@victory, içinde söyledi: Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?
Şunu da soruya ilave edebiliriz.
Şuan elinde bir zanaatı, sanatı olmayan biri sizce Türkiye'de hangi alanda kendini yetiştirirse ABD de faydasını görebilir. Şahsen aşçılığı isterdim. Sizlerin özellikle Amerika'da olanların bu konuda görüşleri nelerdir? Teşekkürler.
Mutfak şefi veya pasta şefi olarak Amerika'da çalışabilmeniz için, elinizde uluslar arası geçerliliği olan bir sertifika (city&guilds sertifikası, WACS onaylı eğitim veren profesyonel aşçılık okulları, Pearson BTEC) olacak ve uluslar arası tanınırlığı, bilinirliği olan bir restoranda veya otelde (mesela Hilton oteller zincirinin birinde mutfakta chef olarak) çalışma tecrübeniz olacak. Eğer elinizde bu tür eğitim sertifikası yoksa restoranı olan bir Türk'ün mutfağında iş bulabilirsiniz veya size referans olabilecek bir aşçının yardımı ile bir yerde iş bulabilirsiniz. Eğer hiçbiri yoksa sizde, mektepli değil de alaylı olan birçok aşçı gibi işe garsonluk veya bulaşıkçılıktan başlayarak mutfakta gelişebilir ve terfi edebilirsiniz. Neyin ne zaman lazım olacağı belli olmaz düşüncesiyle aldığım diploma ve sertifikaları arttırmak için, birkaç yıl önce profesyonel mutfak şefliği/pasta şefliği eğitimi veren bir okula gitmiştim, bunları oradan biliyorum ve o okuldan mezun olanlardan iş bulup ABD, Fransa, İngiltere, Abu Dhabi'ye gidenler olmuştu.