Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @yeşim-yıldırım Aramıza hoş geldiniz (Ben Hasibe Turhan) instagram’dan tanışmıştık. Bu platform gerçekten çok faydalı, hepimiz aynı süreçten geçiyoruz ve birbirimizi en iyi yine biz anlarız. Zaman zaman modumuz düşsede ümitsizliğe yer yok, çok az kaldı inşallah🤲🏻

• @seyyit1 Gözünüz aydın, sizin adınıza sevindim. Eksik ve yanlış bilgi vermek istemem ancak bildiğim kadarıyla sisteme yüklediğiniz evrakların orijinalleri yanınızda olsun, İlişkinize dair kanıtlar dahil.
    Sağlık muayenesine ne zaman gideceksiniz? Varsa aşı kartınızı mutlaka yanınıza alın.
    Hızlandırma talebiniz de sunduğunuz gerekçe neydi? Daha önce hızlandırma talebinde bulunan arkadaşlarımızın çoğunluğuna red gelmişti.

• @zeynep1212 Merhaba, e devletten alınan evraklar kabul ediliyor. Yabancı dil tercüme olacak şekilde alabilirsiniz.

• @kadargo Bunu aktardiginiz gercekten cok güzel oldu hocam sağ olun ama DV deneyimlerini okuduğumda bununla alakalı 6 ay için dahi bunu sordukları olmuş bir kaç kişi yazmış bilemiyorum yinede bir Adli sicil almak faydalı olur mu Polonyadan ne olur ne olmaz

Başıma ek bir şey gelirse tekrar ek belge istemi bekletmeler yaşanmasın diye düşünerek tabiki... Teşekkürler tekrardan ^^

• @Ekto-Oktan 12 aydan az kalsaniz da Nvc dokuman yukleme asamasinda adli sicil belgesini yuklemenizi istiyorlar. Ben de Makedonya ve Sirbistan'da kalmistim ve Nvc asamasinda adli sicil belgesi istendiginde sasirmis ve acikcasi biraz endiselenmistim. adli sicil kayitlari yerine, ulkelerde 12 aydan kisa sure kaldigimi belirten bir yazi yazip altina pasaport muhurlerinin fotograflarini da ekleyip dokmani ilgili alanlara yukledim. Dokumanlar kabul edildi ve sonrasinda herhangi bir sorun olmadi.

• @uniquenessO Evet haklısınız, Sürece güveniyorum en iyi zamanda olacak ve olması gereken anda olacak her şey. Ancak acemilik yaparak işimizi bırakıp her şeyin sihirli değnek dokunmuş gibi olup biteceğini düşündük… Sadece huzur ve güzel şanslar diliyorum hepimize. Thank you…

• @Ekto-Oktan Gerçekten Meksika’nın Güney Amerika ülkesi olduğunu bilmeyenler kaldı mı ya? Biraz genel kültür ve coğrafya öğrenmeleri gerekiyor demek ki okulda derslerini iyi dinlememişler 🙂 Kötü niyetli arkadaş ve akrabanın kötü enerjisi ve kıskançlıkları zaten süreci olumsuz etkilediğine inanıyorum (sebep arıyor da olabilirim 😄) o yüzden öğrendim ki o topraklara ayak basana kadar 1. Derece akrabalarım hariç kimseye söylemeyeceğim gittiğimi instagramdan görürler anca. Sevenler de kavuşsun ve psikolojilerimiz düzelsin artık. Bu süreçte hepimize bol bol sabır ve şans diliyorum bi bakmışız Ekimin 1. Ve 2. Haftası IL almışız… amin.

• @Turhan-0 cok teseskurler

• @Turhan-0 Hasibe hanım merhaba, evet sizin sayenizde buraya kayıt oldum ve birçok faydalı bilgi öğrendim ☺️ inşallah az kaldı 🙏

• @yeşim-yıldırım Sizi o kadar iyi anlıyoruz ki... Ben eşimi neredeyse bir yıldır görmüyorum. Vize çıkınca gelir seni alırım, birlikte gireriz ülkeye dedi. Ha bugün ha yarın derken bunca zaman geçti.Elbette benim fikrimin hiçbir önemi yok ama ben bu sürecin bu kadar uzun sürmesini biraz insanlık dışı buluyorum.Düşünürseniz çoluk çocuk sahibi olmak, bir yuva kurmak, evliliğin temellerini atmak için 2 yıl öyle uzun bir süre ki...Ömürden gidiyor...

• Merhabalar i130 dokumanlarinda ek evidence olarak istenen sosyal medya mesajlasmalarini cevirmeye gerek var mi submitlerken ? Var ise nasil cevirecegiz yabi direkt ekran goruntusu olarak falan mi ??? Bilenler var ise lutfen yardimci olur musunuz , tesekkurler . Bir de fotolar nasil yukleniyor aciklama falan yazmak zorunda miyiz acaba durumu anlatan ?

• @seyyit1, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba arkadaşlar perşembe gecesi interview günümü aldım 22.09.2025 için, hızlandırma başvurum kabul edildi.Umarım herkes en kısa sürede vize randevusunu alır. Şimdiki aşamada yapmam gerekenleri söyleyebilir misiniz. Bilgisi olan varsa eğer. Bir şeyleri atlamak istemiyorum yada yanlış yapmak. Çok bekledik çünkü 🙂

DQ; 16.06.2025
    Interview; 22.09.2025

MERHABA
    hayırlı olsun sevındırıcı haber darısı basımıza ınsallah. hızlandırmayı nereye hangi sebeple yaptınız bizde bunu ogrenırsek faydalanabılırız belki ve doktor randevusunu nasıl ayarlayacaksınız yada ayarladınız mı yer mevcuttu kısa sure kala doktorda? teşekkürler

• Bu ileti silindi!

• herkese merhaba,kendımı aglama duvarında hıssettım.Bız de 9 Ekım 2024 te basvuru yaptık ımzaya tasıyacagım bır sey olmadıgı ıcın buradan bu sekılde yazıyorum.Bız İ130 formunu onlıne doldurduk bakıyorum bır gelısme yok en son nısan ayında esımın ABD pasaportu yenılenmıstı onu ekledık oldu bekleme suresi 16 ay esıme bu sureyı soyleyemedım bıle:( bır yerde bır eksiıklık mı var ya da hata bızde mı anlamadım.Burada bır arkadas adını hatırlamıyorum cok uzun bekleme suresıne dayanamayıp Abd maceramız bıtırdım yazmıstı ben de sasırmıstım az daha beklese dıye ama surec uzadıkca gercekten mental olarak artık bıtıyorsun.sadece bır merhaba dıyerek yalnız degılız her gecenın bır sabahı oldugu gıbı bu bekleyısınde umarım en kısa surede sevınclı sonu olur:herkese kolaylık ve bol sans dılıyorum.selamlar

• @Alp-Kane Merhaba, üslubunuzu çok saygısızca bulduğumu söylemeden edemeyeceğim, bu sitenin en birincil kurallarından biri olan süreci imzaya taşıma sorumluluğunu da siz gerçekleştirmemişsiniz.

Herkes sürekli buraya ayıracak zamanı bulamayabilir. Zaten o arkadaşın profiline bakarsanız genel de çok online olamadığını görebilirsiniz.

Çok zor değil, googleye hiç olmazsa yapay zekaya hızlandırma nasıl yapılır diye sorsaydınız tüm süreci 1 dakika da öğrenebilirdiniz.

Genel olarak hızlandırma konusun da bilgisi olmayanları bilgilendirmek gerekirse,
    Çok ciddi, çok önemli sebepler olması gerekiyor ve hepsinin resmi imzalı kaşeli olması gerekiyor.
    Örneğin ölüm, ciddi hastalık, orduya katılma gibi.
    Bu zamana kadar çok fazla hızlandırma talebinde bulunan kişiye rastladım ve ilk defa onaylanan birini görüyorum ben de. Hatta bebeği doğum yapmak üzere olan arkadaşı bile kabul etmemişlerdi.

• @Fatma-Antalya Merhaba, sadece site de yazan süreyle ilgili şunu söyleyebilirim, onu kesinlikle baz almayın o sistemsel bir hata ve hiç gerçekçiliği yok, yine de içinizi rahatlatmak için bunu bir avukata sorabilirsiniz hatta. Ben de 11 ay yazarken birden onay maili geldi.
    Onay mailin de süreci başlattıktan 14-15 ay sonra gelmişti sanırım.

• @beta83 Ahh… Çok haklısınız ömrümüzün iki yılı geçip gitti bu şekilde… kesinlikle ben de insanlık dışı buluyorum süreci, bu kadar uzatacaklarına en azından farklı prosedürlerle sahte evlilikleri ayırt edip engelleseler ya da sınır dışı etseler daha iyi olurdu. Kurunun yanında yaş da yanıyor işte.

• @brocka3507 Kendi adima konusmam gerekirse whatsupp ta ki gorusmeleri bilgisayarima aktardim,whatsupp ta boyle bir imkan var. Bunun icin youtubeden bir destek alin, nasil yapmaniz gerektigini gosteren. Ben belkide 100 sayfa olan bu yazi metinlerini ingilizceye cevirmedim, sadece pdf e cevirererek 10mb gecmiyecek sekilde sisteme yukledim. Fotolarida ayni sekilde JPG formatindan Pdf e donusturdum boyutlarini dusurerek bunun icin (https://www.ilovepdf.com/)sayfasini ucretsiz kullanabilirsiniz. Her bir pdf dosyasinda en az 50 fotograf yukledim ve fotolarin uzerine kim kimdir sekline ufak notlar yazdim. Kolay gelsin

• @Fatma-Antalya sistemde yazan tarihleri hic dikkate almayin. Bizde sizlerden iki gun once basvuru yaptik. Ben her 4 ayda bir evrak yukluyorum(resim ve ziyaret detaylari)ve her seferinde sure yukseliyor. Morelinizi bozmayin, bu sadece sistemin otomatik koydugu tahmini suredir. Esimde bende takilmiyoruz bu sistemdeki tarihe.Cok sacma bir surec. Herkesin rabbim gonlune gore versin.(amin)

• @beta83 morelinizi bozmak istemem lakin, esiniz sizi ziyaret suresini cok uzatmis , mutlaka hakli gerekceleri vardir. Lakin inanin bana amerikada ki yan komsum olan bir turk 6 sene once turkiyedeki esini getirirken bizim gibi bu yollardan gecti ve basvurusu red oldu. Sonra islemleri uzadi,avukat ve bir hayli masrafa etti. Konsoloslugun verdigi yanit ise, esiniz sizi hic mi ozlemedi ve neden bu kadar uzun bir sure sizi ziyaret emtedi seklinde oldu. Yani gercek bir evlilik olmadigini dusunduler. Tekrar soyluyorum amacim sadece yardimci olmak ve bu anlattigim tamamen dogrudur. Biliyorum herkesin imkanlari bir degil. Ben turkiyedeki esimi her 4 ayda bir ziyaret ediyorum ve her gittigime dair ucak bilgileri , foto ve kanitlari sisteme yukluyorum. Tabi yinede siz bilirsiniz, basarilar dilerim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

164

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |