Burada aile kavrami tabiki oldukca onemli ve kadinlara ,ozellikle annelere oldukca deger veriliyor ve saygi duyuluyor geneli boyle.Bekar bir anne iseniz devletten de bir takim desteklerde alabiliyorsunuz hatta vs. buna bagli olarak ozellikle son yillarda en cok dikkatimi ceken sey su oldu ; genelde kadinlar evlenmek istiyor aslinda fakat erkek arkadaslari pek orali olmuyor eger evlenirlerse o zaman resmi olarak vergi araya gidiyor hala kazancli oluyorlar cocuklardan oturu ama evlenmeyip birlikte yasarlarsa devletten ve vergi acisindan daha karli oldugu icin bu erkegin isine daha cok geliyor bence sirf bu nedenle ozellikle evlilikten biraz uzak kaliyor insanlar....Ayrica bence bunun yeteri kadar olgun bir yasa geldikten sonra gibi bir sinirlamasi,kalibi yok ,aksine bu hem kisinin kendisi ile hemde sistemin sartlari ile alakali bir durum..****Sana deli gibi asigim ama 28.5 bucuka basacagim yasimi bekliyorum?Yani birine cilginlar gibi asik olmussaniz kim sizi durdurabilir ki?****bu durumda evlilikte tercih edilen bir yas sorusu bana hic mantikli gelmiyor.
-
Ben de onemli bir trafik gelenegi (kulturu) farkindan bahsedeyim. Bunu bilmediginden gereksiz yere kazaya karisan cok Turk var.
Amerika'da sellektor yapmak Turkiye'den farkli olarak yol vermek amaciyla kullaniliyor. Turkiye'de ise yol istemek veya "sakin yola cikma, yol benim, ben geliyorum" veya ben geciyorum demek icin kullaniliyor. Amerika'da biri size sellektor yapiyorsa "sana yol verdim' gec, ilerle' diyordur.
Bu farki bilmeyen kisiler eski aliskanliklariyla selektor yapinca kazaya karisiyorlar.
Ornegin bizim eleman yolda ilerliyor. Sagdan ramp denilen yola katilim baglantisindan veya yan yoldan veya kavsaktan biri yola cikmak icin ilerliyor. Bizim eleman Turkiye'deki aliskanligiyla yola katilmak isteyen kisi yola cikmasin, ben geciyorum demek icin, uyarmak icin selektor yapiyor. Gariban Amerikali da kendisine yol verildi sanip ileliyor ve bizimki buna yandan giriyor. Selektorun yapilma amaci kulturu farkliligindan dolayi bu cok yasanan bir senaryo.
Birinin arkasina gecip selektor yapmak ise cok cok nadir raslanilan bir durum. Otoyolda birisi en sola gecip gercekten cok yavas gidip trafigi engelleyip asiri derecede yavaslatmiyorsa kimse selektor yapmiyor. Yani normal trafik limitleri ve akan trafik hizinda ilerliyorsaniz kimse arkaniza gecip selektor yapmaz.
Sol seritten cikis Amerika'da cok fazla kullanilan bir trafik duzeni oldugundan sol seritte yavas ilerleyen araclr normaldir ve kimse bu araclari sikistirmaz veya kicina yapisip selektor yapmaz.
Uzun veya buyuk bir aracla sollama yapiyorsaniz gectiginiz arac size selektor yapabilir. Bunun anlami sag seride gecebilirsin demektir, yani guvenle serit degistirip onume gecebilirsin demektedir. Boyle durumlarda sollamayi yapan kisi sag seride gectiginde 4'luleri kisa sureligine yakar. Bu da tesekkur etmek anlamindadir.
Tirlari solladiginizda gecer gecmez hemen tirin onune kirmayin. Tirlarin hepsinde radar, guvenli takip sistemleri, otomatik frenleme sistemleri vardir. Tirin onune kirarsaniz tirin icindeki butun guvenlik ve aktif koruma sistemlerini aktive ederseniz, tirin icinde bir suru kirmizi isik, uyari yanmasina ve otomatik frenleme yapmasina sebep olursunuz, hem kendinizi hem baskalarini tehlikeye atarsiniz. Ayrica tira hiz kaybettirirsiniz ve yeniden hiz kazanmasi zaman alacagindan trafigi de gereksiz yavaslatirsiniz, Tirlari solladiktan sonra cok elzem bir durum yoksa en az arada 50 metre mesafe koymadan sag seride , tirin onune dogru kirmayin.
Sunu da eklemek lazim. ABD cok buyuk bir cografya ve trafik kulturu, sofor davranislari o sehirlerin, eyaletlerin demografik yapisindan dolayi farkliliklar gosterebilir.
-
@Smg-Motors666 hayır, full auto her türlü yasak ve felony.
-
@lumos cok tesekkur ederiz 🙏🏻
-
Merhabalar,
NBA ile ilgili hiçbir ileti ve başlık göremedim yenisini açayım istedim.
Dün hem Alperen Şengün'ü izlemek için hem de yapılacaklar listemden NBA maçı ortamını görmeyi silmek için Orlando Kia Center'daki Orlando Magic-Houston Rockets maçına gittim.
İlk izlenimlerim, herkesin keyfi yerinde alkol satışı ve yeme içme opsiyonlarının olduğu, insanların aileleriyle geldiği ve eğlendiği bir yermiş Salonlar. Beklediğimden daha kalabalıktı ama insanlar genel olarak saygılı ve kibar.
Gelelim maaliyete 🥁
2 kişi otopark ücreti dahil toplam vergi biletleme falan filan dahil $110 dolar ödedik. Bira $15, alkolsüzü $10. Ucuz diyemem ama pahalı da sayılmaz.
Herkese şehrindeki takımın bir maçına gitmesini tavsiye derim.
Son olarak Alperen fena iyi bir oyuncu, başarılarının devamını dilerim.
-
yaşadığımız yer - irvine- adına konuşmak gerekirse, burada communities olarak geçen ve irvine company apartments real estate'ine bağlı siteler büyük oranda non-smoking olarak geçiyor. kendi eviniz de dahil olmak sitelerin herhangi bir yerinde smoking yapamıyorsunuz buna sadece bildiğimiz manada sigara değil, dumanlı her türlü içim dahil. daire sözleşmenizde bu kurallara uyacağınızı teyit ediyorsunuz. içenlere nasıl bir yaptırım var tam bilmemekle birlikte, birini içerken görürseniz bildirin deniyor. ama herkes kurallara son derece uygun hareket ettiği için hiçbir şekilde koku, duman yok tertemiz bir hava. los angeles'ta da kaldırımlarda belirli noktalar var sigara içebileceğiniz. eğer başka bir yerde içerseniz ağır para cezaları var diye biliyorum.
-
Amerika’da olmasa da Amerika’dan da gitmek isteyenler olabileceği için paylaşıyorum. Kıraç’ın 23 Kasım 2024 tarihinde Toronto’da bir konser vereceği paylaşıldı. Detayları linkte bulabilirsiniz. Thanksgiving haftası bir Kanada gezisi planlamak isteyenler düşünebilir.
-
@Serapp Muhtesem bır kare yakalamıssınız ! kıskanmadım desem yalan söylemiş olurdum.Neyse seneye dilerim bende iyi bir kare yakalamak için doğru yerde bulunurum.Bugün 4th july dan sonraki ilk iş günüydü tatilin keyfini çıkarmaya çalıştım yanıma bir o kar kaldı dedim kendi kendime bununla kendimi yetinmeye çalıştım,yoksa bugün yaptığım gibi yarında özellikle işyerindeki herkese ışıklar yüzünden homurdanmaya devam edecektim...
Senin adına mutluyum.. -
Burada aile kavrami tabiki oldukca onemli ve kadinlara ,ozellikle annelere oldukca deger veriliyor ve saygi duyuluyor geneli boyle.Bekar bir anne iseniz devletten de bir takim desteklerde alabiliyorsunuz hatta vs. buna bagli olarak ozellikle son yillarda en cok dikkatimi ceken sey su oldu ; genelde kadinlar evlenmek istiyor aslinda fakat erkek arkadaslari pek orali olmuyor eger evlenirlerse o zaman resmi olarak vergi araya gidiyor hala kazancli oluyorlar cocuklardan oturu ama evlenmeyip birlikte yasarlarsa devletten ve vergi acisindan daha karli oldugu icin bu erkegin isine daha cok geliyor bence sirf bu nedenle ozellikle evlilikten biraz uzak kaliyor insanlar....Ayrica bence bunun yeteri kadar olgun bir yasa geldikten sonra gibi bir sinirlamasi,kalibi yok ,aksine bu hem kisinin kendisi ile hemde sistemin sartlari ile alakali bir durum..****Sana deli gibi asigim ama 28.5 bucuka basacagim yasimi bekliyorum?Yani birine cilginlar gibi asik olmussaniz kim sizi durdurabilir ki?****bu durumda evlilikte tercih edilen bir yas sorusu bana hic mantikli gelmiyor.
-
Merhaba,kesinlikle dunyanin ne tarafinda olursaniz olun oncelikle kisisel guvenlik herseyden onde gelir..Silahlanmaya kesinlikle katiliyorum.Sen silahlanmassan o ,digeri ,oteki, beriki zaten silahlanacak ve onlara karsi sen yine silahsiz kalacaksin. Ne icin?ama ben silah sevmiyordum icin mi?keske olsaydi demekten iyidir bulundur nasil olsa gerekmedikce kullanmazsin zaten...Her halukarda halki silahli olan hemen her ulkede politika her daim bir nebze daha fazla halk acisindan iyi islemek zorunda olacaktir halklar daha fazla ciddiye alinacaklardir ve devlet silahli halktan onlara koyacagi kurallar icin hep iki kere dusunmek daha dikkatli olmak zorunda olacaktir(yani isini yapmak zorunda kalacaktir)boylelikle cunku halk isterse tehtid olusturabilir silahliysa ozellikle ,.Hic bir devlet halkin silahlanmasini istemez cunku onlari tam olarak kontrol altina alamaz boylelikle guc devlet de olur ve silahsiz halk her zaman korku icinde ve pasif yasamaya mahkum kalacaktir.Sonucta hic bir devlet senin ailen,arkadasin degil ve sen halksin onlarda halktan gelme ama halk degiller onlar senin emegin ve paranla sen secmis olsan bile(ki baska secenegin yok birsey secmek zorundasin kurulu bu sistemde dogmus bulundun) sadece seni yonetenler olarak kalacaktir yani isler her an degisebilir .O kadar cok neden varki silahlanmak icin,hangisinden baslasam bilemedim.Uzun sozun kisasi bana gore herkes her sartta silahlanmalidir..Yarin ne olur asla bilinmez.
Not: Bu arada konuda bahsedilen bolgeler zaten ezelden beri silahliydi bu yeni birsey degil? silahlar her zaman vardi ABD de her bolgede . Ve her zaman coktu bu oranlar .Resmi ruhsatli acisindan ise bu % li oranlar bunu bilemem..
Konuda ki bir yoruma tamamen katiliyorum "Silahlar insanları öldürmez,insanlar insanları öldürür." Bu kadar basit.
-
-
Takımlar genellikle güçlendirmeler yaparlar ve büyük oyuncuları kadrolarına katarlar, bu normal bir süreçtir. Ancak, bir oyuncunun bir takıma katılmasıyla tüm başarının ona atfedilmesi konusunda farklı görüşler olabilir. Oyuncuların düşük kontratlara imza atmaları, bir takımın maddi olarak güçlenmesi açısından yaygın bir durumdur, ancak bu, oyuncuların şampiyonluk isteği ve takım için çalışma arzusu olarak da değerlendirilebilir.
-
Bana kahveyi sevdiren Dalgona, Ediya ve Hollys markaları Amerika’da var mı bilmiyorum ama favorilerimdi 🇰🇷 ☕️
-
@misha90 bu mantikli olurdu 😃
-
-
-
Merhaba,
DV2024 talihlisiyim. Hazırlık amacı ile yaptığım araştırma esnasında bir iki yerde ırkçılık ile ilgili (video/yazı) bazı yaşanan olayların anlatımına denk geldim ve bu beni çok ürküttü. Eğer gitmek nasip olursa ve böyle bir durum ile karşılaşırsak ne yapmamız, nasıl davranmamız hakkında bilgisi, yaşanmışlığı olanlar var ise yazabilir mi?
Teşkkürler. -
@Erhan-2 Evsizlerin (homeless) buyuk bir bolumu uyusturucu, alkol veya madde bagimlisi. Yine cogunlugu calismak isteyenlerden olusuyor. Geriye kalanlar ise ya herseyini kaybetmis ve sokaga dusmus olanlar veya bir sekilde hayata uyum saglayamayanlar.
-
@Ryback, içinde söyledi: Amerika'da Biracılık ve Bira Kültürü Üzerine
@ilkerkaynar90, içinde söyledi: Amerika'da Biracılık ve Bira Kültürü Üzerine
Amerikada en çok merak ettiğim şey carlsberg klasik bira tadı amerikada hangi markalarda bulunabilir ? Alışkanlıklardan kopmak çok zor klasik o tadı yakalayamayacakmışım gibi geliyor hep..
Total Wine da var Calsberg kutu. 8 lisi 14-15 dolar civarıydı.
Bulunabiliyorsa çok güzel ya fiyatı amerikaya göre biraz pahalıda olsa elde edebilmek güzel olur en azından diğer tatlar hoşumuza gitmezse masraf kalemine birkaç dolar fazladan atmak zorlamaz 🙂 en azından alışılmışın dışına çıkmamış oluruz..
-
@paşa videoları seyrederken aynı zamanda 360 derece etrafa bakabilirsin biraz olsun keyfini alırsın
https://www.metmuseum.org/art/online-features/met-360-project
Metropolitan Museum of Art Metropolitan Museum of Art
Virtually explore Metropolitan Museum of Art in a fully immersive 360-degree experience.
Amerika'da Günlük Yaşamdaki Farklılıklar
-
@Sharm Kesinlikle yazmalısın güzel yazıyorsun teşekkür ederim

-
usa Polis hakkında söylenenler doğru. Türkiyede maalesef böyle bir eğitim yok yanı Kişiye nasıl davranma konusunda iyi bir eğitim verilmiyor çok yüz göz olunuyor çok şey yazarım bu konuda ama yazmak istemiyorum - Bu mesleği yapmış biri olarak söylüyorum. yorum yok
-
usa Polis hakkında söylenenler doğru. Türkiyede maalesef böyle bir eğitim yok yanı Kişiye nasıl davranma konusunda iyi bir eğitim verilmiyor çok yüz göz olunuyor çok şey yazarım bu konuda ama yazmak istemiyorum - Bu mesleği yapmış biri olarak söylüyorum. yorum yok
-
Yukarida yazilanlarin hepsini okuyamadim tekrar olan olursa kusura bakmayin.
1-Arac kiralama cok kolay. Turkiyede’ki gibi senet sepet kirk tane sozlesmeye gerek yok. Ehliyet ve kredi karti yeterli. Ancak arac kiralarken cok dikkatli olmak gerekiyor. Yabanci olup isi bilmediginizi anladiklarinda ekstra gereksiz hizmetler satabiliyorlar.
2- restaurantlarin cogunda (fast food haric) kapida durup hostesin yer gostermesini beklemelisiniz. Yer tercihinde bulunabilirsiniz. Her garsonun ayri bir alani oluyor. Yemek sirasinda garson gelir ve yemeklerin nasil oldugunu sorar. En sonunda baska bir isteginiz olmadigini sorar. Eger yoksa birkac dakika sonra masaniza hesap gelebilir. Kabalik olarak algilamayin. Bunun anlami size bakan garsonun sizinle isi bitmis oluyor. Yemeginize devam edebilirbistediginiz zaman kalkabilirsiniz
-
@knnrn Merhaba. Bende şuan Türkiye'de sağlık sektöründe çalışıyorum. Tıbbi Sekreterim ancak hastanenin muhasebe biriminde çalışıyorum. oraya geldiğimde yine sağlık sektöründe çalışmak isterim ne tür işler yapabilirim oradaki hastanelerde ? ayrıca hemşirelik vs başka görevler için ne kadar süre ve ne şekilde eğitim alabilirim
-
@serap Hanım bu konu başlığına da bakabilirsiniz https://yesilkartforum.com/forum/search?term=hemşirelik &in=titlesposts
-
okumaktan gözüm ağrıdı yeminle gece moduna aldım gündüz vakti

-
@knnrn Amerika'da Günlük Yaşamdaki Farklılıklar içinde söyledi:
Ben de saglik sektorunden ornekler vereyim:
-
Burada saglik sigortalarinin alt limitleri var, yani belli bir rakama kadar odeme yapmiyorlar. Turkiye'de ise genelde ust limitler vardir. Burada saglik konusunda ust limit yok.
-
Saglik calisanlari her yerde hastane formalariyla dolasirlar, markete, restorana giderler. Hastanelerde soyunma odalari yoktur.
-
Saglik kurumlari (genel olarak tum kurumlar) calisanlara yemek vermez. Herkes yemegini evden getirir veya disaridan yer.
-
ABD'de maaslar brut olarak ifade edilir. Net maas calisanin evli/bekar, cocuklu/cocuksuz olmasina ve baska bir yerden geliri olup olmadigina gore degisir.
-
Yukarida yazildigi gibi maaslar genelde 2 haftada bir veya ayda 2 defa odenir. Bu ikisi ayni sey degil. Daha once calistigim kurum 2 haftada bir odeme yapiyordu, yani bir hafta maas almiyorsunuz ertesi hafta aliyorsunuz, belli bir maas gunu yok. Simdiki isyerim ayda 2 defa odeme yapiyor, yani her ayin 5'inde ve 20'sinde, yani belli gunlerde. Arada cok fark yok aslinda. Iki haftada bir maas almak cok buyuk kolaylik, keske Turkiye'de de boyle olsa.
-
Sigara icenler saglik sektorunde herhangi bir ise giremiyor. Ise girmeden once test yapiliyor, pozitif cikarsa ise kabul etmiyorlar. Son 3 ayda sigara icmisseniz pozitif cikiyor.
-
Alkollu arac kullanmaktan herhangi bir ceza alirsaniz hemsirelik, hekimlik gibi lisanslari da kaybediyorsunuz. Bu kural bana cok tuhaf gelmisti, ilgisi yok gibi dusunuyoruz ama sorumluluk sahibi degilse hasta da bakamaz diye dusunuyorlar sanirim.
-
Ogrenim kredisi taksitlerinizi, cocugunuzun nafakasini odemezseniz de lisansinizi kaybediyorsunuz. Cocuguna bakmayan, sorumluluk sahibi olmayan biri hastalara da bakamaz.
Sigara icenler saglik sektorunde herhangi bir ise giremiyor. Ise girmeden once test yapiliyor, pozitif cikarsa ise kabul etmiyorlar. Son 3 ayda sigara icmisseniz pozitif cikiyor. Şu madde gerçekten çok mantıklı ve bence dünyanın her yerinde uygulanmalı, çünkü doktora gidiyorsun TR'de adam sigara kokuyor, doktor önlüğünden Winston paketinin silüeti gözküyor ve el sallıyor ve doktor sigara içmenin zararlarından bahsediyor

@Sharm paylaştığın videoya başından sonuna kadar güldüm ağzım ayrıldı
ayrıca onun için teşekkür etmek istedim. Paylaşımlarınız harika olmuş arkadaşlar ekleyecek birşey bulamadım

-
-
sadece şu videodan bile farkedilen şey adalet ve eşitlik olsa gerek. Polisler ve siyasetçiler.
-
Arkadaslar herkese merhaba. Uzun suredir yazmiyordum. Size ABD'nin gunluk yasaminda karsima cikan farkliliklari hatirladigim kadariyla yazmak istiyorum.
*Yerleseli neredeyse 9 ay oluyor.
1- Tarihler AY / GUN / YIL seklinde yaziliyor.
2- Sicaklik birimi olarak Celcius yerine Fahreneit kullaniliyor. Fahreneit'in mantigini ise Amerikali bir arkadasim su sekilde aciklamisti. "F, ne kadar sicak hissettiginin yuzdesidir!" 30F demek %30 sicak demek, 80F %80 sicak demek, gibi.
3- Santim, metre gibi olculeri de hayatinizdan cikarsaniz iyi olur cunku bunlar da digerleri gibi pek bilinmiyor.
4- Amerika kolayliklar ulkesidir, su ana dek mutsuz ayrildigim bir musteri temsilcisi olmadi. 1 hafta kullandigim Netflix hesabimi bile "bunun icin para odemek istemiyorum, izleyecek pek bir sey yok." dedim diye iade ettiler. Magdur oldugunuz durumlarda emin olun ki karsi taraf sizden daha da magdur oluyor.
5- Isinizi halledip cikmak icin girdiginiz bir bankadan cikmaniz beklediginizden daha uzun surebilir. Insanlar cok disa donuk, sizlerle muhabbeti uzun tutmak isteyeceklerdir. Bu ugurda sacma sorularin hedefi olabilirsiniz, ayrica geldiginiz ulke olan Turkiye hakkinda da bir seyler ogrenmeniz sizin yarariniza olabilir zira burada Turkiye hakkinda bilgisi olmayan kimi insanlar, sizden Turkiye'yi anlatmanizi isteyebilecekler.
6- Ikinci el dukkanlarindan alisveris yapmak burada o kadar da ayip bir sey degil. El alem bir sey demiyor
cok iyi durumdaki kitaplar, filmler, plaklar, kiyafetler, mobilyalar, oyuncaklar, arac-gerecler cok iyi fiyata bulunabiliyorlar. Tamami ikinci el de olmuyor, durumu iyi olan insanlar bir magazadan bir suru arac gerec alip bunlari ikinci el dukkanlarina bagislayabiliyorlar. Bunu yapmalarinin nedeni ise, bu ikinci el dukkanlarinin buyuk bir kismindan kazanilan paralar hayir islerine gidiyor.
7- Trafik kurallarina alismaniz epey zaman alabiilir.
8- Tasitlarin yayalara saygisi, insanlarin insanlara saygisi, arabalarin arabalara saygisi gercekten harika. Onun haricinde bir yayadan da tamamiyle kurallara uymasi bekleniyor. Yani yayalara kirmizi isik yaniyor ise yayanin da gecmemesi gerekiyor, cezalarinin kesildigi gorulmustur.
9- Hapis cezasi almaniz icin kesinlikle insan oldurmenize gerek yok. Insan canina kast etmenin de cezasi var, sanki insan oldurmus gibi. Hiz sinirini asmak veya bilincsiz bir sekilde araba kullanmak da insanlarin canini hice saymak oldugu icin bunlarin da epey agir cezalari var.
10- Insanlar sizin dininizle ve irkinizla ilgilenmiyor.
11- Supheli veya suclu durumdaysaniz polisleri sert olabiliyor. Mesela bir sebepten oturu arabaniz bir polis tarafindan kenara cekilirse, camlarinizi acip emniyet kemerinizi dahi cikarmadan ellerinizi direksiyonda tuturak polis beyi beklemeniz gerekiyor. Onlar soylemeden arabadan cikmaniz, birden emniyet kemerini cikarmaniz gibi hareketler polisler tarafindan yanlis algilanabilir.
12- Burada insanlar suratsiz degil.
13- Burada insanlar mutsuz degil.
14- Buradaki insanlarin gelecekten umidi var.Amerika'ya simdiden hos geldiniz, bunlar cok ufak seyler.

-
Amerika'ya ilk gittiğimde benzin istasyonlarındaki fiyatları görüp, "Bu ne be, hani benzin ucuzdu, aynı Türkiye'deki fiyat" demiştim! Sonra dev gibi arabanın deposu $30'a dolunca fişi iyice bir inceleyip uyanmıştım

Benzin galonla satılıyor; 1 galon = 3,78 litre
-
Ben de hanıma kızıyordum ya fırın 500 dereceye getirilir mi, kömür yapacaksın pizzayı diye.
Hanım tecrübeli olduğundan o derece senin bildiğin dereceden değil, fahrenheit deyince uyandım
-
@strangereister Metrik sistemi hayatınızdan tamamen çıkarmasanız iyi olur. Bazı yerlerde tuhaf şekilde metrik sistem kullanılıyor. Mesela benim çalıştığım sağlık sektöründe herşey metrik sistem.
Şişe içme sularına bakarsanız ilginç şekilde "half liter" olarak ifade edildiğini görürsünüz. Arabaların motor hacimleri de "cc" ile ifade ediliyor. Ayrıca komşu Kanada'ya geçerseniz yine metrik sisteme ihtiyacınız olacak. -
Bir fark daha ekleyeyim;
Turkiye'de isim geregi gunluk yuzlerce e-posta gonderimi ve alimi yapardim - genellikle avrupadaki diger isletmelerle.
Avrupa ve Turkiye'de dahil hicbir email direk ana yazi ile baslamaz. Mutlaka giris hitaplari kullanilir - "Dear" veya Turkce "Sayin" veya en kotu "Merhaba" gibi. Ayrica oldukca uzun e-posta gonderileri olurdu, okumak basli basina ayri bir is oluyordu.-ABD tarafinda bu giris hitaplari cogunlukla kullanilmiyor. Direk konuya giris yapiliyor ve e-postalar oldukca kisa ve oz oluyor. Ilk etapta cok kabaca gelmisti fakat zamanla aslinda her iki tarafada zaman kazandiran verimli bir ofis kulturu oldugunu farkettim

Sonradan Edit : Otomotiv sektoru ile alakali
-
@FreeWoRLD bu sekilde genelleme yapmaniz ne kadar dogru bilemiyorum.
Mesela benim %100 online bir isim var, onlarca musteri ve yuzlerce email ile calisiyorum. Her zaman yazismalarima Hi [Name}, Good to hear from you ya da thanks for reaching out ya da ben yaziyorsam I hope all is well diye baslayip mutlaka yine selamlama sozcukleriyle tamamliyorum.
Musterilerimin bazilari da bu sekilde bazilari degil. Zihin gucu ile calisiyorum, calistigim insanlari entelejansi genelde yuksek cogu da benimle bu sekilde iletisim kuruyor. Bu sekilde kurmayanlari da ben acikcasi biraz kaba buluyorum zira yazida mimik yok. Bir kac kere usluptan dolayi uyarmak zorunda kaldigim musteriler oldu, hatta biraktigim musteri de oldu.Benim gorusum emaildeki yazisma tarzi kisiden kisiye, sektorden sektore gore degisebilir.
-
Sayın @freeworld bu acaba size denk gelen maillerle alakalı olabilir mi?
Sigortacılığa ilk giriş yaptığım yıllarda reasürans departmanında çalışmıştım 2 yıl kadar. Sürekli yurt dışı ile iletişimde olan bir departman ve ABD'den de OdysseyRe, UsRe vs gibi bir çok reasürans firmasıyla mailleşiyordum. Benim de özellikte bu ABD menşeli firmalardaki arkadaşların sadede gelene kadar 1-2 satır boyunca hal hatır sorması dikkatimi çekmişti..
-
Elbette sektore gore degisiyordur. Genelleme yaptim gibi gorunmus haklisiniz, belki otomotiv uretim sektoru diye belirtmekte fayda olurdu. Kisisel deneyimler uzerine kurulu bir yapi oldugu icin forum aslinda, her defasinda belirtme geregi duymuyorum cogunlukla.
Bizim sektor birebir musteri iliskilerinden ziyade bilgilerin cok hizli dagitilmasi ve islenmesi gereken bir sektor oldugu nedeni ile de olabilir.Acikcasi simdiki durumdan memnunum. Muhtemelen bana gunde en az yarim saat kazandirmistir.
-
Kredi kartlarında şifre kullanılmıyor, ve kartların arkasındaki imza bandına anlamsız bir önem yüklenmiş durumda
-
Benim tahminimce bazi kredi kartlarinda ve veay pos cihazlarinda machine learning algoritmalari var. Mesela kredi kartinizla surekli alisveris yaptiginiz yerleri algilayip bir sure sonra orada yaptiginiz alisveriste imza istemiyor. Ben mesela surekli alirveris yaptigim Market Basket ve Walmart'a 1,5 senedir hic imza atmiyorum. Sifre zaten istemiyor (ATM karti ile alisverilserde sifre gerekiyor bu arada). Ama daha once alisveris yapmadigim bir magazada POS cihazi imza istiyor. Hatta bir baska eyaletteki ilk alisverisimde cevap telefonuma aninda SMS geldi. Kredi kartiniz Alabama'da kullanildi (benim ikametim 1500 mil otedeki Massachusett'te bu arada) bu SMS'e cevaplayarak onaylayin yoksa alisverise kapatacagiz diye. TD Bank kredi karti soz konusu olan.
-
@daydreamer @sadriabi aslinda o imzalarin hicbir anlami yok. Kredi karti guvenligi biraz tiyatro maalesef
Fakat swipe yerine chip kullanmak daha guvenli, cunku chip her seferinde farkli bir kod uretip bankaya gonderiyor. Fisleri ya da ekranlari Vito Corleone diye imzalayip gonderseniz bile kabul ediyorlar 
Kredi karti bilgilerini websitelerinden ya da magazalardan calmak cok zor degil. Rescator gibi websitelerinde zaten her gun calinan kredi karti bilgileri satin alinabiliyor. Sistem biraz sans uzerine isliyor, o nedenle ABD'deki bankalarin berdeyse hepsinde %0 liability var, eger bir satin alma islemini siz yapmadiysaniz banka hemen parayi size iade edip yeni bir kart gonderiyor. Sans dedigim ise su, misal her ay sizin bilgilerinizin calinma ihtimali %1 diyelim, oran kucuk oldugu icin siz bir sorun hissetmiyorsunuz. Ama sans sizin kapinizi calinca, bunu da banka sizin onceki alisveris aliskanliklariniza veya alisveris yapilan yere gore anlayip sizi ariyor ya da uyariyor. Eger alisverisi siz yapmadiysaniz yine yeni bir kart uretip size gonderiyorlar.
Bunun guvenligini saglamak o kadar cok masrafli bir islem ki, buna zaman ve para harcamak yerine bankalara sadece bilgiler calindiginda bir islem yapmak daha mantikli geliyor. Eger kredi kartlarinizi cok kullaniyorsaniz illaki bankalar tarafindan aranmissinizdir. Ben New York'tayken bir kere o an Florida'da alisveris yapan kisinin ben olup olmadigim soruldu, bir kere de internet sitesinden alisveris yapilmis bankanin gonderdigi emaili 5-10 dk sonra gorunce girip iptal ettim, digerinde de ben hic yapmadigim bir harcamayi hesap ekstresinde farkedip bankaya haber vermistim (gozden kacmasi icin hirsizlar sadece 20 kusur dolarlik islem yapmis), fakat banka zaten durumdan haberdarmis ve parayi geri gondermislerdi.
Bu aralar kredi kartlarinda baslayan bilgi mesaji ozelligini kullanmaya basladim, herhangi bir transcation olunca aninda bilgi mesaji geliyor. Son yillarda hicbir problem yasamadim

Benzer Başlıklar
180
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum