Merhaba arkadaşlar. Ben de bugün onayımı aldım 
Öncelikle bu foruma ve tecrübelerini paylaşan herkese gerçekten teşekkür etmek istiyorum çünkü biz tüm süreci eşimle kendimiz, avukat kullanmadan yaptık ve bunda benim bu forumda öğrendiklerimin katkısı çok büyük oldu. Özellikle İngilizce biliyorsanız, detaycı biriyseniz ve araştırmayı seviyorsanız bence avukatlara binlerce dolar vermeye gerek yok.
Benim randevum 7.30daydı. 7’de konsolosluk önündeydim ön sıralardaydım. 7.30’da saatle randevusu bu saatte olanları içeri aldılar.
Göçmen vizesi sırasında benim önümde 3 kişi vardı. 2si İranlıydı. İranlıların görüşmeleri tercümanlar da olduğu için çok uzun sürüyor bana sanki onlara daha çok soru sordular gibi geldi. Özellikle immigrant visa sırasında Türkçeden çok Farsça konuşuluyordu, içeride görevliler de hep Farsça duyurular yapıyorlardı.
Görüşme öncesi teslim ettiğim belgeler:
Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi (Edevletten nüfus aile seçilmiş, Türkçe)
Adli Sicil Belgesi (Edevletten İngilizce ve Türkçe olarak almıştım hangisini vereyim dediğimde fark etmez dediler)
Pasaport
Aile Cüzdanı
Fotoğraf
Sıra bana geldiğinde önce yeminimi ettim sonra parmak izimi aldılar. Ben mülakatımı İngilizce yaptım ve çok kibar güler yüzlü biriyle görüştüm. Bana sordukları sorular:
Eşinizle nasıl ve ne zaman tanıştınız?
Amerika’da daha önce bulundunuz mu? Ne kadar süre?
Daha önce başka bir yerde yaşadınız mı?
Eşinizle ne kadar sıklıkla görüşüyorsunuz?
Eşinizin Amerikadaki ikametini kanıtlayan bir belge var mı yanınızda?
Eşimle evlendiğimizden beri Türkiye’de yaşıyoruz ama ikametini gösteren belgemiz vardı ve daha önce ailesini Amerika’ya birkaç defa ziyarete gittik.
Sponsorla ilgili herhangi bir soru sorulmadı ya da herhangi bir belge istenmedi.
Fotoğraflara bakmak da istemedi. 9 gibi dışarıdaydım 
(California’dayım)