• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. kadargo
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    K
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 135
    • En İyi 75
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

kadargo

@kadargo

127
    İtibar
    242
    Profil Görüntülemeleri
    135
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

kadargo Takip etme Takip Et

kadargo tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Bu sabah 7:45 de konsoloslukta mülakatım vardı. Daha önce yazılan şeyleri tekrarlamayayım girişle alakalı. Sadece bir iki not ekleyebilirim.

Mülakat saatine göre çağırılıyorsunuz, o yuzden mülakat saatinden saatler önce gelmenin çok bir anlamı yok.
      İlk girişte sırayla pasaportunuzu bir kutunun içine koymanız gerekiyor. Genelde insanlar kapagın üstüne pasaportu koydu ya da kapağın tutamağından içeri atmaya çalıştı. Kapağı kaldırıp kutunun içine koymak gerekiyor pasaportu. Çok dert edilecek bişey değil.
      Cüzdanina kadar herşeyi emanetçiye bırakanları gördüm. Cüzdan sorun değil. Akıllı saat dahil hiçbir elektronik cihaz kabul edilmiyor.

Belgeleri alan 2 memur vardı. Biri oldukça negatif, diğeri ise aksine çok pozitifti. Şansıma pozitif memur denk geldi bana ve güzel bir enerjiyle başladım sürece.

Mülakattan önce gönderilen mailde yer alan
      belgeleri istediler. Hatta PTT faturası listede olmasına rağmen istenmedi ve sorulmadı. Koltuk altına sığmayacak kadar çok belge getirenleri gördüm. Gerek yokmuş

Mulakatı ingilizce yapabileceğimi söylediğim için üçüncü sırada olmama rağmen ilk ben cagirildim ve günün ilk mulakatina girdim.
      Çok pozitif, guleryuzlu bir memurla kısa süren bir mülakatım oldu. Eşimin nerde yaşadığı ve ne iş yaptığını sordu. Sonrasında nasıl tanıştınız dedi ve nasıl tanistigimizdan başlayıp tüm süreci anlattım. Başka bir soruya gerek kalmadı.

Tek endişem Nvc'den onay "insufficient funds" notuyla gelmişti. Konsolos'un ek sponsor talep edebileceği yazıyordu. Ceac'a eşimin güncel maaş çeklerini ve güncel birikim hesabinin özetini yüklemiştim, sponsorluğu daha da desteklemek için. Herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Hatta konsolos mulakata "your finances look good" diyerek başladı ve rahatladım.

Mülakat sonunda askerlik belgemi sistemde goremedigini söyledi. Ben yüklediğimi soyledim. "Sistemsel bir sıkıntı olabilir, eğer yüklü görünmüyorsa ben aksamustu sisteme belgeyi senin için yükleyeceğim. Tebrikler, pasaport 1 haftada size ulaşır." Dedi ve mülakatı noktaladık.

Mülakat tarihi bekleyenlerin biran önce mulakat tarihlerini almalarını, mülakatı yaklasanlarin da sorunsuz bir şekilde süreci atlatmalarini dilerim.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      K
      kadargo
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Haber metni burada. https://www.google.com/amp/s/www.nbcnews.com/news/amp/rcna198061

Durumun IR1/CR1 vizeleriyle alakasi yok. ABD icerisinde yapilmis bazi AOS green card turleriyle alakali. Onlarca greencard turu varken, "Abd hukumeti greencardlari durdurdu" gibi genelleyici bir paylasim yapmanin kimseye faydasi oldugunu dusunmuyorum. Bir haber paylasiliyorsa kaynaği da paylasmakta fayda var.

K
      kadargo

@rock Başka ülke'ye dosya taşımanin kalkmasinin Turkiye ozelinde, vize sürelerine herhangi bir pozitif katki yapacagini sanmam. Ülkesinde konsolosluk olan kimsenin, isyisnalar haric, Türkiyeye dosya tasidigini sanmiyorum. Tr konsoloslugunda mulakat bekleyen yabancilar ülkesinde Abd konsoloslugu olmayan, direkt muhattabi Tr konsoloslugu olanlar.

Aksine Tr konsoloslugunun yavasligindan dolayi, Turk vatandaslari özellikle Dv için dosyalarini yabanci ülke konsolosluklatina tasiyorlardi. Bu durum ortadan kalktigi icin Tr konsoloslugunun iş yukunun artmasi olasi olabilir.

Umarim biran once işleri hizlandirip bekleyen herkese mulakat verirler. Sürecin ne kadar zor ve yipratici olduğunu yaşamayan anlayamaz. Zaten I130 surecinde gerekli tum evrak ve dokumanlarla ilişkinin gercekligi kontrol ediliyor. Nvc onayiyla da gerekli diger dokumanlar saglaniyor. Konsoloslukta sorulacak 3-5 soruya gerek var mi bilemiyorum. Çok gerekliyse bile aile birleşimini en kisa surede saglayip, mulakati belki Abd icinde cozmeleri lazim. Daha yeni evlenmiş insanlari 1 yildan fazla ayri yasamaya zorlamak insan haklarina aykiri olmali.

K
      kadargo

Güzel haberle uyandım bugün. Mülakat maili geldi sonunda. Mulakatım Aralık 14'te.

K
      kadargo

@yenibasladim Vize randevunuze yakın "Your immigrant visa appointment" başlığıyla bir mail alacaksınız. Orada sizden getirmeniz istenen belgeler madde madde yazıyor olacak. Sizden, benden istediklerinden farklı bir belge istenebilir yada isyenmeyebilir. Ben yine de benden istenen belgeleri yazayım.

• nüfus kayıt örneği(e-devletten vukuatlı, aile)
      • arsivli adli sicil velgesi(edevlet)
      • askerlik durum belgesi(edevlet)
      • evlilik cüzdanı orjinali
      • 1 adet 5*5 fotoğraf
      • Eşimin 2. Evliliği olduğu için, soğuk damgalı, orijinal boşanma belgesi.
      • Ekstra evliliği kanıtlayan belge(10 adet fotoğraf verdim)

Benden istenen belgeler bu kadar.

K
      kadargo

Selam herkese. Hic beklemedigim sekilde basima gelen guzel bir durumu sizlerle paylasmak istiyorum. Surece yeni baslayan yada baslayacak olan arkadaslara da tavsiye niteliginde olacak.

Esimle ben Turkiye'de yasarken, sadece vize proseduru icin esimin ABD'ye tasinmasi gerekti. Abd'ye ilk gieldiginde, ev icin maasi yeterli olmadigi icin, Turkiye'den ben kazanclarimi gosteren banka dokumanlarini gonderdim ve kontrata esimle beraber katildim.

Aradan 1,5 sene gecti ve vizeyi aldiktan sonra ABD'ye giris yaptim. Geldigim ilk hafta sonunda ssn kartim geldi, ve gelir gelmez banka hesabi actim. Abd'ye yeni geldigim icin kredi karti vermeyeceklerini dusunup, "Secured" kredi kartina basvuracaktim Discovery uzerinden. Sitede normal kredi kartlari icin on onay basvuru alani vardi. Denemek icin ssn'mi girdim ve 1500$ limitli kredi karti icin onay aldigimi gordum.
      Kartin geleceginden pek umudum olmasa da basvuruyu yaptim, ve bir hafta icinde kart elime ulasti.

Kartin daha ekstresi kesilmeden(Hala ilk ekstre kesilmedi). Bankam uzerinden kredi scorumu gorecebilecegim mesaji geldi. Normalde kredi skorunun olusmasinin 3-6 ay arasi surmesi on goruluyor. Skora baktigimda 730 puani gordum. 730 puan cok cok iyi bir puan. Skoru gordugumde anlam veremedim. Bir yanlislik olabilecegini dusunup "Credit Karma" uygulamasini yukledim. Orada da skorum 730 puan gorunuyordu. Boyle birsey nasil olabilir diye dusunurken, credit karma uzerinde kredi gecmisimin\yasimin 1 yil 6 ay oldugunu gordum. Kisa bir sok gecirdikten sonra(SSN'imin baskasiyla karistigini dusundum); detaylara baktigimda, ilk kredi bildirim hesabinin suan oturdugumuz ve 1,5 sene once kontrat yaptigim apartman sitesi tarafindan acildigini gordum.

Anladigim kadariyla pasaport bilgilerimle, duzenli kira odemelerini, kredi burolarina gondermisler(Boyle bir sistemleri oldugunu biliyordum. Sadece benim icin ise yarayabilecegi aklimin ucuna gelmemisti). SSN'im geldikten sonra da bu bilgileri oraya aktarilmis.

Sozun ozu, surecte olan arkadaslar, yada surece yeni girecek arkadaslar. Eger imkaniniz varsa, kira sozlesmesine kendinizi de ekletin. Sitenin, kira odemelerini kredi burolarina bildirdigi bir programlari varsa bundan yararlanin. 1,5 sene haybeye beklerken, bedavadan kredi gecmisi olusturmak, ve burada hayata iyi bir kredi skoruyla baslamak cok cok buyuk avantaj olacak.

K
      kadargo

@Fatma-Antalya NVC'ye yüklediğiniz dokümanlar için tercümeye gerek yok. e-Devlet'ten alınan barkodlu belgeler yeterli.

K
      kadargo

Bugün sağlık muayenem vardı. Daha önce çokça paylaşılan prosedürler aynen geçerli. Net güncel bilgi olması açısından, TL üzerinden kredi kartiyla ödeme yapabiliyorsunuz. Muayene randevusunu Cumartesi gününe almanın bir avantajı var. Ofis Öğlene kadar çalıştığı için işlemler çok hızlı ilerliyor. Randevum saat 10'daydi. 10:37'de tüm işlemleri halledip dışarı çıkmıştım. Eğer bir sıkıntı varsa pazartesi öğlen arayacaklarını söylediler. Umarım sıkıntı çikmaz, tekrar günü birlik yolculuk yapmak külfet olacak.

K
      kadargo

@Naerys Amerika'ya giriş yapmadan kartla alakalı herhangi bir işlem yapılmıyor maalesef. Giristen 1 gün önce, veya 1 ay önceden ücreti yaptırmanız bir şey değiştirmiyor. Fakat sürecin, ABD'yi girer girmez, otomatik başlaması için, girişten önce ücreti yatırmak önemli.

K
      kadargo
    • RE: Turkiye Super Ligi'ni ABD'den izlemek

Fanatiz.com üzerinden süperlig ve Latin Amerika liglerini aylık 10$'a izleyebilirsiniz.

İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      K
      kadargo

kadargo tarafından gönderilen son iletiler

@Fatma-Antalya NVC'ye yüklediğiniz dokümanlar için tercümeye gerek yok. e-Devlet'ten alınan barkodlu belgeler yeterli.

K
      kadargo

@Bircan https://losangeles-bk.mfa.gov.tr/Content/assets/consulate/images/localCache/1/dfe088ee-7709-4a9e-8ecb-8a7f7ec542d8.pdf

K
      kadargo

@Merve-Khan, Bolgenize bakan konsolosluk aracılığıyla posta yoluyla yapabilirsiniz. Belirli bir süre limiti var; 20 olması lazım. Süreyi geçirdiyseniz, ceza miktarını money order olarak adres kanıtlarıyla beraber göndermeniz gerekiyor.

https://losangeles-bk.mfa.gov.tr/Content/assets/consulate/images/localCache/1/dfe088ee-7709-4a9e-8ecb-8a7f7ec542d8.pdf
      K
      kadargo

@MEHTAP-ALBAYRAK-0 Eylül'de başvuru yaptım. Biometrik randevusundan sonra herhangi bir update yok hâlâ. Genelde I-751 dosyası işlemde olanların I-751 süreci tamamlanmadan vatandaşlık başvurusunu yapmasını bekliyorlar. I-751 mülakatı ve vatandaşlık mülakatı aynı anda yapılıyor. Sureci birkaç ayda tamamlanan istisnalar da mevcut. Biraz sans meselesi sanırım.

K
      kadargo

@Beyza-Nur-Çakal, Eger sorun cozulmez, yada cozum sureci uzersa belki Ulkeye giris yapip yasadiginiz yerin USCIS ofisinde yuzyuze sorunu cozmeyi dusunebilirsiniz. Umarim kisa surede cozulur.

K
      kadargo

@Beyza-Nur-Çakal Numaranin sistemde aktif olmasi birkac gune surebiliyor diye hatirliyorum.

K
      kadargo

@Ekto-Oktan Sari zarf sadece greencard cekilisini kazanip vizesini alanlara veriliyor. Aile birlesimi vizeleri icin sari zarf verilmiyor. Greencard odemesini vizenizin uzerinde yazan ilgili numara ile yapiyorsunuz.

K
      kadargo

@Refiks A4 kagidina her sayfada 2-3 fotograf ve fotograflarin icerikleri hakkinda basliklar yazarak cikti almaniz yeterli.

K
      kadargo

@Seyduna, Sponsor geliri sinira yakinsa otomatik geliyor o mesaj. Bana da gelmisti, mulakatta bir sorun olmadi. Sponsorunuzun geliri sinirin altinda degilse sorun olacagini sanmiyorum.

K
      kadargo
    • RE: Amerika'da Kargo Firmaları

Pirateship'i kullanmanizi tavsiye ederim. Gonderi olculerine gore; USPS, UPS, Fedex gibi firmalarin hangi kargo sekli sizin icin en uygunu oldugunu gorebilir ve indirimli olarak pirateship uzerinden kargo ucretini odeyebilirsiniz.

Alışveriş ve Mutfak içinde yayımlandı
      K
      kadargo