Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?
-
@victory herkes Lyft myft koşturduğu için o kadar detay yapabilir mi bilmiyorum ama "Buraya geldiğimizde şu kadar zamanda ne iş bulduk" sorusunun cevabı olsun istedim ben yazan arkadaşlar yazsın tabi fazla bilgi iyidir :)
-
@mhepekiz sen bilgilendirmeye devam et bilgilendir bizi :) bizde dua edelim sana
-
Lyft kazanç nedir ortalama ilk etapta sadece bu iş ile 3 kişilik aile gecinebilirmi acaba ?
-
@bakk25, içinde söyledi: Türkiye'de Neydim Amerika'da Neyim?
Lyft kazanç nedir ortalama ilk etapta sadece bu iş ile 3 kişilik aile gecinebilirmi acaba ?
bu konunun ayrica basligi var forumda, bilginize.
-
@mhepekiz tesekkurler verdiğiniz bilgiler için.
-
TR'de sesli ve goruntulu medya sektorunde serbest olarak calisip ayni anda iki ozel universitede saat ucretli ogretim gorevlisi olarak ders veriyordum.
Burada iki ayri prestijli universitede yine yari zamanli olarak ders veriyorum. Bir universitedekinin adi "yari zamanli", esasen toplam 6 ders veriyorum. Digerinde sadece bir ders. Bunun yani sira bir de freelance olarak uzaktan egitim danismanligi yaptigim bir side gig'im var, cogunlugu Amerikali ve gerisi de Avrupali musterilere. -
Türkiye’de klinik psikologtum. Amerika’da özel bir anaokulunda 4 yas öğretmenliği yapıyorum. Bu ısı ilk geldiğimde buradaki tanıdıklarım buldu. 3 hafta içinde ise başladım. Hedefim bir kaç aylık bir eğitim alıp bir ofis işine geçmek. İnsan kaynakları Ya da proje tarzı isler düşünüyorum. Terapistlik yapmak istemiyorum hem Türkiye kaynaklı mesleki tükenmişlik, hem de burada eğitimleri saydırma zorluğu ve doktora zorunluluğu artı kültürel farklılıklar. Zaten Türkiye’de de psikoloji okurken insan kaynakları alanına yönelmek istemiştim ama terapist olarak devam etmiştim. Bakalım burda yapabilecek miyim :) bu arada geleli 17 ay oldu. Cok daha erken harekete geçmeyi düşünüyordum ama bebek yapmaya karaR verince kendi planımdan fedakarlık ettim :)
-
-
Şu konuya yazmıştım ben de:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2715/türkiyedeki-mesleğiniz-neydi-amerikada-ne-oldu
-
@knnrn, içinde söyledi: Türkiye'de Neydim Amerika'da Neyim?
Şu konuya yazmıştım ben de:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2715/türkiyedeki-mesleğiniz-neydi-amerikada-ne-oldu
iki konuyu birlestiriyorum.
-
paylaşımda bulunan herkese çok teşekkürler. Gördüğümüz kadarıyla farklı meslek dışı işler yapılsa da herkes halinden memnun, mutlu bence bu en önemli parametre. Herkese başarılar, kolaylıklar dilerim.
-
Turkiye'de imza atabilen muhendis, amerika'da imza atamayan muhendis :) Imza atabilen halime gore cok daha iyiyim ama :)
-
Hepinize mutluluklar. İşiniz gücünüz rast gitsin.
👍🏻 🙏 🙌 -
Makina mühendisiyim takım tezgahları satış servis sektöründe çalışıyordum, diplomam hiç lazım olmadı ömrümde . Burda da bir avrupa firmasında aynı işi home ofise çalışanı olarak yapıyorum , iş icabı abd nin çeşitli eyaletlerinde müşterileri dolaşıyorum , 8 ayda 40bin mile uçuş yapmışım . Burda da iş tecrubeme istinaden diploma sormadılar. Ama abd deki antisosyal izole yalnız hayattan yaşam tarzından hoşnut değilim, iyi kazanıyorum ama Turkiyedeki hayatımı özlüyorum, daha hareketli ve keyifli bir yaşantım vardı (herkesi ülkeden soğutan kirli yoz siyaset politika konusu hariç :) )
-
İleti silindi
-
@victory, içinde söyledi: Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?
Şunu da soruya ilave edebiliriz.
Şuan elinde bir zanaatı, sanatı olmayan biri sizce Türkiye'de hangi alanda kendini yetiştirirse ABD de faydasını görebilir. Şahsen aşçılığı isterdim. Sizlerin özellikle Amerika'da olanların bu konuda görüşleri nelerdir? Teşekkürler.Mutfak şefi veya pasta şefi olarak Amerika'da çalışabilmeniz için, elinizde uluslar arası geçerliliği olan bir sertifika (city&guilds sertifikası, WACS onaylı eğitim veren profesyonel aşçılık okulları, Pearson BTEC) olacak ve uluslar arası tanınırlığı, bilinirliği olan bir restoranda veya otelde (mesela Hilton oteller zincirinin birinde mutfakta chef olarak) çalışma tecrübeniz olacak. Eğer elinizde bu tür eğitim sertifikası yoksa restoranı olan bir Türk'ün mutfağında iş bulabilirsiniz veya size referans olabilecek bir aşçının yardımı ile bir yerde iş bulabilirsiniz. Eğer hiçbiri yoksa sizde, mektepli değil de alaylı olan birçok aşçı gibi işe garsonluk veya bulaşıkçılıktan başlayarak mutfakta gelişebilir ve terfi edebilirsiniz. Neyin ne zaman lazım olacağı belli olmaz düşüncesiyle aldığım diploma ve sertifikaları arttırmak için, birkaç yıl önce profesyonel mutfak şefliği/pasta şefliği eğitimi veren bir okula gitmiştim, bunları oradan biliyorum ve o okuldan mezun olanlardan iş bulup ABD, Fransa, İngiltere, Abu Dhabi'ye gidenler olmuştu.
-
Turkiye'de ogretmendim, Amerika'da finans uzmaniyim.
-
@MySea selam. Finans uzmani olmak icin ne tur asamalardan gectiniz? Dil, finans egitimi, sertifika yada college gibi okuldan egitim mi aldiniz? Kisaca bilgi aktarabilirmisiniz? Bende Tr deki meslegimi burada yapmak istedigimden arastirma icerisindeyim halen.
-
@sash Tr deki benzer isi yapiyor olmaniz eger seviyorsaniz buyuk bir sans. Izole ve bireysel yasam tarzi buraya geleli daha 7 ay olmasina ragmen beni de sıkmıs durumda. Ki ben yalnızlıgı seven biriydim ancak buradaki yalnizlik, kalabalik icinde yalnizlik gibi. Avm leri marketleri bile ıssız. Hayat akiyor ama aktıgını hissettirmiyor🙂
-
@roccorocco, içinde söyledi: Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?
@MySea selam. Finans uzmani olmak icin ne tur asamalardan gectiniz? Dil, finans egitimi, sertifika yada college gibi okuldan egitim mi aldiniz? Kisaca bilgi aktarabilirmisiniz? Bende Tr deki meslegimi burada yapmak istedigimden arastirma icerisindeyim halen.
Oncelikle bilgisayar ve network guvenlik diplomalarim vardi. Bu alanda calismak istemedigim icin once muhasebe kursu bitirdim ve calismaya basladim. Calisirken finans uzerine MBA yaptim. Daha sonrasinda is nedeniyle bir suru finans ve muhasebe alaninda egitimler tamamladim, hala da yilda 4 veya 5 adet degisik eyaletlerde egitimlere katiliyorum, tabii online tamamladigim kurslarda oluyor. Benim is pozisyonum CPA gerektirmedigi icin su ana kadar onu dusunmedim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum