@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@ilkerkaynar90
İlker Bey’in söylediklerine kesinlikle katılıyorum. Bu sinyalleri takip etmek ve doğru yorumlamak gerçekten çok önemli.
Zamanla sistemde bazı değişikliklere gidileceğini düşünüyorum.
Bu yıl bir dolar ücreti ve pasaport taraması gibi adımların eklenmesiyle birlikte, önümüzdeki çekilişlerde bu tür detayların giderek artacağı kanaatindeyim.
Ayrıca ABD vizesi olan kişilerin işlemlerini orada halledebilecek olması, yüksek sıra numarasına sahip Green Card kazananlarını vize almaya teşvik edecektir. -
@ilkerkaynar90, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Bu yıldan itibaren köklü değişiklik sinyali zaten artık mülakat yerinin değişimindeki oturum şartından anlaşılıyordu. Artık aktif usa vizesi olanlar statü değişikliği ile gidip oradan işini halledebilecekken çıkan diğer vatandaşları zorlu süreçler bekliyor. Bunun yanında ücret , pasaport şartı gibi şartların yanında bence artık farklı eğitim aile vs şartlarda gelecektir zamanla.. mesela aktif ülkede meslek sahibi olma çalışma yılı vs gibi. Başvuracak herkese şimdiden bol şans diliyorum. Umarım şartlar daha temiz yürütülecek sistemde göstermelik olarak kalmaz ve gerçekten tertemiz gitmek isteyen kişilerin önü bir nebze olsun açılır
Abd vizen var diyelim , oraya gidip öğrenci statüsünemi çevirilcek? Turist statüsünün oturum hakkı yok başkada aklıma hemen gelmedi , öğrenciliğide zorlaştırdılar ve kapattılar
-
@heyysanadiyom bunun cevabı hem evet hem hayır genelde avukatlar b1/b2 ile geçici vize olduğu için direkt statü değişikliğinin imkansız olduğunu söylüyor ilk olarak f1 geçirip sonrasında aos başlatıyorlar ancak işin içinde olan arkadaşlar daha iyi yanıt verecektir.
green card kazandığınızda abdye gidip bülten açıldığında adjusment of statüs ile değişiklik yapacaksınız mantıken ancak bir çok prosedür işliyor bazen yoğunluktan dolayı keşke bende dosyamı avrupaya asyaya taşısaydım diyenlerde oluyor iyiki bu yöntemi seçmişim diyenlerde oluyordu..
ancak son gelişmelerle birlikte yüksek case number ile başka hiç bir alternatif kalmamış durumda... eğer dosya taşıyacaksan ya avrupada falan biyerlerde oturumun olacak yada abdye gidebileceğin yasal bir vizen. Ki bu durumuda kullanan çok fazla insana denk geldim.. önce gidip f1 çevirip sonrasında aos ile ülke içinde mülakata girip hatta mülakatsız bu değişikliği tamamlayan kişiler var. Orada başvurduğunuz göçmenlik ofisine bağlı olarak bir çok seçenek mevcut bu işi yapan danışmanlarda var avukatlarla birlikte çalışan forum içerisinde bile ilgili konulara bakarak kişilerle iletişime geçebilirsiniz
Düzenleme ;
Öğrencilik konusunuda eklemek istiyorum dil okullarına cüzi rakamlar verip statü değişikliği mülakatını beklerken ufak masraflarla halledilebilen şeyler onlar.. bir şekilde mümkün kılınıyor engellenebilecek şeyler değil pek. Tek sıkıntısı bu bekleme süreçlerinde yasadışı olarak çalışmadığınızdan dolayı herşeyin cepten gitmesi ve belirsizlikle gelen stres oluyor. Zaten green card çekilişide komşu şehirde çalışma izni değil malum oldukça masraflı ve büyük bir süreç bir ailenin tüm hayatını bırakıp farklı bir hayata başladığı muhtemel dolar kuruyla milyonların harcanmak zorunda olunduğu bir sistem.. bunuda göze alabilenler gidecek alamayanlar ise ankaradan mülakat bekleyecek durumu var artık
-
@elbruz, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@heyysanadiyom bir ekleme de ben yapayım. 3-4 sene önce yasal yolları araştırırken tesadüfen bir hanımefendi ile tanıştım. Kendisi emekli amerikan konsolosluğu çalışanı imiş. Kurduğu cümleleri eksiksiz hatırlayabildiğim kadarı ile aktarıyorum;
"Daha önce yurt dışına çıkmayıp ilk vize için asla amerikaya başvurmayın. Sana orada sorarlar 'neden daha yakın ülkelere (avrupaya ingiltereye vb) gitmedin de direk amerikaya gitmek istiyorsun? Bu nedenle red yeme ihtimalin yüksek (mülakattaki görevli bir önceki gece eşi ile mutlu zaman geçirdiyse iyi ruh hali pozitif etki yapar belki nadiren boş pasaporta vize basan birine denk gelirsin ama her zaman buna güvenmeyin Önce yakın ülkelere gidin. Balkanlar mesela, Avrupa mesela. Shengen olsun pasaportunda, ingiltere olsun alabilirsen avustralya olsun. Önce bunları yap sonra amerikadan güle oynaya alırsın.
O nedenle gc sürecinde hala bir sonraki seneyi bekleyen ama b1/b2 deneyen arkadaşlara tavsiye niteliğinde bir destek bilgi olsun
Katılmakla birlikte güle oynaya kısmının altını çizmek asla öyle olmadığını belirtmek istiyorum. Yakın çevremizde ve forumda bulunan arkadaşlarımızdan sadece gürcistan ve makedonya yapıp abd vizesi alan oldu tüm balkanlar Ve schengen ile almanya yapıp alamayanlarda oldu. Bence ds160 ve oradaki iyi hazırlanma şehir seçimi vs herşey çok önem arz ediyor tabiki güçlü pasaportun önemide büyük.. ben b1/b2 mülakatımda ne için gideceği dahi sorulmayan birisiyim mesela.. gelir düzeyim mesleğim soruldu yaptığım işin web sitesi varmı bunu sordular başka birşey sormadan onaylıyorum dediler ve gönderdiler. Mülakat henüz çok çözülmüş bir olay değil balkanlara gidince çok gezince garanti onay malesef yok.
-
@SEVCAN-KARATAŞ uzun zaman sonra foruma girip okuduğum 2 sayfada eksi bastığım için üzgünüm. İnsanlara gaz vermek yapılacak en büyük hatadır bakın dv 2025 sanırım konuda tanıştığımız bir çok kişi eb3 fırtınasının etkisiyle abd ye gitti. İnsanlar kazın ayağının hiç öyle olmadığını fark etti ama iş işten geçti. Bir çoğu iltica etmeye çalıştı red aldı bir çoğu tüm paralarını kaybetti.. bugün abd içinde turist gideyim yolumu bulurum diyorsan evlilik dışında hangi seçeneğiniz var ki ? Ya geçerli iltica olacak ya gidip gerçek evlilik yapacaksın.. e2 ile buradan gideceksin ki mesela o yöntemide abd içinden yaparsan sana hem ülkene dönüş imkanı sunmuyor hemde asla ileride bir vatandaş olamıyorsun o işin bile ucu kirli değnek.. insanlar 2. Yılından sonra tekrar işletmesi ve statüsünü devam ettirecek şartları görünce nereye düştüğünü anlamaya çalışıyor. Siz kalkmış green card çıktıktan sonra work and travel deneseydiniz diyorsunuz.. ne yapsın insanlar wat ile oraya gidip boşanıp çaktırmadan 50.000 dolar karşılığı gece kulübünde çalışan birisiyle evlensinmi devamında kalmak için ? Gerçekten hayret verici..
Türkiyede işleriniz ne kadar kötü olursa olsun düzeltme şansınız her zaman var.. ancak sıfırı tüketmediyseniz bu işler çok yersiz.. ne gelecek ne planlama hiç bir şeyiniz kamadıysa denenebilir belki.. en azından uçurumun kenarındaysanız.. yoksa bu mücadele değil intihar olur. -
@SEVCAN-KARATAŞ, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@ucangeyik Evet, okuduğum okulları, neleri başardığımı hiç bilmeden böyle olduğunuza göre; bi de bilseniz ne olurdu ? Hayatım boyunca deli gibi çalıştığım için sizden özür dileyecek değilim. İnsanlara hayalleri için çabalamasını söylemekte de bir sakınca görmüyorum. Kıskançlığınızı kompleksinizi alıp susabilirsiniz uçan geyik hanımefendiydi di mi ?
Gerçekten inanılmaz özgüveninizin kaynağının sadece şansınız olması çok ironik. Ne okuduğunuz okul ne cebinizdeki para nede sosyal statünüz sizlere green card çekilişini kazandırdı. Sadece kağıt toplayan bir çocuğunda başvurduğu evrende kazanabildiği şans faktörü.. hepsi bukadar olan bir olayla bu egoya ulaşıp insanlara üst perdeden bakma hakkınızın olmadığını belirtmek isterim. Tarafsız şekilde yaklaşıp okuduğum kadarıyla yanlış düşüncelere kapılmışsınız hanımefendi

-
@ilkerkaynar90 Ne diyorsunuz ya siz önce benim ne yazdığımı anlayın. Saçma sapan bi şeyler yazmışsınız gece kulübünde evlenmek bilmem ne diye. Sonra üstten bakıyor olurum siz daha okuduğunuzu anlamıyorsunuz gece kulübünde tanışıp evlenmekten bahsediyorsunuz kusura bakmayın da size üstten bakarım. Çünkü beynimiz var kullanılması gereken. Siz benimle muhatap olabilecek biri değilsiniz. İyi akşamlar uzatmayın saçmalayın daha fazla sizin için söylüyorum.
-
@ilkerkaynar90 Ego mu ? Siz daha 2 yıl önce pasaport çıkarmaya parası olmayan insanlar çekilişi kazanıyor hakkımıza giriyor orada sürünüyorlar diye mesaj yazmışsınız. Mesela bence size bu yüzden çıkmıyor. Bunu düşünecek kadar çirkin olan kalbiniz yüzünden.
Hırsınızdan ne yazdığımı bile anlamadan saldıracak kadar şuursuz olmanız yüzünden. Size şans dilerdim ama bu kötü kalbinizle size otuz yıl geçse yine çıkmaz. Türkiye’de başarılar.
-
@ilkerkaynar90 Tam olarak bende aslında bir kaç gönderi önce bundan bahsetmiştim daha detaylı çok güzel özetlemişssiniz ağzınıza sağlık. Dediğiniz doğru
Polonyada 9 ay yaşamış ve bu statü değişimi ve geçici statü problemlerinin ortasında kalmış birisi olarak ben kendi hikayemi ve yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum ki madalyonun öteki yüzünü farklı bir bakış açısından insanlar görsün biraz uzun yazıcağım okumak isteyen okuyabilir. Teşekkürler tekrardan.
Ben bu geçici statü muhabbetleriyle Yurt dışında yaşamayı Polonyada deneyimledim Avrupanın görece ucuz bir ülkesidir Almanya kadar yormaz veya bir hollanda her neyse İşci vizesi ile geldim bir aracı firma götürdü beni binlerce euro para döktüm üzerine uçak biletleri ilk ay zaten işe yerleştirme adaptasyon süreçleri binlerce euro verdim. 5 ay kadar bir fabrikada çalıştım o sıralar eşimlede ilişkimiz devam ediyor biz uzak mesafeden internetten tanıştık neyse Geçiçi oturum başvurum var çalışma iznim var herşey güllük gülistanlık çalışıyorum avrupadayım yasalım böyle sanki rüya yaşıyorum bir rahatlama durumu var ta ki o an gelene kadar ben bu işi çok basit sanıyorum falan çalıştığım fabrika üretimin azalmasından dolayı bir anda mesaj attılar bir baktım işten bir çıkarılıyorum herşey orada başladı dedim en kötü yeni iş buluruz yaaa ben yine takmadım genç kafası ya bilmiyorsun yol yok yordam yok hele ingilizcem var ama lehçem hiç yok oranın dilini bilmiyorum benim işim bitti sonra ben oturum başvurum ile alakalı bilgi almak için belediyeye gittim Urzad'a gittim hemde durumu bildireyim diye. Adamlara dedim işten çıkarıldım falan dedi tamam yeni işe girdinmi veya izne başvurdunuz mu süreç başladımı bunu bildirmen gerek dedi yoksa ülkeyi terk etmeniz gerekiyor dedi benim başımdan kaynar sular döküldü binlerce euro verilmiş anne babaya yalvar yakar riskler alınmış daha yeni bir ilişki yapmışız onun sorumlulukları var ben resmen yumruk yedim.
bir koşu iş değiştireyim dedim işi buldum çalışma iznine başvurup hemen işe başlıyıcağım herşey çözülücek sanıyorum o kadar saf düşünüyorum ki adam bana dedi ki hop kardeşim tamam sen vize ile geldin ama iş iznin A Fabrikası içindi şimdi sen gidiyorsun yeni bir iş buluyorsun sıfırdan izne başvuruyorsun tamam hocam ne güzel parasını veriyorsun o iznin tamam bunu bende biliyorum sonra bir öğrendim ki izin çıkana kadar ortalama 3 ay çalışamazsın bekliceksin e ben ne yiyicem diyorsun ne yersen ye diyor
çalışmadan 3 ay geçirmek zorundasın o süreçte yapabiliceğin tek işler ya Türklerin yanında çalışıcaksın alırlarsa güvencesiz olarak yada Uber gibi işlerde kurye vs o şekilde çalışmak mümkün neyse ben karın tokluğuna uber yaptım hiç Türklere bulaşıp kendimi kullandırtmamak için o sürede yiyorum içiyorum uber yemeğimi çıkarıyor ama kiramı ödemiyor faturamı ödemiyor af edersiniz arabamın gazı bile bazen yetişmiyor bunları uber ödemiyor :)) normalde şirketin evinde kalıyorduk işten çıkarıldık kendimiz bir yere geçtik bunları uber ödemiyor
anne babaya bir şey diyemiyorum zaten onlar sayesinde gitmişim para vermişler bir sürü bilseler babam haşlar beni. Neyse ben çıktım kredi kartıma yüklenmeye başladım Türkiyedeki kartımdan parayı aktarıyorum polonyada çeviriyorum yiyiorum bu bir süre böyle devam etti borç biriktiriyorum kafamda şu var izin çıkar oturumu düzeltiriz başlarız öderiz.gel zaman git zaman bu zaten 8.inci ayımın ortasına doğru yeni fabrika tam onayıma 2-3 hafta kala başvuruyu iptal etti eleman eksiği kalmadı artık ihtiyacım yok diyerek tam kafayı yiyordum çıldırıcaktım belediyedeki korumam bitti oturum kartı için şimdi tekrar yeni bir iş başvurusu istiyorlar 3 aydır yaptığım cebimden masraf çöpe gitti ödediğim kiralar çünkü yine işe giremiyorum yeni bir iş bulup onun izni için yine cebimden harç vermem gerekiyor. belediye benden iş evrağı bekliyor oturum kartım iş yüzünden olduğu için işim yok. Borçlandım. Oturum kartı başvurum yanmak üzere yasadışı hale gelmek üzereyim. Daha ne kaldıki geriye zaten geçici statülerle göçmen olan birinin başına gelebilicek en büyük kıyamet bu.
neyse ilk işten çıkarıldım ikincisi son anda döndü üçüncüye zorlayacağım şansımı harçlar paralar zaten yanıyor cebimden yediğim paralar verdiğim kiralar cabası. Yani tam bir kafayı yeme noktası o noktada eşim evlenmeye yanaştı o benim durumumu biliyordum Polonyada çektiğim acının yaşadığım zorlukların farkındaydı hem beni kurtarmark için hem beni sevdiği için buna yanaştı. Belki ben onu bulmamış olsaydım ben ne yapardım kim bilir onun sayesinde bugün o girdabın dışındayım çünkü öyle bir nokta ki ben Polonyaya gitmek için binlerce dolar para vermiştim en başında aracı şirketler ile gittim oraya? napıcağım 9 ay geçirdim aşağı yukarı 5 bin dolar kadar param kayıp zarardayım üzerine borç edindim o işsiz kaldığım süreçte kredi kartlarıma yüklendim türkiyedeki napacağım? Yani eve dönsem anneme babama ne diyeceğim hayır borcu açıklarsın yapamadığını da açıklarsın sonrasını kime veya kendine nasıl açıklayacaksın. O olmasaydı ben orada bir şekilde sürünerekte olsa çıkmaya çalışıcaktım dönüş o aşamadan sonra çok zor ben daha burnumuzun dibindeki avrupa ülkesini söylüyorum WAT ile gidip binlerce dolar bilet parası verip okyanus ötesine geçmiş adamı boşverin.
Bu benim hikayem ama burda anlatmaya çalıştığım şu Polonya gelişmekte olan bir ülke vasıfsız işciye ihtiyaç var bu yüzden rahatça yine vasıfsız işlerde izin alırsınız çalışırsınız oturum başvurunuz devam eder vs vs yani göç yolları daha geniş bir ülke en azından geçici oturum vs kalmak için vatandaşlığa geçiş ayrı hikaye onu hariç tutuyorum. böyle bir ülkede ben böyle bir felaketin içinde düşmüşüm Amerika gibi hard kapitalist bir cehennemde WAT ile giden birinin statü değiştirip evlililk dışında nasıl yırtmasını bekliyoruz bu işin içinden. Aslında sadece gerçekci olmak lazım velhasıl kelam. Ben sadece kendi deneyimimi paylaşmak istedim saygılarımla
Meraklısına dipnot düşeyim : hikayenin en sonunu merak eden varsa Polonyadan döndüm 5 bin dolarlık o acentalara verdiğim parayı falan ailem geri istemedi affettiler. Kredi kartına yüklendiğim o aylarca kartımdan yediğim borçları güncel olarak hala ödüyorum son 4 aydır ben borç ödüyorum. Kasımın sonunda maaşı alırsam ancak bitiriceğim borçları özetle döndüm bir şeyleri yoluna soktum ama aslında tam bu işten sıyrılmış değilim ben hala bunun cezasını çekiyorum borç ödüyorum ::))
-
@Ekto-Oktan Ya siz gerçekten neden okuduğunuzu anlamıyorsunuz bu sizin ana diliniz? Ben o kişiye Amerika’yı çok merak ettiği ve görmek istediği için work and travel gibi alternatifler de var dedim. Oraya WAT la git gece kulübünde biriyle evlen yok kadına para ver bi şekilde kaçak kal vs mı dedim ?
Sizin de Polonya hikayenizi bir sürü farklı yerde gördüm. Ben insanlara emek verin derken siz sürekli evlilik hikayesi anlatıyorsunuz faydasız ve anlamsızca. İlker Bey deseniz her sene gün sayarak şiirler yazıyor çekilişe garip garip. Her mesajında parası olana çıksın yazmış ben emek verin dedim diye bana saldırıyor.
Arkadaşlar siz ikinize hayatınızda başarılar diliyorum; hem de büyük bir içtenlikle. Bu ülke sizin gibi okuduğunu anlamayan insanlar yüzünden bu halde. Benim için bu konu kapanmıştır.
-
2027 başvurular ne zaman açılacak acaba bilgisi olan var mı?
-
Greenkart cikarsa vizesi olanlar sureci abd den yaptı diyelim ama eş ve cocukları olanlar durumu nasıl olacak. Sonradan aile birlesimi de cok uzun suruyor abd için.
-
@Kaan-Morgan kimlikte dogum yeriniz neresi ise orayi yazmalisiniz
-
@ilkerkaynar90 aslinda tamamen ekonomik ilerleyen bir surec
-
İş, dil ve ABD' güvenilir tanıdık desteği konularında sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Yeşil pasaport sahibiyim. Seyahat konusunda da sorun olmaz. Özellikle aktarmalı uçuşlar için. Çekiliş sonucu hakkımda olumlu sonuçlandı yeter ki.
Bu arada sesli düşünüyorum;
Acaba son düzenlemeler vize randevusu bekleme süresini kısaltır mı?
Son olarak ben bu yıla özel ABD yeşil kart ve devamında oturum kazanan Türklerin sayısında yüksek rakamlara ulaşılacağını düşünüyorum -
@ilkerkaynar90 yazıda da bahsettiğim gibi cümleler bana değil emekli bir konsolosluk çalışanına ait. İddia ediyorum diyemem..
-
@kugutex hepiniz mulakata giriceksiniz orda olcaksiniz
-
@elbruz, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@heyysanadiyom bir ekleme de ben yapayım. 3-4 sene önce yasal yolları araştırırken tesadüfen bir hanımefendi ile tanıştım. Kendisi emekli amerikan konsolosluğu çalışanı imiş. Kurduğu cümleleri eksiksiz hatırlayabildiğim kadarı ile aktarıyorum;
"Daha önce yurt dışına çıkmayıp ilk vize için asla amerikaya başvurmayın. Sana orada sorarlar 'neden daha yakın ülkelere (avrupaya ingiltereye vb) gitmedin de direk amerikaya gitmek istiyorsun? Bu nedenle red yeme ihtimalin yüksek (mülakattaki görevli bir önceki gece eşi ile mutlu zaman geçirdiyse iyi ruh hali pozitif etki yapar belki nadiren boş pasaporta vize basan birine denk gelirsin ama her zaman buna güvenmeyin Önce yakın ülkelere gidin. Balkanlar mesela, Avrupa mesela. Shengen olsun pasaportunda, ingiltere olsun alabilirsen avustralya olsun. Önce bunları yap sonra amerikadan güle oynaya alırsın.
O nedenle gc sürecinde hala bir sonraki seneyi bekleyen ama b1/b2 deneyen arkadaşlara tavsiye niteliğinde bir destek bilgi olsun
Katılmakla birlikte güle oynaya kısmının altını çizmek asla öyle olmadığını belirtmek istiyorum. Yakın çevremizde ve forumda bulunan arkadaşlarımızdan sadece gürcistan ve makedonya yapıp abd vizesi alan oldu tüm balkanlar Ve schengen ile almanya yapıp alamayanlarda oldu. Bence ds160 ve oradaki iyi hazırlanma şehir seçimi vs herşey çok önem arz ediyor tabiki güçlü pasaportun önemide büyük.. ben b1/b2 mülakatımda ne için gideceği dahi sorulmayan birisiyim mesela.. gelir düzeyim mesleğim soruldu yaptığım işin web sitesi varmı bunu sordular başka birşey sormadan onaylıyorum dediler ve gönderdiler. Mülakat henüz çok çözülmüş bir olay değil balkanlara gidince çok gezince garanti onay malesef yok.
1 her zaman 0'dan iyidir pasaport ne kadar dolu olursa o kadar öndesin bu şekilde bakmak lazım boş pasaport ile abd'ye elbette vize alınabilir ortada sizinde yazdığınız gibi kesin olan bişi yok , memur o gün keyfindedir vize verebilir her şey o memurda bitiyor , kesin olan bişi olsa millet ona göre pozisyon alırdı , abd vizesi olupta şengen damgaları olan maddi gücü olan birinede letonya vize vermemiş mesela daha yeni gördüm bu kişiyi

-
dv 2027 başvuruları hala açılmadı mı?
-
@SEVCAN-KARATAŞ uzun zaman sonra foruma girip okuduğum 2 sayfada eksi bastığım için üzgünüm. İnsanlara gaz vermek yapılacak en büyük hatadır bakın dv 2025 sanırım konuda tanıştığımız bir çok kişi eb3 fırtınasının etkisiyle abd ye gitti. İnsanlar kazın ayağının hiç öyle olmadığını fark etti ama iş işten geçti. Bir çoğu iltica etmeye çalıştı red aldı bir çoğu tüm paralarını kaybetti.. bugün abd içinde turist gideyim yolumu bulurum diyorsan evlilik dışında hangi seçeneğiniz var ki ? Ya geçerli iltica olacak ya gidip gerçek evlilik yapacaksın.. e2 ile buradan gideceksin ki mesela o yöntemide abd içinden yaparsan sana hem ülkene dönüş imkanı sunmuyor hemde asla ileride bir vatandaş olamıyorsun o işin bile ucu kirli değnek.. insanlar 2. Yılından sonra tekrar işletmesi ve statüsünü devam ettirecek şartları görünce nereye düştüğünü anlamaya çalışıyor. Siz kalkmış green card çıktıktan sonra work and travel deneseydiniz diyorsunuz.. ne yapsın insanlar wat ile oraya gidip boşanıp çaktırmadan 50.000 dolar karşılığı gece kulübünde çalışan birisiyle evlensinmi devamında kalmak için ? Gerçekten hayret verici..
Türkiyede işleriniz ne kadar kötü olursa olsun düzeltme şansınız her zaman var.. ancak sıfırı tüketmediyseniz bu işler çok yersiz.. ne gelecek ne planlama hiç bir şeyiniz kamadıysa denenebilir belki.. en azından uçurumun kenarındaysanız.. yoksa bu mücadele değil intihar olur.eb2 vizesi ile vatandaşlık kısmını anlayamadım , abd'de iken eb2 statüsüne geçince vatandaşlık alınmıyor ve Türkiyeye dönmek yasak mı?
Benzer Başlıklar
137
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k