Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)


  • @yigitbo Vatandaslik basvurusunu avukatsiz yapacaksan, zaten online olarak hesap olusturup formu dolduruyorsun. oraya yurt disinda oldugun tarihleri vs. yazdiktan sonra vatandasliga basvurup vuramayacagin sistem gosteriyor.

    Butun islemleri yaptiktan sonra, hesabinizda zaten tahmini beklenen sure xx ay diye belirtiyor ve her asamada size email veya hesabinizdaki asamalar kisminda goruyorsunuz.

    • richmond sizin yeni kalici adresiniz olacaksa, basvuruyu orada adresiniz oldugunda yapmaniz mantikli.

    • is yeriniz, ilk 6 ay size keyfi tatil kullandirmayacaktir. Resmi islemler,jury duty, saglik ..vs. 6 ay tatil e dahil degil. hatta Grand Jury Duty e secilirseniz ki 20 hafta surebiliyor. siz yeterki mudurunuzu islemden haberdar edin. onlar gereken esnekligi size sunacaklardir.

    • Randevu tarihi, sistem tarafindan olusturuluyor. o tarihte ulkede degilseniz veya randevuya gidemeyecekseniz, arayip yeni tarih olusturulmasini talep edebilirsiniz. Ama istediginiz tarihi vermeyeceklerdir. Randevu tarihiniz geldiginde endiseniz Is yeriniz ise, size hicbir sekilde engel olamaz. bu yasal bir hak.

    • biyometrik randevu, sistem size gerekli olup olmayacagini belirtecek.

    • mulakat ve yemin toreni ayni gun icerisinde olabilir. Fakat yogunluk veya toren saatine denk gelemezseniz baska bir gune sizi cagiracaklar.


  • @patron3535 green cardlıları deport etmeye başladıkları haberleri genelde yalan haberler oluyor bilginize. Tabi 6 aydan fazla ABD dışında kalmışsa, suça karışmışsa veya yalan beyanla evlilik yapmışsa o farklı bir konu.


  • @yigitbo başvurunuzu Richmond a taşındıktan 3 ay sonra yapın. Taşınır taşınmaz adres değişliğinizi yapın.Adres değişiklik bildirimini (AR11) yaptıktan sonra sistemde görünüp görünmemesi önemli değil. Telefonla veya chat üzerinden düzeltme yaptırabilirsiniz. Ama adres değişikliğini bildirmeniz çok önemli. İşe başladıktan sonra başvuracağınız için iş yerindeki genel politikayı anlamanız için oldukça zamanınız olur. Gerekirse tatil günlerinde çalışıp alternatif gün izni alır parmak izi ve mülakat için fırsat yaratırsınız.
    Süreç ortasında bırakın eyaleti şehir değiştirmek bile sürecinizi uzatır. Çünkü dosyanız ilgili bölge ofisine devredilecektir.
    Parmak izi, mülakat ve yemin töreni adresinizin olduğu yerde yapılır.
    USCIS randevuları iş yoğunluğuna göre atıyor. O tarihte uygun olmazsanız farklı tarihe kaydırabilirsiniz ama tarihi yine onlar seçer.


  • Merhaba, bir sorum olacak bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok memnun olurum….3 yıllık sürem doldu ve vatandaşlığa hak kazandım ama koşullu green kartim 1 senedir halen incelemede..kızımin dosyası benim dosyayla bağlı ..ABD geldiğimizde 16 yadındaydı şimdi 19 yaşında..sorum şu , dosya içerideyken vatandaşliga başvurursam kizimin dosyası tehlikeye girer mi?


  • Herkese merhaba 2020 Mart ayında Amerika’ya greencard ile giriş yaptık ve Nisan ayı itibari ile vatandaşlık başvurusu yapmak için araştırma yapmaya başladım. Süreç ile ilgili emin olamadığım iki konu var .

    1. Soru - İş sebebi ile şubat 2025 ‘te eyalet içi yeni bir adrese taşındık .Uscis ve usps ‘ e adres değişikliğini Nisan 2025 ‘ te bildirdik. Fakat diğer evimizin kira sözleşmesi Mayıs 2025 te bitiyor . Yani yeni taşındığımız adrese fiziksel olarak şubatta taşındık ama diğer evimize de geliş gidiş yapıyorduk. N-400 formunda yeni adresimizi şubat 2025 olarak mı yazmalıyım yoksa uscise bildirdiğim tarih Nisan 2025 mi yazmalıyım ?
    2. Soru- 2024 tax return borcumuzu taksitli olarak ödemeyi seçtik 6 ay içerisinde ödemeyi planlıyoruz . Eğer N-400 formunu doldururken irs e borcunuz var mı sorusuna evet cevabını verirsek başvurumuz açısından olumsuz bir etken mi olur? Yoksa 6 ay ödemeyi tamamladıktan sonra mı N-400 formunu doldurmalıyız ? ( Trump dönemi dolayısıyla Sürecin zora gireceğini öngörerek çok da geç başvuru yapmak istemiyoruz )

  • @tugbafurkan 1. Sorunuza cevap adres degisikligini eyalet ici eyalet disi olarak referans almayin, field office degisiyorsa 3 ay beklemek zorundasiniz.
    Uscisten zip kodunuzu girerek field office sorgulayabilirsiniz.
    Sonuc olarak guncel adresinizi yazacaksiniz, field office degistiyse 3 ay gecmesini bekleyeceksiniz.
    2. Soruya ilki kadar emin olmasamda borcunuz olmamali diye biliyorum, borcunuzu taksitlendirdiyseniz guncel olarak borcunuz yok ise borcum yok diyebilirsiniz

  • ⭐⭐

    @tugbafurkan

    1. Nisan 2025 yazin.
    2. Borcum yok diyeceksiniz. Gecikmis borclar icin gecerli o. Yani odemeniz gerekipte odemediginiz.

  • @thesus peki N-400 formuna fiziksel olarak taşındığım tarihi yani şubat 2025 mi yazmalıyım yoksa uscise adres değişikliğini bildirdiğim Nisan 2025 mi yazmaliyim?


  • @Ryback teşekkürler cevabınız için

  • ⭐⭐

    @tugbafurkan Bu arada olumsuz bir etki olurmu demissiniz, hayir olmaz, borcunuz yok cunku. Basvurunuzu bekletmeyin.


  • Merhabalar arkadaşlar buranın başlığından bağımsız bir soru sormak istiyorum newyorktan İtalya için vize almak istiyorum green cardlıyım randevu almak için ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varsa yazarsa çok memnun olurum teşekkürler



  • @datanist teşekkür ederim


  • Herkese merhaba,

    2020 yılının 30 Haziran günü Miami’den Amerika’ya giriş yaptım. Pasaportuma 1 yıl kalış izniyle damga bastılar. Ancak sadece 13 saat kaldım ve aynı gün Türkiye’ye geri döndüm.
    İkinci girişimi 2021 yılının Nisan ayında yaptım. Bu sefer Green Card ile giriş yaptım.
    2022 yılında o pasaportumu kaybettim. Yeni pasaportumla iki kez Türkiye’ye gidip geldim.

    Şimdi N-400 formunu dolduruyorum. Seyahat bilgilerinde, yeni pasaportumdaki giriş-çıkış tarihlerini mi yazmalıyım, yoksa eski (kayıp) pasaportumdaki tarihleri de eklemeli miyim?

  • ⭐⭐

    @Özge-Küpeli, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Herkese merhaba,

    2020 yılının 30 Haziran günü Miami’den Amerika’ya giriş yaptım. Pasaportuma 1 yıl kalış izniyle damga bastılar. Ancak sadece 13 saat kaldım ve aynı gün Türkiye’ye geri döndüm.
    İkinci girişimi 2021 yılının Nisan ayında yaptım. Bu sefer Green Card ile giriş yaptım.
    2022 yılında o pasaportumu kaybettim. Yeni pasaportumla iki kez Türkiye’ye gidip geldim.

    Şimdi N-400 formunu dolduruyorum. Seyahat bilgilerinde, yeni pasaportumdaki giriş-çıkış tarihlerini mi yazmalıyım, yoksa eski (kayıp) pasaportumdaki tarihleri de eklemeli miyim?

    Başvuru yapacağınız günden geriye doğru son 5 senenin bütün çıkış-giriş tarihlerini yazacaksınız. Siz 180 günden fazla ABD dışında kalarak, devamlı oturum şartını bozmadınızmı? 2026 değilmi vatandaşlığa başvurabileceğiniz tarih?


  • Arkadaslar merhaba, benim de bu surecle ilgili kafami karistiran bir durum var. Greencardimin uzerinde rResident Since 5 Mart 2021 tarihi mevcut ama ben 6 ayi gecmeyecek sekilde giris cikis yaparak 2 Nisan 2022 tarihinde Amerikaya temelli tasindim. Nisan 2022den itibaren de sadece iki defa 6sar gun olmak uzere Turkiyeye gorev vesilesiyle giris-cikis yaptim. Greencardimi baz alirsam Ocak 2026da erken basvurumu yapabiliyorum fakat greencardimin ustundeki tarihi mi yoksa temelli tasinma gunum uzerinden mi hesaplamam gerek emin olamiyorum. Hangisini baz almaliyim sizce? Yoksa direkt avukatla mi yurutmeliyim sureci? Simdiden tesekkur ederim yorumlariniz icin.


  • @aysthehk greencard uzerindeni issued date i baz alip, o tarihten itibaren 1825gun (5yil) amerikada zaman gecirdikten sonra vatandaslik kazanirsiniz. Ulke disinda kaldiginiz gunler sayilmiyor.

  • ⭐⭐

    @mister, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @aysthehk greencard uzerindeni issued date i baz alip, o tarihten itibaren 1825gun (5yil) amerikada zaman gecirdikten sonra vatandaslik kazanirsiniz. Ulke disinda kaldiginiz gunler sayilmiyor.

    Sayin @mister in dedigi gibi issue date i baz alacaksiniz. 8 Aralik 2025 tarihinde, 5 yilin dolmasina 88 gun kala, vatandaslik basvurunuzu yapabilirsiniz.


  • Merhaba 2 sorum var
    1 Basvuruyu Türkiye den yapabilir miyiz?
    2 3 ay icinde adres degisikligi yapmama kuralı aynı şehir içinde adres degistirsekte geçerli mi yoksa eyalet degistirmekten mi bahsediliyor?


  • Merhaba size bir sorum olacak internet uzerinden arastirdim fakat kafam cok karisik dun amerikan vatandaslik mulakatina girdim sorulari gectim fakat evlilik yolu ile vatandaslik alacagim icin memur esimle olan evliligimizin gecerliligi icin olan evraklarin eksik oldugunu soyledi ben calisiyorum esimi sigortamda gosterdim esimle ortak banka hesabimiz telefon ve elektrik faturalarimiz var beraber fotograflarimiz var memur vergi ve kira sozlesmesi eklememizi istedi kaldigimiz evde anlasmamiz esimin abisi adina bizim kontratimiz yok vergi icin ise esim muhasebeci beraber gonderile verginin daha fazla odeme olacagi icin beraber vergi talebinde bulunmadik. Kafam karisti ne yapmak lazim.


Benzer Başlıklar

  • Greencard Aldıktan Sonra Vatandaşlık Almak

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    3
    -1 Oy
    3 İleti
    752 Bakış
    ProgrammerP
    @Laçin-Boz Merhaba bakmanız gereken başlık şu : ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) Vatandaş olduktan sonra giriş çıkışlarda süre sorunu olmuyor. Ama vatandaş olmak için 5 yılı orada geçirmeniz gerekiyor.
  • Vatandaşlık Sertifikası Başvurusu (N-600)

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri us citizenship n-600 uscis
    15
    1
    4 Oy
    15 İleti
    2k Bakış
    saulgoodmanS
    @saulgoodman, içinde söyledi: Vatandaşlık Sertifikası Başvurusu (N-600) N-600 icin biyometrik randevusu tamamlandıktan ne kadar süre sonra sertifika çıkıyor? Deneyimi olan varsa paylaşabilir mi lütfen? Soru cevapsız kalmasın, 3 ay. :)
  • Pasaport ve vize fotoğraflarını ucuza almanın yolu

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri ds11 pasaport
    11
    20 Oy
    11 İleti
    6k Bakış
    asagA
    Merhabalar, Yaklaşık bir ay önce Houston bas konsolosluğunda pasaportumu yenilemek için bu şekilde evde fotoğraf çekip walmart dan çıktısını aldım. Bir sorun olmadı. Kabul ettiler. Pasaportum elime geçene kadar buraya yazmak istememiştim. Ek olarak, walmart mobil uygulamasından çektiğim resimi yükledim. Matte kağıda 4x6 print($0.14) seçeneği ile bastırdım sonra evde makas ile 4 parçaya kestim. Teşekkür ederim bilgi için…
  • 2 Oy
    44 İleti
    9k Bakış
    R
    @Sam-Sams N400 Basvuru formunda konuyla ilgili birkac soru var o da su sekilde. Vergi beyaninizi yaptiniz mi ve vergi borcunuz var mi? Hic devlet imkanindan veya benefitlerden yararlanmak icin yalan beyanda bulundunuz mu veya kendinizi oldugundan baska turlu tanittiniz mi gibi birkac tane sorular var. Eger kendi durumunuzla ilgili durust davranip, mali durumunuz ne olursa olsun sadece benefitlerden yararlanmak icin hic yalan beyanda bulunmadiysaniz endiselenmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yukarida bahsettiginiz imkanlardan yararlanmak icinde belli bir gelir seviyesinin altinda olmaniz gerekiyor diye biliyorum ve ona gore eligible olmaniz gerekir. Eger bu seylerden faydalanmak icin yalan beyanda bulunmuyor ve gelirinizi gereken tutarin altinda beyan etmiyorsaniz endiselenmeyin. Sonucta insan hayati bu ve hayat her zaman ayni cizgide gitmiyor. Gun gelir boyle seyleri herkes yasayabilir. Vatandaslik basvurusunda geliriniz veya ne is yaptiginizin hicbir onemi yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum