Hayallerinden vazgeçenler:/erteleyenler
-
Sevgili @yavuz , hayat çok entersanlıklarla dolu , herkesin kendisine göre beklentileri var, ulaşmak istedikleri var ve kocaman baloncukları var.
Bu baloncuk bazılarımız için kısa sürede patlarken bazılarımız için yarı da korku ve endişe ile mutlu olabilceği güzelliklere götürebilir. Bu mutluluğu kendince ve kendi yaşam boyutuyla değerlendirenler olduğu kadar, hayallerinden vaz geçmiş insanlarda var. Adı üstünde bu bir hayal.Bu bir kalıp kumaş meselesi, bu kalıba uyabiliyorsan eğer ve seni sürekli motive eden olguyu bulmuşssan.O seni öncelikle 5 sene daha sonra ömür boyu idare edebilir. Ancak bu kalıp tek kişilik bir kalıp, iki kişiyi bu kalıba bazen sığdıramayabilirsin. Yada senin duyduğun bu heyecanı hayat arakadaşın veya çocukların duymayabilir. Ilk başta sunduğun hayale kapılıp gelen eşin orada kendi gerçekleri ile karşılaşabilir. Kesin bir red cevap ile geri dönebilir. Dedim ya bu kumaşın kalıbı herkese ve ailedeki her bireye göre değişir.
Yazında Eğitimden bahsetmişssin. Eğitim kısmı biraz göreceli bir konu. Eğer çocukların için bu eğitim kısmını düşünüyorsan USA konusunda doğru bir yerdesin ama burada en önemli faktör. Türkiye'deki gibi para. Para ve yoğun çalışma performansın için güç varsa bu çok çalışma temposunu yüklenirsin ve çocukların için hayal ettiğin seviyeye çıkarırsın. Gelelim ebebeynlere çok iyi bir eğitiminiz olması USA da fazla yardımcı olmuyor. Ancak iyi bir eğitim düzeyi senin iyi planlama yapmanı ve yeni bir kariyer planı yapmanda yardımcı oluyor. Daha doğrusu kendin için yeni bir şekil vermeni sağlıyor. Bana göre bu ülke için anahtar kelime yabancı dil olmalı . İngilizce den daha önemli başka bir mevzu var bence örneğin İspanyolca . İş başvurularının %75 ispanyolca şartı istiyor. Diyebilirsin ki ingilizceyi halledemeden bir de karşımıza İspanyolca çıktı. İşte bu konu bir çoğumuz için mavi ekran konusu olmuş durumda .
İş bulma konusunda haklısın. Yığınla iş ilanı var ancak coğumuza göre iş yok. Gerçektende büyük ülkenin büyük sorunu var. Hayal ettğim iş konusunda büyük çoğunluğumuz sınıfta kalmış durumda. Gemisini yürüten kaptan misali , dönüş konusundaki planlamaya göre ya kısa süreli aşırı yoğun saatli işlerde (düşük saat ücretli işlerde haftalık 90 saate çıkanlar var) çalışıyoruz yada amerikada eğitime ağırlık verip normal statümüzü kazanıyoruz. Buradaki tek sorun hayat standardımızdaki o kotayı tutturacak parayı kazanmak ile ilgili.
Başarmak yada hayallere veda etmek /kısa süreliğine ötelemek iki tarafı keskin bir kılıç. Başarma hususu sizin bu hayali ne kadar istediğiniz ile ilgili , sabrınız azminiz ile ilgili, bütün engellemelere rağmen gemiyi karaya ulaştırmanızla ilgili ve herşeyden önemlisi şansınız /hayat çizginize yazılmış kaderiniz ile ilgili.
Gerçekçi olalım, ancak umudun da bizim ekmeğimiz olduğunu da unutmayalım.
-
@yavuz Hayallerinden vazgeçenler:/erteleyenler içinde söyledi:
Yazilanlarin hepsini tek tek okudum :) Benim yazdiklarim genel anlamda dusuncelerimi iceriyordu.Direk birkisiyi hedef alarak yazmadim.Sadece dunyanin gerceklerini hatirlatmak isteyerek gorus ve dusuncelerimi yazmistim. Ama ilginc olan su ki bana herkes hakaret dolu yazilar yazmis :) ve ayrica modaretorler de bana hakaret eden insanlari degilde, beni forumdan atmak ile tehdit etmis :) Burasi bir forum degilmi herkes sizin yada cogunlugun dusunce yapisina uygunmu yazmali burda.Bana hakaret eden herkese tek tek verilecek cevabim var ama bunlari yazacak vaktim bol degil.Sonuc olarak hayat pratiktir ve yasayarak ogrenir insan heleki gurbete gidip gocmensen.Hayati boyunca yasadigi bolgenin disina bile cikmamis insanlar ici bos hayal kuruyor hicbirseyden haberleri olmadan.ne yazikki Turkiyede insanlar kisir siyasi dusunce yapilarina uygun yorum ve analiz yapiyorlar bircoklari yorum degil sacmaliyor.Egitim,saglik vb. konularda hicbir zaman birak gidip yasamayi ziyaret dahi edemeyecegi ulkeler ile kendi ulkesini karsilastirabiliyor..ve tabiki bu yorumlari ahmakca oluyor....
Ben bu bahsettiginiz "herkes"i goremiyorum sanirim, bu foruma baktiginiza emin misiniz? Ben size verilen cevaplara bakinca "yavuz bey", "sayin yavuz" ve "siz" diye hitap edildigini goruyorum.
Bana bu "herkesin" yazdigi "hakaret dolu" mesajlari ve forumdan atilma "tehdidini" gosterir misiniz? -
@redsat2000 Guzel yazmisiniz.tesekkur ediyorum.
-
@crazycells Herkes yazmam yanlis olmus haklisiniz...bazi insanlar diye duzeltmis olayim..
-
Bu çiftin foruma üye olma ihtimali ve benim bu mesajımı ''Buyrun güzel bir örnek. Belki çoğunuz biliyordur, Evrim Tayanç var, hatta bu dönenlerle aynı gün vize sırasında tanışıp arkadaş olmuşlar ve misafirliğe bile gittiler birbirlerine Amerika da. Evrim hanım aktif ve girişken biri, kendine arkadaşlar edinmiş, komşuluklar kurmuş. Hatta ve hatta orada tanıştığı Amerikalı komşusuyla birlikte çocuklarını hayvanat bahçesine filan da götürdüler. Aile özlemine gelince, Amerika ya gittiklerinin 2. ayıydı sanırım annesi gitti ziyaretlerine.
Yahu, uçak ile yolculuk 10 saat ile 14 saat arası sürüyor. Çoğu kişi İstanbul dan memleketine gitmeye kalksa otobüs yolculuğu süresi. Gidiş bileti 2.500 ila 3.000 lira arası, gidiş - dönüş bileti ise sadece 300 - 500 lira ekliyor üzerine. Neredeyse 500 dolar gibi bir şey. Çok mu özledin, atla git kal 2-3 hafta hasret gider gel. Bir kaç ay sonra onlar da gelsin kalsın bir kaç hafta (hani Türkiye de durumun iyi ya, dokunmaz bilet ücreti nasılsa)'' okumuş olma ihtimalleri nedir acaba.
Buyurun, dönüyoruz diyen çiftin son videosu :blush:
https://youtu.be/IH6lklU4k6M -
@dreams_usa okumuş olma ihtimalini bilemem tabi ama Çisem in foruma üyeliği var.
-
@aysegul okudularsa ve bu son kararlarına katkım olduysa ne ala :blush:
-
Biri bana bunu yazmis ~~
Kesinlikle ABD nin olayı budur!!!
Tebrikler.....
Burada okumamışsanız, buraya ait iş deneyiminiz yoksa, usa bazlı referansınız yoksa isterseniz prof . Olun şansınız da yoksa sı fır sı nız....
Eğitimli ve Şansınız da yoksa depresyona girersiniz. -
@yavuz Hayallerinden vazgeçenler:/erteleyenler içinde söyledi:
Biri bana bunu yazmis ~~
Kesinlikle ABD nin olayı budur!!!
Tebrikler.....
Burada okumamışsanız, buraya ait iş deneyiminiz yoksa, usa bazlı referansınız yoksa isterseniz prof . Olun şansınız da yoksa sı fır sı nız....
Eğitimli ve Şansınız da yoksa depresyona girersiniz.“Burada” ile Türkiye’yi kastediyorsanız, o kadar karamsar olmayınız bence çünkü Türkiye’deki deneyim ABD’de gayet geçerli oluyor. En azından benim öyle oldu bir örnek olarak.
Benim 8 senelik iş deneyimim ABD’de sayıldı ve aynı işi yapıyorum. Belki biraz iyi satmak gerekiyor deneyimi ve elbette iyi ingilizce gerekiyor. -
@freeworld hangi sektörde çalışıyorsunuz? Belki sizinle aynı sektörde olanlarımız varsa, bu karamsar iletilerden sonra içimiz açılır, umudumuz artar.
-
ögretmenler denklik alıp ögretmenlige devam edebiliyor. Hemşireler doktorlar mühendisler avukatlar muhasebeciler de keza. Çevirmenler tamirciler berber ve kuaförler marangozlar sıhhi tesisatçılar elektrikçiler vs bu arkadaşlar da sertifikalarının ingilizcesini noter tasdikli alıp gelirlerse tanınıyor e devam etmeleri için abd geçerli sertifika veriliyor olmadı bir kaç aylık bir kurs snucu sertifika alıp işlerine devam edebiliyorlar. İlk geldigimizde hemen kendi meslegimizi yapamayabiliriz. Buna hazırlıklı olmak lazım ama bu demek degildir ki hep öyle devam edecek. Bir kaç ay kurs gör sertifika al işine devam et bu kadar basit.
-
@sinem benim sektör tüm bunların dışında ve denklik filan da olacağını sanmadığım için olur da kazanırsam zaten Amerika da yapabileceğimi sanmıyorum. Klasik işlere bakacaz artık.
-
@dreams_usa nedir sektör
-
@sinem Lojistik depo.
-
@dreams_usa en çok işçi/eleman aranan kollardan biri sizinki işsiz kalmanız nerdeyse imkansız. :)
-
@sinem ilk etapta yönetici olarak başlamam imkansız. Umarım ilerleyen vakitlerde kendimi geliştirip asıl pozisyonuma yükselirim.
(Sanki kazanmışım gibi yazdım, hayırdır bana :blush: ) -
@dreams_usa Hayallerinden vazgeçenler:/erteleyenler içinde söyledi:
@sinem ilk etapta yönetici olarak başlamam imkansız. Umarım ilerleyen vakitlerde kendimi geliştirip asıl pozisyonuma yükselirim.
(Sanki kazanmışım gibi yazdım, hayırdır bana :blush: )hep öyle olmayacak mı @dreams_usa sıfırdan başlayacagız hayırdır size de bana da. :D
-
Kadir abi seni bu başlıkta görünce çok mutlu oldum.. Sen bir yana bütün forum bir yana <3 umarım bu sefer çıkar ve Houston a ziyaretine gelirim.
AYRICA;
3 yıldır gc başvurularıyla uğraşan birisi olarak trakyalı ailenin YouTube kanalındaki videoları izleyenin büyük bir çelişkiye düşeceklerine eminim. Bu nedenle moralinizi yüksek tutmak için bir çok kanal var. Boş boş videolarla vakit harcamayın. Ama herkesin bilgi sahibi olması için hiç bi çıkar gözetmeksizin Kadir Zora abimizin videolarını öneririm.. @semavi -
@anilcangokben youtuber tavsiyeleri diye bir başllık var orada zaten yazılı forumun göz bebeklerindendir
https://yesilkartforum.com/forum/topic/171/abd-deki-turk-youtuber-tavsiyeleri -
@dreams_usa Hayallerinden vazgeçenler:/erteleyenler içinde söyledi:
@freeworld hangi sektörde çalışıyorsunuz? Belki sizinle aynı sektörde olanlarımız varsa, bu karamsar iletilerden sonra içimiz açılır, umudumuz artar.
Lojistik / Tedarik Zinciri
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum