• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. gigi25
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 100
    • En İyi 52
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

gigi25

@gigi25

107
    İtibar
    148
    Profil Görüntülemeleri
    100
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

gigi25 Takip etme Takip Et

gigi25 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba arkadaşlar. Ben de bugün onayımı aldım 🎉

Öncelikle bu foruma ve tecrübelerini paylaşan herkese gerçekten teşekkür etmek istiyorum çünkü biz tüm süreci eşimle kendimiz, avukat kullanmadan yaptık ve bunda benim bu forumda öğrendiklerimin katkısı çok büyük oldu. Özellikle İngilizce biliyorsanız, detaycı biriyseniz ve araştırmayı seviyorsanız bence avukatlara binlerce dolar vermeye gerek yok.

Benim randevum 7.30daydı. 7’de konsolosluk önündeydim ön sıralardaydım. 7.30’da saatle randevusu bu saatte olanları içeri aldılar.

Göçmen vizesi sırasında benim önümde 3 kişi vardı. 2si İranlıydı. İranlıların görüşmeleri tercümanlar da olduğu için çok uzun sürüyor bana sanki onlara daha çok soru sordular gibi geldi. Özellikle immigrant visa sırasında Türkçeden çok Farsça konuşuluyordu, içeride görevliler de hep Farsça duyurular yapıyorlardı.

Görüşme öncesi teslim ettiğim belgeler:
      Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi (Edevletten nüfus aile seçilmiş, Türkçe)
      Adli Sicil Belgesi (Edevletten İngilizce ve Türkçe olarak almıştım hangisini vereyim dediğimde fark etmez dediler)
      Pasaport
      Aile Cüzdanı
      Fotoğraf

Sıra bana geldiğinde önce yeminimi ettim sonra parmak izimi aldılar. Ben mülakatımı İngilizce yaptım ve çok kibar güler yüzlü biriyle görüştüm. Bana sordukları sorular:

Eşinizle nasıl ve ne zaman tanıştınız?
      Amerika’da daha önce bulundunuz mu? Ne kadar süre?
      Daha önce başka bir yerde yaşadınız mı?
      Eşinizle ne kadar sıklıkla görüşüyorsunuz?
      Eşinizin Amerikadaki ikametini kanıtlayan bir belge var mı yanınızda?

Eşimle evlendiğimizden beri Türkiye’de yaşıyoruz ama ikametini gösteren belgemiz vardı ve daha önce ailesini Amerika’ya birkaç defa ziyarete gittik.

Sponsorla ilgili herhangi bir soru sorulmadı ya da herhangi bir belge istenmedi.

Fotoğraflara bakmak da istemedi. 9 gibi dışarıdaydım 😊

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      gigi25
      gigi25
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

15 Şubat akşamında giriş yapmıştım bugün Social Security Number geldi. Tam bir hafta sürdü 🤗 (California’dayım)

gigi25
      gigi25

Merhaba arkadaşlar. 🤗
      Pazar günü Los Angeles havaalanından Amerika’ya giriş yaptım. İlk pasaport kontrolünde polis adres teyiti yaptıktan sonra beni bir odaya aldılar. Eşim de benimleydi önce bana sorular sordular, sonra eşime… Yaklaşık yarım saat kadar odada kaldık her şey sohbet havasındaydı ve kadın bizim söylediklerimizi boş bir kağıda not alıyordu kısa notlar şeklinde.
      Hatırladığım kadarıyla sorduğu sorular: benim Tr’deki adresimiz, email adreslerimiz ve telefon numaralarımız, ne iş yaptığımız, burada nerede yaşayacağım, ne kadar süredir evli olduğumuz, nasıl tanıştığımız, birlikte seyahat ettiğimiz yerler, daha önce Amerika’ya gelişim ile ilgili sorulardı. Görüşmeyi İngilizce yaptık, aynı odada yanyanaydık ama önce benimle sonra eşimle konuştu. Dediğim gibi hiç gerildiğim bir durum olmadı çok sohbet havasındaydı kadın espriler yapıyordu gülüyorduk. Büyük ihtimalle havaalanından havaalanına kişiden kişiye göre değişiyordur bu durum. Okuduğum tecrübelerde daha kısa süre sürebildiğini de okumuştum. Şimdi SSN bekliyoruz. Daha önce giden arkadaşlar için ne kadar sürede ulaşmıştı acaba size?

gigi25
      gigi25

@umutmuftahi tebrikler 🎉

benim de bugün pasaportum geldi. 15 ocak perşembe mülakata girmiştim, 20 ocak salı günü pasaport bana ulaştı.

gigi25
      gigi25

Merhaba arkadaşlar.
      Bugün green card adresime geldi. 15 Şubat'ta giriş yapmıştım 18 Mart'ta kartımı aldım. 1 ay sürdü diyebilirim.
      Onaylar, sağlık kontrolü, mülakat, pasaport teslimi, Amerika'ya geliş, SSN derken sanırım son aşamayı da tamamlamış bulunuyorum. 🙂

gigi25
      gigi25

Arkadaşlar diğer vize türlerine getirilen kısıtlamalar bizim için iyi, süreyi kısaltan şeyler iş yükü azalıyor. Olumlu düşünün. Eş durumuyla ilgili herhangi bir sıkıntıları yok kaldı ki kendi eşi de aynı durumda. Belki ülkeler arası gerginlikler etkileyebilirdi ama neyseki TR ile ilişkilerinin iyi olduğunu her hafta haberlerde okuyoruz kaç kere açıklamalar yaptı, şu an için bir sıkıntı yok bence içiniz rahat olsun.

gigi25
      gigi25

Bizim sponsorumuzun da geliri tek başına yeterli olduğu için i864a doldurmadık. (Tax aynı şekilde eşiyle joint olarak yapmış ama kendi geliri yeterli) Sponsorun tek başına olan geliri yeterliyse gerek yok diye yazıyordu her yerde. Eğer ek gelir olarak household member geliri de eklenecekse o zaman dolduruluyor diye biliyorum. Biz herhangi bir household member belirtmedik.

gigi25
      gigi25

@Bircan

Öncelikle sağlık kontrolüne gitmeden 2 gün önce doktorumdan hamileliğimin haftasını belirten ve canlı olmayan aşıların vurulabileciğiyle, korunarak röntgen filmi çekilmesinin bir sakınca olmadığını belirten bir yazı aldım. Bu kağıdı onlara ilettim, randevum 10.00'daydı ancak bana belgelerimi teslim ettikten sonra gidebileceğimi ve 11.15'te gelmemi söylediler. Otelim çok yakın olduğu için oraya dinlenmeye gidip tekrar belirtilen saatte döndüm ben de.

Gebelik konusunda oldukça hassas davranıyorlar, bana sadece Influenza ve Hepatit b aşıları vuruldu, bunlar da gebelikte herhangi bir sakıncası olmayan ve canlı olmayan aşılar.

Bu işlemler bittikten sonra başka bir kata kan tahlili ve röntgen için gönderildim. Kan alındıktan sonra röntgen için ayrıca izin kağıdını imzaladım ve karın bölgem korunarak röntgeni çektiler.

Kağıtta fetüsün aldığı radyasyon oranı 500 MGy'yi geçerse fetüs ciddi zarar görebilir, 100 Mgy'yi geçerse anormallik görülebilir ancak Akciğer filmi sırasında alınan fetal doz 0.01 Mgy'den azdır yazıyordu. Karın korunarak bunun daha da düştüğünü düşünüyorum bu açıkçası beni rahatlattı zaten doktorum da bu konuda rahattı ama her doktor bu kadar rahat olmayabiliyor.

Yapay zeka'ya göre İstanbul - Amerika arası yapacağımız uçuştan aldığımız radyasyon oranı akciğer filminde aldığımız radyasyondan daha yüksekmiş. Ayrıca bir Akciğer filmi dünyada yaşayarak 10 gün boyunca aldığımız radyasyona eşitmiş.

Röntgen ve kan alımı bittikten sonra en başta gittiğim yere geri döndüm saat 12.30 gibiydi, bana 3'e kadar Ankara'da beklememi röntgen filminde herhangi bir sorun olursa arayacaklarını söylediler. Çok şükür öyle bir durum olmadı. Sonuçlarımın konsolosluğa dijital olarak iletileceğini ve bana işlemlerle mail atacaklarını söylediler. Ertesi gün mail geldi, sağlık kontrolümün tamamlandığını ve konsolosluğa iletildiğini belirtmişler, yapılan aşıları da yazılı olarak iletmişler.

Olumlu bir tecrübeydi, orası çok kalabalık olmasına rağmen güzel bir sistem var işlemler için hiç beklemiyorsunuz, çalışanlar da güler yüzlü. Burada okuduğum gibi çok az Türk vardı konuşulan diller genelde Farsça ve Arapçaydı.

gigi25
      gigi25

@burak2344 sabah ve az önce denediğimde aynı şekilde ben de giremedim.

@serdil tebrikler! 👏

gigi25
      gigi25

@gokcesak Ben tercüme ettirmedim. Nvc’ye kendimle ilgili yüklediğim edevletten aldığım hiçbir belgeyi tercüme ettirmemiştim ve bu şekilde onaylanmıştı. Sonuçta bu belge de o belgelerin güncel hali. Nvc ve konsolosluk aşamasında tercümeye gerek yok diye biliyorum mailde falan başka bir dildeyse çevirisini getirin diyordu. En son tercümeyi i130 formunda yaptırdık.

Mülakata giren arkadaşlar ne yaptılar çeviri istendi mi, burada öyle bir şey okuduğumu hatırlamıyorum

gigi25
      gigi25

gigi25 tarafından gönderilen son iletiler

Merhaba arkadaşlar.
      Bugün green card adresime geldi. 15 Şubat'ta giriş yapmıştım 18 Mart'ta kartımı aldım. 1 ay sürdü diyebilirim.
      Onaylar, sağlık kontrolü, mülakat, pasaport teslimi, Amerika'ya geliş, SSN derken sanırım son aşamayı da tamamlamış bulunuyorum. 🙂

gigi25
      gigi25

@umutmuftahi evet benim de farklı o numarayla green cardımızın durumunu takip ediyoruz

gigi25
      gigi25

@seda-2 merhabalar mesajını şimdi gördüm. 🙂 biz ds formunu doldururken ssn gelsin mi diye bir seçenek vardı onu evet diye işaretlediğimiz için herhangi bir şey yapmadan bekledik. 1 hafta sonra ssn posta kutumuzdaydı. 2 hafta gelmeseydi ssn ofisine gidecektik ama neyseki hızlıca geldi. eğer ds formunu seçerken siz de o şekilde seçtiyseniz bence biraz bekleyin eşimin dediğine göre ssn ofislerinde yoğunluk oluyormuş çok bekleniyormuş bir de öyle bir başvuru yapıldığında süreç baştan başlıyor olabilir o da biraz daha uzatır. ama eğer ds formunu doldururken ssn gelsin şeklinde seçmediyseniz gidip halletmeniz gerekiyor 😃

gigi25
      gigi25

@ahmetZ o da aynı şekilde hepimizde yazıyor. aşılarla ilgili muafiyetle ilgili bir belirtmeymiş sanırım. herhangi bir sorun yaratmıyor içiniz rahat olsun.

gigi25
      gigi25

15 Şubat akşamında giriş yapmıştım bugün Social Security Number geldi. Tam bir hafta sürdü 🤗 (California’dayım)

gigi25
      gigi25

@gokcesak hayır her şey dijital pasaportta da belirtiyor zaten “iv docs in ccd” şeklinde

gigi25
      gigi25

Bu arada bana girişte medikal kağıt belgemi sormadılar ben ne olur ne olmaz diye çıktımı almıştım ne olacağı belli olmaz

gigi25
      gigi25

@Merve-Khan acaba mail kutusunda başka bir yere düşmüş olabilir mi? Diğer sekmeleri de kontrol edin bence “güncellemeler” sekmesinde görünüyordu bende, ya da “tüm mailler”

gigi25
      gigi25

@gokcesak tebrikler 🤗 bana da o kâğıdı önce vermişti demek ki o zaman sorulardan önce onaylanmış mıydım zaten hiç bunu düşünmemiştim 😄

gigi25
      gigi25

@Yuri-Spaky Teşekkür ederim 🤗 evet aynen öyle başta sorduk sorun olmayacağını söylediler. Onun yanımda olması çok iyi oldu gerçekten

gigi25
      gigi25