Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 374.1k 438

• @chemist eski eyaletteki ehliyeti alip yeni eyaletteki DMV ofise gidiyorsunuz ve degistiriyorsunuz. Sureci bastan yasamaniza gerek yok.

https://www.dmv.org/new-to-your-state.php

• ⭐⭐⭐

Ek bir bilgi;

(North Carolina eyaletinde) Çalışma vizesi ile ehliyete başvurduğunuz zaman, sadece vizenizin süresi kadar ehliyet vermekteler. Benim bugün ehliyetim geldi ve 2020 yılına kadar sadece.

• Selamlar,
    Mülakatta vs. bir aksilik olmazsa 6 ay içerisinde ilk New Jersey e gitme planımız var. Benim ve eşimi ehliyetleri eski tip. New Jersey de yeni tip ehliyetin tanınmadığı öğrendik ve süreci sadece sınavla geçirmek yerine en baştan yaşamak gibi bir durum olduğunu duyunca ehliyetleri yenilememe kararı aldık.

Fakat eşimin ehliyetinde evlenmeden önceki soyadı mevcut. 4 sene önce alan birine sorduğumda ben problem yaşamadım benim ehliyetimde de evlenmeden önceki soyadım yazıyordu yenilemeyin dedi. Bu konuda bilgisi olan var mı? Evlilik cüzdanı vs. ile bu işlem gerçekleştirilebiliyor mu? Yakın zamanda bu şekilde ehliyet alan var mıdır?
    Teşekkürler.

• @onur1601 yeni tip ehliyetlerin NJ'de taninmadigini nerden ogrendiniz acaba? Bu ilginc bir uygulama.

Maalesef soyismi ile ilgili sorunuzun cevabini bilmiyorum, eger oyle yapacaksaniz soyisminin yakin zamanda degistigini gosteren belgeleri de yaninizda goturun ne olur ne olmaz diye... sorun olmuyor olabilir.

• @crazycells orada yaşayan bir arkadaşım kısa süre önce eşi için aldı o ellerinde yeni örnek olmadığını söyledi. Daha öncede kendi için ehliyet almak istediğinde ordaki sorumlu kişi arkadaşımın ehliyetinde yazan gözlük ibaresinin ellerindeki örnekte bulunmadığını belirterek problem etmiş. Arkadaş durumu açıklamam uzun bir süremi aldı demişti :) Aynı durumu eşimin soyadı için yaşamak istemiyorum. Eşimin eski soyadı T.C. kimliğinden yazıyor evlilik cüzdanı ile birlikte kimliği gösterince umarım sorun yaşamayız.

• Merhaba arkadaslar;

2015 yılı , Maryland ehliyetimi alımı ayrintilarinı sizlerle paylasmayi borc bilirim.

1-) http://license.mva.maryland.gov/CheckList/default.aspx adresi uzerinden randevu alinir. Randevuyu online alirken ihtiyac duyulan belgelerin listesi gelecek. 2 adet adres prof ve green kart ya da pasaport gerekli. Ben adress proof listesinden; saving&checking bank account ve first class maili sectim. Green cardtinizin geldigi zarfi KESINLIKLE atmayiniz. Bu first class mail oldugundan herzaman isinize yarayacak.

2-) 3-Hour Alcohol and Drug Education sertifikasini almaniz gerekli. Ben bunu almadan gittigimden islemler uzadi. 3-Hour Alcohol and Drug Education Program Providers linkinden yetkili kurumlari gorebilirsiniz. Online olarak bitirip; listedeki saat ve yerlere gore gidip 5 dklik sacma bir sinava giriyorsunuz. 40 $ odeme aliyorlar; sertifikanizi aliyorsunuz.

3-) Randevu saatinde tum belgeleriniz ile sectiginiz merkeze gidiyorsunuz. Burasi onemli size tavsiyem; hem law test hemde driving test yapan bir merkezi tercih edin. Ek olarak fotografiniz orada cekildiginden sakal; sac vb dikkat etmekte fayda var. Uzun sure kimliginiz bu olacak. Sira numarasi aliyorsunuz ve sira size gelince islemlerinizi yapiyorlar. 30 dk ortalama suruyor. Sonra herseyiniz tam ise sizi law test`e yonlendiriyorlar. Ayni yerde pc basinda yapiliyor. 10 dk en fazla gider bu teste.Sonra orada driving test yapiliyor ise ve yer varsa hemen alabiliyorlar. Yoksa benim basima geldigi gibi git online randevu al diyorlar.

3-) Driving test randevusunu ayni sistem uzerinden aliyorsunuz. Burada sizden driving licence isteniyor. Law testten sonra veriyorlar numarayi. Bna 14 marta tarih vermislerdi; telefon ile surekli aramalarim sonucu sansima iptal olan bir randevuyu verdiler ve bugun gittim.12:15 de olan randevuma 11:45 de gittim ve tum islemlerin bitimi ile cikisim 3:30 u buldu! Cok yavas isleyen bir sistem vardi. Driving test bolumunden islemlerimi yaptim; binanin arkasina arabam ile gidip siraya girmemi solediler. Ortalama 2 bucuk saat arabamin icinde sira bekledim! Arac registration ve insurance belgesini istiyorlar. Yaninizda olmak zorunda. Ve TR ehliyetiniz cok onemli.

4-) Sinava girdim; geri geri parkettirdi ve alan disina sehirin icine soktu. Aracin sinyalinden 4lusune kadar kontrol etti. SInav bitti geri geldik bir numara verdi ; iceride anons edildi; bankoya gittim TR ehliyetimi istediler. ortalama 15 dk suren islem sonucunda 72 $ aldilar ve son kullanmasi dogum ayi / gunu 2023 olarak verildi.

Herkese kolayliklar dilerim. TR`den bile daha sacma isleyen bir sistemi ilk kez gordum burada. Sabir testi oldu aslinda. Ama kurtuldum artik..

Saygilarimla

• @ismailorhan değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.

• Benim turk ve ingiliz ehliyetim var nasil bir katki saglar bana?

• @pilot23 bazi eyaletlerde onceden bir ehliyetiniz olmasi bir fayda saglamiyor, bazi eyaletlerde ise sureci hizlandirabiliyor. Hangi eyalete yerleseceginize gore degisir.

• @crazycells
    Anladim,

Eger usa alirsam bu hayatimdaki 3 ehliyet kosturmacam olacak lol

O yuzden daha bi kolayligi mevcut mu diye merak ettim.

Neyse alistik artik bunuda hallederim herhalde
    Ama ingiltere deki gercekten zorlamisti beni..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@pilot23 Türkiye ehliyeti çoğu eyalette işe yaramıyor ama İngiltere ehliyeti yarar.

• @knnrn Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

@pilot23 Türkiye ehliyeti çoğu eyalette işe yaramıyor ama İngiltere ehliyeti yarar.

cevap icin tskler

umarım yarar; ama yine de bi kaç saat eğitim gerekli benim icin...

England da trafik ters akıyor...

6 senedir alistim buraya.

• Amerikada ilk 6 ay Türkiye ehliyeti ile araba kullanabileceğiz diye biliyorum, geçen bir arkadaş TŞOF dan uluslararası sürücü belgesi almam gerketiğini söyledi, böyle birşeye gerek var mı ?

• @mehmett Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

Amerikada ilk 6 ay Türkiye ehliyeti ile araba kullanabileceğiz diye biliyorum, geçen bir arkadaş TŞOF dan uluslararası sürücü belgesi almam gerketiğini söyledi, böyle birşeye gerek var mı ?

Eger ABD'de gecici olarak bulunacaksaniz ve araba kullanacaksaniz belki uluslararasi surucu belgesi alabilirsiniz ama ABD'de uzun sureli yasamayi dusunuyorsaniz Turkiye'de yeniden ehliyet cikartmak yerine ABD'de gideceginiz eyaletten ehliyet cikarmanizi tavsiye ederim.

• Massachusetts kanunu diyorki eger turist isen ya da calisma ve benzeri vizesiyle gelmissen bir yil boyunca Turk ehliyetini kullanabilirsin. Cogu kisi (ilk geldigimde ben dahil) bunu bir yil boyunca burada kullanabilirim seklinde yorumladim.
    Ve soyle devam ediyor: Ama permanent resident olarak burada bulunuyor isen (yani green card'in varsa) derhal Massachusetts ehliyeti almalisin, Turk ehliyetinle kullanamazsin. Bu bir yillik sure eyletten eyalete farklilik gosterebilir. Veya kanun farklilik gosterebilir. Benim onerim green card ile gelir gelmez ilgili eyaletin ehliyeti icin basvuru yapilmasi yonunde.

• @sadriabi bilgi için teşekkürler. Gelir gelmez ilk işimiz ehliyet almak olacak fakat ilk girişte havaalanından araç kiralayıp bu araçla 3 saatlik bir yol gitmemiz gerekiyor. Bu aşamada bir sorunla karşılaşırım mı diye sormuştum. Sanırım sorun olmayacak.

• @mehmett Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

@sadriabi bilgi için teşekkürler. Gelir gelmez ilk işimiz ehliyet almak olacak fakat ilk girişte havaalanından araç kiralayıp bu araçla 3 saatlik bir yol gitmemiz gerekiyor. Bu aşamada bir sorunla karşılaşırım mı diye sormuştum. Sanırım sorun olmayacak.

Kesinlikle bir sorun yasamazsiniz. Daha yeni gelmissiniz gelir gelmez ehliyeti almaniz zaten mumkun degil. Sizi polis cevirse bile gosterebileceginiz bir greencard yok ortada. Buraya geldigimin sadece 10. ayinda ilk defa polis cevirdi.

• Florida’da Türk ehliyeti 30 gün geçerli. 30 gün içinde ehliyet almanız gerekiyor. Yazılı sınav için tercüman kullanabiliyorsunuz. Bunun için önceden başvurup onay almanız gerekiyor.
    Yazılı sınavı geçerseniz, hemen sürüş sınavına giriyorsunuz. Son derece kolay ve dmv nin parkında 2 dakikalık basit, dur, kalklarla ehliyeti alabiliyorsunuz. Aynı gün ehliyetin aslını size veriyorlar.
    Benim ehliyeti cebime koymam 2 saat sürdü.
    Ama öncesinde çok stres yaşadım. Özellikle yazılı sınavda. Yazılı sınav çok basit ama eğer dil bilmiyorsanız çok zor geliyor. Tercüman kullanabileceğimizi sonradan öğrendik.
    Tercümanı onlar belirlemiyor. Herhangi bir arkadaşınız olabiliyor.

• @yeşilkart-forum CA da ücret 35$ 36 yazılı 12 trafik işareti sorusu var. Totalde ilk sınavda 6 eğer geçemedi tekrar sınava girdiyseniz 3 yanlış hakkınız var. Güncellemek isterseniz eğer. Elimde Türkçe sınav soruları da var CA için ama nasıl paylaşmalıyım bilemedim. Teşekkürler

• @femini92 bir yere upload edip linkini paylaşırsanız @crazycells ilk mesaja ekleyecektir. (Google drive , yandex drive ,,,)

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    H
    @JackFoxy Çok teşekkür ederim
  • Texas da ehliyet almak

Kilitli Ehliyet ve Araba
    3
    2 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu takip etmelisiniz, maalesef forumda her eyalet icin ayri bir baslik acmak uygun degildir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
  • Out of Status Durumunda Ehliyet Almak

Ehliyet ve Araba
    19
    1 Oy
    19 İleti
    3k Bakış
    Betfair39B
    @crazycells, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @DustyBlue, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @crazycells cok ilginc aslinda bu durum, ulkeye yasal yolla ve kimligin belli sekilde girersen ehliyet alamiyorsun. Daglari, tepeleri, denizleri asip kacak ve kimsin necisin belli olmadan giris yaparsan ehliyet veriyorlar. Bence ilginc degil :) Ulkeye turist olarak gecici gelen birinin ehliyet almasina gerek yok, ama bu ulkede yasal olmasa da yillarca kacak yasayan ve artik tam anlamiyla "Amerikali" olan insanlar var. Bu insanlara "cuzzamli"ymis gibi davranmak yerine, bu sekilde yasalarla topluma kazandirmak daha dogru degil mi? :) Ayni durumun bir benzeri Green Card lotosunun kendisi :) Amerika'da yillarca vize ile yasamis, calisan ve ABD toplumuna ve kulturune tamamen alismis biri kolay kolay Green Card alamiyorken, ya da Green Card basvurusu reddedilebiliyorken; cekilisle rastgele secilmis, ABD'de hic yasamamis, ingilizce bilmeyen biri Green Card alabiliyor :) Bu ilginc gelmiyorsa, digeri de gelmemeli... Bu tur yasalarin toplumda sistemden dolayi olusmus problemleri -gecici olsa da- cozmek icin konuldugunu dusunuyorum ve destekliyorum :) Verdiğiniz iki örnek birbirinden çok alakasız. Greencard la gelen birisi güvenlik adımlarını geçerek cebine para koyarak geliyor ,meksika sınırını geçen birisi ise adı sanı olmadan pasaportu dahi olmadan gelip ehliyet alabiliyor.Bu adam nedir necidir ne değildir DMV mi sorgulayacak bunu? Ülkedeki en leş kurumdan bahsediyoruz en iyi DMV ye gitseniz 3 saat sıra bekliyorsunuz.
  • Adres Kaniti (Proof of Address)

Taşındı Ehliyet ve Araba ehliyet
    53
    0 Oy
    53 İleti
    5k Bakış
    M
    @Göktuğ-Yılbaşı Bu gün DMV VA, ofisine gittim SSN ve banka hesap dökümüyle başvuruyu kabul ettiler. yarın teste gireceğim bilgi vermek istedim herkese yardımları için teşekkür ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k