Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k

  • @Cansu-mer stresli uzun ve güzel bir süreçti hongkong. Darısı başınıza.


  • Arkadaşlar selam, ABD'ye yerleşmiş arkadaşlara bazı sorularım olacak. Cevaplarsanız çok sevinirim.

    • 22 ocak'a kadar ABD'ye girmemiz gerekiyor. Merak ettiğim şey şu. Şimdi biz 1 aralıkta ülkeye girdiğimizde vizemize 1 yıllık vize basılıyor/geçerlidir gibi bir şeyler söylüyordu arkadaşlar. Bu 1 yıl; 22 ocak 2026-22 ocak 2027'ye kadar geçerlidir mi oluyor yoksa ülkeye ne zaman girersem o günden itibaren 1 aralık 2026'ya kadar mı?

    *Ülkeye girdikten sonra greencardı beklemeden geri dönmemiz gerekiyor. Takriben 2-3 hafta kalabileceğiz. Sonrasında ülkeye dönüp 5 ay sonrasında temelli göçmek istiyoruz. Orada kısa süre kalacağımız için greencardı alamayacağız. Elimizdeki vizeyle tekrar girmekte bir sorun yaşamayız sanırım. Yeterli değil mi? Ekstra bir kart vs ihtiyacı olacak mı?

    *Ülkeye girerken yüklü miktarda para götürme sınırı nedir? Mesela 3 kişi 30k dolar sokabilir miyiz ilk girişte? Girerken gümrüğe ek bilgi versek sorun olur mu? Para transferini sizler nasıl yaptınız? Bankadan mı abd'de ki hesabınıza gönderdiniz, oradan kesintiler vs nasıl oldu?

    *Son olarak aşıların tarihlerini vs girişteki memurlar vs sorguluyor mu? Girişte ekstra bir belge vs götürmek gerekiyor mu bu zarfların dışında?

    Her türlü önerinize açığım.
    Teşekkürler.


  • @blueboy21 sorularınıza buradan sorarsanız yetkililerden cevap alamazsınız burası sohbet odası.

    Sorularınıza okuduğum deneyimlere göre cevap vereyim. ve tavsiyelerle cevap vereyim deneyimleri okursanız demek istediğimi çok iyi anlarsınız

    1. Size tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle gc aldığınızda hızlı bir şekilde giriş yapmanız olacak geçtiğimiz yıllarda trump kararname ile pandemide girişler kapandığı için pasaportunda vize olan bir çok kişi ilk girişi yasal sürede yapamadıkları için vizeleri yandı dava bile açtılar sonuç ilgili kararname ulaşmak isterseniz bağlantı metni

    2. Ülkeye girdikten sonra greencardı beklemeden geri dönmemiz gerekiyor. Takriben 2-3 hafta kalabileceği sorunuzun cevabına gelecek olursak daha önce forum üylerinden bir arkadaşımız şöyle yapmıştı orada tanıdık biri vardı kartlarının o adrese gelmesini istemişti daha sonra kendileri tatil yapıp ilk girişi yaptıktan sorna döndüler. kartlarını posta yoluyla türkiyedeki adreslerine gönderdiler. orada tanıdık varsa böyle birşey yapabilirsiniz.

    3. Bildiğim kadarıyla cevaplıyorum 10k usd üstündeki her rakam için girişte beyan etmen gerekiyor paranın kaynağını isteyebilirler size tavsiyem gelecek olursam 30k ciddi bir rakam güvenlik açısından da yanınıza almayın derim enpara ile cüzzi bir masrafla transfer yapmanızı tavsiye ederim. Bir tavsiyede bulunayım hesaplarınızı amerikada açınız bir miktar para aktardıktan sonra kredi kartı alınız siz eşiniz varsa 18 üstü çocuklarınız adına limiti düşük tutabilir siniz türkiyede bu kartları kullanın en azından kredi geçmişi oluşturursunuz kalıcı olarak döndüğünüzde hesaplarınızdaki bakiye + kredi puanı ev tutamnızda bir tık daha yardımcı olacaktır

    Aşılar konusunda bilgiye sahip değilim..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @blueboy21

    Bu sorularınızı sormanız gereken doğru konu başlığı ve yine sorularınızın eski iletilerde cevaplandığı doğru konu başlığı Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş.

    Bu sorduğunuz sorularınıza bu başlıkta cevap bulamaz iseniz aynı konu başlığından sorularınızı iletebilirsiniz. Bol şans!


  • mülakatımız için mail atarsak konsolosluğa sıra gelme ihtimalini daha erkene geçirme ihtimalimiz olabilir mi bir aciliyet felan belirsek

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @süleyman-Turgut

    DV2026 sürecindeki sorularınızı doğru konu başlığı olan DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sormanız gerekiyor, bu yazdığınız konu başlığı sohbet odası sadece.


  • 26 Haziran 2025'te Amerika'ya giriş yaptım. Gelecek hafta 3 ay dolmuş olacak. USCIS'te hala "Ödemeniz alınmıştır" uyarısı var. Hala basılmamış. Herkeste bu şekilde mi yoksa Texas'ta mı yavaş ilerliyor? ID kartını almış olan arkadaşlar var mı özellikle Texas'tan? Süreç nasıl ilerledi? Kaç günde elinize ulaştı? Sistemde 90 gün içinde ulaşmazsa bildirin vs yazıyor. Süreci nasıl ilerleteceğimiz konusunda yardımcı olursanız memnun olurum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @emrebu89 benim de 25 inde 90 gün olacak aynı durumdayım sanırım Texas a özgü bende TX dayım


  • @ATS16, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @emrebu89

    Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    https://yesilkartforum.com/forum/post/475282

    USCIS'te incelediğimde ödemeniz alınmıştır yazıyor. yani kartın basıldığı, kargolandığı şeklinde bir bilgi yazmıyor. Yine de bir başvuru yapmalı mıyım? 90 gün geçtiyse başvurun yazıyor ancak bu link üzerinden başvuru yaptığımızda kaybettiğimiz, çaldırdığımız kartların yenilenmesi sebebiyle başvuru yapılıyor ve bu adımların sonunda tekrar bizden bir ücret talep ediyorlar diye okudum, yanlış anlamadıysam eğer. yani kartım neden hala basılmadı diye bir bildirim yapmam gerekiyor aslında ama öyle bir yer de yok sitede.


  • bugün defter kapanıyor , merak ettiğim şey 30 eylül için randevu tarihi yoktur heralde Türkiyeden değil mi? Son kişi CN 8638 olan kişi diye biliyorum , ondada " case last updated 20 ağustos " yazıyor o ne demek tam olarak , 20 ağustos günü dosyasına tamam deyip eylülde vize randevusu verdiler mi demek oluyor?


  • @ayvalik10 merhaba, İran’dan polis raporu almaya gerek olmuyor mu? Bu bilgiyi içeren sayfayı bulamadım. Yardımcı olmanız mümkün mü? Teşekkürler


  • @aktases bu ülke de kayıtlı olarak ne kadar süre yaşadığınıza bağlıdır.


  • @ayvalik10 ben genel olarak İran’dan almaya gerek olmuyor gibi anladım da mesajınızdan o yüzden sordum.

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti
  • heyysanadiyomH heyysanadiyom bu başlıktan bahsetti

  • Selamlar . Başlık olarak nereye yazılır bulamadım . Amerikan vatandası eşim green kart sürecim D260 form dolumu sürecinde ve formu gönderdik . Evlilik belgesi olarak formul b belgesini kabul etmediler . Acaba bordo evlilik cizdanı tğm sayfalarınımı göndermemiz gerekiyor . Bilgisi olan yazabilirmi lürfen


  • @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak


Benzer Başlıklar

  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum