Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
312 105 35.3k 96

• Sayın @roccorocco ve @aytac59 lütfen moralinizi bozmayın inanın herşey daha iyiye gidecek.Hatta bir arkadaşım bana sizlerle aynı duyguları paylaştığım vakitlerde yarının bugününden daha iyi olacak inan demişti ve çok şükür öyle de oldu ve inanıyorum ki sizlerinde öyle olacak ☺

• Bir an önce bu karamsarlıkları atlatırsınız inşallah. Hakkınızda hayırlı olsun. Morallari yüksek tutun. Ne zorluklarla gittiniz. Herkesten elinde sonunda iyi güzel günlerin haberi geliyor. Demekki önce bir sis perdesinden geçmeniz gerekli güneşli günleri görebilmek için. 👍🏻 Sıkın dişlerinizi. En büyük ve sıkıntılı kısımları atlatıp başardınız...

• @roccorocco nasıl bir insan amerikada olup ta mutsuz olabilir. Cidden bunu anlamak imkansız. Ucuz konut araba benzin et ve mutlu insanların olduğu bir ülke. İnsan daha ne isterki.

• @roccorocco sen efsanesin zaten durumunu bilmeyenler seni incelesinler

• ⭐⭐⭐⭐

@suv2019 @roccorocco 'yu çok iyi anlıyorum. Oraya gittiğinde kendini sende bu konuda test edebilirsin.
    Buradaki en büyük sıkıntı tutunma meselesi. Amerikayı bir akıntısı olan nehir gibi düşünebilirsiniz. Sizi bu nehre bırakıyorlar ve siz burada bir yere tutunarak ileride bekleyen selaleye gelmemeye çalışıyorsunuz. İşin içinde birde ailede varsa onun sorumluluğu da çabası. @roccorocco bir anlamda oralara bir çok kişiye göre yorgun savaşçı olarak gitti ama umudunu hiç kaybetmedi. Ben dahil birçok kişiye göre onun kazanma hakkınının fazla olduğunu düşünüyorum.
    Umarım en kısa zamanda güzel hikayelerin bize iletirsin.

• ........

• @gokcell Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak içinde söyledi:

Yaklasik 13 yildir ulkem disinda calisiyorum. Istediginiz kadar duzen kurun,eviniz,arabaniz, coluk-cocuk vesaire farketmez. Kalbin hep Turkiyede oluyor. Hemen hemen hergun esime ne zaman emekli olacagiz diyorum. Yani hep donme istegi her zaman olacak. Sen istedigin kadar duzenini kur degismez.

Hocam Türkiye sizin 13 yıl önce bıraktığınız halinde değil maalesef.

• ........

• @gokcell Bana samimi gelmedi düşüncelerinizle söylemleriniz. Sizin düşünceniz yine de saygılar.

• ........

• @gokcell Etmen gerekiyor diyen olmadı zaten fikrimi söyledim.

• @suv2019 arkadaşım konut araba benzin veya et ucuz değil sadece olması gereken değerlerinde..toplumumuzu pahalılığa, gıda vb sektörlerde devasa vergilere ve açlığa o kadar mahkum etmişler ki bunlar ortadan kalkınca mutlu olacağımızı zannediyoruz..oraya giden birçok insanda ilk önce bu hayallerle gidiyor ve bunlara kavuştuktan belli bir süre sonra alışıyor ve boşluğa düşüyor..bizim için mutluluk geçim derdinin olmaması ile doğru orantılı bir hal almış ve bu hiçbirimizin suçu değil ama bu sıkıntının ortadan kalkması demek de mutluluk için yeterli değil...

• @suv2019 Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak içinde söyledi:

@roccorocco nasıl bir insan amerikada olup ta mutsuz olabilir. Cidden bunu anlamak imkansız. Ucuz konut araba benzin et ve mutlu insanların olduğu bir ülke. İnsan daha ne isterki.

Her sey araba,konut ve et ile bitiyor mu acaba ? Mutlu insanlarin olduguna dair cikarimida Hollywood filmlerinden mi cikariyorsunuz acaba ? Bu genelleme oldukca yanlis bana gore

• @suv2019 bu saydığınız mutluluk sebepleri sizi mutlu edebilecekse ne mutlu size :)) Ki onlara ulaşmak için bile belli blr süreçten geçiyoruz. Zaten o sürecin kendisi zor olan. Dil bilmeden, iş bulmadan, kalacak yer bulmadan az da olsa düzen kurmadan o saydıklarınıza zaten ulaşmakta zor.

• @redsat2000 sağol abi. Duygularımıza çok iyi tercüman oluyorsun. Attık kendimizi okyanusa. Bakalım gemiyi bu dalgalardan hangi limana sığındıracağız.

• @aytac59 bol şanslar sanada. İnşallah kısa sürede herşey yoluna girer.

• @gokcell katılıyorum dediklerinize. Herşeye rağmen ülkemiz çok güzel. Hep özlenecek.

• @oradaki zaten bir giden pişman birde gidemeyen 🙂 İnşallah sizde gelirseniz ne demek istediğimi yaşayarak çok iyi anlayacaksınız. Bol şans çekilişte

• ⭐⭐⭐

Göçmenler olarak bu ülkenin kendi vatandaşlarından daha şanslı olduğumuzu düşünüyorum.

Nedeni ise ister başarısız olun, ister alışamayın veya hiç istemeyin. Ne olursa olsun her zaman için kendi ülkenize dönme imkanınız var. Bu yaşa kadar yaşanıldıysa, devamı da elbet gelir. Veyahut olmadı başka ülkeler var, sonucunda heryerde göçmensiniz.

Konuyu dramatize etmek doğru değil.
    Bence önemli olan bu ülkeye geldiğimizde kendimize ne kadar artı sağlayabileceğimiz. Yabancı dil olsun, eğitim olsun, iş deneyimi ya da maddi olsun, veyahut hiç olmadı dünyaya bakış açısı olsun. Her sağlayabildiğimiz katkı bizler gibilerine, eğer olur da geri dönülecekse, tamamen kazanç sağlayacaktır, bir şeyleri elbet daha iyi noktaya taşıyacaktır. Çevrenize ve kendinize yararlı olacaktır. Ben olaya bu açıdan bakıyorum.

Bir amerikalının böyle bir şansı yok.

• Eger USA kelimesi yerine Gronland veya Papua Yeni Gine, Madagaskar, Almanya, Portekiz, Brezilya, Japonya, Thailand daha guzeli Yunanistan yazdiginizda cumledeki anlam degismiyorsa, "Einstein cok yasa, Einstein cok yasa..." (yillardir soylerim muthis bir direnme gucu verir) gorecelik senden once boyle kolay savunulmamisti.
    Benim kiz biraz Avrupa tipli. Marketlerde goren beyaz USA lilar ilgi gosterip TR oldugumuzu yeni geldigimizi duyunca ne mutlu size iki dille buyuyecek diyor. Cocuklar icin, bize zor da olsa gelinir kalinir. Ki memleket (US) cok guzel. TR deki yaklasimlar hala -bende de- cok sert ve derine islediginden degismiyor/zorlaniyoruz. Burada yaklasimlarimizi uyarlamaliyiz.
    @FreeWoRLD e katiliyorum. Ayrica o avantajla daha rahat tutunabilmeliyiz. 50+2 devlette gezme ve yerlesme ozgurlugunden bahsediyoruz.Vatandas olunca da dunyanin yarisindan fazlasinda vizesiz gezebilirsin. Doga desen nefis tukenmemis. Saygi (bir Japonya olamaz ama) TR den fazla. Gelirin varsa hayat ucuz.
    Her gun siyaset duymadan, gerilmeden gunu kapatiyoruz.
    Baska bir baslikta kultur soku bolumu vardi onu okumak gerek. ilk bir yil ve 3. yila kadar olan kisimlar kritik.
    Umudunuzu guclu tutun, besleyin, dusmaniniz umudunuz degil, kendinize kostek olmayin.
    Her sey zamanla cok guzel olacak.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da sosyal çevre edinmek

13
    0 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    B
    2 hafta önce san francisco'ya geldim. 3 gün san diego, 2 gün los angeles gezdim. san francisco'da çinli ve hintli nüfus dışında kimseyi görmüyorum. burada bir düzen oturtmaya çalışmak istiyorum ama emin olamıyorum. amerikan kültürünü sevdiğim için amerikaya geldim. san francisco'da business mindseti olan (non-tech) insanlarla nerede tanışabilirim?
  • Üniversite okumadan Amerika'ya gitmek

7
    0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    MySeaM
    @patrick2dev Yetiskinleri birakin, artik cocuklar bile yazilim sektorundeler. Buradaki orta-lise duzeyi okullarin cogunda tech derslerinde yazilim ve kodlama, programlama ogretiyorlar. Yani bu alanda rekabet var. Birde buna guney Asyalilari ekleyin, ozellikle Hindistan, Pakistan ve Cin gibi ulkelerden gelenler bu konuda piyasaya hakimler. O nedenle, egitim olarak kendinizi gelistirmelisiniz. Yoksa vasat islerle ugrasmak zorunda kalirsiniz.
  • Amerika'da Yasam Uzerine Tavsiyeler

Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    4
    0 Oy
    4 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    @funda-esra-akbıyık-yamaner Amerika'da Yasam Uzerine Tavsiyeler içinde söyledi: facebook kullanımı çok daha rahat. eğer sizin için sakıncası varsa postlarımı silebilirsiniz. yok, bu sekilde tek bir sayfada kalmasinda bir sakinca yok. Bizim de insanlarin fikir ve deneyim paylasimi yaptigi bir facebook grubumuz mevcut. ABD'nin nerdeyse her bolgesinde yasayan kisiler mevcut; ABD'de hayati boyunca yasamis olandan, ABD'ye gecen hafta tasinana; gocmen vize tasiyandan, gocmen olmayan vize tasiyanlara kadar pek cok arkadas var grupta, bekleriz: https://www.facebook.com/groups/YesilkartForum
  • Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

2k
    39 Oy
    2k İleti
    299k Bakış
    MySeaM
    Aldi de Dubai chocolate gordum, $3.99
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k