Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

• ⭐⭐

@tugb-ylmz Tebrikler. Hayirli olsun.

• @Ryback teşekkür ederim

• @tugb-ylmz hayırlı olsun tebrikler deneyimleriniz için teşekkürler

• Merhabalar,
    Greencardliyim ve bes yillik surem doldu. 2020 yilinda temmuz ayinda gelip bir hafta kalip kartimi almis daha sonrada 6 ay dolmadan birer hafta gelip kalmistim, tam yerlesmem 2021 temmuzda oldu. vatandasliga basvurmak icin N400 doldurunca ilk geldigim yil tax return doldurmadigimi, burda yasamasam bile doldurmam gerektigini, son bes yilin tax returnunu istediklerini anladim. 2020 yilinda amerikada adresim vs. yoktu zaten Covid zamani idi. O sirada turkiyede calistim. sorularim:

1- 2020 yili icin ne yapmami onerirsiniz?
    2- 2026 subatta tax return yapip son bes yil diyerek basvuru yapsam sorun olur mu?
    3- 2020 yili tax return icin kimden yardim alabilirim?

Bilgisi ve tecrubesi olanlar yardim ederse cok sevinirim.

• ⭐⭐

@dras 2020 yılında temmuz ayında ilk giriş yaptığınız tarihten yıl sonuna kadar 12.600 dolardan az kazandıysanız vergi bildirimi yapmanız gerekmiyor olmanız lazım. Bunu araştırın. Biz ilk girişi eylül ayında yapmıştık, ilk yıl için tax file etmedik. 5 yılın dolmasına 90 gün kala 4 yıllık tax returnleri sisteme yükleyip vatandaşlığımızı almıştık. Bizim durumumuz sizin için geçerliyse şu an vatandaşlığa başvurabilirsiniz. Buna göre araştırmanızı tavsiye ederim.

• @dras cevap verildiği üzere geliriniz yoksa yada belli bir miktarın altındaysa tax return yapma zorunluluğunuz yok. Ayrıca geriye dönük yıllar için tax return her zaman yapılabilir mektup ile yapıyorsunuz. Tax konularında size CPA denen kişiler yardımcı oluyor bi tür bizdeki muhasebeci

• @tugb-ylmz Tebrik ederim ,Yemin toreni en eglenceli ve gurur dolu hislerin olustugu kisim...Hatirliyorum da benim torende 21 farkli ulkeden 52 kisi vardi benimle birlikte 2 turk daha vardi....Hukumet binasini terk ederken muhtesem bir rahatlama hissi sizi bekliyor olacak ve cok sukur artik bitti diyeceksiniz...Enjoy it my friend...Basardin.. (Y)

• @NewyorkNewyork çok teşekkür ederim. Sınavı geçtiğimden beri bile o rahatlamanın bir kısmını yaşıyorum. Eminin yemin töreni sonrası tam olarak yaşarım. Herkese gönlündekini yaşamasını görüşmeleri kolayca geçmelerini diliyorum :)

• Gazamız mübarek olsun. Yarın yeni yönetmelik yayınlanıyor, test sistemi 2020 versiyonu olduğu açıklandı 20/128. 20 de 12 bilmek gerekiyor.

• @Erkangeziyor, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@patron3535, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Erkangeziyor hepsi no değil mi? Bende 2 aya başvuracağım öyle kabaca baktım hepsi no bende diye hatırlıyorum. Olsa olsa trafik cezanız varsa ona yes olabilir sanki

1-2 tane yes var aralarında askerlikle ilgili sırayla soruyorlarsa karışmaz herhalde ya da ezberlemek lazım. sonrasında yes'li sorular var

Tebrikler, bende sizin durumunuzun aynisindayim, obur ay interviewim olucak. Banada fiziksel green card daha ulasmadi ve uzatma mektubum bulunmakta. Bir kac sorum var cevaplayabilirseniz cok memnun olurum:

Interviewe Amerikan vatandasi esimde mi giricek benimle?
    Evlilik uzerinden green card sahibiyim ve vatandasliga basvuruyorum, esimle birlitke olan hayatimiz ve evliligimizle ilgil birseyler soracaklar mi? Size sordularsa neler sordular hatirlayabiliyor musunuz?
    Genel olarak tavsiyeniz nelerdir ?

• Merhabalar herkese, bir sorum olacaktı. Ben ülkeye kartın basılması içim giriş yaptım 27 Ekim 2023’te, çıkışım da 29 Ekim 2023’te oldu. Sonra 2 Mayıs 2024’te temelli giriş yaptım. Bu zamana kadar hala Amerikadayım sadece birkaç haftalık bir çıkışım oldu. Vatandaşlık başvurusu için hesaplamalar yapıyorum. 29 Ekim 2023’ten itibaren hesapladığımda 6 ay 3 gün ülke dışında kalıyor gözüküyorum bu şekilde sanırım vatandaşlık için sürem sıfırlanıyor 3 gün için bir esneklik sağlanabiliyor mu görevli tarafından mesela finansal birikim için Türkiye’deydim diye açıkla yapılsa. Ve gelir gelmez 2 gün sonra çalışmaya başlayıp vergi ödemeye başladım hemen banka hesabı açtım bu da ülkeye bağlılığımı gösteren bir kanıt olarak sunulur mu? Daha önce böyle bir şey yaşayan var mıdır ? 6 ayı sadece birkaç gün geçiren ve vatandaşlık başlangıç tarihini etkilemeyen ?

• Merhaba, formun basinda son 5 senede yasadiginiz yerleri belirtin sorusuna takildi : soyleki esim ve oglumu buraya yerlestirdikten sonra uc ay Turkiye uc ay Abd seklinde yasamak zorundaydim, ailedeki saglik sebepleri nedeniyle. Adres bildiriminde Turkiye ye giris cikis ve kaldigim adresi vermem gerekli mi, sonucta 3 ay lik kisa surelerde kaldim. Tesekkurler

• @Serap-0 merhaba 6 ay yazılı olarak geçen bir kural bu kurala esneklik olabilmesi için onumda yazılmış olması lazım memur kendine göre esneklik veremiyor hangi şartlar altında ikametinizin devam edebileceğini açıklamışlar n470 gibi ama onun için 1 sene önceden ikamet şartı var. Yinede denemek isterseniz başvuru yapın en fazla red yersiniz.

• ⭐⭐

@cnpist, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba, formun basinda son 5 senede yasadiginiz yerleri belirtin sorusuna takildi : soyleki esim ve oglumu buraya yerlestirdikten sonra uc ay Turkiye uc ay Abd seklinde yasamak zorundaydim, ailedeki saglik sebepleri nedeniyle. Adres bildiriminde Turkiye ye giris cikis ve kaldigim adresi vermem gerekli mi, sonucta 3 ay lik kisa surelerde kaldim. Tesekkurler

Hayir gerekmez. Yasadiginiz yer buradaki adresiniz.

• @cnpist TR deki adresi yazamazsiniz. Yazarsaniz basvuru bile yaptirmayabilir. Ailenizin buradaki adresini yazmaniz gerekiyor. Hatta ilk kez giris yapip otelde kalip donenlerde konsolosluktaki yada giriste verdiginiz adresi yazmali.
    Selamlar

• Bu ileti silindi!

• @arnblt sildim Turkiye adresini, zaten uscis bildirimlerime baktim, ilk adresten direk ikinciye gecis yapmisim . Tarihleri degil ama siralamayi ona gore duzelttim. Cok tesekkurler uyardiginiz icin.

• @Ryback cok tesekkurler

• 6 ay continuous residency bozulursa, vatandaslik basvurusu yapilirken residency nin sifirlandigi tarih mi yoksa ilk girisimi almak daha dogru olur ? Tesekkurler

• @cnpist bozulduktan sonra ilk giris tarihini yazmaniz gerekiyor. Zaten N400 formunda tarihleri girerken ulkeye donus tarihi diye baslik var. Yani giris tarihi. Sonucta residency nin bozuldugu tarihi girerseniz o tarihte bir ulkeye giris gormeyecekleri icin sorun yasarsiniz.
    Selamlar

Benzer Başlıklar

• Çifte Vatandaşlık Rehberi

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    5
    3 Oy
    5 İleti
    568 Bakış
    redsat2000R
    ABD ve Türkiye’de çifte vatandaşlığa sahip olabilir miyim? Hem ABD hem de Türkiye’de çifte vatandaşlığı tanımaktadır, dolayısıyla her iki ülkenin de vatandaşı olmak mümkündür. Halihazırda vatandaşı olmadığınız ülkenin vatandaşlığına geçme sürecinden geçmeniz gerekebilir. Çifte vatandaşlığa sahip olmanın bir dezavantajı var mı? Çifte vatandaşlığa sahip olmanın birkaç dezavantajı vardır. Her iki ülkenin vatandaşlarına uygulanan tüm yükümlülüklere tabi olursunuz, bu da her iki bölgede de askerlik hizmeti için kayıt yaptırmanız gerektiği anlamına gelebilir. Ayrıca çifte vergilendirmeye tabi olabilirsiniz, ancak birçok ülkenin bunu önlemek için vergi anlaşmaları vardır. Statünüz, ABD Dışişleri Bakanlığı için çalışmak gibi belirli istihdam türlerine sahip olmanızı engelleyebilir. Çifte vatandaşlık Sosyal Güvenliği etkiler mi? Genel olarak, çifte vatandaşlığı olan biri Sosyal Güvenlik açısından ABD vatandaşı olarak kabul edilir. Ancak, ABD'nin bazı ülkelerle uluslararası bir Sosyal Güvenlik anlaşması vardır ve bu genel kural çifte vatandaşlığı olanlar için geçerli değildir. Anlaşmanın şartları geçerli olacaktır. Çifte ABD ve Kanada vatandaşları ile çifte ABD ve İtalyan vatandaşları için de özel kurallar vardır. ABD'de yaşayan ve Kanada hükümeti için çalışan herkes, Kanada hükümeti işçiyi ABD'de işe almadığı sürece Sosyal Güvenlik'ten muaftır, bu durumda Sosyal Güvenlik vergileri uygulanır. ABD'de İtalyan hükümeti için çalışan çifte ABD ve İtalyan vatandaşları, ABD veya İtalya'nın Sosyal Güvenlik sistemine vergi ödemeyi seçebilirler. Çifte vatandaşlar her iki ülkede de vergi öderler mi? Çifte vatandaşlar vatandaşı oldukları her ülkenin vergi kurallarına uymak zorundadır. Bazı durumlarda bu, her iki ülkede de vergi ödemek anlamına gelebilir, ancak genellikle çifte vergilendirmeyi önleyen vergi anlaşmaları vardır. Örneğin, ABD vatandaşları yurt dışında kazandıkları gelirlerin önemli bir kısmını bu ülkede vergi dışı bırakabilirler. Çifte vatandaşlığın süresi doluyor mu? Çifte vatandaşlığın süresi dolmaz. Ülkelerden birinin vatandaşlığından özellikle feragat etmediğiniz veya vatandaşlık statünüzü kaybetmenize neden olan çok sınırlı sayıda eylemden birini gerçekleştirmediğiniz sürece, çifte vatandaşlığınızı süresiz olarak koruyacaksınız.
  • Turkiye'de yasayan 15 yaşındaki çocuğuma vatandaşlık islemleri

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    3
    0 Oy
    3 İleti
    226 Bakış
    gezgin51G
    @Redblue merhaba sizinle aynı durumdayım çocuğunuz için vatandaşlık sürecini hallettiniz mi n600k başvurmayı düşünüyorum iletişime geçebilir miyiz acaba
  • Pasaport ve vize fotoğraflarını ucuza almanın yolu

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri ds11 pasaport
    11
    20 Oy
    11 İleti
    6k Bakış
    asagA
    Merhabalar, Yaklaşık bir ay önce Houston bas konsolosluğunda pasaportumu yenilemek için bu şekilde evde fotoğraf çekip walmart dan çıktısını aldım. Bir sorun olmadı. Kabul ettiler. Pasaportum elime geçene kadar buraya yazmak istememiştim. Ek olarak, walmart mobil uygulamasından çektiğim resimi yükledim. Matte kağıda 4x6 print($0.14) seçeneği ile bastırdım sonra evde makas ile 4 parçaya kestim. Teşekkür ederim bilgi için…
  • 2 Oy
    44 İleti
    9k Bakış
    R
    @Sam-Sams N400 Basvuru formunda konuyla ilgili birkac soru var o da su sekilde. Vergi beyaninizi yaptiniz mi ve vergi borcunuz var mi? Hic devlet imkanindan veya benefitlerden yararlanmak icin yalan beyanda bulundunuz mu veya kendinizi oldugundan baska turlu tanittiniz mi gibi birkac tane sorular var. Eger kendi durumunuzla ilgili durust davranip, mali durumunuz ne olursa olsun sadece benefitlerden yararlanmak icin hic yalan beyanda bulunmadiysaniz endiselenmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yukarida bahsettiginiz imkanlardan yararlanmak icinde belli bir gelir seviyesinin altinda olmaniz gerekiyor diye biliyorum ve ona gore eligible olmaniz gerekir. Eger bu seylerden faydalanmak icin yalan beyanda bulunmuyor ve gelirinizi gereken tutarin altinda beyan etmiyorsaniz endiselenmeyin. Sonucta insan hayati bu ve hayat her zaman ayni cizgide gitmiyor. Gun gelir boyle seyleri herkes yasayabilir. Vatandaslik basvurusunda geliriniz veya ne is yaptiginizin hicbir onemi yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k