Merhaba, uzun bekleyişler sonucu mülakat tarihi aldık sonunda, şimdi Unganlar’dan rapor almam gerekiyor, onlara pasaport ile gidiliyor ancak sitedeki adımlar şöyle;
1- randevumuzu onaylamamız gerekiyor.
2- passportu ptt’ye vermemiz gerekiyor.
3- Unganlara passport ile gitmek gerekiyor.
Arkadaşlar pasaportumu ptt’ye veteceksem ynganlar nası olcak?
Sizler nasıl yaptınız bunu?
Ve artık Ptt ile çalışılmayacak diyor sitede.
Önce unganlara gitsem pasaportumla, sonra ptt’ye versem olur mu? Mülakat gününe kadar yetişir mi tüm bunlar? (Bu günden itibaren tam 2 ay var)
Teşekkür ederim 
Pın Ceylan tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
-
RE: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)Gündem içinde yayımlandı
@Eagle2015 günaydınnn :)))
Ben 560 doları vize için ödedim en başta, siz ptt ile ilgili olan kargo kosmından bahsediyorsunuz şimdi anladım. Evet panik yapmamak gerek ama benim gibi bir panik prenses için bu çok zor, her anım anksiyete ile geçiyor 🥲 teşekkür ederim yardımınız ve açıklamanız için. Sürecinizde bol şans, herkese bol bol şans! -
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
@yasmin982 suratımda büyük bir gülümseme ile okudum bunu, umarım hepimiz için sonumuz böyle olsun. Tebrikler ve yeni hayatınızda bol şans dilerim! 🫶
️ -
@Seyduna teşekkürler, en azından bir fikir verdi bu cevap
neyi onayladıysa götürmek yolundan ilerleyeceğim, çok sağ olun. -
@Altan-Ünlü-0 çok teşekkür ederim kıymetli bilgileriniz için, evet bir kaç yere daha sordum, belgelerin orijinallerini istiyorlarmış sadece, tercümeler zaten ilkinde nvc tarafından kabul edildiği için ekstra konsolosluk onayına gerek yokmuş. Size de yeni hayatınızda mutluluklar, çok sevgiler ve teşekkürler tekrar
-
@salimekoken hayırlı olsun, mutluluklar ve bol şans!
-
Merhaba, haftaya cr1 vize mülakatım var. Eşimle 2 yıldır tc’de yaşıyoruz oturum iznini vs aldık hep, şimdi gitmek istiyoruz ve yaklaşık 1,5 yıl bekleme sürecinden sonra son düzlükteyiz. Bugüne kadar yüklediğim tüm dosyaların hepsi tam ancak tercümeleri ve tarihleri 1,5 sene önceye ait. Yenilerinin tekrar çıktısını alıp kaymakamlıkta onaylattım, yalnız vukuatlı nüfus kayıt örneğim türkçe dilinde. Sayfalar uluslararası anlaşmaya bağlı belgeler olduğu için ingilizce, sadece açıklama türkçe. Bunu 1,5 sene önce evlendikten sonra başvuru yaparken sisteme yüklerken tercüme ettirmiştim. Tercüman bilgileri ödeme bilgileri vs hepsi kayıtlı ancak 1,5 sene önceye ait. Bu bir sorun olur mu? Vukuatlıyı tekrar tercüme ettirmem gerekiyor mu? Çünkü aynı kağıdın tercümesi 1,5 sene önce zaten var elimde, onu da ek olarak sunsam sorun olur mu?Kaymakamlık ve noter onaylı hepsi. Yine de sormak istedim.
Sizler bu gibi dosyaların tercümesini tekrar yaptırmış mıydınız? Teşekkürler.
Pın Ceylan tarafından gönderilen son iletiler
-
@salimekoken hayırlı olsun, mutluluklar ve bol şans!
-
@Altan-Ünlü-0 çok teşekkür ederim kıymetli bilgileriniz için, evet bir kaç yere daha sordum, belgelerin orijinallerini istiyorlarmış sadece, tercümeler zaten ilkinde nvc tarafından kabul edildiği için ekstra konsolosluk onayına gerek yokmuş. Size de yeni hayatınızda mutluluklar, çok sevgiler ve teşekkürler tekrar
-
@Seyduna teşekkürler, en azından bir fikir verdi bu cevap
neyi onayladıysa götürmek yolundan ilerleyeceğim, çok sağ olun. -
Merhaba, haftaya cr1 vize mülakatım var. Eşimle 2 yıldır tc’de yaşıyoruz oturum iznini vs aldık hep, şimdi gitmek istiyoruz ve yaklaşık 1,5 yıl bekleme sürecinden sonra son düzlükteyiz. Bugüne kadar yüklediğim tüm dosyaların hepsi tam ancak tercümeleri ve tarihleri 1,5 sene önceye ait. Yenilerinin tekrar çıktısını alıp kaymakamlıkta onaylattım, yalnız vukuatlı nüfus kayıt örneğim türkçe dilinde. Sayfalar uluslararası anlaşmaya bağlı belgeler olduğu için ingilizce, sadece açıklama türkçe. Bunu 1,5 sene önce evlendikten sonra başvuru yaparken sisteme yüklerken tercüme ettirmiştim. Tercüman bilgileri ödeme bilgileri vs hepsi kayıtlı ancak 1,5 sene önceye ait. Bu bir sorun olur mu? Vukuatlıyı tekrar tercüme ettirmem gerekiyor mu? Çünkü aynı kağıdın tercümesi 1,5 sene önce zaten var elimde, onu da ek olarak sunsam sorun olur mu?Kaymakamlık ve noter onaylı hepsi. Yine de sormak istedim.
Sizler bu gibi dosyaların tercümesini tekrar yaptırmış mıydınız? Teşekkürler. -
RE: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)Gündem içinde yayımlandı
@gucarslan cr-1 efendim. Yazmayı unutmuşum pardon. En önemli şey halbuki

Tercümesini sorduğum belge ise vukuatlı nüfus örneği, hani şu benim nerede doğduğum, evlenmeden önce kim olduğum ve eşimin kim olup evlendikten sonra ne olduğumla ilgili yazan destansı kağıt..
Onun tercümesi var 1,5 sene önceye ait, evlendiğimizde vizeye başvuru yaparken tercüme ettirmiştim ama tabii ki süresi geçti.
Yenisini de az önce de nüfus müdürlüğünden çıktı alıp imzalatıp apostillettim. Ancak tekrar tercüme ettirmem lazım mı bilemedim. Zorunlu mu, sorun olur mu emin olamadım. Halppp!! Thx
-
Merhaba, haftaya vize mülakatım var. Bugüne kadar yüklediğim tüm dosyaların asıllarını istiyorlar. Hepsi var ancak tercümeleri ve tarihleri 1,5 sene önceye ait. Yenilerinin tekrar çıktısını alıp kaymakamlıkta onaylatsam bile yeniden tercüme gerekiyor mu?
Eski yaptırdığım tercümanın lisansı, imzası dahi belgelerde var.
Yani tekrar tercüme gerekir mi? Sizler yaptırmış mıydınız? Teşekkürler. -
@oprmngr randevumu sistem değişmeden önce konfirme ettim. Ben şu an pasaportumu gönderip göndermeyeceğimi merak ediyorum. Eski sistemde ott ile gönderiyorduk. O iptal oldu şimdi. Peki ne yapacağız? Görüşmeye pasaportumuz ile mi gideceğiz?
-
@Eagle2015 günaydınnn :)))
Ben 560 doları vize için ödedim en başta, siz ptt ile ilgili olan kargo kosmından bahsediyorsunuz şimdi anladım. Evet panik yapmamak gerek ama benim gibi bir panik prenses için bu çok zor, her anım anksiyete ile geçiyor 🥲 teşekkür ederim yardımınız ve açıklamanız için. Sürecinizde bol şans, herkese bol bol şans! -
@yasmin982 suratımda büyük bir gülümseme ile okudum bunu, umarım hepimiz için sonumuz böyle olsun. Tebrikler ve yeni hayatınızda bol şans dilerim! 🫶
️ -
@Eagle2015 teşekkür ederim. Basit süreç demekle içimi rahatlattınız ancak vize görüşmesine 25 gün var, sisteme giremiyorum. Son güne kadar ücret ödemek mümkün olacak mı bilginiz var mı? Ve geri ödenen ücretler bereye ödendi? Ben öyle bir ödeme almadım… sürecin başında 560 dolar gibi bir para ödedik, 1,5 sene önce. Bu ücretten mi bahsediyoruz? Yoksa başka bir ücret mi var?