Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @yigitbo başvurunuzu Richmond a taşındıktan 3 ay sonra yapın. Taşınır taşınmaz adres değişliğinizi yapın.Adres değişiklik bildirimini (AR11) yaptıktan sonra sistemde görünüp görünmemesi önemli değil. Telefonla veya chat üzerinden düzeltme yaptırabilirsiniz. Ama adres değişikliğini bildirmeniz çok önemli. İşe başladıktan sonra başvuracağınız için iş yerindeki genel politikayı anlamanız için oldukça zamanınız olur. Gerekirse tatil günlerinde çalışıp alternatif gün izni alır parmak izi ve mülakat için fırsat yaratırsınız.
    Süreç ortasında bırakın eyaleti şehir değiştirmek bile sürecinizi uzatır. Çünkü dosyanız ilgili bölge ofisine devredilecektir.
    Parmak izi, mülakat ve yemin töreni adresinizin olduğu yerde yapılır.
    USCIS randevuları iş yoğunluğuna göre atıyor. O tarihte uygun olmazsanız farklı tarihe kaydırabilirsiniz ama tarihi yine onlar seçer.

• Merhaba, bir sorum olacak bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok memnun olurum….3 yıllık sürem doldu ve vatandaşlığa hak kazandım ama koşullu green kartim 1 senedir halen incelemede..kızımin dosyası benim dosyayla bağlı ..ABD geldiğimizde 16 yadındaydı şimdi 19 yaşında..sorum şu , dosya içerideyken vatandaşliga başvurursam kizimin dosyası tehlikeye girer mi?

• Herkese merhaba 2020 Mart ayında Amerika’ya greencard ile giriş yaptık ve Nisan ayı itibari ile vatandaşlık başvurusu yapmak için araştırma yapmaya başladım. Süreç ile ilgili emin olamadığım iki konu var .

1. Soru - İş sebebi ile şubat 2025 ‘te eyalet içi yeni bir adrese taşındık .Uscis ve usps ‘ e adres değişikliğini Nisan 2025 ‘ te bildirdik. Fakat diğer evimizin kira sözleşmesi Mayıs 2025 te bitiyor . Yani yeni taşındığımız adrese fiziksel olarak şubatta taşındık ama diğer evimize de geliş gidiş yapıyorduk. N-400 formunda yeni adresimizi şubat 2025 olarak mı yazmalıyım yoksa uscise bildirdiğim tarih Nisan 2025 mi yazmalıyım ?
    2. Soru- 2024 tax return borcumuzu taksitli olarak ödemeyi seçtik 6 ay içerisinde ödemeyi planlıyoruz . Eğer N-400 formunu doldururken irs e borcunuz var mı sorusuna evet cevabını verirsek başvurumuz açısından olumsuz bir etken mi olur? Yoksa 6 ay ödemeyi tamamladıktan sonra mı N-400 formunu doldurmalıyız ? ( Trump dönemi dolayısıyla Sürecin zora gireceğini öngörerek çok da geç başvuru yapmak istemiyoruz )

• @tugbafurkan 1. Sorunuza cevap adres degisikligini eyalet ici eyalet disi olarak referans almayin, field office degisiyorsa 3 ay beklemek zorundasiniz.
    Uscisten zip kodunuzu girerek field office sorgulayabilirsiniz.
    Sonuc olarak guncel adresinizi yazacaksiniz, field office degistiyse 3 ay gecmesini bekleyeceksiniz.
    2. Soruya ilki kadar emin olmasamda borcunuz olmamali diye biliyorum, borcunuzu taksitlendirdiyseniz guncel olarak borcunuz yok ise borcum yok diyebilirsiniz

• @tugbafurkan

1. Nisan 2025 yazin.
    2. Borcum yok diyeceksiniz. Gecikmis borclar icin gecerli o. Yani odemeniz gerekipte odemediginiz.

• @thesus peki N-400 formuna fiziksel olarak taşındığım tarihi yani şubat 2025 mi yazmalıyım yoksa uscise adres değişikliğini bildirdiğim Nisan 2025 mi yazmaliyim?

• @Ryback teşekkürler cevabınız için

• @tugbafurkan Bu arada olumsuz bir etki olurmu demissiniz, hayir olmaz, borcunuz yok cunku. Basvurunuzu bekletmeyin.

• Merhabalar arkadaşlar buranın başlığından bağımsız bir soru sormak istiyorum newyorktan İtalya için vize almak istiyorum green cardlıyım randevu almak için ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varsa yazarsa çok memnun olurum teşekkürler

• @datanist teşekkür ederim

• Herkese merhaba,

2020 yılının 30 Haziran günü Miami’den Amerika’ya giriş yaptım. Pasaportuma 1 yıl kalış izniyle damga bastılar. Ancak sadece 13 saat kaldım ve aynı gün Türkiye’ye geri döndüm.
    İkinci girişimi 2021 yılının Nisan ayında yaptım. Bu sefer Green Card ile giriş yaptım.
    2022 yılında o pasaportumu kaybettim. Yeni pasaportumla iki kez Türkiye’ye gidip geldim.

Şimdi N-400 formunu dolduruyorum. Seyahat bilgilerinde, yeni pasaportumdaki giriş-çıkış tarihlerini mi yazmalıyım, yoksa eski (kayıp) pasaportumdaki tarihleri de eklemeli miyim?

• @Özge-Küpeli, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Herkese merhaba,

2020 yılının 30 Haziran günü Miami’den Amerika’ya giriş yaptım. Pasaportuma 1 yıl kalış izniyle damga bastılar. Ancak sadece 13 saat kaldım ve aynı gün Türkiye’ye geri döndüm.
    İkinci girişimi 2021 yılının Nisan ayında yaptım. Bu sefer Green Card ile giriş yaptım.
    2022 yılında o pasaportumu kaybettim. Yeni pasaportumla iki kez Türkiye’ye gidip geldim.

Şimdi N-400 formunu dolduruyorum. Seyahat bilgilerinde, yeni pasaportumdaki giriş-çıkış tarihlerini mi yazmalıyım, yoksa eski (kayıp) pasaportumdaki tarihleri de eklemeli miyim?

Başvuru yapacağınız günden geriye doğru son 5 senenin bütün çıkış-giriş tarihlerini yazacaksınız. Siz 180 günden fazla ABD dışında kalarak, devamlı oturum şartını bozmadınızmı? 2026 değilmi vatandaşlığa başvurabileceğiniz tarih?

• Arkadaslar merhaba, benim de bu surecle ilgili kafami karistiran bir durum var. Greencardimin uzerinde rResident Since 5 Mart 2021 tarihi mevcut ama ben 6 ayi gecmeyecek sekilde giris cikis yaparak 2 Nisan 2022 tarihinde Amerikaya temelli tasindim. Nisan 2022den itibaren de sadece iki defa 6sar gun olmak uzere Turkiyeye gorev vesilesiyle giris-cikis yaptim. Greencardimi baz alirsam Ocak 2026da erken basvurumu yapabiliyorum fakat greencardimin ustundeki tarihi mi yoksa temelli tasinma gunum uzerinden mi hesaplamam gerek emin olamiyorum. Hangisini baz almaliyim sizce? Yoksa direkt avukatla mi yurutmeliyim sureci? Simdiden tesekkur ederim yorumlariniz icin.

• @aysthehk greencard uzerindeni issued date i baz alip, o tarihten itibaren 1825gun (5yil) amerikada zaman gecirdikten sonra vatandaslik kazanirsiniz. Ulke disinda kaldiginiz gunler sayilmiyor.

• @mister, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@aysthehk greencard uzerindeni issued date i baz alip, o tarihten itibaren 1825gun (5yil) amerikada zaman gecirdikten sonra vatandaslik kazanirsiniz. Ulke disinda kaldiginiz gunler sayilmiyor.

Sayin @mister in dedigi gibi issue date i baz alacaksiniz. 8 Aralik 2025 tarihinde, 5 yilin dolmasina 88 gun kala, vatandaslik basvurunuzu yapabilirsiniz.

• Merhaba 2 sorum var
    1 Basvuruyu Türkiye den yapabilir miyiz?
    2 3 ay icinde adres degisikligi yapmama kuralı aynı şehir içinde adres degistirsekte geçerli mi yoksa eyalet degistirmekten mi bahsediliyor?

• Merhaba size bir sorum olacak internet uzerinden arastirdim fakat kafam cok karisik dun amerikan vatandaslik mulakatina girdim sorulari gectim fakat evlilik yolu ile vatandaslik alacagim icin memur esimle olan evliligimizin gecerliligi icin olan evraklarin eksik oldugunu soyledi ben calisiyorum esimi sigortamda gosterdim esimle ortak banka hesabimiz telefon ve elektrik faturalarimiz var beraber fotograflarimiz var memur vergi ve kira sozlesmesi eklememizi istedi kaldigimiz evde anlasmamiz esimin abisi adina bizim kontratimiz yok vergi icin ise esim muhasebeci beraber gonderile verginin daha fazla odeme olacagi icin beraber vergi talebinde bulunmadik. Kafam karisti ne yapmak lazim.

• @aysagroglu, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba size bir sorum olacak internet uzerinden arastirdim fakat kafam cok karisik dun amerikan vatandaslik mulakatina girdim sorulari gectim fakat evlilik yolu ile vatandaslik alacagim icin memur esimle olan evliligimizin gecerliligi icin olan evraklarin eksik oldugunu soyledi ben calisiyorum esimi sigortamda gosterdim esimle ortak banka hesabimiz telefon ve elektrik faturalarimiz var beraber fotograflarimiz var memur vergi ve kira sozlesmesi eklememizi istedi kaldigimiz evde anlasmamiz esimin abisi adina bizim kontratimiz yok vergi icin ise esim muhasebeci beraber gonderile verginin daha fazla odeme olacagi icin beraber vergi talebinde bulunmadik. Kafam karisti ne yapmak lazim.

Bu konuyu Muslu Hukuk Burosu bolumunden yeni bir konu acip onlara sorarsaniz daha iyi olur diye dusunuyorum.

• @Erkangeziyor, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba 2 sorum var
    1 Basvuruyu Türkiye den yapabilir miyiz?
    2 3 ay icinde adres degisikligi yapmama kuralı aynı şehir içinde adres degistirsekte geçerli mi yoksa eyalet degistirmekten mi bahsediliyor?

1. Bu soruda arada kaldım. Yapamamanız için bir neden yok gibi gözüksede emin olamıyorum. Son 3 aydır fiziksel olarak burada değilmişsin deyip reddetmeleri için bir bahane olabilirmi acaba? Çıkış-giriş tarihlerini soracak, en son çıkış yazıp, giriş tarihi girmeden nasıl submit edebiliyormusunuz bilmiyorum.
    2. Aynı şehir içinde adres değiştirdiyseniz 3 ay beklemeniz gerekmiyor.

Benzer Başlıklar

• 13
  • 2
  • 2
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |