Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @caglaror Garip bir şekilde -yanlış görmediysem- beyaz/gri renkli bir pasaportu olan bir Türk, turistik gezi amacıyla geldim demişti. Adamı önce sıradışı bir durum sanıp uzun uzun beklettiler. Sonra adam neciyse apar topar efendim filan diyerek geçirdiler TR'deki özel güvenlik kontrolünden. Ama adam bizden önce gelmişti, bizden sonra çıktı kontrolden.


  • @caglaror gri renkli hizmet parselleriydi hocam vatandaşlığınızın oldu gu yaradılışınınız ülke de resmi bir kurumda görevli iseniz yurtdışına çıkışlarda görev ile gidilirken verilen pasaportlar . Normalde turistik amaçlı kullanımı yasak olmakla beraber yine de kullanılabiliyor. Milli sporcular özellikle bu pasaportlar ediniyor . Genelde sadece müsabaka süresince veya görev süresinde geçerli olacak şekilde düzenleniyor ama spor federasyonları özellikle daha sonra tekrar uğraşmamak adına 10 yıllık çıkarıyorlar pasaportu.


  • @mr-hakan Evet itiraf edeyim ben de teslim/iptal ettirmem gerekirken etmemiştim. Sonradan ettirmek zorunda kalınca da haklı olduğumu gördüm. Yemek saatine denk geldiğinden (sağolsun önce işimizi halletti) görevli memur arkadaş vizeyi önemle belirtmeme rağmen bastı gitti iptal kaşelerini. Ama koleksiyonlarımızı (benim 2 eşimin 10 kadar eski pasaportu var) yanımızda getirdik. O adamda garip olan, önce detaylı incelemeye alıp sonra "efendim" deyip hürmet ederek geçirmeleri oldu. Ama zamanı kaybetti mi kaybetti 🙂


  • @caglaror aynısı benim başıma da geldi hocam bende iptal ettirmemiştim. İtalyada gezerken carabineri trende arama yaptı gri pasaportu verdim adam vize yok falan dedi ne kadar anlatmaya çalışsamda anlamadı en son büyük ihtimalle amirini aradı . Amirinden aldığı cevaptan sonra "sorry sir , sorry sir" diye diye tabanı yanmış enik gibi gitti yanımda oturan hanim efendi konuşmaya kulak misafiri olmuştu. Carabineri nin beni diplomat sandığını ondan dolayı özür dileye dileye gittiğini söyleyince bütün vagon gülme krizine girdik .


  • Benim fikrimde böyle sen bordo pasaporta ekle yeşil zaten memur olduğun sürece kullanırsın yok istifa edersen o gider. başarılar. dilerim.
    Bu arada bende gc bekliyorum ama umudum yok bakalım .


  • @anka 2 adet gecerli pasaport'a sahip olmak içinde söyledi:

    Selamlar,

    Bu konu hakkında benim de aktarmak istediğim bir tecrübem ve sormak istediğim bir sorum var.

    Öncelikle bordo+bordo pasaport türkiye'de sorunsuzca alınabiliyor. Geçtiğimiz ay, 9 ay süresi olan pasaportum varken 10 yıllık bir pasaport daha aldım. İlgili memur basit bir dileçe ile pasaportumu iptal etmeden diğer pasaportumu da alabileceğimi belirtti. Yeni gelen pasaportun sıfır bir pasaporttan farkı yok, başvuru yaptığınız gün itibariyle geçerli ve kullanıma hazır.

    Benim sorum ise şu; gün itibariyle eşimin yeşil pasaport alma hakkı var, önümüzdeki hafta işlemlerine başlayacağız. Okuduğum kadarıyla iki pasaport sahibi olmak sorun değil fakat benim geçerli üçüncü pasaportum olacak, büyük itmalle 9 ay süresi kalan pasaportumu iptal edeceğim. Bordo+Yeşil pasaport sahibi olmak ve kullanımı hakkında bir bilgisi olan var mı? Yeşil pasaport için başvuru evraklarında eski pasaportlar da isteniyor ama 10 yıllık pasaportumu iptal etmek istemiyorum.

    Asıl soru ise Amerika'ya girişte yeşil pasaport+green card kullanımı herhangi bir sorun yaratır mı? Bu ay sonunda hem eşim hem de ben iş yerlerimizden ayrılacağız,
    izleyen ayda da Amerika'ya göçeceğiz. Ekim 2017 tarihi itibariyle benim 4. eşimin 3. girişi olacak. Daha önceki gelişlerimiz hem bölge tanımak hem de kendimize yakın hissettiğimiz insanların tecrübelerine tanıklık etmekle geçti, şu ana kadar girişlerde herhangi bir sorun yaşamadık.

    Bu sefer temelli gideceğimiz için herhangi bir sorgu durumunda girişte geçmiş ziyaretlerimizin nedenlerini, ayrıca türkiye'de ayrıldığımız işlerin süreçlerini vs. anlatıp sorun yaşamayacağımıza inanıyorum. Yine de böyle bir durumda yeşil pasaport (her ne kadar memurluktan istifa edilmiş olsa da) giriş için yanlış bir intiba oluşturabilir mi? Ya da ilerleyen yıllarda yeşil pasaport ile yapacağımız seyahat dönüşlerinde herhangi bir sorun olur mu?

    Geçtiğimiz hafta işlemlerimizi tamamladık.

    Sorunsuzca bordo + yeşil pasaportları aldık.

    Benim halihazırda 2 adet bordo pasaportum olduğu için dolum süresi yakın olan pasaportu iptal ettirdim. Kısaca 3 pasaport sahibi olunamıyor fakat 2'li kombinasyonlarda sorun yok.


  • ikilide sorun yok tamm.


  • merhaba
    Suanda yazısmalardan anladıgım kadarıyla ıkı bordo pasaport beraber kullanılabılıyor .Peki suanda Benım schengen vizem var ama ıkıncı pasaportu almam gerekıyor.İkinci pasaportu alınca, Avrupa sıkıntı yasarmıyım giriş cıkışta ıkıncı Pasaporttan dolayı bilgısı olan donus yaparsa sevınırım .simdiden tesekkürler

  • ⭐⭐ Yasaklı

    ikisini de beraber taşırsınız

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mervec Ikınci pasaport hk içinde söyledi:

    merhaba
    Suanda yazısmalardan anladıgım kadarıyla ıkı bordo pasaport beraber kullanılabılıyor .Peki suanda Benım schengen vizem var ama ıkıncı pasaportu almam gerekıyor.İkinci pasaportu alınca, Avrupa sıkıntı yasarmıyım giriş cıkışta ıkıncı Pasaporttan dolayı bilgısı olan donus yaparsa sevınırım .simdiden tesekkürler

    Ikinci pasaportu neden almaniz gerekiyor?


  • merhabalar,

    bu konuyla ilgili benim de bir sorum olacak:

    şu anda iki tane geçerli bordo pasaportum var ancak bir tanesini hiç kullanmadım ve ds260 formuna da yazmadım.
    ds260 formunda belirttiğim pasaportum ise geçerli durumda.
    önümüzdeki ay mülakata gideceğiz, mülakat sırasında veya istenen evraklarda kullanmadığım ikinci pasaportumdan bahsetmeli miyim?
    teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ggg 2 adet gecerli pasaport'a sahip olmak içinde söyledi:

    merhabalar,

    bu konuyla ilgili benim de bir sorum olacak:

    şu anda iki tane geçerli bordo pasaportum var ancak bir tanesini hiç kullanmadım ve ds260 formuna da yazmadım.
    ds260 formunda belirttiğim pasaportum ise geçerli durumda.
    önümüzdeki ay mülakata gideceğiz, mülakat sırasında veya istenen evraklarda kullanmadığım ikinci pasaportumdan bahsetmeli miyim?
    teşekkürler.

    Gocmenlik vizesi mulakati ile ilgili sorularinizi ilgili konuda sormalisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri/

    Bu basligi sadece iki pasaporta sahip olmak ile ilgili sorular icin kullanmalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Pasaport basvuru islemleri emniyetlerden, nufus mudurluklerine verilmis olsa da ayni uygulama devam ediyor.

    Ilgili sayfada su sekilde bir ifade var:

    Bir Kişi En Fazla Kaç Pasaport Alabilir?
    Bir kişi en fazla iki pasaport alabilmektedir.

    kaynak: https://randevu.nvi.gov.tr/pages/sss

    Dolayisiyla, emniyet mudurlugunun ikinci iletide alintilanan ifadesine dayanarak, bir dilekce yazip bu dilekceyi pasaport basvurunuza goturmeniz halinde, sorunsuz olarak ikinci pasaportu almaniz lazim.


  • Merhabalar, benim de bir sorum var. Üniversite öğrencisiyim, öğrenci değişim programı ile gideceğim ülke bordo pasaport istediği için yeşil pasaportum olduğu halde bordo pasaport da çıkarttım. Giderken aktarmalı uçuş yapacağım ve aktarma yapacağım ülke yeşil pasaport için vize istemiyor. Türkiyeden bordo pasaport ile çıkış yapıp aktarma yaptığım ülkeyi gezebilmek için yeşil pasaportumu kullanabilir miyim, bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @snc, içinde söyledi: 2 adet gecerli pasaport'a sahip olmak

    Merhabalar, benim de bir sorum var. Üniversite öğrencisiyim, öğrenci değişim programı ile gideceğim ülke bordo pasaport istediği için yeşil pasaportum olduğu halde bordo pasaport da çıkarttım. Giderken aktarmalı uçuş yapacağım ve aktarma yapacağım ülke yeşil pasaport için vize istemiyor. Türkiyeden bordo pasaport ile çıkış yapıp aktarma yaptığım ülkeyi gezebilmek için yeşil pasaportumu kullanabilir miyim, bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler

    Normalde sorun yasamamaniz lazim, ama ayni anda 2 gecerli pasaporta sahip olmak pek cok ulkenin sahip olmadigi bir konsept, o nedenle sizin durumunuzu anlayamayabilirler ve gorevlilerin uzun sorularina maruz kalabilirsiniz. Hangi ulkede aktarma yapiyorsunuz?


  • @crazycells Birleşik Arap Emirlikleri-Sharjah tan aktarma yapacağım


  • @snc Aynı şekilde bendede çift pasaport var aynı sebepten dolayı.Bordoyla çıkıp yeşille girebilirsin bir arkadaşım yapmıştı.Veya yeşille çıkıp yeşillede girebilirsin sadece vizeyi göstermende yetebilir türkiye çıkışta.


  • @Richmond Teşekkür ederim:)

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   knnrn knnrn 

  • Konuyu yıllar sonra uyandırıyorum ama benimde bir sorum olacak. Ben ikinci pasaportumu aldım. Hali hazırda vize olan pasaportum şubat 2024de bitiyor. Eylül sonu yani süresi bitmeden 15 gün önce gidiş planımız var bu durumda yeni gelen pasaport ile giriş yapmayı denesem sıkıntı olur mu diğerinin tam süresi bitmeden ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gökalp-Uzdiyen yeni pasaporta giderken neden eski pasaportu yanında götürmediniz. Çünkü yeni pasaportun süresine eski pasaportun süresi dahil oluyor. Ayrıca içinde ki vizeleri de geçiriyorlar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum