Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar herkese,

    Neredeyse bir sene oldu Calıfornia'da yasıyorum. İlk geldiğimde burada olmanın büyüsü beni cezbetmiş, fazlasıyla heyecanlıp farketmemiş olacagım ki bu aralar kendimi daha yalnız hissederken buluyorum. COVID etkisi elbette var ancak, bazen hiç bu Amerikalıların arasına giremeyecegim hep bir göçmen damgasıyla onlardan bir adım geride yasayacakmısım gibi geliyor. Kendimi göçmenlere daha yakın hissediyorum. Ancak böyle bir mental bloklamayla da hayatımı surdurmek ıstemıyorum. Insanlar benı sıcak kanlı, neselı buluyor ama bu sadece bu kadar. Devamı gelmıyor. Hani Türkiyede olsa bir iki sonra yokus asagı herşey rayına otururdu ya. İşte öyle gelmiyor bana bazen (Bunu cevre, arkadaslık kavramı acısından ifade ediyorum.Zira, is, alısveriş, saglık vs konularda zorluk cekmiyorum, onlara alıstım bile). Zor yani. Hani merak ediyorum sizin de hiç böyle hissettiniz zamanlarınız oluyor mu? Bunun bir caresi var mı? Ve birgün gercekten burda da hani Istanbul'da sokakta yururken ki gibi ozgur, buraya aitim gibi gelecek mi? Ozellikle baslarda benim gibi hissedip, sonrasında hayatları güzellesen forum uyelerinin hikayelerini duymayı cok isterim. Kucak dolusu sevgiler.


  • Sorduğunuz sorunun cevabı aslında sorunun içerisinde; kendinizi oraya ait hissedemiyorsunuz yani problem onlardan değil sizden kaynaklanıyor. Bu sorunu aşmak eğer çok fazla duygusal ya da bu yaşa kadar yaşadığınız ülkemizde güzel anıları olan bir insansanız zor. Yani olay sizde bitiyor. Bir tahminde bulunayım Türkçe müzikle falan aranız iyi mesela değil mi? Saçma bulacaksınız belki bu örneği ama bu bile duygusal olarak oraya ait hissedememenin önemli bir nedeni küçük bir örnek olsa da.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @se-du Siz her ne kadar Amerikaya yerleşmiş kişilere de sormuş olsanız, bir kaç yurt dışı tecrübesine sahip olarak kendimce yanıtlamak isterim.
    Öncelikli olarak heryerde bahsedilen, Amerikadaki dostlukların, iş arkadaşlıklarının vs yüzeyselliği, eğer bulunduğunuz yerde sizi rahatsız edecek seviyedeyse, bu gerçekliği kabul etmekle işe başlayın. Sadece size karşı değil, 50 yıllık komşularına da aynı muameleyi etme potansiyelindeki kişilerden kendinize karşı extra samimiyet beklememekte fayda var. İlk bir kaç ay kendinizi oraya ait hissedememek normal. Ben yurtdışı tecrübelerimde 1-2 haftada atlattım bu süreci. Ben burada doğmuş gibiyim diyerek, hiç dilini bilmediğim, ne anlatmak istediğini anlamadığım o ülkenin yerlisiyle, kanka muhabbeti yapmaya giriştiğimi hatırlıyorum. Orada doğmuş gibi umursamaz, fütursuz ve rahatlıkla sokaklarda This is Libya, ve ya Qatar ya da Afghanistan... diyordum. This is Amerikaya çok uzak değilsiniz. Kafayı kırın biraz. Ben burada doğdum. Güneş sisteminde döne döne soğuyan toprak topun üzerinde, suyun o tarafında yaşadım bir müddet.. Sıkıldım, şimdi de suyun bu tarafında yaşayorum. Bu cennet benim cennetim değil mi, burdanda sıkılırsam başka yere giderim rahatlığına erişin önce. Burak Kut gibi karşıdan gelen Beyaz Amerikalıya ''Give me Five'' yapın. Kafanıza göre birilerini illa bulacaksınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @se-du su basligi da incelemeyi unutmayin:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1696/kültür-şoku

    genelde tek bir arkadas grubunun ya da sosyal cevrenin icinde bulunmayip, 2-3 farkli grubun icinde olunca daha iyi oluyor diye dusunuyorum. Hem sadece Amerikalilardan, hem sadece gocmenlerden, hem de sadece Turklerden olusan cevreleriniz var mi? Belki bunlari olusturmaya calisirsaniz daha mutlu olacaksiniz...

    meetup gibi sitelerden kendi ilgi alaniniza gore arkadas cevreleri olusturabilirsiniz.


  • Oncelikle, ille de Amerikali olmaniza gerek yok. Zaten burada dogup, burada buyumediginiz icin asla olamazsiniz. Cunku sizin bir de ABD oncesi yasantiniz vardi. Malesef cevremizde Amerikali olmaya calisan veya Amerikanlasmaya calisan cok fazla boyle insanlar var. Detaylarina girmeye gerek bile yok!

    Diger taraftan, gocmen olmak veya sonradan gelmek korkulacak birsey degil. ABD'nin ilk yerli kizilderilileri haric hepsi gocmen zaten. Iki kusak sonra sizin cocuklariniz, torunlariniz da simdi sizin etrafinizda gordugunuz "Amerikalilar" gibi olacaklar. Bu kacinilmaz.

    Amerika'da aslinda Avrupa ulkelerinden ve diger bircok yerden farkli olarak, topluma girmek ve kaynasmak daha kolay, cunku mesela Almanya'daki veya bazi Avrupa ulkelerindeki gibi "sen yabancisin" davranisina maruz kalmazsiniz. Ancak Amerikalilarla veya toplumla kaynasmak icin de degisik platformlar kullanmalisiniz. Okul, isyeri, spor salonu, cafeler, restaurantlar veya degisik hobby faaliyetleri gibi. Malesef burada komsuluk iliskileri Turkiye'deki gibi cok samimi veya icice degil. O yuzden bu tur toplumla kaynasmalari baska mekan ve faaliyetler uzerinden yapmaniz gerekiyor.


  • @ibrahimasar Selamlar, yanitinizin beni etkiledigini belirtmek istedim. Hic bu yonuyle bakmamistim acikcasi. Tesekkurler..


  • @this-time89 Hayir aslinda Turkiye'de yaptigim seylerin hicbiri gelmiyor aklima, sordugunuz icin soyluyorum Turkce muzik birkac kere dinlemisimdir. Asamayacagim bisey oldugunu dusunmuyorum, benim hala umudum var. Tesekkurler.


  • @crazycells Bu fikri cok begendim. Buda gelmemisti hic aklima. Sanirim burda yasayan diger arkadaslarin yorumlari bana epey yardimci olacak. Tesekkurler.


  • Ben de 3 senemi doldurdum ve yoğun iş hayatından ötürü neredeyse hiç sosyalleş(e)meden geçirdim o kadar zamanı. Ama beklentilerim buraya gelmeden önce çok yüksek değildi, burada samimi arkadaşlıklar ve dostluklar kuramayabileceğime kendimi şartlandırmıştım. Ve o şekilde de devam ediyorum.

    Bunun haricinde, buraya ait olma hissiyatı öncelikle sizin hayata karışabilmeniz ve zaman ile mümkün olabilecektir. Başlangıçta o hissiyat çok zayıf ama gün geçtikçe azar azar kuvvetleniyor diyebilirim. Tabii ki pozitif anlar ve tecrübeler ile bu mümkün. Yoksa olumsuz durumlar daha da soğutur elbette.
    Diğer arkadaşların belirttiği gibi, farklı platformlar ile yerli insanlarla etkileşime (düşük beklentilerle) girmek gerek. Onları olduğu gibi kabullendiğiniz zaman her şey normalleşecektir.
    Son olarak, bir hobinizin veya bir uğraşınızın olması sizi daha motive edecektir.


  • @MegaShintai Bu basligi actigima cok sevindim. Herkesten farkli biseyler duyuyorum. (Coguda olumlu) Bakis acinizi sevdim. Normallesecegine bende inaniyorum.


  • @se-du Ek olarak bulunduğunuz şehirde sosyal yaşantının daha renkli olabileceğini düşünüyorum. Yaşadığım şehir olan Houston için aynı şeyi söylemem biraz zor.
    Zamanla herşey daha güzel olacaktır, kendinizi sıkmadan akışına bırakın. 😉

  • ⭐⭐

    Öncelikle merhaba ben Amerikada yaşamıyorum kendi fikrimi söylemek isterim.

    Bu doğal şeylerdir diye düşünüyorum Türkiyede başka şehire taşınsan bile yabancılık çektiğinde oluyor sen ki ülke değil koskoca kıta değişmişsin 1 yıl oldu diyorsun 1 yıl orada kaldıysan gayet uyum sağlamışsın gibi görünüyor.
    Ülkemizde çoğu kişi utangaçtır bir kızla,erkekle konuşmaya çekinirler, o kadar izlediğim videolardan yola çıkarak söylüyorum oradakiler hiç utangaç değil.
    Benim şahsi görüşüm hiç utanmadan birileriyle konuşup ortam edinmen arkadaşlık edinmen gerek her ırktan insanla 🖒


Benzer Başlıklar

  • 14
  • 183
  • 22
  • 152
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum