Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @lavita merhabalar, evet esim isin adjusment of status e basvurmustuk . Mayis 2023 basvuru tarihi. I-130 ve I-485 ve calisma izinleri ile birlikte. Calisma izni iki ay icinde geldi. Kasim 2023teki interview dan sonra I-130 onaylandi. Prioroty date current olmadigi icin bu zamana kadar bekledik. Aslinda priority date 2025 ekimde current oldu. Ama baya bir sure(5-6 ay) hic hareket olmadi. Bu esnada bir de tasindik. Dosyamizin hangi ofiste nerde oldugu filan bir muammaydi bizim izin. Congressman ofisine yazdik. Onlar hemen Uscis ile iletisime gectiler ve hemen bi ay sonrasina bir interview daha ayarlandi. Zaten eskisinin uzerinden de cok gecmisti. Evliligimiz de iki yili gecmis oldu(on yillik greencard gelmesi acisindan avantaj) Bilgilerin guncellenmesi icin(bence) tekrar interview oldu gecen cuma gunu. Cok standartti. Ilkinden hic bir farki yoktu. Hatta I-130 onaylandigi icin iliskimize dair hic soru gelmedi. Sadece ufak tefek cocuk var mi dusunuyor musunuz vs gibi seyler. I-485 sorularinin uzerinden gidildi. Askerlik sorularinin uzerinde duruldu. Ama bu 3 sene onceki mulakatta da ayni sekildeydi. Medical exam in suresi gectigi icin tekrar yaptirdik. Esimin ingilizce biraz limitli oldugu icin benin translate etmeme musade ettiler ama I-130 dosyasi onaylanmamissa bu biraz riskli olabilir(arastirin lutfen). Omaha’daydi bizim gorusmemiz. Hic aksi bir tavir, yeni memo etkileri hissetmedim, gormedim. Gayet standart bir prosedurdu. Soru cevap, zorlama olmadan gecti. Yeterince kanitimiz ve butun finansal belgelerimiz filan cok duzgun sunuldugu icin bunlarin sureci kolaylastirdigini da dusunuyorum acikcasi, bunu da ek bilgi olarak soylemek istedim.

Daha baska sorulariniz olursa yanitlamak isterim lutfen yazin. Zor bir surec ve bilgiye ulasmak zor.

Memur onayladigini soyledi, bir ay icinde notice gelir sonrasinda da greencardiniz basilir dedi.

• @Merve-Candemir Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Anladığım kadarı ile sözlü onay aldınız, USCIS online sisteminde de approved görünüyor mu?

Turist vizesinden mi adjustment of status yaptınız? Çünkü ilk ülkeye giriş yaptığınız statü de bu aralar bir şeyleri değiştiriyor anladığım kadarı ile.

Bizim EAD, advance parole ve I-130 çoktan onaylandı. I-130’umuz mülakatsız onaylanmıştı. O yüzden sizin ilk mülakat ne içindi sormak istedim.

I-485 için de 20 Nisan’da mülakata girdik. Dosyamızda herhangi bir pürüz bulunmuyor. Gelirimiz sınırın oldukça üstünde, tax returnlarımız vs her şeyimiz tam. Overstay yok, herhangi bir ceza kaydı vs de bulunmuyor. Officer mülakatta her şey normal, 2-3 hafta içinde sonuç postanıza gelir dedi ama approved demedi. Açıkçası bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorduk, hızlıca onay alacağımıza çok emindik. Ama iki ay oldu ve hala ses yok. Sizin gibi onaylanmış dosyaları duymak biraz umut veriyor.

• Bu ileti silindi!

• @huf Gerçekten çok üzüldüm zorlaştırmak için yapmışlar gibi. Anladığım kadarıyla eşiniz de Türkiye'de sizinle bu sebeple ek sponsor istemiş olma ihtimalleri yüksek. İstiyorlar ki hem ayrı kalalım hem senelerce beklemiş olalım. 4 yıldır çocukla biz burada eşim ABD'de babasından ayrı geçti en önemli yaşları. Senenin çok kısa bir zamanı görebildi. Kendimi saymıyorum bile. Umuyorum istediğiniz sonuca bir sonraki görüşmede ulaşabilirsiniz. Detaylı bilgilendirici paylaşımlarınız için ayrıca teşekkür ediyorum.

• Herkese merhaba. I-130 onay süresi konusunda kafam çok karıştı. 2 farklı avukat ile görüştüm ve birçok web sayfasına baktım. I-130 onay süreçlerinde çok değişkenlik var. Ben de green card var ve eşimin sürecini konsolosluk üzerinden ilerleteceğiz. 2 ayrı avukat, I-130 onayı için ortalama sürenin 1,5 yıl olduğunu söylerken, web sayfalarında gördüğüm kadarıyla bu süre yaklaşık 3 yıl. (Bazilarinda 1.5 yil). Sizce bunun sebebi nedir ve şu anda ortalama I-130 onayı ne kadar sürüyor? Tesekkurler.

• @lavita eger uscis’e yazip geri donus alamadiysaniz ve seyahat planlariniz filan var ise congressman e yazmanizi tavsiye ederim. Cok hizli bir sekilde geri donus olabiliyor. Bizim dosyamizda da priority date current olmasina ragmen hic hareket etmedi aylarca ta ki ben congressman’e yazana kadar. Cunku yazismalarimin ardina hemen interview schedule edildi. Bir tusa basilacak ama bir yerde bekliyor gibi hissediyorum dosyalar, o yuzden ben congressman’e yazmistim. Tasindigimiz icin kesin dosya arafta bir yerde kaldi , unutuldu filan demistim.

Sistemde onay goremedim henuz, ama memur “ ben onayi gonderecegim bi ay icinde notice gelir, onu takiben de greencard gelir dedi” . Oncekinde interview dan bi kac is gunu sonra sisteme dusmustu. O yuzden bekliyorum bakalim. Beklemeye de takatim kalmadi ama iste son km’ler 🙂

Sizinki gelir umarim bir an once ama biraz daha gelmezse bir kac congressman e yazmanizi oneririm, kolay bir surec.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

169

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.8k

| | | |