Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ryback, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Erkangeziyor, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba 2 sorum var
    1 Basvuruyu Türkiye den yapabilir miyiz?
    2 3 ay icinde adres degisikligi yapmama kuralı aynı şehir içinde adres degistirsekte geçerli mi yoksa eyalet degistirmekten mi bahsediliyor?

1. Bu soruda arada kaldım. Yapamamanız için bir neden yok gibi gözüksede emin olamıyorum. Son 3 aydır fiziksel olarak burada değilmişsin deyip reddetmeleri için bir bahane olabilirmi acaba? Çıkış-giriş tarihlerini soracak, en son çıkış yazıp, giriş tarihi girmeden nasıl submit edebiliyormusunuz bilmiyorum.
    2. Aynı şehir içinde adres değiştirdiyseniz 3 ay beklemeniz gerekmiyor.

1 Mesela Abd ye girise 2-3 hafta/ 1 ay kala yapilamaz mi acaba? Sorarlarsa ulkeye giris yapmaya yakin basvurdum zaman kazanmak icin desek “oyle olmaz” derler mi bilemiyoruz. Daha once bunu deneyimleyen arkadaslar vardir

• @Erkangeziyor cekinceleriniz biraz gereksiz. Onemli olan ABD ile baginizin devam edip etmemesi. Eviniz varsa sizin veya kiralik yada aileniz burada ise 3 ay soru olmaz. Ama 2-3 hafta kala yada 1 ay kala yapmaniz size ne saglayacak onu anlamadim. Eger bir an once vatandas olayim diyorsaniz bu isin bir matematigi yok. Basvurduktan 6 ay sonra mulakat aalacaksiniz diye bir kural yok. Esimin 5 ay benim 5.5 ay bir arkadisimizin 2 ay surdu basvuru ile yemin toreni arasindaki sure. Garantisi yok derken sunu demek istedim. Geldikten sonra basvursaniz belki daha once mulakat alacaksiniz. Bunu kimse bilemez. O andaki yogunluk ile ilgili bir durum. Son olarak eger size basvuru yaptiriyorsa mulakat verirler. Eger yuklediginiz dokumalarda sorun veya eksik varsa ek bilgi isterler. Basvurunuza bagli olarak ret verme islemi olmuyor. Tabi formdaki Have you ever ile baslayan sorulara ozelliklede bazilarina Yes diye cevap verirseniz Ret verebilir.

• Herkese merhaba N400 formunu doldururken gecmiste calistigimiz yerleri dolduracagim fakest cook is degistirdigim icin girls cikis tarihlerimi hatirlayamiyorum hangi ayda basladigimi bile hatirlayamadigim is yerleri var . Bu durumda nereden kontrol edebilirim tarihleri bir tavsiyeniz var mi? Ikinci sorum katildiginiz okullari da yazin diyor. Community college ESL Class katilmistim bunu da Yazmam gerekiyor mu?

• @tugbafurkan Social Security Administation Office’e gidip döküm talep edebilirsiniz diye biliyorum. ESL’i yazsanızda olur, yazmasanızda.

• Az once biometrik randevumu bitirdim, bu noktaya kadar olan deneyimimi kisaca yazayim;

6 Mayis’ta N-400 formunu online doldurdum.

9 Mayis’ta biometrik randevusu belirlendi. 29 Mayis’a (bugun) saat 3 icin veriler.

Ben yarim saat once geldim, hemen iceri aldilar. Baya buyuk bir ofiste toplasan 10-15 kisi anca vardi (icerde 100’e yakin sandalye vardi rahat). Su an saat 2:56, hersey yaklasik 10-15 dakikada bitti.

Erken gelmeme ragmen iceri aldilar hemen. Posta ile gelen bildirim ve yesil kart yeterli. Postadaki bildirimde bir form var basit kisisel bilgiler icin onu doldurmanizi istiyorlar, evde doldurup da gelebilirsiniz.

Daha sonra fotograf, parmak izi ve imza ile hersey bitiyor.

Dedigim gibi 10-15 dakika surdu surmedi.

Disari cikar cikmaz uscis hesabima girdim, hemen update etmisler. Su anda dosya inceleme asamasinda. Bakalim mulakat tarihi ne zaman gelecek.

New Jersey - biometrik ofisi Elizabeth’de (benim adrese en yakin olan)

• @eire 4-6 ay arasinda gelir. Mulakata muhtemel Cedar Brook da girersiniz eger biraz NJ asagilarinda yasiyorsaniz.

• @arnblt Cranford’da yasiyorum. 4-6 ay arasi benim de beklentim umarim

• Merhabalar;

Dun biometrik randevum sonrasi durum guncellemesi yazmistim. Az once (bence) enteresan birsey oldu; uscis’den email aldim herzamanki gibi “we have taken action on your case” diyen. Uscis hesabima girdim hemen, mulakat tarihi vermisler.

Henuz mulakat tarihini gosteren dokumani yuklememisler ama sanirim kisa surede yuklerler, zaten posta yoluyla da gelecek. Su an mulakatin tarihini bilmiyorum.

Cok anormal bir sekilde hizli degil mi bu? Ben sasirdim valla en az bir kac ay bekliyordum sadece mulakat tarihinin aciklanmasi icin, mulakat bile degil.

Benim timeline’i kisaca ozetleyeyim yine

Mayis 6 - basvuru
    Mayis 9 - biometrik tarihi belirlendi
    Mayis 29 - biometrik tarihi
    Mayis 30 - mulakat tarihi belirlendi

Edit; mulakat tarihi bildirimi yuklemisler sisteme simdi; Temmuz 1’de mulakat

• @eire Gercekten cok hizli gelismis sizin sureciniz. Ben 3 ay beklemistim.

• @cleo evet bence de cok hizli. Reddit’te r/uscis subreddit’indd bir kac tane gonderi gordum onlarinki de basindan sonuna 2-2.5 ay surmus n-400 formu doldurmaktan vatandaslik almaya. Sanirim bugunlerde bir hizlanma var anladigim kadariyla.

Umarim ICE’a hizli bir randevu degildir, kendimi bir anda El Salvador’da bulmam 😂

Eger olurda yemin torenini mulakat gununde yapmaya karar verirlerse benim surecim toplamda 1 ay 3 haftada tamamlancak. Sacma bir sekilde cok hizli bu.

• Umarim iyi haberlerle donersiniz. Benim de Temmuz 1 mulakat tarihim, ancak Mart ayindan beri bekliyordum. Benim belgelerim cok oldugu icin daha uzun surdugunu dusunuyorum sizinkine gore. Bugun calismaya basladim 100 soruya.

• Merhaba,
    Green Card’ımı geçen yıl alıp ABD’ye giriş yaptım, ardından işlerimi halletmek için Türkiye’ye döndüm yaklaşık 8 aydır buradayım. Önümüzdeki ay kalıcı olarak ABD’ye taşınacağım.

İlk yılda 6 aydan uzun yurt dışında kalmanın vatandaşlık sürecinde sayaç sıfırlamasına neden olduğunu biliyorum, ancak bu durum ilk yıl olduğu için sorun etmiyorum. Bundan sonra sürekli ABD’de kalacağım.

Sorum şu: Bu ilk yıl içindeki 8-9 aylık yurt dışı süresi ileride vatandaşlık başvurusunda olumsuz etki yaratır mı? Mülakatta sebebi sorulursa, “ilk yılımda Türkiye’deki işlerimi tamamlıyordum” demek yeterli olur mu?

• @Lifepark-0 Giriş yaptıktan sonra 5 yıl bekleyip başvuru yaparsanız, bu 5 yıldan önceki süreye bakmayacaklar. Son 5 yılda yaptığınız çıkış-giriş tarihlerine bakacaklar. Yani herhangi bir sorun olmayacak. İlk yılı sormayacaklar bu durumda, sorarlarsa da öyle demeniz yeterli olur.

• @Ryback tamamdır çok teşekkür ederim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Bugun vatandaslik randevuma girdim ve Amerikan vatandasi oldum.

6 Mayis’ta basvurdum N-400 formu ile. 1 ay 3 hafta surecte butun vatandaslik islemleri bitti.

Randevum saat 9:30’da Cranbury, NJ ofisindeydi. Saat 8 gibi vardim, 9’da kapiya yoneldim esimle .Iceri aldilar cok rahatti. Saat 10 gibi sira numaram yazdi, memur ile odaya gectim. Gorusme 10 dakika falan surmustur sanirim. Civil test’i yapti, ingilizce testini yapti, N-400’un uzerinden gecti ve onayladi. Saat 11:30’da oath ceremony var ona gireceksen greencard’ini alayim; girmezsen gelir benden geri alirsin baska bir gune tarih verilir dedi.

Oath ceremony salonu zaten hemen odalarin yanindaydi. Saat 11:30 dedi ama kapilar 12:00’de acildi. Gorevli bayan elindeki naturalization certificate’lere gore tek tek cagirdi ve icerde ona gore oturttular. Herkes yerine gecince toplu olarak yakinlari da salona aldilar, yakinlar ile vatandas olanlar yanyana oturamadi, duzen kurma acisindan.

Daha sonra Star Spangled Banner caldi, Pledge of allegiance’i soyledik; vatandaslik yeminini ettik. En son da Baskan Trump’in mesajini videosunu gosterdiler ve bitti. Yemin toreni 15 dakika falan surdu toplamda.

Yani sabah 9’da greencard ile girdigim kapidan 12:30 gibi fotograf cekimleri sonrasi falan vatandas olarak ciktim.

Cok guzel bir deneyimdi.

• Varandaslik isleminden sonra bir sorum var; Certificate of Naturalization’i nasil imzaliyoruz?

Benim imzam adimin bas harfi ve soyadimin tamamini iceriyor.

Certificate’te imza kisminda (complete and true signature of holder) diyor. Adimi soyadimi ful olarak mi yazmam gerekiyor yoksa normal imzam uygun mu? Sizler nasil imzaladiniz?

• @eire ad soyad şeklinde imzalanıyor diye biliyorum. Ben yanlış imzalayıp normal imzamı attım. Hem ona, hem pasaporta. Bir sıkıntı yaşamadım o ayrı konu. Normal imzanı atabilirsin bütün resmi evraklara onu atıyosan diyende var.

• @Ryback yanit icin cok tesekkurler; sizin normal imzanin sorun cikarmamasina sevindim. Buraya yazdiktan sonra ozellikle visajourney’de de bayaa bir ileti okudum; normal imzanin (karalama gibi bile olsa) ozellikle fotograf yanindaki imzaya uyuyorsa kabul oldugu soyleniyordu. Ben de normal imzam ile imzaladim. Normal imzam adimin bas harfi ve kucuk harflerle soyadim seklinde (azicik artistik dokunuslarla)

Umarim sorun cikmaz, imzaladim da artik, yapacak birsey yok: ama sizin sorun yasamamis olmaniz icimi daha da rahatlatti.

Bu imza, sertifikadaki fotografin yaninda 90 derece duran imza ile ayni; cogu post bu iki imzanin ayni olmasi gerektigini soyluyordu.

• @eire Bir sorun olmaz. Rahat olun. Vatandasliginiz hayirli olsun.

• thumbnail_IMG_9857.jpg

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |