Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    @bidünya amin inşallah. 🙂


  • Ailece yakın bir zamanda Almanya turuna katılın. Eşiniz oraları bir görsün. Sizde ABD ye gidersek böyle olur şöyle olur diye baskı yapmayın, hiç bir şey söylemeyin gezinin tadını çıkartın. Kendi rızası ile istek uyanıp uyanmayacağını görün. Eğer halen isteği yok ise gıkınızı bile çıkarmayarak ya vazgeçeceksiniz, ya da boşanıp büyük kızınızla gideceksiniz. Eğer suçlayıp duracak iseniz ayrılın gidin. Suçlama yaptığınız sürece ilişkiniz kopup gidecek gene boşanacaksınız. Yeni bir hayatı gönülden kabul etmeyen biri ile yurtdışında yapamazsanız. Canlı kanıtı video olarak konuda bulunuyor. Bahaneler sizi bezdirecektir.

  • ⭐⭐⭐

    @toronaga Hayallerinden vazgeçenler:/erteleyenler içinde söyledi:

    Ailece yakın bir zamanda Almanya turuna katılın. Eşiniz oraları bir görsün. Sizde ABD ye gidersek böyle olur şöyle olur diye baskı yapmayın, hiç bir şey söylemeyin gezinin tadını çıkartın. Kendi rızası ile istek uyanıp uyanmayacağını görün. Eğer halen isteği yok ise gıkınızı bile çıkarmayarak ya vazgeçeceksiniz, ya da boşanıp büyük kızınızla gideceksiniz. Eğer suçlayıp duracak iseniz ayrılın gidin. Suçlama yaptığınız sürece ilişkiniz kopup gidecek gene boşanacaksınız. Yeni bir hayatı gönülden kabul etmeyen biri ile yurtdışında yapamazsanız. Canlı kanıtı video olarak konuda bulunuyor. Bahaneler sizi bezdirecektir.

    Çok teşekkür ederim önerileriniz için.

  • ⭐⭐

    @filth_grinder şansınız her daim bol olsun. Anın tadını cıkarmak lazım. ben öyle yapmaya çalısıyorum . vardır bir ümit .. herkesin rıskıni vermiş yaratan..

    ben hayallerimden vazgecmemek için elimi tasın altına koyan tarafım... hepsi ailemizin ,evladımızın daha güzel yarınları için.

    sizinde sansınız hep bol olsun.


  • @filth_grinder Hayallerinden vazgeçenler:/erteleyenler içinde söyledi:

    Ben su esler durumuna geri doneyim hem de konu biraz dagilsin o halde. Sahsi kanaatimce ABD'ye, ya da yurtdisina goc konusunda diyelim daha genel olsun, eslerden birisinin daha az istekli ya da tamemen isteksiz olmasi cok yaygin bir durum. Kendi oykumde de benzer durumlari yasadim.

    Benim yurtdisina cikma, kesfetme ve oralarda yasama hayalim kendimi bildim bileli var. Bu biraz genlerle filan alakali bir durum sanirim. Bu istek ve heyecan ornegin esimde hicbir zaman yoktu ve olmadi. Diger bircok konuda oldugu gibi yurtdisinda yasama anlaminda da esler arasinda bakis acisi farkliliklari olmasi cok dogal bir durum. Bana gore once bunu kabul ederek baslamak en iyisi. Bu dogal bir durum ve bundan dolayi kimse suclu degil. Gitmek isteyen de istemeyen de...

    Burada tabii soyle bir risk ortaya cikiyor. Bir firsat ortaya ciktiginda -green card gibi- verilecek karar eslerden birini daha az mutlu hatta mutsuz edecek. Bu da cok normal bir durum ve kabul edilmesi gerekiyor. Yani isin ozunde bir tarafin daha fazla fedakarlik yapmasi durumu var. Burada karari iyi vermek gerekiyor iste. Kim yapacak fedakarligi ? Kim hayallerine mutluluguna bir sureligine sunger cekecek ? Kalalim diyen mi gidelim diyen mi ?

    Bizim cozumumuz su sekildeydi. Bu bir firsat dedik. Ve bu kararin neticesinde bir tarafin bir sekilde istemedigi bir durumla yola devam edecegiz. Tamam. O halde iki durumu da degerlendirelim. Ilki, firsati degerlendirmeme durumu. Yani green card cikmamis gibi Turkiye'deki olagan hayata devam hali. Cokta degisen bir sey olmayacak fazla konusmaya gerek yok. Ancak bu durumda soyle bir risk var. Yillar sonra birgun hayattan cok bunaldiginiz bir anda "keske gitseydikte oralarda guzel mutlu huzurlu bir yasam kursaydik" dediginiz anda is isten gecmis oluyor. Cok gec. Tren kacti.

