Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Mustafa-Kemal-Atay-0 merhaba ben eylül ayında boarding foil randevusuna katılmıştım ankara konsolosluğunda. Boarding foil alma sebebim ilk girişten sonra greencardımın kargoda kaybolması ve benim de ilk basta konsolosluğun pasaportuma bastıgı 1 yıl greencard yerine geçen vizemin basılı olduğu pasaportu kaybetmemden dolayıydı. Ağustos ayında başvurmuştum. Önce ais.usvisa sitesinden hesap oluşturdum ,hesap oluşturduktan sonra 1 yıldan az süredir Abd dışında olduğum için 1 yıldan az süredir Abd dışındayım olan seçeneği işaretledim. Ondan sonra yanlış hatırlamıyorsam sistemden randevu almıyorsunuz , bu işlemlerden sonra ankara konsolosluğu size boarding foil için bir onay maili gönderiyor. Mailde size randevu verileceği yazıyor ancak bana kendileri randevu vermedi. Ais üzerinden sürekli kontrol ettim 1 ay sonraya randevu bulabilmiştim. Daha sonra randevuyu öne çekmek için talep oluşturdum , 1 hafta sonrasında randevu verdiler bana. Randevuya gitmeden önce ; USCIS üzerinden online ücreti ödüyorsunuz , ödemenin çıktısını alın , sonra yine uscis üzerinden I-131A formunu indirip formu doldurup çıktı alın. Mülakat günü yanımda I-131A formunun çıktısını , ödeme kanıtımı , greencardım elime hiç ulaşmadan kaybolduğu için , kaybolan pasaportumdaki vizemin çıktısını almıştım eğer sizin greencardınız kayıpsa onun resmi mevcutsa onun çıktısını alın , amerikadan son çıkışımı kanıtlayan uçak bileti ekran görüntüsünü çıktı almıştım , 2 adet fotoğrafla birlikte mülakata gitmiştim. Mülakat çok kısa sürüyor , durumunuzu anlatıyorsunuz ve boarding foilinizi onayladık diyorlar. 1 aylık ve tek girişli veriyorlar buna dikkat edin. Eğer ekstra bir konuda yardıma ihtiyacınız varsa mesaj atabilirsiniz

• @serhank merhaba eylül ayında greencard yenileme işlemine başvurmuştum, ekim başında parmak izi verdim hala durumumda bir güncelleme yok tahmini bitiş süresi 24 ay gözüküyor. Bende kasım ayında türkiyeye gideceğim için pasaportuma stamp bastırmıştım. Geçen ay o stamp ile amerikaya giriş yaptım hiçbir sıkıntı yaşamadım, sadece girişte beni odaya alıp stampi kontrol ettiler o kadar. Bende yanımda ne olur ne olmaz diye uscisin gönderdiği I 797 belgemi almıştım ama hiçbir şey sormadılar. Umarım kartlarımız en kısa sürede gelir

• Bu ileti silindi!

• Merhaba evlilik yoluyla 2 yıllık greencard im 1 yıl 9’ay sürecini doldurdu şimdi I 751 formuna başvuracağız , onun sonuçlanması uzun sürüyor sanırım , sonuclanmadan ABD de 3. Yılım dolunca vatandaşlığa başvurabiliyor muyuz yoksa sonuçlanmasını beklemek zorunda mıyız

• @enayt, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

Merhaba evlilik yoluyla 2 yıllık greencard im 1 yıl 9’ay sürecini doldurdu şimdi I 751 formuna başvuracağız , onun sonuçlanması uzun sürüyor sanırım , sonuclanmadan ABD de 3. Yılım dolunca vatandaşlığa başvurabiliyor muyuz yoksa sonuçlanmasını beklemek zorunda mıyız

Ucuncu yiliniz dolunca vatandasliga basvurabilirsiniz. Beklemeniz gerekmiyor.

• @enayt Basvuramazsiniz, basvursaniz ve interview gelse bile gidip testi gectiginizde vatandasliginizi alamiyorsunuz. aynisi basima geldi, I-751 hala process'te iken n-400 gonderdim, interview tarihi verdiler, gittim, testi gectim ancak gorevli yemin edemeyecegimi cunku vatandasliga esas olanin I-751 oldugunu ve o sonuclanmadan vatandaslik alamayacagimi soyledi. Bu yazdiklarim NY icin gecerli.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   smartcells smartcells 

• Selamlar,
    Ds-260 formumu doldururken geçici bir adres yazmıştım ve size Amerika’ya girişte bu adresimi güncellemiştim.
    Ancak eşim ve çocuklarımın Greencardları doğru adrese gelirken, benim Greencardım maalesef eski adrese gönderildi.
    Bununla ilgili USCIS üzerinden I-90 formunu doldurdum. Linkini bırakıyorum 👇🏼

Normalde Greencardın kaybolması durumunda 400 dolar gibi bir ödeme yapılması gerekiyor ama benim durumumda kart bana hiç ulaşmadan postada kaybolduğu için hiç bir ödeme yapmam gerekmedi.
    Bu formu doldurduktan kısa bir süre sonra dosyamın incelendiği bilgisi geldi. Daha sonra dosyamda tekrar bir güncelleme oldu ve yaklaşık 40 gün sonraya bir biyometrik randevusu planlandığına dair mail aldım.
    Mailden 3-5 gün sonra adresime bir posta geldi ve randevuya giderken bu postayı yanımda götürmem belirtilmişti.
    21 Şubatta biyometrik randevuma gittim. Giderken yanımda sadece pasaportum, ve bana gönderdikleri kağıt vardı. Ayrıca bir foto vs istenmedi.
    Orada fotoğrafım çekildi, parmak izim alındı ve tam 3,5 ay sonra 5 Haziranda yeni greencardım nihayet adresim ulaştı. 🙂
    Bu süreçle ilgili 1-2-3 yıl sürer gibi bilgilere denk gelmiştim ve epey dert ediyordum ama neyse ki o kadar sürmedi.
    Ayrıca farklı bir eyalette yaşayan ve benimle aynı durumu yaşayan bir talihli arkadaşım benden 1 ay önce ülkeye giriş yapıp benimle aynı durumu yaşamıştı. Benden 20 gün önce o da Greencardının ulaştığı haberini verdi. Bunu da ayrıca belirtmiş olmak istedim.
    Sevgiler 🍀

• @meliskcmn evet neden acaba? Bu kadar uuzn surmesi normal mi! Ekim yaindan beri bir hayli zaman almis! Bilen olanilir mi acaba merak ettigim bir konu bu! Bir iskem
    Yapmak ferekir mi bunun icin?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhabalar.oglum 17 yaşını doldurdu.green cardi yenilememiz gerekiyor mu?bu durumla karşılaşan arkadaşlar var mı aramızda acaba?ülkeye girişte sorun yaşar miyiz?

• Bu ileti silindi!

• @mia https://www.uscis.gov/alienregistration
    14 yasina girdiginde biometric randevusu alip parmak izi alindiysa sorun yok. bir sey yapmaniz gerekmiyor.

• @serhank
    Guncelleme: 7 ay sonra yani bugun kart basim asamasina gecti.

Ilk basta 29 ay yaziyordu sonra 13 e dustu, sonra bir ara 9 aya dustu sonra 13 e geri yukseldi, en son tekrar 9 ve 8 e dustu 8deyken bir anda kart basim asamasina geldi.

• Merhabalar, temmuz basinda I-751 basvurumu yaptim ve Eylul sonunda sureci dolucak olan greencardimi 48 ay uzatma mektubu geldi. Kasim ayinda Turkiyeye gitmeyi planliyorum bu mektup ve green cardimla giris cikica yapmamda bir sorun olur mu? Mektupta calisip seyahat edebilecegim yaziyor ama ucaga binme ve ABD gumrugu konusunda gerginim. Yakin zamanda tecrubesi olan var mi?

• @eylo, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

Merhabalar, temmuz basinda I-751 basvurumu yaptim ve Eylul sonunda sureci dolucak olan greencardimi 48 ay uzatma mektubu geldi. Kasim ayinda Turkiyeye gitmeyi planliyorum bu mektup ve green cardimla giris cikica yapmamda bir sorun olur mu? Mektupta calisip seyahat edebilecegim yaziyor ama ucaga binme ve ABD gumrugu konusunda gerginim. Yakin zamanda tecrubesi olan var mi?

ABD acisindan I-751 Approval notice aynen green card kadar gecerlidir. Sadece Kanada uzerinden aktarmali donus bileti alma. Kanada, ya transit vize almani ya da gecerli bir greencard sahibi olmani istiyor. I-751 approval notice kabul etmiyor.

• @Karagoz Turk havayollari ile istanbul amerika direk ucus yapicam. Ucaga alinmama yada sinirda problem olur mu sizce?

• @eylo, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

@Karagoz Turk havayollari ile istanbul amerika direk ucus yapicam. Ucaga alinmama yada sinirda problem olur mu sizce?

Asla olmaz. Istanbul havalimanindaki Gozen Guvenlik personeli konuya hakimler. Cok kaygiliysan, bir USCIS field office'ten randevu alip pasaportuna I-551 stamp vurdurabilirsin.

• Bu ileti silindi!

• @Karagoz cok tesekkur ederim icimi rahatlattiniz

@Karagoz cok tesekkur ederim icimi rahatlattiniz

Bu arada yeni green cardiniz gelmis olur 2 hafta icinde zaten.
    Hani oldu da gelmediyse, expire olmus green cardiniz mutlaka yaninizda olsun. Tek basina I-751 approval notice letter yetmez, expire olmus olan green cardiniz yaninizda olmali.

• @Karagoz Greencardim hemen gelmez sanirim 3 temmuzdan beri processing diyor bu ayin sonunda 2 yillik greencardimin suresi dolucak ama letter ile 4 yil uzatildi. Umuyorum ki bir problem yasamam. USCISten stamp randevu talebinde bulundum onlardan donus bekliyorum suan. 2. Bir guvence olarak. Haklisiniz greencardimi mektupla beraber yanimda bulunduracagim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   emrebu89 emrebu89 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

109

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |