• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. NewyorkNewyork
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 81
    • En İyi 33
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

NewyorkNewyork

@NewyorkNewyork

''Tanriyi guldurmak istiyorsaniz ona planlarinizi anlatin''
    'Peace, Love and Light'

44
    İtibar
    154
    Profil Görüntülemeleri
    81
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum New York

NewyorkNewyork Takip etme Takip Et

NewyorkNewyork tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?

Tc de ki is hayatima reklamci olarak baslamistim bir sure devam edip sonra guvenlik gorevlisi olup 6 yil kadar universite,plaza ve muzelerde calismaya basladim Guvenlik sefligine terfi ettigim gun USA vizem elime ulasti.Sonra herseyi geride birakip USA yerlestim burada once part time bazi bilinen magazalarda calistim kisa bir sureligine ve suan son 6 yildir profesyonel olarak akilli telefonlar,elekronik arabalar,MRI,Xray vb.gibi teknolojik aletler icin bilgisayar chipleri ureten dunyaca unlu bir firmada fulltime jenerator unitleri uretimi icin assembly operatorlugu yapiyorum..

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork
    • RE: motivasyon hikayeleri

Merhaba ; Kucuklugumden beri hep yabanci, ingilizce sarkilar ve filmlere ilgi duyardim onlarla buyudum 90 larin cocuguyum. Cocuklugum Modern talking,Michael Jacson' Billy holiday' Gene kelly vb ile gecti ..tum hayatim boyunca hic ama hic bir zaman ne dusuncelerim ne de hayallerimde bir gun TC den ayrilmak ve USA yada baska bir yabanci ulkeye gitmek ve yerlesmek gibi bir plan ve dusuncem ,hayalim yoktu aklimdan bile gecmedi..Sonra bir gun tanri bir sekilde yolumu buraya yoneltti ve bende sadece isaretleri takip ettim kalbimin sesini dinledim.Hatta bir ara oluruna (olmasaydida olurdu )biraktim gitti ama ne gerekiyorsa (evrak islemleri vs ) da yaptim evraklarimda eksikler vb olmasina ragmen eksikleri tamamladiktan sonra bir baktim buradayim zaten islemlerden 6 ay sonra hemen geldim.Kulaga garip gelebilir ama sanki hep burada olmam gerekiyordu gibi oldu hersey garip bir sekilde cok yolunda ve hizli ilerledi.Bazen arkadaslarla sohbet ediyoruz daha onceki hayatinda sen burada yasamis olabilirsin diyorlar gulumsuyorum nedense bende hep oyle hissettim hayatim boyunca, (pass life) kimbilebilir ki ?.Bu nedenle herzaman (Ruhumun Amerikali ama Kalbimin Turk oldugunu dusundum hala oyle hissediyorum)
      Yani soylemek istedigim o ki sunu cok iyi ogrendim ; bazi seyler sen istesende istemesen de olacaksa zaten olacak...Simdi TC de hayalini bile kuramayacagim herseye burada sahibim .TC de cok guzel insanlarimiz var iyi yasamayi hak eden cok degerli ozel insanlarimiz var ben cok gordum ve onlarin burada olmalarini cok isterdim 'kulaga nasil gelir bilemiyorum ama bence keske burada cinliler ve meksikalilar degilde turkler daha cok olsaydi.Bence burada azinligiz.Bir kac zaman once turklerin oldugu bir markete gittim geldikten 3 yil sonra kesfettim orayida bu arada 2015-2016 dan beri burdayim .Arada bir kisa sohbetlerimiz oluyor gecenlerde yeni bir turk daha goc etmis buraya seviniyordu o da benim gibi ,o bile bana cogalmamiz lazim diyor...Katiliyorum ; Cogalmamiz dilegiyle...Sevgiler..

Not ; Kusura bakma bir kac defa editledim klavyem farkli oldugu icin bazi yazilarimin hatali oldugunu fark ettim.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork
    • RE: Çifte vatandaşlık durumunda Türkiye seyahatinde hangi pasaport kullanılmalı?

@redsat2000 Ilk defa 3 ay once gittim TC ye tamamen hislerime ve dusuncelerime tercuman olmussun..Durust olmak gerekirse ABD geri donmeyi iple cektim ama tabiki bir taraftan da halkimiz ve ozellikle aralarindan sevdiklerimi de o sartlar altinda geri de birakmanin uzuntusude malesef bir hayli zor geldi..

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Alfa-Centauri Trump ın başkan olacağı döneme denk geldik bu herhangi bir olumsuz etkide bulunur mu süreçle alakalı..

Alinti yapacaktim beceremedim sanirim..Merhaba Alfa tabiki Trumpin baskan olmasi hic bir sekilde olumsuz bir etki yaratmaz 'nedense cogu kiside bu algi var 'onun problemi yasa disi ulkeye girenlerle 'yasal olanlari destekliyor ve her zaman destekledi republican party. Trumpin kendi esi gocmen yasal olan gocmen eslere neden sorun cikarsin..Medya ve kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin kendinizi korkutmayin bu tur dusuncelerle..Yasal olan hic bir konuda bir zorluk olmaz burada.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork
    • RE: Kredi Skoru / Credit History

@EzgiLera Merhaba ilk geldiğim donemler kredi işlerinin nasıl oldugu hakkında bilgim yoktu bu nedenle çogu şeyi hep nakit aldım bilemedim TC de hiç kredi kartı kullanmadım bu arada..Neyse daha sonra hayatı burada yasadıkça ve öğrenmeye baslayınca işlerin nasıl döndüğünü anladım ve ozaman kredi yükseltme olaylarına giriştim.Bu forumdan da hiç haberim yoktu yada bir öncekinden de bazı yorumlarda gördüm daha öncede bir forum varmış ,burayı bu sene keşfettim tesadüfen, burada özellikle diğer yeni insanlara elimden geldiğince bilgim ve deneyimlerim dahilinde yardımcı olmak için bulunuyorum onlar adına işleri kolaylaştırmak adına çünkü buralara kadar biliyorsunki kolay gelemiyor herkes bir sürü zaman ,para ve emek harcıyor insanlar,korkular yaşıyorlar.

Soruna gelecek olursam tam anlamıyla çok şükür evim ve araclarım var bunlar için ciddi ve büyük miktarlarda hiç kredi çekmedim ama tabiki çekiyorum zaman zaman son yıllarda sırf kredim yüksek olsun diye çekip bir süre sonra oduyorum komple, bu şekilde .

Bankacılık içinde yayımlandı
      NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork
    • RE: Turkiyeden Amerikaya ilac getirme

@celica Evet ama abartmayacak sekilde kutularca degil ve bavulun icinde sikinti olmaz.Uzerinizde ve sirt cantasida vs.. de olmaz .Bavulda problem olmaz ama eger kutularca getirirseniz suphe ceker ve bavulu actirirlar gumrukte elinizden hepsini alirlar vs.. ve gereksiz sikinti olur..3 ay once dondum TC den bavullari verirken ve sirada beklerken ben diger sirada bir kisinin bavullarini actirdilar ve bavuldan onlarca oyuncak turu birseyler cikartmaya calisiyordu kadin sonra ne oldu bilmiyorum ben yoluma devam ettim tabi.Sonucta oyuncaklardan oturumu actirdi kadinin bavulunu yoksa baska bir neden mi emin olamadim kesin ama bavul da onlarca oyuncak var diye actirdiysa eger kutularca ilaci bir dusunun.

İlan ve Duyuru içinde yayımlandı
      NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork
    • RE: Oregon

@salih-atilla Tebrikler tadini cikart..Oregona bir ara bende gitmek istiyorum ozellikle redwoods taki o devasa agaclari gormem gerek. Meksika sinirina haritadan bile bakmak istemiyorum o ayri tabi.

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork
    • RE: Evi satıp bütün birikimle yatırımcı vizesi kovalama fikri?

Tanidigim biri daha var senin kosullarindan belki de daha iyi sermayesi var ve senin gibi dusunuyor o da bekar ,10 yillik turist vizesi var,bana iki kere geldi ziyarete hatta ilk gelisinde tercumanla girdi ABD. ye ona da soyledim sana da soylemek istiyorumki kesinlikle onceden ingilizceni gelistirmeni oneririm..Isletme,devir veyahut bir is kurmak vs.. bunlara iletisimin olmadan zaten mantik olarak atilamazsin ki nasil anlasacaksin?Burada tanidigin biri varsa ve onceden zemin hazirladiysan tamam .Cok riskli bunun farkinda oldugunu yazmissin zaten ama eger birde yanlizsan hemde her konuda cok zorluk cekersin (10 yildir burada ve hala faturasini odemeyi beceremeyen insanlar taniyorum ) cunku mutlaka arada gozden kacan birseyler olacaktir ozellikle evrak islerinde cok zorlanabilirsin tek birseyi gozden kacirdin mi yine basa donuyorsun.
      Hayir ben zaten tercumanla gezecegim desen bile yeterli olmayabilir. Umudunu asla kirmak istemem ama ayrica yatirimci vizesi almak icinde yine binlerce dolar gerekiyor diye biliyorum,cok iyi arastirma yapmak gerekiyor dogru karari verebilmek icin.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork
    • RE: California

@MySea Kesinlikle...Baskan ofise gecmeden once ellerinden gelen kotulugu yapacaklardir bunu bekliyorduk zaten biliyorsun bu nedenle sasirmadik.dronlar vs ile basladi yanginla devam ediyor 'Baskan bir gelsin bakalim neler olacak..Yangin kontrol mudurunu gordun mu? siyah bir kadin ve ne soyledigini duydun mu bir cumle yuzunden isten atmislar cok sukur onu meger hic hak etmemis orada olmayi zaten kime calistigi belli oldu..Biri olmus yanginda olen kisi icin yanlis zamanda yanlis yerde bulundugu icin kendini tehlikeye atmis demisti..Saka gibi ve evet hepsi planli..

California içinde yayımlandı
      NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork
    • RE: 4 Temmuz - ABD'nin doğum günü

@Serapp Kulaga cok hos geliyor dilerim eglenmissinizdir.Ben biraz sehre uzaktim bu nedenle cok fazla bir etkinlik olmadi piknik vs klasik seyler.Gol kenarindaydim bir iki ucuz havaii fisek atildi sanki birileri butun havaii fisekleri onceden satin almis ve baska bir yere gitmis gibi bir hava vardi 'demekki sizin bolgeye gelmisler .Ama covid den onceki katildigim kutlama harikaydi..

Kültür ve Hobi içinde yayımlandı
      NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork

NewyorkNewyork tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

@kugutex, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

az ingilizceyle tır şöförlüğü yapabiirmiyiz

Trafik isaretlerini okumaniz,anlamaniz ve uygulamaniz gerekiyor. O derece ingilizceniz olmasi gerekiyor.

İş Alanları ve Meslekler içinde yayımlandı
      NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@tugb-ylmz Tebrik ederim ,Yemin toreni en eglenceli ve gurur dolu hislerin olustugu kisim...Hatirliyorum da benim torende 21 farkli ulkeden 52 kisi vardi benimle birlikte 2 turk daha vardi....Hukumet binasini terk ederken muhtesem bir rahatlama hissi sizi bekliyor olacak ve cok sukur artik bitti diyeceksiniz...Enjoy it my friend...Basardin.. (Y)

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork
    • RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@eire, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Ustteki girdiye ek olarak biraz gercek degerlerden bahsedeyim hazir bilgisayar karsisinda iken data’yi tuttugum excelle.

1 ocak-31 mayis tarihleri arasinda 5 aylik surecte aylik ortalama harcamalarim su sekilde(

• Costco: $417
      • Lidl: $143
      • Superfresh: $74
      • Trader Joe’s: $242
      • Turk Marketi: $84 (5 ayin 2’sinde gitmisim)
      • Kings: $79
      • Polonya Marketi: $35
      • Liquor Store: $45 (Bira icin %90 - Tekila, Viski, Votka gibi urunleri ya Costco’dan ya da Trader Joe’sdan aliyorum - ozellikle TJ’s kendi markadi Tekila baya guzel ve ucuz, marka tekilalari aratmiyor. Zaten kokteylde kullaniyorum)
      • Target: $10 (5 ayda 2 kere gitmisim. Bu daha cok temizlik malzemeleri icin falan)

Alt toplam( market alisverisleri): Ayda ortalama $1,132

Diger alisverisler icin;

• Autozone: $32
      • Walgreens: $55
      • Amazon/online alisveris: $165 (turlu turlu)
      • Marshalls/TJMaxx/Home goods: $76
      • Ez pass ve parking: $56
      • Araba ile ilgili (sigorta, tamir, yag degistirme, ruhsat yenileme vs): $677 (bu data biraz daha dusmeli bu ayi da katinca cunku sigortayi 6 aylik pesin oduyorum. Anlamissinizdir mantigi)( bir de arabam eski 2015 Subaru Forester 160,000 milde dogal olarak pahali sorunlar cikartiyor)(sigorta iki arac icin 2105 subaru ve 2024 subaru)

Araba haric diger harcamalar aylik ortalama(yukarida saydiklarim autozone vs): $444

• Kopegin masraflari(kopek saglik sigortasi, veteriner, mama vs): $279

Bir de disarida yediklerimizi (pizzadir vs) de tutuyorum ama o cok kisisel, zaten cok da yemiyoruz disarda o yuzden ona gerek yok.

Sanirim yukarida saydigin butun kalemlere yaklasik $2,400 gibi bir sey gidiyor aylik ortalama.

• Elektrik faturasi: $131
      • Dogalgaz: $15
      • Ev interneti: $89
      • Telefon hatlari: $104 (3 hat, kayinpederinki de bizim uzerimize)

Ez pass ve parking: $56 Neden 56 dolar? ben 30 dolar oduyorum her ay ve sinirsiz pass..

NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork

In general, you can typically use a foreign driver's license, including a commercial driver's license (CDL), for a limited time in the US, usually 3-6 months from the date of entry. After that period, you'll need to obtain a US driver's license to continue driving legally. Yani ulkeye girdikten sonra ilk 3 ve 6 ay gecerli bu dogru bilgi..Tabi bunu genelleme yapmayiniz eyalete gore degisir.

Not Turkiye yi Mexico ve Canada olarak duzelttim..Tesekkurler .. EasternStar..

NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork

@EasternStar, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

@NewyorkNewyork Bu bilgi yanlis, Turkiye'deki tir ehliyeti burada tamamen gecersizdir, buyuk sirketler gecmis tecrube icin bile saymazlar cunku hem uzunluklar hem de tirlar cok farkli.

Bazi eyaletler CDL basvurusundan once 1 senelik normal ehliyet isterlerdi su an cogu yerde bu sart aranmiyor.

@MySea zaten CDL sinavini ve sonraki surus testini gecmis olan herkesin ingilizce bilmesi gerekiyor, CDL basvurusunun sartlarindan birisi yoldaki acil durumlari anlatabilecek kadar ingilizce bilmek, dolayisiyla yeni bir kural getirilmedi, uygulanmayan bir kural uygulanmaya baslandi, bu arada haber dogru, soyleneni kagida yazamayan bir cok surucunun CDL belgesi iptal edildi. Testi uygulayanlar polisler degil Department of Transportation gorevlileri.

Merhaba ben de aksini soylemedim zaten yorumu tekrar okursaniz..( Bildigim kadari ile American ehliyetiniz olduktan belirli bir sure sonra basvurabilirsiniz CDL icin)*bir zaman sinirlandirmasi sarti yok derken bu ABD ehliyeti aldiktan sonra demek. (Mexico ve Canada tir soforu ehliyetiniz zaten varsa bile bunun icinde bazi sinirlamalar var mesela 5-6 ay kadar gecerli oluyor ehliyet sonrasinda yine CDL ile devam ediyorsunuz tabiki normal ehliyeti aldiktan sonra yine).
      Duzenlendi..

NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork

@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

Polisher tir soforlerine Ingilizce testi uygulamasina baslamislar bazi eyaletlerde. Boyle haberler var. Dogru mu?

Merhaba MySea evet simdi baktim da Federal Motorlu Taşıt Güvenliği İdaresi suruculeri trafik işaretlerini ve sinyallerini anlayabilecek ve resmi sorulara yanıt verebilecek kadar İngilizce okuyabilmelerini ve konuşabilmelerini gerektirdigi icin tir soforlerinin İngilizce yeterliliği sorgulanacakmis ve artik sürücüler için iki bölümlü bir test varmis ingilizce icin' biri sozlu test digeri de otoyol işaretlerini tanıma testi seklindeymis.**25 Haziran 2025'ten itibaren ticari sürücüler için İngilizce dil yeterlilik testlerini uygulamaya başlanilacakmis ve testden başarısız olan sürücüler de hizmet dışı bırakılacaklarmis. Mufettis oncelikle ingilizce basit sorular soracakmis eger sordugu basit sorulari anlamadiginizi anlarsa sizi teste sokacak ve bu arada Mufettis surucuyu test ettigi esnada suruculer herhangi bir tercüman veyahut herhangi bir telefon uygulamasi vb. kullanamayacaklarmis..

NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork

@hashaci, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

Önemli soru:
      Amerika'da CDL alabilmek için bir yıl süreli normal Amerikan ehliyeti gerekli midir, yoksa Türkiye'den alınan ehliyet te bu süreye dahil midir,
      gelir gelmez ev kiralama olaylarına girmeden, normal ehliyet sonra Tır ehliyeti süreci düşünüyorum,
      bilgisi olan arkadaşlardan bilgi yardımı beklemekteyim,

Bildigim kadari ile American ehliyetiniz olduktan belirli bir sure sonra basvurabilirsiniz CDL icin diye **bir zaman sinirlandirmasi sarti yok (TMexico ve Canada tir soforu ehliyetiniz zaten varsa bile bunun icinde bazi sinirlamalar var mesela 5-6 ay kadar gecerli oluyor ehliyet sonrasinda yine CDL ile devam ediyorsunuz tabiki normal ehliyeti aldiktan sonra yine) ama bazi sirketler CDL suruculerini ise almak icin deneyim istiyor onceden ehliyeti aldiktan hemen sonra direkt iyi is bulunamayabilir tabiki buda yine bolgeye gore ve kursa gore degisir elbette......Su ara CDL kurs ucretlerine bakiyorum 3. bin ila 10.000 dolar arasinda fiyatlar...

NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork

@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Gectigimiz haftasonunda yaptigimiz gida alisverislerinde dikkatimi cekti; bazi urunlerde indirimler olmus:

Domates $0.79 (eski fiyati $0.99)
      Muz $0.34 (eski fiyati $0.59)
      Peynir $7.99 (eski fiyati $9.99)
      Mantar $3.69 (eski fiyati $4.69)
      Zeytinyagi $26.49 (eski fiyati $32.99)

Bu hangi market MySea ?indirimleri bende fark ettim son iki haftadir bayag iyi oldu.. Zeytin yagi turk marketten mi ve ne miktarda kg.litre?

NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork

@deebee, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Yumurta krizine ana vatanimiz yetisti 🤩

https://people.com/turkey-is-supplying-33-million-lbs-of-eggs-to-the-us-amid-shortage-due-to-bird-flu-outbreak-11683560

Boyle haberler duyunca nedense cok mutlu oluyor ve gurur duyuyorum TC tarimciligimizla,keske Cinden daha cok TC ile bu gibi alisverisler yapilsa hep, ekonomik olarak ne kadar cok destek olurdu ulkeye(TC) .. Trump baskan Cin ile alisverisleri degistirecek dilerim TC den aliriz ozellikle gida urunlerini...

NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork
    • RE: Ohio

Ohio Bana cok yakin guzel biryer fakat uyusturucu kullanan sayisi biraz fazla o nedenle yine biraz dikkatli olmak gerekiyor sectiginiz kisim onemli bolgenin icerisinde (silah sesleri duyacaksiniz tabi zaman zaman biraz elbette tam olarak hangi blogesinde oldugunuz onemli) is bulmak cok kolay bir cok fabrika olmasida cabasi ve artisi orada, ekonomik olarak daha ucuz kislar epey sert (tabi kisinin kis anlayisina gore de degisir bu ) ama yinede yasanilabilir bir kis tabiki ve Ohio yakisikli iyi gorunumlu erkekleri ile meshur genelde ,bayanlarin cogu unv. icin Ohio dan ayriliyor ve genelde gittikleri eyaletlerde kalmayi tercih ediyorlar bu nedenle de erkek nufus orantisi daha fazla kadinlardan da ayrica Ohio dunyanin en iyi Tattoo su ile de meshur orada yasayanlarin cogunda mutlaka tattoo var hemde en guzellerinden adeta sanat eseri inanilmaz dovmeler yapiyorlar orada ; su an yasadigim yerde bir kac kisi ile temasa gecmistim geldigim ilk donemlerde eger guzel bir dovmesi olan varsa ona Ohio dan misin diye sordugumda genelde evet cevabini almistim tipki bekledigim gibi. USA ya Gelmeden once fikrim vardi zaten biliyordum(suan oradan gelen ve orada yasamis bir iki arkadasimda var yasadigim yerde) o nedenle sormustum.. Tattoo konusu ,Dogruymus meger..

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      NewyorkNewyork
      NewyorkNewyork