• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. GGG
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    G
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 11
    • En İyi 5
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

GGG

@GGG

14
    İtibar
    137
    Profil Görüntülemeleri
    11
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Houston

GGG Takip etme Takip Et

GGG tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

Merhabalar,
      16 Mayis gunu itibariyle konsolosluk gorusmemiz olumlu sonuclandi ve vizelerimiz onaylandi.
      Doktor randevusu ve mulakat ile ilgili detaylar kisaca asagidaki gibi:

Doktor Randevusu:
      13 Mayis Pazartesi gunu saat 11:00’deki randevumuza saat 10:30’da gittik ve hic bekletilmeden islemlerimiz basladi. Once kayitlarimiz yapildi, resimlerimiz cekildi ve bizi 3. Kattaki Duzen Lab.’a yonlendirdiler. 3. katta sirasiyla kan alindi, idrar ornegi verildi ve gogus rontgenlerimiz cekildi. Burada isimiz yaklasik yarim saat kadar surdu. 2 kisi icin toplam $235 odedik.

Saat 11:00’de tekrar 4. Kata ciktik ve siramizin gelmesini bekledik. Yaklasik bir bucuk saat kadar sonra once esim ardindan ben iceri alindik. Ikimizin de asi kartlari yoktu ve ikimize de 3’er tane asi yapildi. Yapilan asilar : Tetanoz, Su Cicegi, Kizamik-Kabakulak karma asi.
      Doktor hanim muayene sirasinda herhangi bir ameliyat oldunuz mu, herhangi bir nedenden dolayi hastanede yattiniz mi, sigara-alkol kullaniyor musunuz tarzi sorular sordu.
      Islemlerimiz bittikten sonra 2 kisi icin toplam $500 odedik.
      Saglik raprounun 2 kisi icin toplam maliyeti $735 oldu.
      14 Mayis Sali aksam saat 16:00’da raporlarimizi aldik.

Asilardan sonraki ilk gece:
      Muayene oncesi asilardan ve igne olmaktan cekincemiz vardi ama doktorun ofisinden canimiz acimadan ciktik.
      Ancak yapilan tetanoz asisi ayni aksam esimde kol ve gogus agrisi yapti. Bende ise gece saatlerinde kol agrisi yapti. Yaklasik 2 gun bu agriyi cektik. Diger arkadaslarin bilgisi olsun, agri olan kola soguk kompres uygulayabilirsiniz.

Konsolosluk Mulakati:
      Sabah 7:45 randevumuz icin saat 7:30’da siraya girdik. Ilk siraya biz gectik. Evraklarimizin oldugu poseti iceri almadilar. Pasaportlarimizi aldilar guvenlik kontrolunden gecirdiler ve sirayla iceri aldilar. Iceride sira numarasi ve pasaportlarimizi verdiler ve beklemeye basladik. Yaklasik 10 dakika kadar sonra numaramiz yandi ve evraklari teslim ettik.

Evraklar:

• Adli sicil kaydi
      • Nufus kayit ornegi
      • Saglik raporlari
      • Banka ekstreleri
      • 2’ser adet resim
      • Evlilik cuzdani orjinali ve 2 fotokopisi
      • Diploma orjinali ve 1 fotokopisi

Yaklasik 15 dakika sonra numaramiz tekrar yandi ve giseden 2 kisi icin $660 odedik.
      Bu islemden 10 dakika sonra numaramiz tekrar yandi ve gorusmeye basladik. Once yemin ettik, evlilik cuzdanimiz ve diploma orjinalini verdiler, ardindan parmak izlerimiz alinirken nereye gideceksiniz, neden oraya gideceksiniz, ne is yapacaksiniz sorulari soruldu asil talihli olan esime en son bana da ne is yapacaksiniz sorusu soruldu parmak izlerim alindi ve “her sey guzel gozukuyor, tebrikler kazandiniz, vizeniz onaylandi” denildi. Ben bu onaya iliskin bir yazi verecek misiniz dedim ancak bu vize turu icin boyle bir uygulama olmadigini soylediler. Gidebilirsiniz dediler ve yaklasik 1 saat icinde konsolosluktan ciktik. Saat 8:45’de konsolosluktan cikarken hem icerisi hem de disarisi oldukca kalabalikti.
      17 Mayis Cuma gunu “congratulations” baslikli mail geldi ve PTT mesaji geldi ardindan.
      3-5 is gunu icerisinde pasaportlarimiz sectigimiz PTT subesine gonderilecek.

Basvuru asamasindan bu gune kadar tum sureclerde forumda yer alan bilgilerden faydalandik. Hepinize tekrar tesekkur ederiz.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      G
      GGG
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

Arkadaşlar selamlar,

Biz de bir aksilik olmaz ise Kasım ayının ilk haftası itibariyle Houston'a yerleşmek üzere geleceğiz.

Ev tutma ve mahalle seçimi konusunda tecrübeli arkadaşlardan destek rica edeceğim.

Görüşmek üzere.

Texas içinde yayımlandı
      G
      GGG
    • RE: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Selamlar,
      Güncel bir bilgi vereyim:
      Cepteteb'den Bank of America hesabımıza 10.000-20.000 USD arası swift gönderdiğimizde, Cepteteb 31,5 TL, Bank of America 35 USD masraf aldı. Türkiye saati ile Çarşamba 22:00'de gönderdiğimiz transfer Perşembe 12:00'de hesaba geçmişti.

Bankacılık içinde yayımlandı
      G
      GGG
    • RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Merhabalar,

3 hafta önce San Fransisco havalimanından ilk girişimizi yaptık eşimle birlikte.
      DS formlarımızda ikimiz de ssn istediğimizi belirtmiştik, benim eski numaram vardı onu da yazmıştım forma ve yeni kart istediğimi işaretlemiştim.
      İlk haftayı bekledikten sonra SSN ofisine gittik, görevli memur sağolsun numaralarımızı öğrendik, benim eski numaramı başına 0 ekleyerek vermişler.
      Öğrendiğimiz numaralar ile Bank of America'dan kartlarımız olmadan hesap açabildik.
      Görevli memur kartların gelmesi için bir hafta daha bekleyin yada isterseniz tekrar başvuru yapayım dediğinde bekleyelim dedik.
      Eşimin kartı bu görüşmeden hemen sonra geldi ancak benim kartım 3 hafta olmasına rağmen gelmedi.
      İkinci haftanın sonunda ben geri döndüm ama eşim henüz orada.
      Sizce benim gelmeyen kartımla ilgili başvuru yapmalı mıyız, eğer yapmalıysak eşim benim adıma başvuru yapabilir mi?
      Eğer eşim benim adıma başvuru yapamaz ise, ben yaklaşık 2 ay sonra tekrar gideceğim o tarihe kadar beklesek bir sorun yaşar mıyız?
      Teşekkürler.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      G
      GGG

@crazycells DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

sizin dosya numaraniz. Zaten iki numara arasinda da bir fark yok, eger o formatta yazmanizi istiyorsa o sekilde yazmalisiniz

@harun-dv2019 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

merhaba soruldu mu bilemiyorum kontrol ettim fakat göremedim. ais kaydı oluştururken dosya numarası case no olarak girilmesi gerektiğinin farkındayım fakat girmeyi denediğimde yönergede 4 rakam 2 harf ve 10 rakam şeklinde bi ibare çıkıyor ki daha önce bu şekilde herhangi bir yere bilgi girmemiştim. Bir şey mi atlıyorum yoksa case no bölümüne 2019EU0000014xxx şeklinde mi girmem gerekli? teşekkürler.

ben ais kaydını istenen 4-2-10 şeklinde değil, 4 rakam 2 harf 7 rakam şeklinde yaptım. case numarasını yazınca randevu bilgilerimiz otomatik olarak geldi. bir problem olmaz diye düşünüyorum.

G
      GGG

GGG tarafından gönderilen son iletiler

• RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar,

Geçen hafta annem için turist vize başvurusunu yaptık ve İstanbul konsolosluğundan Mayıs 2023 tarihine randevu alabildik.
      Belki hemen şimdi değil ama bu süre içerisinde randevu tarihini erkene çekebilmek mümkün olur mu? Bununla ilgili yapmamız gereken / yapabileceğimiz bir şeyler var mıdır?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      G
      GGG
    • RE: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Selamlar,
      Güncel bir bilgi vereyim:
      Cepteteb'den Bank of America hesabımıza 10.000-20.000 USD arası swift gönderdiğimizde, Cepteteb 31,5 TL, Bank of America 35 USD masraf aldı. Türkiye saati ile Çarşamba 22:00'de gönderdiğimiz transfer Perşembe 12:00'de hesaba geçmişti.

Bankacılık içinde yayımlandı
      G
      GGG
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

Arkadaşlar selamlar,

Biz de bir aksilik olmaz ise Kasım ayının ilk haftası itibariyle Houston'a yerleşmek üzere geleceğiz.

Ev tutma ve mahalle seçimi konusunda tecrübeli arkadaşlardan destek rica edeceğim.

Görüşmek üzere.

Texas içinde yayımlandı
      G
      GGG

@crazycells, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@GGG, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Merhabalar,

3 hafta önce San Fransisco havalimanından ilk girişimizi yaptık eşimle birlikte.
      DS formlarımızda ikimiz de ssn istediğimizi belirtmiştik, benim eski numaram vardı onu da yazmıştım forma ve yeni kart istediğimi işaretlemiştim.
      İlk haftayı bekledikten sonra SSN ofisine gittik, görevli memur sağolsun numaralarımızı öğrendik, benim eski numaramı başına 0 ekleyerek vermişler.
      Öğrendiğimiz numaralar ile Bank of America'dan kartlarımız olmadan hesap açabildik.
      Görevli memur kartların gelmesi için bir hafta daha bekleyin yada isterseniz tekrar başvuru yapayım dediğinde bekleyelim dedik.
      Eşimin kartı bu görüşmeden hemen sonra geldi ancak benim kartım 3 hafta olmasına rağmen gelmedi.
      Sizce benim gelmeyen kartımla ilgili başvuru yapmalı mıyız, eğer yapmalıysak eşim benim adıma başvuru yapabilir mi?
      Eğer eşim benim adıma başvuru yapamaz ise, ben yaklaşık 2 ay sonra tekrar gideceğim o tarihe kadar beklesek bir sorun yaşar mıyız?
      Teşekkürler.

Esiniz sizin adiniza basvuru yapamaz. Daha sonra basvuru yapmaniz sorun yaratmaz.

Sistem size yeni numara vermedigi icin kart gondermeyi unutmus olabilir, ABD'ye donunce yeniden kart basvurusu yapabilirsiniz.

hızlı yanıtınız için teşekkür ederim.

G
      GGG

Merhabalar,

Teşekkürler.

G
      GGG

Merhabalar,
      16 Mayis gunu itibariyle konsolosluk gorusmemiz olumlu sonuclandi ve vizelerimiz onaylandi.
      Doktor randevusu ve mulakat ile ilgili detaylar kisaca asagidaki gibi:

Doktor Randevusu:
      13 Mayis Pazartesi gunu saat 11:00’deki randevumuza saat 10:30’da gittik ve hic bekletilmeden islemlerimiz basladi. Once kayitlarimiz yapildi, resimlerimiz cekildi ve bizi 3. Kattaki Duzen Lab.’a yonlendirdiler. 3. katta sirasiyla kan alindi, idrar ornegi verildi ve gogus rontgenlerimiz cekildi. Burada isimiz yaklasik yarim saat kadar surdu. 2 kisi icin toplam $235 odedik.

Saat 11:00’de tekrar 4. Kata ciktik ve siramizin gelmesini bekledik. Yaklasik bir bucuk saat kadar sonra once esim ardindan ben iceri alindik. Ikimizin de asi kartlari yoktu ve ikimize de 3’er tane asi yapildi. Yapilan asilar : Tetanoz, Su Cicegi, Kizamik-Kabakulak karma asi.
      Doktor hanim muayene sirasinda herhangi bir ameliyat oldunuz mu, herhangi bir nedenden dolayi hastanede yattiniz mi, sigara-alkol kullaniyor musunuz tarzi sorular sordu.
      Islemlerimiz bittikten sonra 2 kisi icin toplam $500 odedik.
      Saglik raprounun 2 kisi icin toplam maliyeti $735 oldu.
      14 Mayis Sali aksam saat 16:00’da raporlarimizi aldik.

Asilardan sonraki ilk gece:
      Muayene oncesi asilardan ve igne olmaktan cekincemiz vardi ama doktorun ofisinden canimiz acimadan ciktik.
      Ancak yapilan tetanoz asisi ayni aksam esimde kol ve gogus agrisi yapti. Bende ise gece saatlerinde kol agrisi yapti. Yaklasik 2 gun bu agriyi cektik. Diger arkadaslarin bilgisi olsun, agri olan kola soguk kompres uygulayabilirsiniz.

Konsolosluk Mulakati:
      Sabah 7:45 randevumuz icin saat 7:30’da siraya girdik. Ilk siraya biz gectik. Evraklarimizin oldugu poseti iceri almadilar. Pasaportlarimizi aldilar guvenlik kontrolunden gecirdiler ve sirayla iceri aldilar. Iceride sira numarasi ve pasaportlarimizi verdiler ve beklemeye basladik. Yaklasik 10 dakika kadar sonra numaramiz yandi ve evraklari teslim ettik.

Evraklar:

• Adli sicil kaydi
      • Nufus kayit ornegi
      • Saglik raporlari
      • Banka ekstreleri
      • 2’ser adet resim
      • Evlilik cuzdani orjinali ve 2 fotokopisi
      • Diploma orjinali ve 1 fotokopisi

Yaklasik 15 dakika sonra numaramiz tekrar yandi ve giseden 2 kisi icin $660 odedik.
      Bu islemden 10 dakika sonra numaramiz tekrar yandi ve gorusmeye basladik. Once yemin ettik, evlilik cuzdanimiz ve diploma orjinalini verdiler, ardindan parmak izlerimiz alinirken nereye gideceksiniz, neden oraya gideceksiniz, ne is yapacaksiniz sorulari soruldu asil talihli olan esime en son bana da ne is yapacaksiniz sorusu soruldu parmak izlerim alindi ve “her sey guzel gozukuyor, tebrikler kazandiniz, vizeniz onaylandi” denildi. Ben bu onaya iliskin bir yazi verecek misiniz dedim ancak bu vize turu icin boyle bir uygulama olmadigini soylediler. Gidebilirsiniz dediler ve yaklasik 1 saat icinde konsolosluktan ciktik. Saat 8:45’de konsolosluktan cikarken hem icerisi hem de disarisi oldukca kalabalikti.
      17 Mayis Cuma gunu “congratulations” baslikli mail geldi ve PTT mesaji geldi ardindan.
      3-5 is gunu icerisinde pasaportlarimiz sectigimiz PTT subesine gonderilecek.

Basvuru asamasindan bu gune kadar tum sureclerde forumda yer alan bilgilerden faydalandik. Hepinize tekrar tesekkur ederiz.

G
      GGG

merhabalar,

mülakat için istenen evraklardan adli sicil kaydı ve banka cüzdanı gibi güncel olması gereken evrakları mülakata ne kadar süre kala hazırlamalıyız?

G
      GGG

merhaba,
      şu anda iki tane geçerli bordo pasaportum var ancak bir tanesini hiç kullanmadım ve ds260 formuna da yazmadım.
      ds260 formunda belirttiğim pasaportum ise geçerli durumda.
      önümüzdeki ay mülakata gideceğiz, mülakat sırasında veya istenen evraklarda kullanmadığım ikinci pasaportumdan bahsetmeli miyim?
      teşekkürler.

G
      GGG
    • RE: 2 adet gecerli pasaport'a sahip olmak

merhabalar,

bu konuyla ilgili benim de bir sorum olacak:

şu anda iki tane geçerli bordo pasaportum var ancak bir tanesini hiç kullanmadım ve ds260 formuna da yazmadım.
      ds260 formunda belirttiğim pasaportum ise geçerli durumda.
      önümüzdeki ay mülakata gideceğiz, mülakat sırasında veya istenen evraklarda kullanmadığım ikinci pasaportumdan bahsetmeli miyim?
      teşekkürler.

Türkiye Cumhuriyeti içinde yayımlandı
      G
      GGG

@crazycells DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

sizin dosya numaraniz. Zaten iki numara arasinda da bir fark yok, eger o formatta yazmanizi istiyorsa o sekilde yazmalisiniz

@harun-dv2019 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

merhaba soruldu mu bilemiyorum kontrol ettim fakat göremedim. ais kaydı oluştururken dosya numarası case no olarak girilmesi gerektiğinin farkındayım fakat girmeyi denediğimde yönergede 4 rakam 2 harf ve 10 rakam şeklinde bi ibare çıkıyor ki daha önce bu şekilde herhangi bir yere bilgi girmemiştim. Bir şey mi atlıyorum yoksa case no bölümüne 2019EU0000014xxx şeklinde mi girmem gerekli? teşekkürler.

ben ais kaydını istenen 4-2-10 şeklinde değil, 4 rakam 2 harf 7 rakam şeklinde yaptım. case numarasını yazınca randevu bilgilerimiz otomatik olarak geldi. bir problem olmaz diye düşünüyorum.

G
      GGG