• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. huf
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    H
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 27
    • En İyi 13
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

huf

@huf

16
    İtibar
    39
    Profil Görüntülemeleri
    27
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

huf Takip etme Takip Et

huf tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

24 haziran 2022'de başvurumuzu yaptık, 21 ağustos 2025 uscis onayı geldi, biraz yavaş olsa da temkinli dikkatli bir şekilde evrak sürecini halledip bütün evraklarımızı 23 ocak 2026 tarihinde sisteme yükledik ve 3 şubat sabahın köründe dq maili geldi.

şu an mülakat tarihi bekliyoruz, bunu yazarken farkettim, dün almışız maili sanki günler geçmiş gibi geliyor. zaman şu an akmıyor gibi bana.

mülakatı da atlatalım, çok bekledik.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      H
      huf

@beso önceki iletilerden birinde gördüm sizin başvuru tarihini aralık 2022 sanırım, allah kolaylık versin, vize bülteni daha eylül 2022'de 5-10 güne açıklanır gelecek ayın bülteni 4-5 ay daha ileri atsın da dosya da current olsun. aileleri bu kadar bekletmek insanlık suçu olmalı.

H
      huf
    • RE: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

@tolgamg [email protected] yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.

Gündem içinde yayımlandı
      H
      huf
    • RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

ben kasım ayı gibi evrak gönderimi yaptım 6 hafta içinde onay maili gelmedi 6 ay oldu. kcc'ye mail atacağım herhalükarda fakat bu normal midir?
      numaram 37xxx'lerde

caec'dan dosya numaramı sorgulattığımda NVC'de olduğunu söylüyor.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      H
      huf

bizim priority date 28.06.2022, hala "Case Is Being Actively Reviewed By USCIS" diyor. 3 senedir bu kadar gerilmemiştim, şimdi kafamda deli sorular, dosya kayboldu mu, ne zaman bir cevap gelecek. bir yandan ümitleniyorum sizlerin onay mailini görünce bir yandan geriliyorum.

H
      huf
    • RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

@crazycells evrakları tekrar göndermemizin bize bir zararı olmayacaksa gönderelim, ben de kasım'da yollamıştım evrakları.

gerçekten silindiyse ve şimdi gönderirsem, haziranda gönderdim diye geç gönderdiniz derler mi?

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      H
      huf

@calido sorunuza cevap veremeyecem ama merakımdan soruyorum priority date ne zamandı sizin?

nvc aşamasına geldikten sonra çok uzun sürmüyor diyorlar ama hayırlısı ben hala uscis'in dosyamı incelemeyi bitirmesini bekliyorum.

H
      huf

@beso hala bekliyorum.

H
      huf

@EDK-0 aramızda 1 ay gibi bir süre var yakındır size de gelecek bu uzun bekleyişler bitecek.

H
      huf

evlendikten sonra f2a başvurusunda bulunmanız gerekecek, i-130 formu doldurmanız gerekiyor.

bundan birkaç sene öncesine nazaran daha hızlı ilerliyor süreç, şu anda yapılan başvurular çok hızlı onaylanıyor fakat onay sonrası bekleme süreci uzun sürüyor.

şu an mayıs bülteninde 1 ağustos 2024 tarihine kadar olan başvurular uscis'den çıkıp nvc sürecine giriyor. bir tahmin veremem ne kadar sürede sizin başvuru tarihinizi kapsayacak bir tarihe gelir ama benimki kadar uzun süremeyeceğini düşünüyorum.

amerika içindeyseniz ve müstakbel eşinizin abd vizesi varsa belki amerika içinde statü değişikliğine başvurabilirsiniz fakat bu tür şeyleri bir avukat ile konuşsanız daha doğru ve net bilgi alabilirsiniz.

H
      huf

huf tarafından gönderilen son iletiler

Bu konu hakkında net bir bilgim yok, açikcası rapor ertesi gün çıkıyor ve o gün gönderiyorlar ama sizin randevunuzun Perşembe olması biraz riskli gibi geldi bana, muhtemelen sorun olmaz ama siz yine de sağlık raporunuzun çıktısını alıp mülakata götürün nolur nolmaz diye.

H
      huf

@beso 2 iğne yaptılar(bunlar birkaç aşının karışımı)

Tetanos, bogmaca, difteri
      Hepatit B
      Su çiçeği
      Çocuk felci
      Kızıl, kızamık, kızamıkçık

Bunları yapmışlar raporda gördüğüm kadarıyla.

Covid ve aşı kartımı sormadılar, aşı kartınız varsa yine de götürün yanınızda derim.

H
      huf

@EDK-0 bugün muayeneden geçtim, sabah 6:10 treni ile İstanbul'dan Ankara'ya gittim metro ile iki durak sonra Kızılay ve oradan da kuğulu park'a giden otobüse bindim toplamda 25 dakika falan sürdü. Orada düzen laboratuvar yazan binaya girdim 4. Kata çıktım, bankodaki hanımefendi pasaportumu istedi ve fotoğrafımı çekti, ardından üst kata yönlendirdi, orada lab ücreti 2167 TL ve kan aldılar ve 3. Kata yönlendirdiler orada da röntgen işlemi oldu ve tekrar 4. Kata doktor ungan'a gittim, 3 dakika süren muayene sonrasında oraya da 400 dolar karşılığı TL ödedim kredi kartıyla ve işim bitti. F2a sürecindekilere kapalı sarı zarf vermiyorlarmış mail olarka hem bize hem de konsolosluğa gönderiyorlarmış.

H
      huf

@EDK-0 aramızda 1 ay gibi bir süre vardı, 1 ay sonrasına vermişler mülakatı, her şey yolunda ve güzel gidiyor, bu süreç en güzel şekilde bitecek.

H
      huf

@futuredoctor06 biz de kafamız rahat etsin diye avukatla girdik bu yola, avukatımdan çok memnun olduğum söylenemez, tabii ki avukat var nasılsa dememek gerekiyor her şeyi teker teker kontrol ettik, eksik ya da yanlış doldurulmuş formlar bizim de başımıza geldi. ama yine olsa yine avukatla girerdim bu yola.

H
      huf
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Ekto-Oktan bu ay vize bülteni 5 ay ilerledi ocak 2025'e kadar geldi, bazen birkaç ay üst üste ilerleme olabiliyor. geçen sene bu zamanlarda büyük bir ilerleme ile curretn olmuştu dosyam(2022'den beri bekliyordum) umutları yitirmemek gerek, geçmiş yıllara göre artık çok hızlı ilerliyor.

H
      huf

@beso e-nabız'da görünüyor, en azından benimkiler görünüyor.

H
      huf

@beso mülakat tarihi verildikten sonra tekrar belge kontrolü yapiyorlar sanırım, bize de bazı belgeleri yeniden almamız gerektiğine dair mail geldi, hemen yeniledik.

H
      huf

evlendikten sonra f2a başvurusunda bulunmanız gerekecek, i-130 formu doldurmanız gerekiyor.

bundan birkaç sene öncesine nazaran daha hızlı ilerliyor süreç, şu anda yapılan başvurular çok hızlı onaylanıyor fakat onay sonrası bekleme süreci uzun sürüyor.

şu an mayıs bülteninde 1 ağustos 2024 tarihine kadar olan başvurular uscis'den çıkıp nvc sürecine giriyor. bir tahmin veremem ne kadar sürede sizin başvuru tarihinizi kapsayacak bir tarihe gelir ama benimki kadar uzun süremeyeceğini düşünüyorum.

amerika içindeyseniz ve müstakbel eşinizin abd vizesi varsa belki amerika içinde statü değişikliğine başvurabilirsiniz fakat bu tür şeyleri bir avukat ile konuşsanız daha doğru ve net bilgi alabilirsiniz.

H
      huf

@EDK-0 herhangi bir şey söylememişlerdi ama tam 2 ay geçip mülakat gelmeyince nvc otomatik mail attı, her şey yolunda ama Ankara henüz bir tarih ayarlamadı diye o mailden iki hafta sonra Ankara mülakat tarihi ayarlayinca onun bildirimi geldi.

H
      huf