Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Pın-Ceylan Ben mülakatımı geçip vizeye hak kazandim. Çeviri olan belgeleri bende götürdüm ama hiç birini istemediler. Askerlik belgesi vukuatli nüfus kayit örneği adli sicil kaydinin yeni tarihli olmasi evlilik cüzdanının orninali istediler. Boşanma evrakin varsa valilikten apostil yaptır yeterli. Ben 90 sayfa evrak götürdüm sadece bunlari aldilar. Ben kendim resimlerimizi sundum. Çünkü eşini ailenle tanıştırdın mi dedi bende evet resimleri var dedim bakalim dedi aldi. Resimleri renkli cikti almıştım. Sonra ilişkimiz hakkında bir kac soru sordu sonra vizenizi onayliyorum dedi. Umarim herkesin vize görüşmesi sorunsuz geçer.

• merhaba bilgi aktarimi icin yaziyorum. 24 nisan aksami Amerikaya giris yapmistim, 7 temmuzda greencardim geldi. toplamda 2.5 ay beklemis oldum 🙏🏻

• @Ekto-Oktan ben Texasta yasiyorum, ICE polislerinin her tarafta oldugu ve gocmenlik konusunda en kati eyalet burasi ama emin olun yasal olduktan sonra sorun yasamiyorsunuz. herhangi bir criminal gecmisiniz olmadiktan sonra ne greencardiniz ne de vatandasliginizi almiyorlar zaten bunu da acikca soyluyorlar. yasal olsaniz dahi gecmisinizden dolayi statu kaybedebilirsiniz diye. eger suc gecmisiniz yoksa ve yasalsaniz hic sorun yok. ben ICE polislerinin arasindan gecip yuruyorum yeri geliyor sorun yasamiyorum. bu arada Texasta benim gibi evlilik yoluyla gelen cok Turk var tanidigim hicbirimiz sorun yasamadik daha. bilgi olsun diye soyleyeyim dedim 🙂

• Selam Dostlar. Pasaportumuza göçmen vizesi basıldığında o süre ne kadar oluyor ? 6 ay mı ? 1 sene mi ? teşekkürler şimdiden cevap için. Ben mulakata Frankfurt/DE gireceğim. detayların hepsini yazacağım. Bu sıra sadece vizenin süresini merak ettik 🙂 saygılar

• @ereneren benimki 5 aylik gelmisti. o asi tarihinize bagli

• @Altan-Ünlü-0 çok teşekkür ederim kıymetli bilgileriniz için, evet bir kaç yere daha sordum, belgelerin orijinallerini istiyorlarmış sadece, tercümeler zaten ilkinde nvc tarafından kabul edildiği için ekstra konsolosluk onayına gerek yokmuş. Size de yeni hayatınızda mutluluklar, çok sevgiler ve teşekkürler tekrar

• @salimekoken hayırlı olsun, mutluluklar ve bol şans!

• En son Mayıs’ta bu günlerde randevu tarihi alanlar olmuştu ama bizim için hala bir şey yok. En son randevu tarihi alınmasının üzerinden sanırım tam 2 ay geçti.

• @gigi25 Evet bayağı can sıkıcı bir durum ve dediğiniz gibi 2 ay geçti. DV kategorisinden ötürü bir yoğunluk var diye tahmin ediyoruz. 24 Haziran tarihinde DV kategorisinden birisi 6 Ağustos için randevu alabilmiş Ankara'dan.

Geçen senenin vize sayılarına baktığımda da şunu gördüm; Ağustos ayında DV kategorisinde randevu verilme oranı absürt bir şekilde yüksek. Tahminime göre yine aynı şekilde çalışıyorlardır diye düşünüyorum. DV kategorisinden dolayı oluşan yoğunluk Aralık ayında bitmiş. Ancak Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında da az olsa IR-1 ve CR-1 kategorilerine vize verilmiş. Yani en azından ben bu şekilde yorumladım

Açık konuşacak olursam artık Ağustos ayına bize randevu verilmez diye düşünüyorum. Eylül ayı için ise Temmuz ayı içerisinde randevu almamız gerekir. Amerikan brokrasisinin bu kadar yavaş olmasına ömrüm boyunca alışamayacağım sanırım

• Selamlar bugün mülakatım vardı. 2 saat filan içeride işlemlerim sürdü mülakatımı biraz türkçe bilen sarışın kadın bir memurla ingilizce türkçe karışık yaptık. Sadece resimlerime baktı nasıl ve nerede tanıştığımızı kaç defa ziyaretime geldiğini sordu. Vizeyi alamadım 221g verdiler pasaportumuda geri verdiler çünkü güncellenmiş i-864 formunu baz almadılar eski hatalı olanı baz aldılar gelirde sponsorluğa yetmedi maalesef. Ek olarak ben nvc aşamasında askerlik ve evlilik dokümanını yüklememiştim mülakat tarihi aldıktan sonra konsolosluk uyarı maili gönderdi yükledim ama ceacta görünmesine rağmen görünmüyor dedi bunları da yüklememi istediler. Bana sponsorluk belgeleri ve askerlik evlilik belgelerini yükledikten sonra pasaportunuzu gönderin o zaman karar verilecek vizenin dediler.

Tüm istediklerini yüklersem ve pasaportu gönderirsem sizce vizeyi basarlar mı ? Kafam çok karıştı ve moralim bayağı bozuldu ne yazık ki şu an ceac kontol ettiğimde refused yazıyor.

Ve son olarak joint sponsor arayıp bulma krizi yeniden başladı bir çok kişiyle konuştu eşim hiç kimse yanaşmıyor nasıl yapacağım bilemedim. Bide benim ne kadar süre vaktim var bu işlemler için. Kaç ayı geçerse tüm süreç iptal oluyor ya da iptal gibi bir şey oluyor mu zaman aşımı var mı bu sürecin. Tekrardan i-130, uscis aşamalarıyla uğraşmam beklemem herhalde.

• @Alfa-Centauri Geçmiş olsun, moralinizi bozmayın. Ben nasıl oluyor bilmiyorum ama eminim aynı süreci yaşayanlar daha önce olmuştur ve sizi bilgilendirecekkerdir. Kolay gelsin.

• @Alfa-Centauri Selamlar, öncelikle durumunuza çok üzüldüğümü belirtmem gerekiyor. Siz 221G verildi deyince biraz araştırayım dedim ve bazı sorularınıza yanıt olabilecek cevaplar bulduğumu düşünüyorum. Burada ABD Dış İşleri Bakanlığı'nın bir linkini paylaşmama izin vermiyorlar sanırım. Becerebilirsem bir görsel ekleyeceğim. Eğer araştırmak için için vaktiniz yok ise özetle diyorlar ki 1 sene vaktiniz var ama bana sorarsanız iyi niyetinizi göstermek adına hızlı bir şekilde aksiyon almanız iyi olacaktır, ilgili bilgiyi bulmak isterseniz 221G nedir deyip aratabilirsiniz

37d5742a-f4f9-4aba-8431-15402a882946-image.png

• Bu arada belgeleri upload etmişim sadece. Submit etmemişim aslında güncellenmiş i-864 formu askeri belge filan hepsini yüklemişim sadece Submit etmemişim. Şimdi ben aynı joint sponsorun hatası düzeltilmiş household size olan i-864 formunu upload etsem kabul ederler mi ya da geliri yetmedi o yüzden belgeyle oynandı şüphesi yaratır mı

• @Alfa-Centauri merhaba çok geçmiş olsun… moralinizi bozmayın mutlaka olacak. Siz yanınız da askerlik durum belgesini götürdünüz mü ? Nvc aşamasında istemediyseler ve DQ olduysanız fiziksel olarak getirmeniz yeterli olması lazım. Ben NVC aşamasında iken benden askerlik durum belgesi istemediler ben de yüklemeyi unuttum. Araştırdım fiziksel olarak getirmek yetiyor dediler.
    Yeterli değil mi ?

I-130 Applied - 23/02/2024
    I-130 Approved - 8/05/2025
    NVC Letter - 12/05/2025
    NVC Docs - 20/05/2025
    DQ - 16/06/2025
    Interview - ??/??/????
    Visa Issued - ??/??/????
    USA Entry - ??/??/????

• @Alfa-Centauri, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Bu arada belgeleri upload etmişim sadece. Submit etmemişim aslında güncellenmiş i-864 formu askeri belge filan hepsini yüklemişim sadece Submit etmemişim. Şimdi ben aynı joint sponsorun hatası düzeltilmiş household size olan i-864 formunu upload etsem kabul ederler mi ya da geliri yetmedi o yüzden belgeyle oynandı şüphesi yaratır mı

Benim fikrim, eger siz bu yeni belgeleri duzenleyip submit etmediyseniz ve ayni joint sponsorun bilgilerini dogrusuyla duzeltip submit ederseniz yeni belgelere gore tekrar degerlendireceklerini dusunuyorum. Belki aciklamaniz icin joint sponsorla ilgili biraz daha fazla soru sorabilirler veya joint sponsorun son 3 yilin tax returnlerini gormek isteyebilirler. Siz yalan beyan etmediginiz icin sorun olacagini zannetmiyorum.

• @salimekoken hayirli olsun. Takip ettiginiz bir yer var miydi? Benimde geleli bir ayi gecti, henuz bir gelisme olmadi

• @salimekoken Merhaba salime hanım bilgi için teşekkürler burda beni tedirgin eden tutum aslında yoksa yasal bir şekilde sorunsuz bir yaşamın sonucu olucağını bende düşünmüyorum ama birinci ağızdan sizin deneyimlerinizle bunu duymak içime su serpti tekrardan çok teşekkürler.

• Bugün eşimin yeni ABD Pasaportu geldi sonunda soy ismi değişikliğini tamamladık şimdi il göç idaresinden ikamet kartının soy ismi değişmiş halini almamız gerekicek akabinde ekstra kuruluşlarda soy ismini değiştiriceğiz eşimin süreçten çok memnun kaldım eğer ABD Pasaportu Türkiye'de yenilemek isteyen olursa elçilikten posta yoluyla çok rahat yapabilirsiniz yukarıda bununla alakalı bir yazı paylaşmıştım biz sorunsuzca hallettik. I-130 Hakkında iki sorum var cevaplayabilicek varsa çok sevinirim tekrardan teşekkürler...

1 ) Yeni pasaportu eskisini iptal ettiklerini düşünücek olursak USCIS'e yüklemelimiyim bu değişikliği bildirmek adına doğum belgeside yükledim gerçi ama yinede bilgilendirmelimiyim?

2 ) I-130A Doldururken işverenle alakalı bir bölüm vardı orda iş verenin adresi yazıyor ben oraya yanlışlıkla nickim olan Ekto Oktan'ı yazıp öyle göndermişim formu sonradan fark ettim RFE Gelme riski varmı? Gelmeden formu tekrar doldurup yollasam daha mı iyi?

Tekrardan herkese teşekkür ederim...

• @gulsah123 USCIS greencard fee odediginize dair gelen mailde nereden takip edeceginize dair bir link ve dosya numarasi var. oradan takip ettim ben.

• 📅 Temmuz Aylarında CR1 Ankara’dan Hiç Batch Atılmadığı Oldu Mu?

2019–2024 yılları arasında CR1 Ankara dosyalarıyla ilgili kullanıcı raporları, Reddit, VisaJourney ve Lawfully gibi topluluklarda detaylı şekilde incelendiğinde:

🔎 2022, 2023 ve 2024 Temmuz ayı gözlemleri:

Yıl Temmuz’da Batch Atılmış mı? Detay

2024 ✅ Evet 8 Temmuz 2024 haftasında batch atıldı
    2023 ✅ Evet 10 Temmuz ve 24 Temmuz haftalarında IL geldi
    2022 ✅ Evet 11 Temmuz 2022 haftasında IL alanlar oldu
    2021 (Pandemi sonrası) ✅ Evet Temmuz ortasında batch geldi
    2020 (COVID yoğun) ⚠️ Sınırlı Temmuz'da atılsa bile çok az sayıda dosya çağrıldı
    2019 ve öncesi ✅ Genelde evet O zamanlar sistem daha hızlıydı

📌 Sonuç:

Temmuz ayında hiç batch atılmadığı bir yıl yok diyebiliriz.
    Ama sadece Temmuz'un ilk haftası boş geçtiği dönemler oldu — tıpkı şu anki gibi.

Chatgpt ile kendimi avutma şeklim 🙂 inşallah haftaya cumaya kadar mail alırız.

Benzer Başlıklar

• 2
  • 1590
  • 16
  • 41
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |