Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @freeworld yeni hayatınızda işleri yolluna koymanıza sevindim.
    diğer forumdan da takip ettiğim kadarı ile gitmeyi çok istiyordunuz.


  • @crazycells Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    ABD'de gecici olarak kalan pek cok kisi var, misal hayatinin sadece 3 ayini ABD'de gecirecek birini ehliyet almaya zorlamak haksizlik ve gereksiz olurdu kanimca. Bir de insanlar ulkeye girer girmez DMV'yi ziyaret etmiyorlar, o nedenle ehliyet zorunlulugu icin tampon bir zaman birakmak (bazi eyaletlerde 3 ay, bazilarinda 6 ay) bence mantikli bir fikir.

    ehliyeti aldım ben 🙂 hiç bir şey okumadan hiç bir şey açmadan kurallara bakmadan dmv ye gittim 5. denememde yazılı sınavı geçtim dünde ventura da erken driving test bulmuştum oraya gittim 2 saat uzakta bulunduğum yere o kısmıda geçtim.2 haftaya ehliyet adresime gelecekmiş 🙂 stop sign da durmadığım için adam biraz sinirlenmişti sürüş testi esnasında 😃


  • @betfair39 hayırlı olsun😊

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @betfair39 Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    @crazycells Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    ABD'de gecici olarak kalan pek cok kisi var, misal hayatinin sadece 3 ayini ABD'de gecirecek birini ehliyet almaya zorlamak haksizlik ve gereksiz olurdu kanimca. Bir de insanlar ulkeye girer girmez DMV'yi ziyaret etmiyorlar, o nedenle ehliyet zorunlulugu icin tampon bir zaman birakmak (bazi eyaletlerde 3 ay, bazilarinda 6 ay) bence mantikli bir fikir.

    ehliyeti aldım ben 🙂 hiç bir şey okumadan hiç bir şey açmadan kurallara bakmadan dmv ye gittim 5. denememde yazılı sınavı geçtim dünde ventura da erken driving test bulmuştum oraya gittim 2 saat uzakta bulunduğum yere o kısmıda geçtim.2 haftaya ehliyet adresime gelecekmiş 🙂 stop sign da durmadığım için adam biraz sinirlenmişti sürüş testi esnasında 😃

    Size insafli davranmislar, New York'ta stop sign'da durmazsaniz ya da park edemezseniz cogunlukla ehliyeti alamiyorsunuz 🙂


  • @Betfair39 hayırlı olsun.Bulunduğun eyaletin ehliyet için gerekli evrak ve ücretleri hakkında bilgi verirmisin?


  • Teşekkürler arkadaşlar.
    CA üzerinden konuşuyorum 33$ ücret ödedim debit kart (kredi kartı geçmiyor) ya da nakit olarak ödeme yapılıyor.3 hakkınız var sınav için ben aynı gün içinde 3 kez sınavı geçemedim bu şekilde olursa tekrar en baştan başlıyor işlemler sıfırdan başvuru yapıp 15-20 dakika içinde ikinci kez kayıt yaptırıyor ve tekrar 3 kez sınav hakkınız oluyor test olarak dokunmatik ekranlarda.Paranız bitene kadar ya da geçene kadar bu şekilde sınava girebilirsiniz 🙂
    California için Türkçe sorularda isteyebilirsiniz ama ben gerek duymadım türkçe teste ingilizce girmiştim.
    Birde ehliyet için başvuru yaparken ek olarak ID kartı isterseniz onuda çıkartıyorlar 29$ a ben ehliyet te ID yerine geçtiği için ona gerek duymamıştım.


  • Selamlar,
    Mesela ben oncelikle New Jersey planliyorum fakat daha sonra planladigim gibi giderse Teksas'a gecis yapacagim. New Jersey'de ehliyet aldiktan sonra Teksas'a tasindigimda direk Teksas'dan ehliyet alabilir miyim? Yoksa tekrar oranin kurallarina gore surec yeniden mi basliyor? Tesekkurler...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @chemist eski eyaletteki ehliyeti alip yeni eyaletteki DMV ofise gidiyorsunuz ve degistiriyorsunuz. Sureci bastan yasamaniza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐

    Ek bir bilgi;

    (North Carolina eyaletinde) Çalışma vizesi ile ehliyete başvurduğunuz zaman, sadece vizenizin süresi kadar ehliyet vermekteler. Benim bugün ehliyetim geldi ve 2020 yılına kadar sadece.


  • Selamlar,
    Mülakatta vs. bir aksilik olmazsa 6 ay içerisinde ilk New Jersey e gitme planımız var. Benim ve eşimi ehliyetleri eski tip. New Jersey de yeni tip ehliyetin tanınmadığı öğrendik ve süreci sadece sınavla geçirmek yerine en baştan yaşamak gibi bir durum olduğunu duyunca ehliyetleri yenilememe kararı aldık.

    Fakat eşimin ehliyetinde evlenmeden önceki soyadı mevcut. 4 sene önce alan birine sorduğumda ben problem yaşamadım benim ehliyetimde de evlenmeden önceki soyadım yazıyordu yenilemeyin dedi. Bu konuda bilgisi olan var mı? Evlilik cüzdanı vs. ile bu işlem gerçekleştirilebiliyor mu? Yakın zamanda bu şekilde ehliyet alan var mıdır?
    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @onur1601 yeni tip ehliyetlerin NJ'de taninmadigini nerden ogrendiniz acaba? Bu ilginc bir uygulama.

    Maalesef soyismi ile ilgili sorunuzun cevabini bilmiyorum, eger oyle yapacaksaniz soyisminin yakin zamanda degistigini gosteren belgeleri de yaninizda goturun ne olur ne olmaz diye... sorun olmuyor olabilir.


  • @crazycells orada yaşayan bir arkadaşım kısa süre önce eşi için aldı o ellerinde yeni örnek olmadığını söyledi. Daha öncede kendi için ehliyet almak istediğinde ordaki sorumlu kişi arkadaşımın ehliyetinde yazan gözlük ibaresinin ellerindeki örnekte bulunmadığını belirterek problem etmiş. Arkadaş durumu açıklamam uzun bir süremi aldı demişti 🙂 Aynı durumu eşimin soyadı için yaşamak istemiyorum. Eşimin eski soyadı T.C. kimliğinden yazıyor evlilik cüzdanı ile birlikte kimliği gösterince umarım sorun yaşamayız.


  • Merhaba arkadaslar;

    2015 yılı , Maryland ehliyetimi alımı ayrintilarinı sizlerle paylasmayi borc bilirim.

    1-) http://license.mva.maryland.gov/CheckList/default.aspx adresi uzerinden randevu alinir. Randevuyu online alirken ihtiyac duyulan belgelerin listesi gelecek. 2 adet adres prof ve green kart ya da pasaport gerekli. Ben adress proof listesinden; saving&checking bank account ve first class maili sectim. Green cardtinizin geldigi zarfi KESINLIKLE atmayiniz. Bu first class mail oldugundan herzaman isinize yarayacak.

    2-) 3-Hour Alcohol and Drug Education sertifikasini almaniz gerekli. Ben bunu almadan gittigimden islemler uzadi. 3-Hour Alcohol and Drug Education Program Providers linkinden yetkili kurumlari gorebilirsiniz. Online olarak bitirip; listedeki saat ve yerlere gore gidip 5 dklik sacma bir sinava giriyorsunuz. 40 $ odeme aliyorlar; sertifikanizi aliyorsunuz.

    3-) Randevu saatinde tum belgeleriniz ile sectiginiz merkeze gidiyorsunuz. Burasi onemli size tavsiyem; hem law test hemde driving test yapan bir merkezi tercih edin. Ek olarak fotografiniz orada cekildiginden sakal; sac vb dikkat etmekte fayda var. Uzun sure kimliginiz bu olacak. Sira numarasi aliyorsunuz ve sira size gelince islemlerinizi yapiyorlar. 30 dk ortalama suruyor. Sonra herseyiniz tam ise sizi law test`e yonlendiriyorlar. Ayni yerde pc basinda yapiliyor. 10 dk en fazla gider bu teste.Sonra orada driving test yapiliyor ise ve yer varsa hemen alabiliyorlar. Yoksa benim basima geldigi gibi git online randevu al diyorlar.

    3-) Driving test randevusunu ayni sistem uzerinden aliyorsunuz. Burada sizden driving licence isteniyor. Law testten sonra veriyorlar numarayi. Bna 14 marta tarih vermislerdi; telefon ile surekli aramalarim sonucu sansima iptal olan bir randevuyu verdiler ve bugun gittim.12:15 de olan randevuma 11:45 de gittim ve tum islemlerin bitimi ile cikisim 3:30 u buldu! Cok yavas isleyen bir sistem vardi. Driving test bolumunden islemlerimi yaptim; binanin arkasina arabam ile gidip siraya girmemi solediler. Ortalama 2 bucuk saat arabamin icinde sira bekledim! Arac registration ve insurance belgesini istiyorlar. Yaninizda olmak zorunda. Ve TR ehliyetiniz cok onemli.

    4-) Sinava girdim; geri geri parkettirdi ve alan disina sehirin icine soktu. Aracin sinyalinden 4lusune kadar kontrol etti. SInav bitti geri geldik bir numara verdi ; iceride anons edildi; bankoya gittim TR ehliyetimi istediler. ortalama 15 dk suren islem sonucunda 72 $ aldilar ve son kullanmasi dogum ayi / gunu 2023 olarak verildi.

    Herkese kolayliklar dilerim. TR`den bile daha sacma isleyen bir sistemi ilk kez gordum burada. Sabir testi oldu aslinda. Ama kurtuldum artik..

    Saygilarimla


  • @ismailorhan değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.


  • Benim turk ve ingiliz ehliyetim var nasil bir katki saglar bana?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pilot23 bazi eyaletlerde onceden bir ehliyetiniz olmasi bir fayda saglamiyor, bazi eyaletlerde ise sureci hizlandirabiliyor. Hangi eyalete yerleseceginize gore degisir.


  • @crazycells
    Anladim,

    Eger usa alirsam bu hayatimdaki 3 ehliyet kosturmacam olacak lol

    O yuzden daha bi kolayligi mevcut mu diye merak ettim.

    Neyse alistik artik bunuda hallederim herhalde
    Ama ingiltere deki gercekten zorlamisti beni..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pilot23 Türkiye ehliyeti çoğu eyalette işe yaramıyor ama İngiltere ehliyeti yarar.


  • @knnrn Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    @pilot23 Türkiye ehliyeti çoğu eyalette işe yaramıyor ama İngiltere ehliyeti yarar.

    cevap icin tskler

    umarım yarar; ama yine de bi kaç saat eğitim gerekli benim icin...

    England da trafik ters akıyor...

    6 senedir alistim buraya.


  • Amerikada ilk 6 ay Türkiye ehliyeti ile araba kullanabileceğiz diye biliyorum, geçen bir arkadaş TŞOF dan uluslararası sürücü belgesi almam gerketiğini söyledi, böyle birşeye gerek var mı ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum