Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'de yabancı bir vatandaşla evlilik

Taşındı Türkiye Cumhuriyeti
44 21 6.5k 16

  • Merhabalar,

    Eşim Amerikandan gelecek Türkiye de evleneceğiz.
    ABD büyük elçiliği ve Türkiye'daki konsolosluklar sayfasından ilerlemeye çalıştım işleyiş çok karışık.
    Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Fazla bir süremiz kalmadı ilerleyişi hakkında yardımlarınızı rica ederim.

    Saygılar,

  • ⭐⭐⭐

    @Mert-4 konuya uzun zamandır bişeyler yazılmamış bilgiler güncel olmayabilir bağlı olduğunuz belediyeden bilgi almayı dener misiniz? Tecrübeleri de foruma aktarırsanız cok sevinirim


  • @waterman önemli olan belediye değil önemli olan Evraklar ve işleyişi


  • @cansudemirbas ve @Mert-4
    Merhaba; ben yabancı uyrukluyum- Azerbaycanlıyım ve eşim T.C Vatandaşı.
    Bizim 24.04.2022 tarihinde Kayseri'de nikahımız oldu, evlendik.

    Yabancı kişinin Doğum Belgesini ve Bekarlık Belgesini vatandaşı olduğu ülkeden veya Türkiye'deki Büyükelçiliklerden alınması gerekmektedir. Belgeler Apostilli olacak. Gelen evraklar Türkiye'de Türkçeye tercüme ettirilip noterde onaylatılacak. Akabinde belediyeye başvurulup nikah tarihi alınacak.

    Ayrıca bazı belediyeler oturma izni talep edebiliyor. Biz Kayseri'de 2 ilçenin evlendirme dairesiyle görüşmüştük; Birisi oturma izni talep etmişti, diğeri gerek duymamıştı.


  • @r-serifzade sizinle nasıl iletişime geçebiliriz lütfen yardımınıza ihtiyacımız var

  • ⭐⭐⭐

    @Mert-4, içinde söyledi: Türkiye'de yabancı bir vatandaşla evlilik

    @waterman önemli olan belediye değil önemli olan Evraklar ve işleyişi

    Ben belediyeden evrak konusunda daha net cevap alabilirsiniz diye yazmıştım.


  • Arkadaşlar merhaba. Ben greencard 2022 talihlisiyim ve suan newyorkta yaşıyorum. Iraklı kız arkadaşım ile Türkiye’de önümüzdeki sene evlilik yapmayı düşünüyoruz ve sonrasında abdye yerleşeceğiz. Bu konu İle alakalı bilgisi olan beni de bilgilendirirse çok mutlu olurum. Birde benim Irak’a giriş çıkışlarımda benim için bi sorun olur mu ? Şimdiden teşekkürler.


  • Merhabalar herkese. Abd vatandasi esim ile Nisan 2023te istanbulda evlendik. Amerika turist vizem ile Aralik 2023te amerikaya geldik. Burada evlenmemiz gerekiyor mu Greencard islemlerine baslamamiz icin. Cok tesekkurler simdiden


  • Merhaba arkadaşlar
    Abdli erkek arkadaşımla Türkiye evlenmek istiyoruz fakat çok ettiğimiz bir durum var.

    1. Konsolosluktan randevu almak ne kadar sürüyor?
    2. Evlilik dairesinden randevu almak ne kadar sürüyor?
    3. Abdli erkek arkadaşım devlet hastahanesinden randevu alabilmesi kaç gün sürer?
      Bütün bunları Türkiyede kalacağı zamanı hesaplayabilmek için soruyorum lütfen yardımcı olun. Ona göre bütçe ayarlayacağız ve işinden izin alacak.

  • Merhaba arkadaşlar
    Abdli erkek arkadaşımla Türkiyede evlenmek istiyoruz fakat çok merak ettiğimiz bir durum var.

    Konsolosluktan randevu almak ne kadar sürüyor?
    Evlilik dairesinden randevu almak ne kadar sürüyor?
    Abdli erkek arkadaşım devlet hastahanesinden randevu alabilmesi kaç gün sürer?
    Bütün bunları Türkiyede kalacağı zamanı hesaplayabilmek için soruyorum lütfen yardımcı olun. Ona göre bütçe ayarlayacağız ve işinden izin alacak. Yardımcı olursanız çok sevinirim


Benzer Başlıklar

  • ABD Ehliyeti ile Türkiye’de Araç Kullanımı - Ehliyet Değişimi

    Türkiye Cumhuriyeti
    2
    0 Oy
    2 İleti
    584 Bakış
    ?
    Amerika pasaportunuz varsa surersiniz. Fakat her cevirmede pasaport gostermeniz gerekiyor. O sekilde bile bas agrisi olabiliyormus. Tabi bu surecte belli zamanlarda yurt disi cikis giris de yapmaniz gerekiyor. Amerika ehliyetini Turkiye ehliyetine ceviremiyorsunuz. Ehliyet kursuna gidip lisansinizi almak zorundasiniz.
  • Aşılanmış Kişilerin Türkiye'ye Seyahati

    Türkiye Cumhuriyeti
    12
    0 Oy
    12 İleti
    527 Bakış
    YollardakiAdamY
    Selamlar, Yurda bugün giriş yaptım. Herhangi bir belge istenmiyor aşı kartı ve hes bilgisini gösterdim sadece.
  • Türkiye'de T-Mobile Aktifleştirip Kullanma

    Türkiye Cumhuriyeti
    9
    1 Oy
    9 İleti
    7k Bakış
    datanistD
    @ahsenaydgdu Ben, Amerika'ya gelmeden önce T-Mobile prepaid E-sim almaya çalışmıştım ama TR'den kredi kartını kabul etmedi. Daha öncesinde Skype üzerinden telefon numarası almıştım, konuşma kalitesi iyiydi.
  • Yabancıların Türkiye'ye Giriş Yasağını Kaldırmak

    Türkiye Cumhuriyeti
    12
    1 Oy
    12 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @jim, içinde söyledi: Yabancıların Türkiye'ye Giriş Yasağını Kaldırmak Benim Amerika'li bir arkadasim Turkiye'ye tatile gitmek istedi. Evize almisti. Fakat Turkiye'ye gidince havalimanindan gecemedi. Bir gece havalimaninda kalip, sonraki ucakla en son aktarma yaptigi ulkeye, daha sonra da Amerika'ya geri dondu. Problemin kaynagini da, daha once oturma izni bitmesine ragmen fazla kaldigi icin arti bir daha giris yapamayacagi soylenmis. Halbuki vizeye ve giris cikilara bakilirsa oyle bir durum yok. Bir kilise ile iliskisi oldugu icin - son derece normal cunku Amerika'li bir hristiyan- kendisini deport etmisler. Internetten tekrar vizeye basvurdugunda ise "islemde bir gelisme yok" cevabini almis. Arkadasim Turkiye'ye bir daha donemez mi? Arkadasiniz, ABD'de bulundugu eyalete hizmet veren TC konsolosluguna yazsin ve sorunun neden kaynaklandigini bulsun bence. Konsolosluk gorevlileri hem problemi bulmada, hem de cozmede yardimci olmaya calisacaklardir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum