• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. luchadora
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 56
    • En İyi 16
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

luchadora

@luchadora

26
    İtibar
    76
    Profil Görüntülemeleri
    56
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

luchadora Takip etme Takip Et

luchadora tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhabalar. Haziran/Temmuz ayında bizden veya forum üyesi olmayan tanıdıklarınızdan mülakat tarihi alan oldu mu? Şimdi şu sayfaya bir göz gezdirdim de, bizim DQ olduğumuz Mart ayından bu yana henüz daha konsolosluk randevusu alamayanların sayısında büyük artış var, anladığım kadarıyla genel bir backlog var NVC'de...

sayfa linki: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/visas-backlog.html

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      luchadora
      luchadora
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

herkese hayırlı olsun, biz de interview date aldık bugün. 19 Mart'ta DQ olmuştuk, 11 Aralık'ta interview 🙂

umarım en kısa zamanda tüm bekleyenler alır tarihini.

luchadora
      luchadora

Ben de neredeyse 2 yıllık sürecin sonuna geldim ve cuma günü pasaportumu göçmen vizemle PTT'den teslim aldım. Avukatsız, tek başıma bu süreci eksiksiz tamamlamamda bu forum son derece faydalı oldu, emeği geçen herkese, yorum yapan, bilgiler veren herkese sonsuz teşekkürler. 11 aralıkta mülakatım oldu, aşağıda detaylarını okuyabilirsiniz.

Öncelikle çanta, telefon, akıllı saat hiç bir şey içeri alınmıyor. Sadece belgelerinize izin var. Bunu her yerde yazmalarına rağmen bir sürü
      kişi sırt çantasıyla filan gelmişti, sıradan çıkıp emanetçiye gitmek zorunda kaldılar. İlk girişte herkesi sıraya soktular, 7:30’da randevusu olanları en öne aldılar. 7:45 sonrası otursun banklarda dediler. İlk etapta daha içeri girmeden pasaportumuzu bir veznede teslim ettik. Güvenlik/giriş sırasına aldılar. Sonra pasaportları veriş sıranıza göre isminizi okuyarak xrayden geçişe aldılar. Xray’de havalimanı gibi bütün metalleri kutunun içine bırakıp geçtik.

Güvenlik kısmından çıkınca ana binaya yürüdük, girişte pasaportunuza bakıp göçmen/turist ayırıp, elinize numaranızı verip bekleme alanına alıyorlar. Ekranlarda numaranızın yanmasını bekliyorsunuz. İlk başta sağ taraftaki bankolarda numaranız yanıyor. Ilk belge kontrolü orada. Pasaportum, fotoğrafım, evlilik cüzdanım, doğum belgem, adli sicil kaydım, başka yaşadığım ülkelerden polis raporları ve bir kaç ilişki kanıtını burada verdim. Buradaki görevli bana marriage certificate’ın tercümesi var mı diye sordu, bende yok belgenin kendisi çok dilli diye yaptırmadım dedim. Ok dedi. Çocuğunuz var mı dedi, yok, köpeğimiz var dedim, güldü 😅 Sonra bütün bu belgeleri kendileri için bir dosyaya koyup diğer taraftaki bankolara iletti. Orada da sıramızın ekranda yanmasını bekledik. Burada sıra 5-10 dk içinde geldi.

Naber nasılsın’dan sonra “söyleyeceğin her şeyin doğru olduğunu onaylıyor musun? Elini kaldırıp evet de” gibi basit bir yemin ettirdi. Parmak izlerimi aldı. Sonra teker teker ilk bankoda aldıkları belgeleri evet bu sistemde var, bu da var diyerek geri verdi. Eşimin boşanma belgesini istedi. Bende certified copy vardı, hiç soğuk damga filan aramadı, şöyle bir baktı geçti. Başka bir ülkede bir seneden fazla yaşadın mı dedi, evet dedim, yaşadığım yerleri saydım, onların police certificate'larını verdim. Oralar hakkında son derece arkadaşça normal muhabbet ettik, tam havadan sudan. Bana da eşin USA'de mi şimdi diye tricky bir soru sordu (eşim orada değil). Sonunda ok dedi her şey yolunda, iyi şanslar diliyorum dedi bende happy holidays in advance diyip gittim 😃 hiç kimse bana İngilizce mi Türkçe mi diye sormadı, direk İngilizce başladılar ben de öyle devam ettim. Ama benden önce yaşlı bir çiftin tercüman istediğini duydum. Benim de geçerli B1/B2 vizem vardı, ama onunla ilgili hiç birşey sormadılar, pasaportumu aldığımda direkt iptal edilmişti.

Rahat olursanız zaten bence onlar da fark ediyor ve daha iyi geçiyor. Zaten bu aşamaya geldik, kaç tane elekten geçtik 😃 burada diğer arkadaşların da dediği gibi daha çok belgelerin orijinalleri ve sizin evliliğinizin samimiyetine bakıyorlar. Herkesin süreçlerinin en kolayca ve hayırlısıyla tamamlanmasını diliyorum.

luchadora
      luchadora
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Yolcu34 Merhabalar. Turist vizesi ile bulunduğunuz bir ülkeden başvurmak önerilmiyor. Linkteki resmi kaynaktan okuyabilirsiniz.

Ben vize görüşmesine gittiğimde sırada önümde bir Yunanlı hanım vardı ve eşi Amerikalı olmasına rağmen neden Atina'dan başvurmadığını sorup, sonrasında vize başvurusunu reddettiler.

'' You should schedule an appointment for your visa interview at the U.S. Embassy or Consulate in the country where you live. You may schedule your interview at another U.S. Embassy or Consulate, but be aware that it may be more difficult to qualify for a visa outside of the country where you live. '' https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/tourism-visit/visitor.html#:~:text=You should schedule an appointment,the country where you live.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      luchadora
      luchadora

@Berkan-Duru Mövenpick Hotel, Point Hotel Ankara, Holiday Inn, Meyra Palace, Metropolitan Hotel, Ataköşk Hotel, TBB Litai Konukevi, Wyndham Ankara, Grand Mercure ve JW Marriott yürüme mesafesindeki oteller. Tabii bütçenizi bilmediğim için fiyat kısmına yorum yapamayacağım. İyi şanslar şimdiden!

luchadora
      luchadora

Merhabalar! Bugün benim de sağlık randevum vardı, sabah 9'a almıştım, iyi ki de öyle yapmışım, direkt açılır açılmaz girdik içeri. Yaklaşık 10 kişi bekliyorduk açılmasını ama sadece 4'ümüz Türk'tük 😃 Diğer herkes İranlıydı. isimler sanırım alfabetik sıraya göre okunup işlemlere başlanıyor, ilk önce kan örneği veriyorsunuz, sonra sizi yukarıya göğüs xray'ine gönderiyorlar. Kan ve xray beklemelerle birlikte toplam 45 dakika -1 saat içinde halloldu benim. Sonra şimdi gidip saat 11'de geri gelmemi istediler. Aşağıda cafe'de oturdum bekledim. Geldiğimde benden sonra işlemlere başlamış İran vatandaşları çoktan her şeyi bitirmiş, doktor muayenelerine giriyorlardı. Orada bir yarım saat de sıramın gelmesini bekledim. Sonunda ismim okundu, doktor muayenehanesine aldılar, kıyafetleri çıkarıp doktor önlüğünü giydim ve yaklaşık 15 dakika Doktor Bey'in gelmesini bekledim. muayene herhalde 5 dakika filan sürdü, bulaşıcı hastalık geçirip geçirmediğimi, ameliyat olup olmadığımı sordu, tansiyonumu ölçtü ve kalbimi dinledi. Çocukluktan kalma aşı karnelerim (1990'ların sarı kartları) işe yaradı ve sadece 3 aşı yaptı. Influenza, MMR (kızamıkçık vs) ve TDAP. Geçen sene tetanoz aşısı olduğumu, ama Afrika'da olduğum için bir belgesi olmadığını söyledim, belgesiz kabul edemiyoruz dedi ve tekrar yaptı. Psikolojik hiç bir şey sormadı.

Çıktıktan sonra Unganlarda 8700 tl ödedim 3 aşı için. Yabancı kartlar kabul edilmiyor, sadece Türk bankalarının kartları dedi. Kan verirken de 1600 tl gibi bir rakam ödemiştim. Sonuçlar yarın emailinize gönderilir, eğer aranmazsanız bir sorun yok direkt büyükelçiliğe gidebilirsiniz dedi girişteki hanım. Saat 9'da girdim, 12'den de biraz önce çıkmıştım. Genel olarak erken gitmeyi tavsiye ediyorum, son muayene sırasında çok kalabalık olmuştu.

luchadora
      luchadora

@redsat2000 Merhabalar. öncelikle geçmiş olsun. Benim eşim de abd vatandaşı, IR1 sürecine başlamadan önce B1/B2 vizesi almıştım, bana da aynı soruyu sormuşlardı ama açık bir şekilde ABD'ye yerleşme isteğimizin şu an için olmadığını, ikimizin de işlerimizin burada olduğunu belirtince vizeyi onaylamışlardı. Anladığım kadarıyla yine her zaman olduğu gibi, sizde de Türkiye'ye dönüş yapılacağına inanmadıkları için reddetmişler. Belki burayı okuyan arkadaşlar bir fikir edinir diye yazmak istedim. Bundan sonraki sürecinizde şans diliyorum.

luchadora
      luchadora
    • RE: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

@ebruayvazoglu Ebru hanım merhaba, Ahmet bey'e sormuşsunuz ama belki ben de yardımcı olabilirim diye yazmak istedim. Ben de Almanya'dan Führungszeugnis talep etmiştim. Ama kapsamlı olan sadece belirli koşullar altında iş yeri tarafından istenirse gönderilir yazıyordu. Normal Führungszeugnis benim NVC aşamasında kabul edildi. Ben IR-1 vizesine başvurdum gerçi, siz iş için başvuruyorsanız farklı olabilir.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      luchadora
      luchadora
    • RE: I-130 formu ile ilgili sorular

Merhaba @sbayraktar. Biz de orayı boş bıraktık ve öyle gönderdik. Hayırlısı 🙂

luchadora
      luchadora

@mesut1905 anladım.. şimdi baktım da teyzem bana nisan ayında vermiş bilgilerini.. demek ki biz kaçırmışız fırsatı 🙂

luchadora
      luchadora

luchadora tarafından gönderilen son iletiler

@Bircan Ben mesela daha 1990'ların sonları, 2000'lerin başlarında olduğum aşıların aşı kartlarını götürdüm, bazılarını kabul ettiler. En güncel olan Covid aşı kartımı da bastırıp götürdüm, onu da kabul ettiler (en son 2021'de filan covid aşısı olmuştum) bana bunlara rağmen tetanoz-difteri-boğmaca, kabakulak-su çiçeği ve normal influenza aşısı yaptılar. Elinizde aşıları olduğunuza dair bir kanıt varsa kabul ediyorlar. Hele e-nabız büyük bir kanıt. Tüm istenen aşıların listesine unganların websayfasından ulaşabilirsiniz.

luchadora
      luchadora

@said en az 5 yıl yaşamış olması gerekiyor olabilir, ben onu araştırmadım, eşim hep amerika'da olduğu için o konuyu bilemiyorum gerçekten. aşağıda arkadaşların dediği doğrudur muhtemelen. kusura bakmayın yanlış bilgilendirdiysem.

luchadora
      luchadora

@Bircan merhabalar. ben bu durumu baya araştırmıştım. çocuk için bir sıkıntı yok, direkt vatandaş olur ama sizin davanızı şu şekilde etkileyebilir, sağlık muayenesinde hamile olup olmadığınızı soruyorlar. hamileyseniz veya şüphesi varsa, göğüs röntgeni ve diğer aşılar için doktorunuzdan onay alıp kendinizin de 'bütün riskleri biliyorum ve sağlık kontrolüne devam etmek istiyorum' tarzında bir rıza vermeniz gerekiyor. bu konuya sağlık merkezinde baya dikkat ediyorlar, hatta orada da sağlık taramasından sonra minimum 1 ay , maksimum 3 ay hamile kalmamaya çalışın gibi uyarılar vardı.

luchadora
      luchadora

Ben de neredeyse 2 yıllık sürecin sonuna geldim ve cuma günü pasaportumu göçmen vizemle PTT'den teslim aldım. Avukatsız, tek başıma bu süreci eksiksiz tamamlamamda bu forum son derece faydalı oldu, emeği geçen herkese, yorum yapan, bilgiler veren herkese sonsuz teşekkürler. 11 aralıkta mülakatım oldu, aşağıda detaylarını okuyabilirsiniz.

Öncelikle çanta, telefon, akıllı saat hiç bir şey içeri alınmıyor. Sadece belgelerinize izin var. Bunu her yerde yazmalarına rağmen bir sürü
      kişi sırt çantasıyla filan gelmişti, sıradan çıkıp emanetçiye gitmek zorunda kaldılar. İlk girişte herkesi sıraya soktular, 7:30’da randevusu olanları en öne aldılar. 7:45 sonrası otursun banklarda dediler. İlk etapta daha içeri girmeden pasaportumuzu bir veznede teslim ettik. Güvenlik/giriş sırasına aldılar. Sonra pasaportları veriş sıranıza göre isminizi okuyarak xrayden geçişe aldılar. Xray’de havalimanı gibi bütün metalleri kutunun içine bırakıp geçtik.

Güvenlik kısmından çıkınca ana binaya yürüdük, girişte pasaportunuza bakıp göçmen/turist ayırıp, elinize numaranızı verip bekleme alanına alıyorlar. Ekranlarda numaranızın yanmasını bekliyorsunuz. İlk başta sağ taraftaki bankolarda numaranız yanıyor. Ilk belge kontrolü orada. Pasaportum, fotoğrafım, evlilik cüzdanım, doğum belgem, adli sicil kaydım, başka yaşadığım ülkelerden polis raporları ve bir kaç ilişki kanıtını burada verdim. Buradaki görevli bana marriage certificate’ın tercümesi var mı diye sordu, bende yok belgenin kendisi çok dilli diye yaptırmadım dedim. Ok dedi. Çocuğunuz var mı dedi, yok, köpeğimiz var dedim, güldü 😅 Sonra bütün bu belgeleri kendileri için bir dosyaya koyup diğer taraftaki bankolara iletti. Orada da sıramızın ekranda yanmasını bekledik. Burada sıra 5-10 dk içinde geldi.

Naber nasılsın’dan sonra “söyleyeceğin her şeyin doğru olduğunu onaylıyor musun? Elini kaldırıp evet de” gibi basit bir yemin ettirdi. Parmak izlerimi aldı. Sonra teker teker ilk bankoda aldıkları belgeleri evet bu sistemde var, bu da var diyerek geri verdi. Eşimin boşanma belgesini istedi. Bende certified copy vardı, hiç soğuk damga filan aramadı, şöyle bir baktı geçti. Başka bir ülkede bir seneden fazla yaşadın mı dedi, evet dedim, yaşadığım yerleri saydım, onların police certificate'larını verdim. Oralar hakkında son derece arkadaşça normal muhabbet ettik, tam havadan sudan. Bana da eşin USA'de mi şimdi diye tricky bir soru sordu (eşim orada değil). Sonunda ok dedi her şey yolunda, iyi şanslar diliyorum dedi bende happy holidays in advance diyip gittim 😃 hiç kimse bana İngilizce mi Türkçe mi diye sormadı, direk İngilizce başladılar ben de öyle devam ettim. Ama benden önce yaşlı bir çiftin tercüman istediğini duydum. Benim de geçerli B1/B2 vizem vardı, ama onunla ilgili hiç birşey sormadılar, pasaportumu aldığımda direkt iptal edilmişti.

Rahat olursanız zaten bence onlar da fark ediyor ve daha iyi geçiyor. Zaten bu aşamaya geldik, kaç tane elekten geçtik 😃 burada diğer arkadaşların da dediği gibi daha çok belgelerin orijinalleri ve sizin evliliğinizin samimiyetine bakıyorlar. Herkesin süreçlerinin en kolayca ve hayırlısıyla tamamlanmasını diliyorum.

luchadora
      luchadora

Merhabalar! Bugün benim de sağlık randevum vardı, sabah 9'a almıştım, iyi ki de öyle yapmışım, direkt açılır açılmaz girdik içeri. Yaklaşık 10 kişi bekliyorduk açılmasını ama sadece 4'ümüz Türk'tük 😃 Diğer herkes İranlıydı. isimler sanırım alfabetik sıraya göre okunup işlemlere başlanıyor, ilk önce kan örneği veriyorsunuz, sonra sizi yukarıya göğüs xray'ine gönderiyorlar. Kan ve xray beklemelerle birlikte toplam 45 dakika -1 saat içinde halloldu benim. Sonra şimdi gidip saat 11'de geri gelmemi istediler. Aşağıda cafe'de oturdum bekledim. Geldiğimde benden sonra işlemlere başlamış İran vatandaşları çoktan her şeyi bitirmiş, doktor muayenelerine giriyorlardı. Orada bir yarım saat de sıramın gelmesini bekledim. Sonunda ismim okundu, doktor muayenehanesine aldılar, kıyafetleri çıkarıp doktor önlüğünü giydim ve yaklaşık 15 dakika Doktor Bey'in gelmesini bekledim. muayene herhalde 5 dakika filan sürdü, bulaşıcı hastalık geçirip geçirmediğimi, ameliyat olup olmadığımı sordu, tansiyonumu ölçtü ve kalbimi dinledi. Çocukluktan kalma aşı karnelerim (1990'ların sarı kartları) işe yaradı ve sadece 3 aşı yaptı. Influenza, MMR (kızamıkçık vs) ve TDAP. Geçen sene tetanoz aşısı olduğumu, ama Afrika'da olduğum için bir belgesi olmadığını söyledim, belgesiz kabul edemiyoruz dedi ve tekrar yaptı. Psikolojik hiç bir şey sormadı.

Çıktıktan sonra Unganlarda 8700 tl ödedim 3 aşı için. Yabancı kartlar kabul edilmiyor, sadece Türk bankalarının kartları dedi. Kan verirken de 1600 tl gibi bir rakam ödemiştim. Sonuçlar yarın emailinize gönderilir, eğer aranmazsanız bir sorun yok direkt büyükelçiliğe gidebilirsiniz dedi girişteki hanım. Saat 9'da girdim, 12'den de biraz önce çıkmıştım. Genel olarak erken gitmeyi tavsiye ediyorum, son muayene sırasında çok kalabalık olmuştu.

luchadora
      luchadora

@Ronn Sağlık muayenesi randevusunu mu? Eğer oysa şu adresten: https://www.doctorun.com/en/make-an-appointment

luchadora
      luchadora

merhabalar, ben geçen hafta salı günü sağlık kontrolü randevumu aldım ama hala confirmation emaili gelmedi, sayfaya girip baktığımda da halen daha onaylanmamış görünüyor. reddedilme riski olmaz değil mi? sizlerin kaç günde onayı geldi?

luchadora
      luchadora

@mevlanus bence aşı durumu problem olmayacaktır, sonuçta kendileri de kabul ediyor Türkiye'de aşı bulunmadığını. belki de USA'e girince aşı olun diye bir madde ekleyeceklerdir vs..

luchadora
      luchadora

@mevlanus bende de hala aynı uyarı çıkıyor. pazartesi aldım randevuyu, cumaya kadar beklemeyi planlıyorum 5 gün dedikleri için. pazartesi sabah halen daha aynı uyarı çıkarsa aşağıda belirttikleri email adresine yazacağım.

luchadora
      luchadora

herkese hayırlı olsun, biz de interview date aldık bugün. 19 Mart'ta DQ olmuştuk, 11 Aralık'ta interview 🙂

umarım en kısa zamanda tüm bekleyenler alır tarihini.

luchadora
      luchadora