Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @erenotti Peki Et ve Tavugu nerden almalıyız?

• @MomisCan yazdıklarınızı görünce kendi ailemi görüyorum 🙂 Bizde de hiçbir şey normal tüketilmiyor. Her zaman mutfak masrafı olarak normal bir ailenin 2 katı oluyor.

• @iibrahimd Bulunduğunuz(bulunacağınız) eyalete/şehre göre o kadar çok yerel/organik üretici var ki anlatamam, (Teksas’ta HEB var, çok sevdiğim bir grocery ama oradaki ürünlerin bile tamamına kefil olamam). USDA’in de zaten ne kadar halkını düşünen bir kurum olduğu tartışmalı, Avrupa’da bir çok yasaklı içerik Amerika’da gırla tüketiliyor. Amerika insan çeşitliliği olduğu kadar gıda çeşitliliğinin de olduğu bir ülke. Costco gerçekten fiyatları uygun ancak bunun uzun vadede sağlıkta çok götürüsü olacağı kanaatindeyim (benim görüşüm) ben daha geldiğimden beri o tip devasa marketlerden alışveriş yapmadım.gittiğim en büyük market Target/Walmart’tır. Aldi, Tj, Sprouts Farmers Market gayet iş görür bence. Eğer helal/İslami hassasiyetiniz yoksa taşınacağınız eyaletteki zincir marketleri ve yerel üreticileri araştırabilirsiniz. Birçok şehirde Arap, Türk marketleri de mevcut. Alacağınız ürünün mutlaka içeriğine, değerlerine bakmak bir alışkanlık olmalı.

• @erenotti Bahsetmiş olduğunuz “ Target/Walmart’tır. Aldi, Tj, Sprouts Farmers Market” marketler iyi midir birde bahsettiginiz organik marketleri arastirirken Örnek internete
    “Ohio Colombus Natural Market” gibi arastirma mi yapmamiz gerekiyor? Birde merak ettigim Kroger marketi hakkinda bilginiz var mi acaba nasıldır?

• ⭐⭐⭐⭐

@erenotti maalesef ki arap, türk yada ortadoğu marketleri her nasıl adlandırmak isterseniz adlandırın kazıklamaktan başka bir şey yapmıyorlar yada en azından bizim çevremizdekiler öyle. Gittiğimiz bir ortadoğu marketi vardı sadece zeytin ve peynir almak için gidiyorduk genelde marmarabirlik zeytinini alıyorduk, daha sonra şans eseri bir gün yolumuzun düştüğü bize 20-30 dakika uzaktaki bir safewayin ortadoğu ürünleri getirdiğine denk geldik ve aynı marmarabirlik zeytini kutusu 3-4$ daha uyguna satıyordu. Bugünde costcodan aynı ortadoğu marketinden aldığımız Piknik marka teneke peynirden denk geldik buda o markete göre 3-4$ daha uygun. Aynısı bir çok farklı üründede gördüm en azından bizim burası için söyleyebilirim rahatlıkla bu tarz bölgesel marketler sırf göçmen kazıklamaktan başka bir şey değil

• Henüz iyi veya kötü marka algım olmadığı için "Yuka" uygulamasını indirdim. Barkodu okutunca bad, poor, good, excellent gibi durumunu, içeriğini ve alabileceğiniz sağlıklı alternatifini öneriyor. Bilmeyen varsa bence bu uygulama kullanılabilir.

alt metni

• @okokok 😂😂 ya gerçekten aynıymışız.
    Şu uygulamayı dondurma seçerken bile kullanıyoruz.
    Puanı düşük çıkan ürünlere tavrımızı bi görseniz çok gülersiniz 😄 anında eliyoruz.

• @Emre-Kurtulmuş katılıyorum.

Ayrıca Türk ürünlerinin de ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır.
    Türk market evimize 3-4 dk uzaklıkta ve sadece belli şeyleri alıyorum. Türkiye’den gelen peynirler vs… asla almayacağım şeyler.

@erenotti önerdikleriniz arasında Sprouts Farmers Marketi ben de tavsiye ederim. Her ay oradan alışveriş yapıyoruz ve çok memnunuz.
    Ama diğer söylediklerinize istinaden her markette alınabilecek ürünler var, alınmasa daha iyi olacak ürünler var. Direkt market ismi olarak elemenin doğru olduğunu düşünmüyorum.

• Mutfak harcamasi bence cok kisisel bir durum, cevremde arkadaslarim var saglikli temiz beslendiklerini dusunup Wallmart - Costco - Sam's Clubs vs benzer yerlerden paketli kalitesi dusuk gidalar alip haftalik alisverisi $150'a ornegin mal ediyorlar ama esim mesela gida konusunda cok takintili oldugundan bizim 2 kisi haftalik mutfak masrafimiz 200 225 $'in altina dusmuyor , herkesin beslenmesi - tercihleri farkli oldugundan bu konu cokta objektif bir konu degil bence.

• ⭐⭐⭐⭐

@MomisCan Bu başlıkta belki 200ün üzerinde maliyet örneği paylaşılmıştır, hepsi tabiki o aileye veya şahsa münhasır,. Ancak siz de müsait olduğunuzda paylaşın lütfen, kaç kişi olduğunuz(kaç yetişkin kaç çocuk gibi), okul durumu var mı, nerede yaşadığınız gibi birkaç doneyle birlikte paylaştığınızda zaten okuyanlar belirli filtrelerde geçirip örnek olarak aklına yazıyordur. En azından belirli bir skala oluşuyor kafamızda, iyi oluyor yani 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@MomisCan, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@Emre-Kurtulmuş katılıyorum.

Ayrıca Türk ürünlerinin de ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır.
    Türk market evimize 3-4 dk uzaklıkta ve sadece belli şeyleri alıyorum. Türkiye’den gelen peynirler vs… asla almayacağım şeyler.

Turkiye'de firmalarin ic piyasaya verdigi urunler ile ihracat yaptigi urunler ayni kalitede degil. Turk marketleri genelde ic piyasaya verilen urunlerin aynisini getirirken marka bir market zincirinde bulacaginiz bir Turk urununun kalitesi ihracat urunu oldugu icin cok yuksek olacaktir.

• @MomisCan yok dun alisverise cikmistim atayim dedim oyle 🙂 dediginiz gibi peynir yumurta ve camlica gazoz maden suyu gibi ekstra alisverisi de arap marketinden yapiyorum ben de ara sira

• ⭐⭐⭐⭐

Geçtiğimiz 7 aylık süreçte gözlemlediğimiz temel gıda maddelerinde cent bazında $1’a yaklaşmayan ufak artışlar var market alisverisilerimizde bizim. Bir tek üründe belirgin artış var, Kurukahveci Mehmet Efendi Türk kahvesi. 7 ay önce 500 gr. Türk kahvesi $11 iken şu an $13.99, %27 zam geldi 😏

• @ATS16 Abi Turkiyede 35 falandi en son ben gelmeden suan 65-70 tl imis...

• @misha90 O 100gr fiyatıdır

• @iibrahimd, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@erenotti Bahsetmiş olduğunuz “ Target/Walmart’tır. Aldi, Tj, Sprouts Farmers Market” marketler iyi midir birde bahsettiginiz organik marketleri arastirirken Örnek internete
    “Ohio Colombus Natural Market” gibi arastirma mi yapmamiz gerekiyor? Birde merak ettigim Kroger marketi hakkinda bilginiz var mi acaba nasıldır?

Açıkçası market konusunda arkadaşlar benden daha uzman, ben sadece seçenekler çeşitli ancak sağlıksız çok demek istemiştim, ürünü satın alırken iyi araştırmak lazım şeklinde bir ileti paylaşmak istedim. Ben 'şimdilik' bekar kaldığım için market harcamam da aldığım ürünler de sınırlı, geniş aile olan arkadaşlarımız alışveriş konusunda çok tecrübe sahibiler.

• @Emre-Kurtulmuş Ben zaten Arap veya Türk marketlerinden direkt ve tüm alışverişlerin yapılmasını kesinlikle önermiyorum, göçmen kazıkladıkları ve fahiş fiyatlara sattıkları açık bir gerçek, hatta bazen tarihi geçmiş ürünler dahi olabiliyor. sadece soru soran arkadaşımız sanırım dv 2026 talihlisi ve araştırma yapıyor, ona böyle bir seçenek olduğunu da belirtmek istedim, konu hk hiç fikri dahi olmayabilir, aa helal et bulabilir miyiz ki diyebilir, Amerika'da o kadar çok çeşitli Türk tiplerle karşılaştım ki, kim kimdir nedir bilme şansım yok. ben kendim 0 dini hassasiyeti olan birisiyim, hiç bakmadan yer içerim, diğer yandan başkasının aynı rafta olmasına bile tahammülü olmayabiliyor. 10 yıla yakın Ukrayna'da yaşadım, Türk kasabına 3 kere gittim, 2'si annem babam geliyor diye onlara et almak içindi, diğeri de bir kız arkadaşa lokum hediye etmek içindi. Amerika'da ise 6 aydır ağzıma zeytin sürmedim.

• ⭐⭐⭐⭐

@MomisCan @misha90 merak ettim baktim simdi Migros uygulamadan, 100 gr. Kurukahveci Mehmet Efendi TL 83,75. Konu basligi disinda oldu, kusura bakmayin...

• Georgia 2 yetişkin 3 çocuk

Ev Kirası (4+2,5 Single house): $2650
    Elektrik + Su + Gaz: $270
    Bahçe bakım: $120
    Telefon (2 Hat) + internet: $125
    Çöp ve geri dönüşüm: $30
    2 Araç için full sigorta: $400
    2 Araç için ortalama yakıt: $280
    Ortalama Market: $1300-$1500
    3 yaş oğlum için Kindergarden: $1420 (Neyse ki önümüzdeki ay oğlumuz Pre-K başlıyor ve sadece ayda 90 dolar ödeyeceğiz.)
    Yine oğlum için yüzme kursu: $135
    Sosyalleşme vs..: $500-$700

Bir sürpriz olmadığı sürece aylık sabit giderlerimiz bu şekilde.

• ⭐⭐⭐⭐

@erenotti

Etiket okuma, SKT bakma, icerigine bakmak konusunda %100 hem fikirim sizinle, ozellikle palm yag iceriginden uzak durmak lazim. Costco'da satilan et ve tavuk konusunda fikirlerimiz ortusmuyor, ozellikle kurumsal zincir markalarin sattigi organic certified, antibiotic free ibareleri ile satilan urunlerin tedarik oncesinde ve esnasinda ureticinin kriterlere uyum sureclerinin kurumsal marketler tarafindan daha hassas kontrol edildigine inaniyorum ABD'de. Paketli gidalar hususundaki yorumunuz cok yerinde...

Costco'da rafta olmayan, sarkuteri kisminda gorevli personele soylendiginde arkadaki hazirlanma alanindan verilen %95 lean 10‑pound ground beef chub var, bull meat. IL'de fiyati $4.49 per lb ve lezzetinden biz memnunuz. Ihtiyacimiza gore bolup paketleyip dondurarak sakliyoruz ve ihtiyacimiza gore kullaniyoruz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |