration smuggling nedeniyle

Bu avukatlar, ozellikle facebook, instagram gibi yerlerde karsilasacaginiz avukatlar insanlarin yuregine korku salmayi cok seviyorlar. Boylece insanlari kendilerine cekip para kazanma derdindiler.

Oncelikle, ABD'de hic bir devlet kurumunun, ne USCIS ne Department of State, ne ICE ne de baska bir kurumun N400 Naturalization ile alinmis vatandasligi iptal etme yetkisi yok! Hic biri bu islemi yapamaz. Vatandasligi iptal etme yetkisi sadece mahkemelerdedir. Eger bir kurum bir kisinin vatandasligini iptal etmek istiyorsa mahkemeye basvurmak ve delilleri hakime sunmak zorunda.

N400 ile kazanilmis vatandasligin iptaline sebep olacak suclar bellidir. Bunun haricindeki suclar vatandasligin kaybina sebep olmaz, herhangi bir vatandas gibi sucunun cezasi neyse ceker veya oder ve hayatina devam eder.

Peki N400 ile kazanilmis vatandasligin kaybina sebep olacak durumlar nelerdir?

1- Fraudulent or Illegal Procurement:
    Vatandaslik icin gerekli sartlari saglamadan vatandasligi almak. Ornegin 5 yillik surede en az 30 ay ABD'de yasamak, 6 aydan fazla ABD disinda kalmamak vs gibi.

2- Fraudulent or Illegal Procurement:
    Vatandaslik surecinde en basta elde edilen GC surecinde sahtecilik, fraud, sahte evrak, bilgi gizlemek veya yanlis bilgi verilmesi. Ornegin GC basvuru surecinde evli oldugu halde bekarmis gibi belge vermek, cocugu oldugu halde cocugu yokmus gibi sureci ilerletip bitirip GC elde etmek veya sahte evlilikle GC elde etmek gibi, vs.

3- Concealment or Misrepresentation:
    Vatandaslik basvurusunda yalan, sahte beyanlarda bulunmak, fraud, sahte dokuman sunmak. Suclari gizlemek, yanlis ve eksik beyan vermek bu sayede vatandasligi almak.

Permanent Resident, yani GC statusundeyken su suclari islemis ve bunlari gizlemis ise vatandasligi kaybeder:

Aggravated identity theft.
    Child molestation.
    Elder abuse.
    Embezzlement.
    Incest.
    Kidnapping.
    Money laundering.
    Murder.
    Narcotics trafficking.
    Pill mill prescription fraud.
    Possession or production of child sexual abuse material.
    Serial rape.
    Sex trafficking.
    Sodomy.
    Tax fraud.

Son maddeye dikkat! Tax Fraud!
    Vergi beyanlarinizda asla ama asla sahtecelik yapmayin, vergi kacirmaya calismayin.
    ABD'deki en buyuk suclardan biridir ve GC'li olarak karisacaginiz bir vergi sucu vatandasligi almaniza engel olabilir ve almis olsaniz bile geriye donuk arastirmada ortaya cikarsa vatandasligi kaybetmenize bile sebep olabilir.

4- Treason:
    Vatana ihanet

5- Membership in Subversive Organizations:
    ABD'nin dusman olarak belirledigi organizasyonlara ve teror orgutlerine uyelik ve bunlar icin calismak

6- Dishonorable Military Discharge
    Vatandaslik askerlik yoluyla alinmissa askerde kalinmasi gerekli sureden once ayrilmak veya 'honorable' olmayan bir sekilde ordudan cikarilmak.

Bu durumlarda vatandasligin iptalini isteyen devlet kurulusu mahkemeye basvurmak ve hakime tartismaya yer birakmayacak sekilde net deliller sunmak zorunda. Karari hakim verir.

• @smartcells bahsettiğim gerçek bir konu uscis den gelen yazıyı paylaştı avukatlar. Dediğiniz gibi muhtemelen mahkeme süreci işleyecek n400 ile vatandaşlık alan kişi için n400 başvuru sorularında bu konuda soru varmış orda yanlış beyan yaptığı düşünülüyor. Yeni yeni konular şimdi de 50milyon vizesi olan kişileri incelemeye alacaklarmış bakalım o taşın altından ne çıkacak.

A naturalized US citizen who committed alien smuggling before becoming a citizen can face denaturalization and removal if they lied about it on their N-400 application. The N-400, Application for Naturalization, explicitly asks if you have ever helped anyone enter or try to enter the United States illegally.

• ⭐⭐⭐⭐

@smartcells bahsettiğim gerçek bir konu uscis den gelen yazıyı paylaştı avukatlar. Dediğiniz gibi muhtemelen mahkeme süreci işleyecek n400 ile vatandaşlık alan kişi için n400 başvuru sorularında bu konuda soru varmış orda yanlış beyan yaptığı düşünülüyor. Yeni yeni konular şimdi de 50milyon vizesi olan kişileri incelemeye alacaklarmış bakalım o taşın altından ne çıkacak.

A naturalized US citizen who committed alien smuggling before becoming a citizen can face denaturalization and removal if they lied about it on their N-400 application. The N-400, Application for Naturalization, explicitly asks if you have ever helped anyone enter or try to enter the United States illegally.

N400 basvurusunda bir problem varsa vatandasligini iptal edebililrler.

Dava dosyasi hakimin onune gittiginde hakimin ilk soracagi soru (veya savunma avukatinin) GC basvurusunda, GC basvuru surecinde verdigi evraklar, beyanlarda, GC alindiktan sonra permanent resident doneminde ve sonrasinda vatandaslik basvurusu ve vatandasligin onaylanmasinda bu kisinin verdigi bilgilerde, beyan;larda, evraklarda herhangi bir sahtecilik, fruad, eksik ya da yanlis olan bir sey var mi, bu kisi bu surecler boyunca yukarida sayi;lan suclardan birini isledi mi, vatandas olmasina engel olacak bir durumu var miydi olacaktir. Eger vatandas olmasina engel olacak bir durumu vardiysa davaci kurumun net delilleri sunmasini isteyecektir. Bu sorularin cevaplarinin hepsi hayir ise vatandasligin iptalini gerektirecek bir sey yok demektir. Temiz bir surecle vatandasligi hakketmis ve almis demektir. Vatandas olduktan sonraki islenen suclar vatandasligin iptali icin bir neden degildir, o suclarin cezasi neyse onun cezasini ceker. N400 yoluyla vatandaslik almis birinin, bunu alincaya kadar olan surecteki islemleri ve suclari vatandasligin iptali icin bir neden olabilir ancak.

Zaten senin yazdigin kisimda da bu net bicimde ifade ediliyor:
    "..alien smuggling before becoming a citizen"

Tum surec temiz ise hakim talebi red edecektir, isledigi suclar icin normal vatandaslara nasil islem uygulaniyorsa onlari yapin diyecektir. Eger bu kisi vatandas olduktan sonra sahte evlilik yoluyla birine GC aldirmak sucu islediyse bunun cezasi 10 yila kadar hapis, daha fazlasi degil.

• @tugb-ylmz merhaba, bizim de 15 ay oldu uzatma kagidiniz geleli ama halen green kart gelişme yok, bende 1.5 ay önce vatandaşlığa başvurdum beklemedeyim,deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olurum

• @smartcells hocam benim bu gelen yazidan ve avukat aciklamalarindan anladigim n400 basvurusu oncesi eşi olacak kişiyi öğrenci vizesi ile Amerika ya getiriyor ancak bu kişi öğrenci vizesinde beyan ettiği adresde kalmak yerine evleneceği kişinin yanımda kalıyor muhtemelen okul işi sadece vize almak için kullanılmış sonra kişi vatandaşlık alıyor sonrası evlilik ve green card başvurusu. Biliyorsunuz birçok kişi eş vizesi ile gelmek yerine ABD ye turist yâda öğrenci vizesiyle gelip o sırada evlenip aos yoluna gidiyor evlilik sahte değilse çok da kimsenin umurunda değildi bu konular ancak green card başvurusunda bu şekilde inceleme ve red verme konulara ne kadar detaylı bakmaya başladıklarını ve göçmenliği zorlaştırıldığı bir dönemi anlamak açısından güzel bir örnek.

• Vatandaşlık sinavinin herhangi bir aşamasından kalan var mi? Burda gördüğüm kadarıyla yok gibi. Benim kafama takılan; Yes'li No'lu soruları karistirirsak ne olur? Çünkü hızlı okuduklarını duyuyorum ve anlamadigimiz sorulara ters cevap verirsek..

• @Erkangeziyor hepsi no değil mi? Bende 2 aya başvuracağım öyle kabaca baktım hepsi no bende diye hatırlıyorum. Olsa olsa trafik cezanız varsa ona yes olabilir sanki

• @patron3535, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Erkangeziyor hepsi no değil mi? Bende 2 aya başvuracağım öyle kabaca baktım hepsi no bende diye hatırlıyorum. Olsa olsa trafik cezanız varsa ona yes olabilir sanki

1-2 tane yes var aralarında askerlikle ilgili sırayla soruyorlarsa karışmaz herhalde ya da ezberlemek lazım. sonrasında yes'li sorular var

• Merhaba bugün vatandaşlık görüşmem vardı. Hatırladığım kadarıyla paylaşayım.
    Ben evlilik dayanaklı başvuru yaptım. Eşim Amerikan vatandaşı. 4 yıldır evliyim. 3. Yıl sonunda başvuru hakkım oldu. Aynı zamanda 2 yıllık koşullu Green Card koşulunu kaldırmak için interview yapılmış ve oturumum 48 ay daha uzatılmıştı. Fakat neredeyse 1 yıllık green kartım fiziken hala gelmemişti elimde sadece oturum uzatma mektubu vardı.
    CT eyaletinde 2 Nisanda başvuru yaptık. 5 ağustosta görüşme bildirimi geldi. 9 Eylül saat 13:30 da görüşmem vardı.
    Gelen bildirimde combo şekilde iki görüşme gibi görünüyordu. Hem green card hem vatandaşlık için.
    Randevu saatinden 15 dk önce binaya girdik. Eşim 3 yaşındaki oğlumuzla birlikte gireceğimizi düşünüyorduk. Fakat interview yapacak görevli bizi çağırınca kapıda eşimle oğluma siz burada bekleyin dedi ve beni içeri aldı.
    Have you everli sorulardan başladı sonra kişisel bilgiler sordu. Bir cümle okudu ve tablete yazmamı istedi.
    “The President lives in The White House.”
    Sonra tablette çıkan bir cümleyi okumamı istedi.
    “Who lives in the White House?”
    Civic testten 6 soru sordu.
    1.What do we call the first amentments to the constitution?
    2. What did the Declaration of Independence do?
    3. When was the Declaration of Independence adopted?
    4. Who is the father of our country?
    5. Why does flag have 50 stars?
    6. What is one right or freedom from the first amendment?
    Görevli çok sakin güler yüzlü ve nazikti iyi birine denk geldiğimi düşündürdü. Çünkü ben heyecanlı olduğumu söylediğimde bana rahat ol bu sadece bir konuşma interview olarak düşünme dedi. Sadece vatandaşlık sınavı olsa çok daha kısa sürerdi ama benim green cardla ilgili de ayrı bir kaç soru sordu ve bilgisayarda uzun süren işlemler yaptı.
    Sonra bir dosyada bazı işaretlemeler yapıp bana congratulations dedi. Yemin töreni var ama sana yetişmiyor, yemin töreni için evine bir mail gelecek dedi. Ben çok fazla gergindim ve heyecan yapmıştım yine de çok güzel geçti.
    Bekleyenlere başarılar dilerim umarım herkesin gönlünden geçen gerçek olur.

• @tugb-ylmz Tebrikler. Hayirli olsun.

• @Ryback teşekkür ederim

• @tugb-ylmz hayırlı olsun tebrikler deneyimleriniz için teşekkürler

• Merhabalar,
    Greencardliyim ve bes yillik surem doldu. 2020 yilinda temmuz ayinda gelip bir hafta kalip kartimi almis daha sonrada 6 ay dolmadan birer hafta gelip kalmistim, tam yerlesmem 2021 temmuzda oldu. vatandasliga basvurmak icin N400 doldurunca ilk geldigim yil tax return doldurmadigimi, burda yasamasam bile doldurmam gerektigini, son bes yilin tax returnunu istediklerini anladim. 2020 yilinda amerikada adresim vs. yoktu zaten Covid zamani idi. O sirada turkiyede calistim. sorularim:

1- 2020 yili icin ne yapmami onerirsiniz?
    2- 2026 subatta tax return yapip son bes yil diyerek basvuru yapsam sorun olur mu?
    3- 2020 yili tax return icin kimden yardim alabilirim?

Bilgisi ve tecrubesi olanlar yardim ederse cok sevinirim.

• @dras 2020 yılında temmuz ayında ilk giriş yaptığınız tarihten yıl sonuna kadar 12.600 dolardan az kazandıysanız vergi bildirimi yapmanız gerekmiyor olmanız lazım. Bunu araştırın. Biz ilk girişi eylül ayında yapmıştık, ilk yıl için tax file etmedik. 5 yılın dolmasına 90 gün kala 4 yıllık tax returnleri sisteme yükleyip vatandaşlığımızı almıştık. Bizim durumumuz sizin için geçerliyse şu an vatandaşlığa başvurabilirsiniz. Buna göre araştırmanızı tavsiye ederim.

• @dras cevap verildiği üzere geliriniz yoksa yada belli bir miktarın altındaysa tax return yapma zorunluluğunuz yok. Ayrıca geriye dönük yıllar için tax return her zaman yapılabilir mektup ile yapıyorsunuz. Tax konularında size CPA denen kişiler yardımcı oluyor bi tür bizdeki muhasebeci

• @tugb-ylmz Tebrik ederim ,Yemin toreni en eglenceli ve gurur dolu hislerin olustugu kisim...Hatirliyorum da benim torende 21 farkli ulkeden 52 kisi vardi benimle birlikte 2 turk daha vardi....Hukumet binasini terk ederken muhtesem bir rahatlama hissi sizi bekliyor olacak ve cok sukur artik bitti diyeceksiniz...Enjoy it my friend...Basardin.. (Y)

• @NewyorkNewyork çok teşekkür ederim. Sınavı geçtiğimden beri bile o rahatlamanın bir kısmını yaşıyorum. Eminin yemin töreni sonrası tam olarak yaşarım. Herkese gönlündekini yaşamasını görüşmeleri kolayca geçmelerini diliyorum 🙂

• Gazamız mübarek olsun. Yarın yeni yönetmelik yayınlanıyor, test sistemi 2020 versiyonu olduğu açıklandı 20/128. 20 de 12 bilmek gerekiyor.

• @Erkangeziyor, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Erkangeziyor hepsi no değil mi? Bende 2 aya başvuracağım öyle kabaca baktım hepsi no bende diye hatırlıyorum. Olsa olsa trafik cezanız varsa ona yes olabilir sanki

1-2 tane yes var aralarında askerlikle ilgili sırayla soruyorlarsa karışmaz herhalde ya da ezberlemek lazım. sonrasında yes'li sorular var

Tebrikler, bende sizin durumunuzun aynisindayim, obur ay interviewim olucak. Banada fiziksel green card daha ulasmadi ve uzatma mektubum bulunmakta. Bir kac sorum var cevaplayabilirseniz cok memnun olurum:

Interviewe Amerikan vatandasi esimde mi giricek benimle?
    Evlilik uzerinden green card sahibiyim ve vatandasliga basvuruyorum, esimle birlitke olan hayatimiz ve evliligimizle ilgil birseyler soracaklar mi? Size sordularsa neler sordular hatirlayabiliyor musunuz?
    Genel olarak tavsiyeniz nelerdir ?

• Merhabalar herkese, bir sorum olacaktı. Ben ülkeye kartın basılması içim giriş yaptım 27 Ekim 2023’te, çıkışım da 29 Ekim 2023’te oldu. Sonra 2 Mayıs 2024’te temelli giriş yaptım. Bu zamana kadar hala Amerikadayım sadece birkaç haftalık bir çıkışım oldu. Vatandaşlık başvurusu için hesaplamalar yapıyorum. 29 Ekim 2023’ten itibaren hesapladığımda 6 ay 3 gün ülke dışında kalıyor gözüküyorum bu şekilde sanırım vatandaşlık için sürem sıfırlanıyor 3 gün için bir esneklik sağlanabiliyor mu görevli tarafından mesela finansal birikim için Türkiye’deydim diye açıkla yapılsa. Ve gelir gelmez 2 gün sonra çalışmaya başlayıp vergi ödemeye başladım hemen banka hesabı açtım bu da ülkeye bağlılığımı gösteren bir kanıt olarak sunulur mu? Daha önce böyle bir şey yaşayan var mıdır ? 6 ayı sadece birkaç gün geçiren ve vatandaşlık başlangıç tarihini etkilemeyen ?

Benzer Başlıklar

• 44
  • 6
  • 101
  • 13
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |