Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba 11 agustosta vatantaslik mulakatim oldu hersey gayet iyiydi memur mulakat sonunda bana herseyi imzalatti fakat memur kararini supervisori ile konustuktan sonra verecegini soyledi butun herseyi gectim 6 ay kuralini hic bozmadan yaklasik her yil bes bucuk ay turkiye de kalmis sekilde vatandaslik muracatimi yaptim memurun tam dedigini anlamadim ama gun biriktirdigim anlaminda biseyler soyledi tahminim benim turkiyeye gidis gelislerimle ilgili ben de tatil icin gitmedigimi aileme bakmak zorunda oldugum icin giittigimi soyledim bir de basvuru formunu submit yaptiktan sonra turkiyeye gittim 2 ay sonra geldim memur sordu bunu da amerikada gecirdigim toplam gun sayim 943 , disinda kaldigim gun sayisi da formu submit yapana kadar 877 gundu son turkiyeye gidisimle 933 gun oldu su an karari bekliyorum sizin dusunceniz nedir sagolun

• @greenday80 Buraya bağlılığından şüphe etmiş olabilirler sadece vatandaş olmak için gün geçirip döndüğünü düşünmüş olabilirler n400 de nerde çalıştığın soruluyor sanırım, nasıl bir vergi formları verdin bilmiyorum ama aynı durumda olup vatandaşlık alanlar var kanunlara uygun aslımda ama herkesin detay konuları farklı okuduklarımdan bazı memurlar n400 sonrası 30 günü aşan seyahatlerde belki üstüne soruyorr olabilir. Hayırlısı olsun birkaç hafta gecikmeli onayın ve yemin bilgilerin gelir diye düşünüyorum.

• @patron3535 sagol tesekkur ederim cevabin icin acikcasi memur bana fazla yuklenmedi ne is yaptigimi sordu uber dedim vergi kagitlarimi istemedi ama ben de sana yakin dusunuyorum sagol

• ⭐⭐⭐⭐

Green Card Holders Face US Citizenship Application Review Change

Trump administration to weigh US citizenship applicants' 'positive contributions,' good moral character

• @ATS16 Ya yasal yasadışı herkesi deport edin bizde rahatlayalım sizde rahatlayın ya bu ne abi gece gece beynime kan sıçradı adam alttan alttan yürüyün gidin diyor gibi hissetmeye başladım artık

daha gelemeden adam bin tane değişiklik yolluyor yahu bir soluk alamıyoruz ki

İşin kötü tarafı 4 sene sonra şansımıza bir Demokrat kazansa o kadar fazla değişiklik yaptı ve yapmaya çalışıyorki hangi birini geri alıcak falan tonla mesele

• ⭐⭐⭐⭐

@Ekto-Oktan

Haberlere istinaden kişisel yorumum toplum kurallarina uyan, yasalara riayet eden, yasakları çiğnemeyen, yazılı olan/olmayan kurallar çerçevesinde bilinçli bir yaşam sürdüren, sisteme entegre olmak için dil/genel kültür vb hususlarda genel bilgilere hakim olan, sisteme çalıştığı iş itibariyle çalışması ile katma değer sağlayan (mavi/beyaz yaka fark etmeksizin), vergi beyanını zamanında veren ve vergi mükellefi olarak düzenli olarak sorumluluklarını yerine getirenlerin sisteme dahil edeceği hususunda bir karar yayınlanmış.

Mülakatı yapacak kişinin takdir hakkı veya objektif olmayan görüşleri tabiki süreci olumsuz etkileyebilir ancak göç ettikten sonra yukarıda sayılan kriterleri zamanla yerine eksiksiz getireceğinize inanıyorsanız sinirlenmenize gerek yok bence. Bol şans 🍀

• @ATS16 Bu konuda haklısınız hocam zaten bu konuda bir itirazım yok sadece yapılan her değişikliğin bu aralar göçmenler ve göç üzerine olması sanki biraz üzerime alınmama neden oluyor biraz kişisel alıyorum herşey bu konuda çıkınca göreve geldiği süreçten beri çok şey değiştirdi veya gündeme getirdi

ve hatrı sayılır bir kısmı göç konuları veya bununla bağlantılı süreçler eğer prosedür değerlendiriyorsak zaten uygulamada bir yanlış yok aşağı yukarı dediğiniz gibi oluyor benim tepkim sadece kişisel bir tepki sisteme değil

Ben kişisel olarak içerledim düşündüğüm zaman 4 Haziranda başvuru yaptım 1 Ağustosta USCIS zorlaştırdık incelemeler Aile başvurularında artıcak diye haber giriyor başvurum devam ediyor bir anda vatandaşlık prosedürü ağırlaşıcak daha detaylı iyi karakter incelemesi olucak diye haber giriliyor yani kişisel olarak içerlememin sebebi ben daha merhaba demeden adam gelecekte benim yüzleşiceğim konularda bir şeyler değiştiriyor içerlememek elde değil ama dediğim gibi benimkisi sadece kişisel bir içerlenme hayıflanma mıymıylanma durumu halk tabiri ile huysuzluk diyeyim

yoksa ekstra bir sisteme tepkim yok ne diyebilirim ki tepki koysam da çok bir işe yaramayacak zaten işin sonunda onlar oldu dediğinde yapıcağımız tek şey kendimizi sisteme uyarlamak biz onlara uygun hale gelmek zorundayız onlar bize değil

İyi forumlar dilerim tekrardan ^^

• @greenday80 selam. Estimated taxes leri zamaninda odemismiydiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Ekto-Oktan

Süreciniz gönlünüzden geçtiği gibi kolaylıkla biter umarım, iyi forumlar 🙏🏻

• Merhaba bütün vergilerimi zamanından önce tam olarak ödedim vergi bildirimlerimi de yanımda götürdüğüm halde sorup istemedi sağolun

• @roccorocco merhaba bütün vergi bildirimlerimi tam ve zamanında yaptım ama hiçbir evrak sormadı tesekkürler

• @ATS16 sağolun sizin de öyle olur umarım

• Merhaba, 2 haftaya vatandaşlık görüşmem var. Ama aynı zamanda green card uzatma dosyam devam ediyordu. Geçen yıl oturumumun 48 ay uzatıldığı mektubu gelmişti. O süreçten beri hala green card gelmedi. Amerikan vatandaşı ile evliyim ve 3 yıl sonunda vatandaşlığa başvuru yaptık. 4 ay sonra bildirim geldi. Hem I-751 hem vatandaşlık görüşmesi için combo şeklinde bir bildirim. Acaba bu şekilde daha önce vatandaşlık görüşmesine giren oldu mu? Nasıl olduğu hakkında bilgi paylaşabilir mi?

• @tugb-ylmz, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba, 2 haftaya vatandaşlık görüşmem var. Ama aynı zamanda green card uzatma dosyam devam ediyordu. Geçen yıl oturumumun 48 ay uzatıldığı mektubu gelmişti. O süreçten beri hala green card gelmedi. Amerikan vatandaşı ile evliyim ve 3 yıl sonunda vatandaşlığa başvuru yaptık. 4 ay sonra bildirim geldi. Hem I-751 hem vatandaşlık görüşmesi için combo şeklinde bir bildirim. Acaba bu şekilde daha önce vatandaşlık görüşmesine giren oldu mu? Nasıl olduğu hakkında bilgi paylaşabilir mi?

Selamlar, bende ayni sureclere tabi oalcagim gibi duruyor. N-400 basvurumu online bir sekilde yaptim ve 1 yildir uzatma kagidim olmasina ragmen 10 yillik green cardimi beklemekteydim. Internette arastirdigima gore N-400 i-751 surecinide hizlandiriyor ve bu sekilde ikisininde yapildigi tek bir interview oluyormus. Zaten basvururken marriage ile alakali kanitlari upload etmemiz isteniyor ve sanirim civis sorulari ile birlikte marriage ile alakali sorularida sorucaklar interviewde. Umarim yakin zamanda bende interview tarihimi alir ve sorunsuz gecerim.

• USCIS yazili olarak bulunan ve fiilen uygulanmayan bir kurali daha devreye sokmus. iyi bir karakter oldugumuzun yazili, sozlu kaniti lazim artik vatandaslik icin.

herkes dogumundaki ebeye de ulassin simdiden, is oralara gidiyor...

• @btek14 good moral character zaten olan bir isterdi tabi çok geniş bir konu bu konuda memurlara daha detaylı inceleme talebinde bulunuyor mevcut yönetim, düzenli vergi ödemeleri, düzenli bir iş ve aile, toplumsal faydalar ve destekler vs bence daha çok suç kaydı, yasaklı madde kullanımı üzerinde redler verilir diğer konular tartışmaya açık.

• @btek14 Orduya girenlerin vatandaşlığı nasıl olucak acaba anladım 3-5 sene yaşayanlardan Good Moral Of character daha çok şey istiyorlarda Orduya katılan adam mesela adam indi Uçaktan 2-3 ay yaşadı Green card gelir gelmez askeriyeye girdi 4-5 Ay içinde Vatandaş e totalde 9 ay amerikada bulunmuş 4-5 ayı Orduda geçmiş birine nasıl Good Moral Character testi yapıcaksın ki?

Adam amerikada vatandaşlığa kadar ordu hizmeti başlangıcıyla 5-6 ay kadar kalmış nasıl bu adamdan ne beyanı alıcan... kafamda deli sorular...

İçimden bir ses yakında orduya girenler için hızlı vatandaşlığın önünü kesicekler 3-4 ayda vatandaşlık hayal olucak diyor sadece içimden bu ses geliyor umarım bu olmaz... Çünkü sırf şunun için orduya katılasım var benim.... hayırlısı..

• @Ekto-Oktan Tam tersini dusunuyorum. Ordu hizmeti cok pozitif birsey.

• @Ekto-Oktan orduya katılınca minimum sözleşme süresi üç yıl diye biliyorum, vatandaşlık çok kısa bir sürede alınsa dahi üç yıl orduda görev yapılmak zorunda. Yanlışım varsa daha iyi bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen.

• Immigration Smuggling konusu hayırlı olsun. Bir avukatın paylaşımında gördüm sonradan vatandaşlık almış biri eşi olacak kişiyi öğrenci vizesiyle ABD ye getiriyor ve sonra ABD de evlenip green karta başvuru yapıyorlar ve red geliyor nedeni öğrenci vizesi alırken konsolosluğa verdiği adresde kalmak yerine evleneceği kişinin yanında yaşamış green card başvurusu sırasında verilen adreslerden bunu tespit etmişler n-400 le vatandaş olan kişinin de vatandaşlığını kaybedebileceği yazılıyor immigration smuggling nedeniyle

Benzer Başlıklar

• 44
  • 34
  • 15
  • 26
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |