• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. seyyit1
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    S
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 54
    • En İyi 32
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

seyyit1

@seyyit1

66
    İtibar
    80
    Profil Görüntülemeleri
    54
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

seyyit1 Takip etme Takip Et

seyyit1 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba arkadaşlar. Amerika’ya giriş yapalı tam 21 gün oldu ve bugün green kartım elime ulaştı. Umarım herkes en kısa zaman da randevu tarihini alır.

I-130 Applied - 23/02/2024
      I-130 Approved - 8/05/2025
      NVC Letter - 12/05/2025
      NVC Docs - 20/05/2025
      DQ - 16/06/2025
      Medical exam - 16/09/2025
      Interview - 22/09/2025
      USA Entry - 9.10.2025
      Green kart - 30.10.2025

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      S
      seyyit1
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba arkadaşlar 22.09.2025 itibaren bugün vizem onaylandı 🙌 Öncelikle mesaj atıp da geri dönemediğim kişiler için kusura bakmayın. Sadece 10 günlük bir vaktim vardı bütün her şeyi yetiştirmek için çabaladım bu yüzden vaktim olmadı. Ben size sürecimi anlatayım. 16 haziranda DQ oldum ben, malum herkesin beklediği gibi ben de uzun zamandır interview bekliyordum. Ama bir türlü gelmeyince ne yaparız dedik araştırdık ve hızlandırma talebinde bulunduk. Eşimin yaşadığı şehirde ki Congress’a mail attık hızlandırma için onlar da NVC ile iletişime geçtiler ve bununla beraber hızlandırma talebimiz onaylandı. Çok fazla sebeple beraber önemli bulduklarım; eşim benimle beraber Türkiye’de yaşıyor ve çalışma vizesi yok maddi olarak zorluklarımızdan bahsettik ve 2. Büyük sebeplerden ise benim askerliğimin tescili bu yılın sonunda bitiği için benim ABD’e giriş yapıp tescil etmem gerektiğini ilettim ardından onay geldi 10 gün sonrası için ve hemen hastane randevusu almaya çalıştık Websitesi üzerinden ama 10 gün için de hiç bir boşluk yoktu. Biz de hastaneye durumu iza ettik, hızlandırma talebimiz onaylandı randevu yok diye. Kendiler bir link gönderdiler bilgilerimizi sisteme yüklemek için ardından bir kod aldık. Kendilerine ilettim. Ankara’ya gidip hastane ye gittim 3 aşı, kan tahlili ve x ray’e girdim. Bütün işlem 4 saat kadar sürdü ve sonuçları dijital olarak göndereceklerini söylediler bir daha gelmenize gerek yok dediler. Ücret 500$ civarında tuttu. Ardından eve geçtik ve belgelerimizi hazırladık. 22.09.2025 de sabah 7 de görüşmeye gitmek için konsolosluğa geçtik. 7.30 gibi içeriye aldılar. İlk başta belgelerimi teslim ettim gerekenleri ve mülakat İngilizce olabilir mi dedi. Evet olur dedim. Arından mülakat kısmına çağırdılar. Güler yüzlü bir hanımefendi bir kaç soru sordu; nasıl tanıştınız? Amerika’ya gidince neler yapacaksın gibi sorular sordu ve her şey yolunda deyip 5 gün için de tarafında mesaj gelecek pasaportunuzun teslimi için dedikten sonra çıktım. Sizler için cevap almaya çalıştım neden randevu verilmiyor diye ama maalesef bilgi vermediler. Süreç bu şekilde ilerledi eğer sorunuz varsa iletebilirsiniz özelden yada forumdan yardımcı olmaya çalışırım.

NVC Letter - 12/05/2025
      NVC Docs - 20/05/2025
      DQ - 16/06/2025
      Interview - 22/09/2025
      USA Entry - ??/??/????

S
      seyyit1

Merhaba arkadaşlar az önce pasaportumu teslim aldım. Haftaya da uçak biletim var. Ben Ankara’ya gittim teslim almaya açıkçası en başta bulunduğum şehrin şubesinden teslim almayı seçtim ama bazı akselikler oldu ben de Ankara’ya gittim en güvenilir olarak. 10.30 da randevum vardı saat 9.50 de oradaydım ama pasaportu 12.30 da teslim alabildim. Randevunuza güvenmeyin erkenden gidin. İnşallah herkes en kısa zaman da kavuşur vizesine. Desteğiniz için teşekkür ederim.

NVC Letter - 12/05/2025
      NVC Docs - 20/05/2025
      DQ - 16/06/2025
      Interview - 22/09/2025
      Passport ready for pickup; 23/09/2025
      USA Entry - ??/??/????

S
      seyyit1

Herkesin gözü aydın… çok uzun bekleyişin ardından geldi. Geç olsun güç olmasın 😅 sorularınız olursa eğer diğer adımlar için bana özelden ve forumdan yazabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Herkese tekrardan hayırlı olsun 🥳
      NVC Letter - 12/05/2025
      NVC Docs - 20/05/2025
      DQ - 16/06/2025
      Interview - 22/09/2025
      USA Entry - 9.10.2025
      Green kart - 30.10.2025

S
      seyyit1

@seda-2
      Doktor randevusunda sadece pasaport yeterli oluyor çünkü randevu alırken bütün bilgileri giriyoruz. Sadece formu doğru giripinize emin olun o çok önemli. Orda fotoğraf da çekiyorlar. İla bir belge götürecekseniz randevu tarihinin çıktısını götürebilirsiniz

• eşinle beraber giriş yapamazsın benim eşim dışarda bekledi
      • genel de 6 ayı geçmediği sürece sorun olmuyor ama adli sicil kaydı ve askerlik durum belgesi gibi belgelerin kesinlikle güncel ve geçerli olması lazım
        -konsolosluğun anlaştığı bir kargo firması var VFS istersen ordan gidip teslim alabilirsin konumu konsolosluğa yakın. Pasaportunuz hazır maili aldığınız da size linkler verilecek Ankara’dan teslim almak isterseniz randevu alıyorsunuz linkten ardından oraya gidip teslim alıyorsunuz ama randevunuza güvenmeyin sabah 8-9 gibi orda olun randevun olsa bile dışardaki sıraya giriyorsun. ben 3 saat bekledim randevum olmasına rağmen. Eğer konsolosluğa gitmeden önce pasaportu nerden teslim almak istiyorsunuz diye bir form var onu dolduruyorsunuz orda 3 seçenek var; evinize gelsin,Ankara’dan teslim ve bulunduğunuz bölgenin ups şubesinden teslim. Eve teslim ve upsye teslim seçeneğini seçerseniz ama ücreti ödemeseniz gönderim sağlanmıyor. https://www.ustraveldocs.com/
        -benim pasaportum 1 gün için de basıldı ve mail geldi gelip teslim alabilirsiniz diye ben ups şubesini seçmiştim yaşadığım şehire gelsin diye ama ödeme yapmamıştım çünkü ödeme bölümünü görmedim çalışanlar öyle bir bölüm olduğunu söyledi bu yüzden gönderim yapamıyoruz dediler. İsterseniz gidip VFSden teslim alabilirsiniz yada adresenize gönderim yapabilirsiniz. 1200 tl civarı adrese gönderim ücreti. Ankara’dan teslim almak ücretsiz. Ben işimi garantiye aldım Ankara’ya gittim sabah aldım akşam geri döndüm. Teslim alırken kimliğiniz ve randevunuzun Ekran görüntüsünü göstererek alıyorsunuz. Ekran görüntüsü almazsanız bir daha randevuya ulaşamazsınız.

NVC Letter - 12/05/2025
      NVC Docs - 20/05/2025
      DQ - 16/06/2025
      Interview - 22/09/2025
      USA Entry - 9.10.2025
      Green kart - 30.10.2025

S
      seyyit1

@Seyduna

USTravelDocs
      Websitesi Üzerinden göçmen vize bölümü üzerinden üyelik açıp başvuruyu açıp formu eksiksiz dolduruyorsun formun sonunda pasaportu teslim almak istediğin yeri seçiyorsun ve çıktısını çıkarıyorsun görüşmeye ne olur ne olmaz götürüyorsun. Benden istemediler. Ben soru sordum nereye gelecek pasaportum diye başvuruda nere yazdıysan oraya dedi ama ben ödeme yapmadım bulunduğum şehirin ups firmasına gelmesi için. O sebeple gidip Ankara’dan teslim aldım.
      NVC Letter - 12/05/2025
      NVC Docs - 20/05/2025
      DQ - 16/06/2025
      Interview - 22/09/2025
      USA Entry - 9.10.2025
      Green kart - 30.10.2025

S
      seyyit1

Merhaba arkadaşlar perşembe gecesi interview günümü aldım 22.09.2025 için, hızlandırma başvurum kabul edildi.Umarım herkes en kısa sürede vize randevusunu alır. Şimdiki aşamada yapmam gerekenleri söyleyebilir misiniz. Bilgisi olan varsa eğer. Bir şeyleri atlamak istemiyorum yada yanlış yapmak. Çok bekledik çünkü 🙂

DQ; 16.06.2025
      Interview; 22.09.2025

S
      seyyit1

@lastvect
      Merhaba websitesinde yazılan bütün belgeleri götürdüm koca bir dosya götürdüm. Benden aldıkları sadece pasaport, adli sicil kaydı, evlilik cüzdanı, askerlik durum belgesi, ve doğum belgesi yada nüfus yeri bir tane de fotoğraf. Eşimden istenen belgeleri yada sponsorumdan istenen belgelere dokunmadım bile istemediler. Ama tabii siz yinede her şeyi götürün kişiye göre değişebiliyor.
      Hastane

Ana Sayfa - Doctorun - Göçmen ve Mülteci Sağlığı
      S
      seyyit1

@Seyduna
      Merhaba teşekkür ederim. Darısı başınıza.

USTravelDocs
      Üzerinden üyelik açmanız gerekecek göçmen vize başlığı altında arından çıkan sayfada Start New Application yapanız lazım bilgilerinizi eksiksiz dolduracaksınız forumun sonunda sizden pasaportunuzu nasıl almak isterseniz kısmı var orda seçeneklerden birini seçebilirsiniz. Ben Premium Location seçtim yakınımda gidip şubeden alırım diye ama en garanti olan direk Ankara’da almak gibi duruyor. Ve o ücretsiz.

S
      seyyit1

@seda-2 inanın korkulacak hiç bir şey yok ben çok giriliyordum ama o kadar kolay geçti ki şaka gibiydi onu için eğer belgeleriniz eksiksiz ise kendinize güvenerek gidin 2-3 soruya cevap verip vizenizi alın sonra yeni hayatınıza başlayın

S
      seyyit1

seyyit1 tarafından gönderilen son iletiler

@Mahmut-Can-Yapıcı
      Bende bu duruma düşecektim be araştırdım bence askerliğin kaçağa düşmeden teslim ol zaten hemen çağırmıyorlar askerliğle ardından ülkeden hemen çık vizen onaylanınca ve oradaki Türkiye konsolosluğuna gidip tescil edersin. Eğer kaçak olarak çıkış yaparsam tescil edemezsin işler sarpa sara. Askerlik şubedeki kadın kesinlikle kaçağa düşme dedi bu öneriyi bana sunmuştu

S
      seyyit1

@ahmetZ kabul etmiyorlar ben yaptım dediğini

S
      seyyit1

@Refiks benim de görünmüyordu doktordan antikor testi aldım kanıtladım aşı olduğumu ama kabul etmediler sadece orijinali alıyorlar.

S
      seyyit1

@rock Almanya’dan aktarmalı gittim frankurtan

S
      seyyit1

Ben aktarmalı uçtum bir sorun yaşamadım size tavsiye ediyorum

S
      seyyit1

@karemkuzey çeviri yapmana gerek yok QR olduğu için kabul ediyorlar ama adli sicil kaydını İngilizce çıkar e devletten zaten seçebiliyorsun dili

S
      seyyit1

@Refiks perşembeyse kalma hocam 😂 o sarkar

S
      seyyit1

@Refiks olabilir ama randevu alman gerektiğini unutma eğer benim gibi hemen ertesi gün pasaportun hazır olursa 2-3 gün de randevu düşerse eğer alırsın oda bir yöntem. Randevu günün ne zaman ona göre karar ver eğer hafta başı ise Pazartesi gireceksen hafta sonuna kadar alma ihtimalin yüksek olabilir ama garanti değil
      Bu arada bazen randevusuz veriliyor işte uçak randevunu gösterirsen filan yardımcı oluyorlar ama saba 8-9 gibi en geç oraya gitmekte fayda var

S
      seyyit1

@gigi25 1 gün sonra mail geldi teslim alabilirsiniz diye. Vizeyi onaylayan kadın 5 gün içerisinde basılacak dedi hemen ertesi gün basıldı ben kendi şehrime gelmesini bekledim ama ödemeye yapmadığım için göndermediler ben de mail üzerinden değiştirdim VFS den randevu aldım pasaportu teslim aldım

S
      seyyit1

@Seyduna ya zaten ben mesela premium pick up seçeneğini seçmiştim görüşmeden sonra link geldi ordan gittim Ankara’dan aldım yani mail gelecekse zaten ne bu gereksiz kayıt onu da anlamadım her şeyin çözümü var yani korkmanıza gerek yok önemli olan hastane ve eksik belge götürmemeniz

S
      seyyit1