    Ikinci durum ise firsati degerlendirdiginiz durum. Atlayip ucaga elinizde valiz ABD'ye iniyorsunuz. Tam filmlerdeki gibi. Korku verici rahatsiz edici bir durum. Cok fazla belirsizlik var. Cok buyuk bir meydan okuma ve sorumluluk altina girme var. Zaten esim de dahil istemeyenleri en cok urkuten ve istememelerine neden olan tam da bu durum. Evet zor bir meydan okuma. Kabul. Insanoglu hayatta kalma icgudusuyle hep az riske yonelir. Guvenligi sever.

    Ama soyle bir kolay yolu var bu durumun. Kimse size "omrumun sonuna dek" diye imza attirmiyor goc kararinizin altina. Donus her zaman acik. Bir ucak biletine bakar. Turkiye orada. Milyonlarca yildir orada duruyor Anadolu. Yakin donemde de bir yerlere gidecege benzemiyor pek. Nolur en fazla ? Sattigin arabani yeniden alirsin, ciktigin isine benzer baska bir ise gene girersin. Hele ki ABD'de bir sure yasamis ve/veya calismis bir kimseyi Turkiye'de havada kaparlar. Hep sunu derim "yurtdisinda gecireceginiz bir gun bile vizyonunuzu fazlasiyla gelistirir. Kisiliginize katkida bulunur." Bunlari soylerken de son 6 yildir yurtdisinda birden fazla ulkerde yasadigimi belirtmeyi unutmayayim.

    Neticede bizim karar asamamiz bu sekilde oldu asagi yukari. Dedik ki firsatlar her zaman gelmez. Yillar sonra ah vah edecegimize simdi daha gencken elimizi tasin altina koyalim. Cok buyuk ihtimalle de bunun karsiligini fazlasiyla alalim. Denemekten zarar cikmaz biraz zorlaniriz ama hallederiz dedik. Zorlaniyor muyuz ? Tabii ki evet. Ben daha tecrubeliyim gecmisteki yasanmisliklarimdan. Esimin ise ilk yurtdisi tecrubesi (gocmek anlaminda). O ilk haftalarda hayli zorlandi yalan degil. Yeri geldi agladi sizlandi. Umutsuzluga kapildi(k). Ama ikimizde "donuyoruz" demedik su ana kadar. 5-6 aydir buralardayiz hala 🙂 Bir sekilde devam ediyor hayat. Ve suan durup baktigimda agladigimizdan cok gulmusuz bu surecte. Demek ki iyiye gidis var. Cevremiz olusmaya arkadasliklar kurulmaya baslandi. Isler gucler yerine oturdu. Dil problemleri hizla en alt seviyelere dogru iniyor. Bunlar inanilmaz seyler. Bunlar iste o bahsettigim vizyon kaynaklari. Sizi gelistiren, buyuten, donanimli hale getiren yasanmisliklar. Bunlari Turkiye'den oturdugunuz yerden milyon dolarlar verseniz satin alamazsiniz. Bunlari ancak o "konfor alanindan" cikarak cesaret edip deneyimleyerek elde edebilirsiniz.

    Cokca soylendigi gibi kultur soku zor bir surectir. Kisiye gore degisse de hemen hemen herkes cok zorlanarak atlatir bu durumu yurtdisina yerlestiginde. Kimisi atlatamaz ve doner. Bu da bir erdemdir ve takdire sayandir. Ancak o ilk soku atlattinizmi eger, iste o zaman degmen benim keyfime... Ben bunu bir kac kere farkli tecrubelerimle farkli zamanlarda yasadim. Esim ilk kez yasiyor ve elinden geleni yapiyor. Birlikte yapiyoruz. Ben de zorlaniyorum tabii ki. Biz daha cok istedik diye biz hic mi zorluk cekmeyecez ? Cekiyoruz elbet. Ama biraz daha kol kanat geren biraz daha yol gosteren oluyoruz ziyadesiyle. Eee bu kadar da olsun. Hayallere ulasmanin bedelleri vardir.

    Hayat bir yolculuk. Nereye vardiginiz degil nasil yol aldiginiz onemli. Atilan her adimin bir manasi bir amaci var. Her adim geleceginizi bir sekilde bicimlendiriyor. O bakimdan biz suan icin adimlarimizi atmaya ve o adimlarin tadini cikarmaya odaklandik. Su an attigimiz adimdan sonrakileri cokta fazla hesaplamak kitaplamak istemiyoruz. Ne demisler "kervan yolda duzulur" Bazen kervani biraz yolda duzmek gerek. Cok fazla plan program yaparsaniz o Turkiye'den kalkan ABD ucagina binmek pek kolay olmuyor maalesef. Ama dedigim gibi donus her zaman mevcut. Istemeyenlere duyurulur 🙂

    Harika bir yazı yazmışsınız. Dediğiniz gibi konfor alanından çıkmak insanlara çok zor geliyor fakat beraberinde harika bir gelişim ve tecrübe fırsatı sunuyor. Ayrıca daha mikro ölçekte bakarsak insanlar eğitim veya iş sebebiyle şehir değiştirmek zorunda kaldıklarında bile hemen hemen aynı kaygıları yaşıyorlar. Bir de süreçte yeni yaşamın sadece eksileriyle meşgul olmayıp keyfini çıkarmakta gerekli. @semavi bir videosunda bahsetmişti. Eğer Amerika'nın keyfini çıkarmayıp, sadece birikimim olsun daha çok çalışayım gözüyle bakıldığında o zaman cennet bile insana zindan gibi gelir. Biraz anı yaşamak ve hayatın akışına uyum sağlamak en güzeli olur diye düşünüyorum. Umarım gc çıkan arkadaşlarımızda isabetli bir karar vererek mutlu olacakları bir yaşama adım atarlar.


  • Yazilanlarin hepsini tek tek okudum 🙂 Benim yazdiklarim genel anlamda dusuncelerimi iceriyordu.Direk birkisiyi hedef alarak yazmadim.Sadece dunyanin gerceklerini hatirlatmak isteyerek gorus ve dusuncelerimi yazmistim. Ama ilginc olan su ki bana herkes hakaret dolu yazilar yazmis 🙂 ve ayrica modaretorler de bana hakaret eden insanlari degilde, beni forumdan atmak ile tehdit etmis 🙂 Burasi bir forum degilmi herkes sizin yada cogunlugun dusunce yapisina uygunmu yazmali burda.Bana hakaret eden herkese tek tek verilecek cevabim var ama bunlari yazacak vaktim bol degil.Sonuc olarak hayat pratiktir ve yasayarak ogrenir insan heleki gurbete gidip gocmensen.Hayati boyunca yasadigi bolgenin disina bile cikmamis insanlar ici bos hayal kuruyor hicbirseyden haberleri olmadan.ne yazikki Turkiyede insanlar kisir siyasi dusunce yapilarina uygun yorum ve analiz yapiyorlar bircoklari yorum degil sacmaliyor.Egitim,saglik vb. konularda hicbir zaman birak gidip yasamayi ziyaret dahi edemeyecegi ulkeler ile kendi ulkesini karsilastirabiliyor..ve tabiki bu yorumlari ahmakca oluyor....

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yavuz 1972 yılından beri babam almanya da 1992 yılından beri amca oğlu hollanda da eniştem 2005 yılından beri amerika da şu anda vatandaş oldu. Sen yurtdışında ne kadardır duruyorsun buraya gelip hava atıyorsun bu arada ben almanya doğumluyum. Bazı yerlerde haklısın hiç yurtdışına çıkmamış insanlar olupta sanki yıllarca yaşamış gibi yazdılar ama sende biraz kendini yüksekten görmezsen geçiniriz seninle. Eşim tarafının amcaları almanyada 1970 yılndan beri almanya da almanya barolar yönetim kurulunda diğeri şarap uzmanı berlinde çifte vatandaşlık var yani ummadık taş yarar kimin ailesinden ne çıkabilir hiç bilemezsin

  • ⭐⭐⭐⭐

    Sevgili @yavuz , hayat çok entersanlıklarla dolu , herkesin kendisine göre beklentileri var, ulaşmak istedikleri var ve kocaman baloncukları var.
    Bu baloncuk bazılarımız için kısa sürede patlarken bazılarımız için yarı da korku ve endişe ile mutlu olabilceği güzelliklere götürebilir. Bu mutluluğu kendince ve kendi yaşam boyutuyla değerlendirenler olduğu kadar, hayallerinden vaz geçmiş insanlarda var. Adı üstünde bu bir hayal.

    Bu bir kalıp kumaş meselesi, bu kalıba uyabiliyorsan eğer ve seni sürekli motive eden olguyu bulmuşssan.O seni öncelikle 5 sene daha sonra ömür boyu idare edebilir. Ancak bu kalıp tek kişilik bir kalıp, iki kişiyi bu kalıba bazen sığdıramayabilirsin. Yada senin duyduğun bu heyecanı hayat arakadaşın veya çocukların duymayabilir. Ilk başta sunduğun hayale kapılıp gelen eşin orada kendi gerçekleri ile karşılaşabilir. Kesin bir red cevap ile geri dönebilir. Dedim ya bu kumaşın kalıbı herkese ve ailedeki her bireye göre değişir.

    Yazında Eğitimden bahsetmişssin. Eğitim kısmı biraz göreceli bir konu. Eğer çocukların için bu eğitim kısmını düşünüyorsan USA konusunda doğru bir yerdesin ama burada en önemli faktör. Türkiye'deki gibi para. Para ve yoğun çalışma performansın için güç varsa bu çok çalışma temposunu yüklenirsin ve çocukların için hayal ettiğin seviyeye çıkarırsın. Gelelim ebebeynlere çok iyi bir eğitiminiz olması USA da fazla yardımcı olmuyor. Ancak iyi bir eğitim düzeyi senin iyi planlama yapmanı ve yeni bir kariyer planı yapmanda yardımcı oluyor. Daha doğrusu kendin için yeni bir şekil vermeni sağlıyor. Bana göre bu ülke için anahtar kelime yabancı dil olmalı . İngilizce den daha önemli başka bir mevzu var bence örneğin İspanyolca . İş başvurularının %75 ispanyolca şartı istiyor. Diyebilirsin ki ingilizceyi halledemeden bir de karşımıza İspanyolca çıktı. İşte bu konu bir çoğumuz için mavi ekran konusu olmuş durumda .

    İş bulma konusunda haklısın. Yığınla iş ilanı var ancak coğumuza göre iş yok. Gerçektende büyük ülkenin büyük sorunu var. Hayal ettğim iş konusunda büyük çoğunluğumuz sınıfta kalmış durumda. Gemisini yürüten kaptan misali , dönüş konusundaki planlamaya göre ya kısa süreli aşırı yoğun saatli işlerde (düşük saat ücretli işlerde haftalık 90 saate çıkanlar var) çalışıyoruz yada amerikada eğitime ağırlık verip normal statümüzü kazanıyoruz. Buradaki tek sorun hayat standardımızdaki o kotayı tutturacak parayı kazanmak ile ilgili.

    Başarmak yada hayallere veda etmek /kısa süreliğine ötelemek iki tarafı keskin bir kılıç. Başarma hususu sizin bu hayali ne kadar istediğiniz ile ilgili , sabrınız azminiz ile ilgili, bütün engellemelere rağmen gemiyi karaya ulaştırmanızla ilgili ve herşeyden önemlisi şansınız /hayat çizginize yazılmış kaderiniz ile ilgili.

    Gerçekçi olalım, ancak umudun da bizim ekmeğimiz olduğunu da unutmayalım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yavuz Hayallerinden vazgeçenler:/erteleyenler içinde söyledi:

    Yazilanlarin hepsini tek tek okudum 🙂 Benim yazdiklarim genel anlamda dusuncelerimi iceriyordu.Direk birkisiyi hedef alarak yazmadim.Sadece dunyanin gerceklerini hatirlatmak isteyerek gorus ve dusuncelerimi yazmistim. Ama ilginc olan su ki bana herkes hakaret dolu yazilar yazmis 🙂 ve ayrica modaretorler de bana hakaret eden insanlari degilde, beni forumdan atmak ile tehdit etmis 🙂 Burasi bir forum degilmi herkes sizin yada cogunlugun dusunce yapisina uygunmu yazmali burda.Bana hakaret eden herkese tek tek verilecek cevabim var ama bunlari yazacak vaktim bol degil.Sonuc olarak hayat pratiktir ve yasayarak ogrenir insan heleki gurbete gidip gocmensen.Hayati boyunca yasadigi bolgenin disina bile cikmamis insanlar ici bos hayal kuruyor hicbirseyden haberleri olmadan.ne yazikki Turkiyede insanlar kisir siyasi dusunce yapilarina uygun yorum ve analiz yapiyorlar bircoklari yorum degil sacmaliyor.Egitim,saglik vb. konularda hicbir zaman birak gidip yasamayi ziyaret dahi edemeyecegi ulkeler ile kendi ulkesini karsilastirabiliyor..ve tabiki bu yorumlari ahmakca oluyor....

    Ben bu bahsettiginiz "herkes"i goremiyorum sanirim, bu foruma baktiginiza emin misiniz? Ben size verilen cevaplara bakinca "yavuz bey", "sayin yavuz" ve "siz" diye hitap edildigini goruyorum.
    Bana bu "herkesin" yazdigi "hakaret dolu" mesajlari ve forumdan atilma "tehdidini" gosterir misiniz?


  • @redsat2000 Guzel yazmisiniz.tesekkur ediyorum.


  • @crazycells Herkes yazmam yanlis olmus haklisiniz...bazi insanlar diye duzeltmis olayim..


  • Bu çiftin foruma üye olma ihtimali ve benim bu mesajımı ''Buyrun güzel bir örnek. Belki çoğunuz biliyordur, Evrim Tayanç var, hatta bu dönenlerle aynı gün vize sırasında tanışıp arkadaş olmuşlar ve misafirliğe bile gittiler birbirlerine Amerika da. Evrim hanım aktif ve girişken biri, kendine arkadaşlar edinmiş, komşuluklar kurmuş. Hatta ve hatta orada tanıştığı Amerikalı komşusuyla birlikte çocuklarını hayvanat bahçesine filan da götürdüler. Aile özlemine gelince, Amerika ya gittiklerinin 2. ayıydı sanırım annesi gitti ziyaretlerine.
    Yahu, uçak ile yolculuk 10 saat ile 14 saat arası sürüyor. Çoğu kişi İstanbul dan memleketine gitmeye kalksa otobüs yolculuğu süresi. Gidiş bileti 2.500 ila 3.000 lira arası, gidiş - dönüş bileti ise sadece 300 - 500 lira ekliyor üzerine. Neredeyse 500 dolar gibi bir şey. Çok mu özledin, atla git kal 2-3 hafta hasret gider gel. Bir kaç ay sonra onlar da gelsin kalsın bir kaç hafta (hani Türkiye de durumun iyi ya, dokunmaz bilet ücreti nasılsa)'' okumuş olma ihtimalleri nedir acaba.
    Buyurun, dönüyoruz diyen çiftin son videosu 😊


  • @dreams_usa okumuş olma ihtimalini bilemem tabi ama Çisem in foruma üyeliği var.


  • @aysegul okudularsa ve bu son kararlarına katkım olduysa ne ala 😊


  • Biri bana bunu yazmis ~~
    Kesinlikle ABD nin olayı budur!!!
    Tebrikler.....
    Burada okumamışsanız, buraya ait iş deneyiminiz yoksa, usa bazlı referansınız yoksa isterseniz prof . Olun şansınız da yoksa sı fır sı nız....
    Eğitimli ve Şansınız da yoksa depresyona girersiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @yavuz Hayallerinden vazgeçenler:/erteleyenler içinde söyledi:

    Biri bana bunu yazmis ~~
    Kesinlikle ABD nin olayı budur!!!
    Tebrikler.....
    Burada okumamışsanız, buraya ait iş deneyiminiz yoksa, usa bazlı referansınız yoksa isterseniz prof . Olun şansınız da yoksa sı fır sı nız....
    Eğitimli ve Şansınız da yoksa depresyona girersiniz.

    “Burada” ile Türkiye’yi kastediyorsanız, o kadar karamsar olmayınız bence çünkü Türkiye’deki deneyim ABD’de gayet geçerli oluyor. En azından benim öyle oldu bir örnek olarak.
    Benim 8 senelik iş deneyimim ABD’de sayıldı ve aynı işi yapıyorum. Belki biraz iyi satmak gerekiyor deneyimi ve elbette iyi ingilizce gerekiyor.


  • @freeworld hangi sektörde çalışıyorsunuz? Belki sizinle aynı sektörde olanlarımız varsa, bu karamsar iletilerden sonra içimiz açılır, umudumuz artar.

  • Yasaklı

    ögretmenler denklik alıp ögretmenlige devam edebiliyor. Hemşireler doktorlar mühendisler avukatlar muhasebeciler de keza. Çevirmenler tamirciler berber ve kuaförler marangozlar sıhhi tesisatçılar elektrikçiler vs bu arkadaşlar da sertifikalarının ingilizcesini noter tasdikli alıp gelirlerse tanınıyor e devam etmeleri için abd geçerli sertifika veriliyor olmadı bir kaç aylık bir kurs snucu sertifika alıp işlerine devam edebiliyorlar. İlk geldigimizde hemen kendi meslegimizi yapamayabiliriz. Buna hazırlıklı olmak lazım ama bu demek degildir ki hep öyle devam edecek. Bir kaç ay kurs gör sertifika al işine devam et bu kadar basit.


  • @sinem benim sektör tüm bunların dışında ve denklik filan da olacağını sanmadığım için olur da kazanırsam zaten Amerika da yapabileceğimi sanmıyorum. Klasik işlere bakacaz artık.

  • Yasaklı

    @dreams_usa nedir sektör


Benzer Başlıklar

  • 55
  • 15
  • 4
  • 152
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum