• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. salimekoken
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 160
    • En İyi 64
    • Tartışmalı 3
    • Gruplar 0

salimekoken

@salimekoken

110
    İtibar
    536
    Profil Görüntülemeleri
    160
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

salimekoken Takip etme Takip Et

salimekoken tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

merhabalar üç gün önce amerikaya houston IAH den giriş yaptım. sadece eşimin adresini sordular. yolculuğum burda bitti, umarım bekleyen herkes en hızlı şekilde eşine kavuşur.🙏🏻

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      salimekoken
      salimekoken
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

arkadaşlar iki hafta önce DQ olmuştum 17 nisana interview maili aldım. çok hızlı oldu beklemiyordum 🙏🏻🥰

salimekoken
      salimekoken

arkadaslar, soylemekten cok mutluyum. onaylandiii!! insallah herkes en yakin zamanda onay alir.🙏🏻

salimekoken
      salimekoken

günaydın mülakattan çıktım toplam 30 saniye falan sürdü, 3 soru sordular mülakatta ve vizeniz onaylandı dediler. herkese aynı hızda olmasını diliyorum

salimekoken
      salimekoken

merhaba bilgi aktarimi icin yaziyorum. 24 nisan aksami Amerikaya giris yapmistim, 7 temmuzda greencardim geldi. toplamda 2.5 ay beklemis oldum 🙏🏻

salimekoken
      salimekoken

ekim geldi kimse hala interview letter almadi mi

salimekoken
      salimekoken

@yeşim-yıldırım bence bu kadar olumsuz olmayin. bende approved oldugumda turk vatandaslari 1 yildir interview letter alamiyorlardi ve herkes cok umutsuzdu. ama bir anda bekleyen herkese verdiler ve bende tam o arada DQ olmustum. DQ’dan 13 gun sonra interview letter aldim. genel totalde DQ’dan 2 ay sonra mulakata girdim. bir anda acilabilir. sabir diliyorum 🙏🏻

salimekoken
      salimekoken

uzun sürme sebebi mart 2024 davalarının sayısının çok olması. USCIS sistemi şu şekilde ilerliyor. USCIS herhangi bir dava ayının üzerinde çalışmaya başlamadan önce o ayın davalarının %35’ini onaylıyor. onaylamaya başlayınca %65’e kadar onaylayıp bir sonraki aya geçiyor. ilk onaylanan, hızlı onaylanan %35 genelde AOS ve expedite edilen dosyalar oluyor. üzerinde çalıştıkları ay onaylanan %30 ise consular processing eş ve çocuk davaları oluyor. sona bırakılan %65’ten sonra yıllar süren greencard eşi çocuğu ya da vatandaş anne babası davaları oluyor. mart 2024’ün sistemi yavaşlatmasının sebebi, normal aylarda ortalama 40.000 dava alırken, USCIS mart 2024’te 100.000’den fazla dava aldı ve %35’i çok ciddi bir rakam ediyor. bu da sistemi komple yavaşlattı. çünkü mart 2024 üzerinde çalışmaya başlamadan %35’ini tamamlamaları gerekiyor. şu an USCIS eylül 2023 üzerinde çalışıyor ve %52 onaylandı. yani epey daha süre istiyor. normalde USCIS herhangi bir ayın üzerinde çalışırken günde ortalama %1.1 ya da %1.2’sini onaylardı ve tam olarak bir ay süre içerisinde diğer ay üzerinde çalışmaya başlarlardı. (haftasonları çalışmadıkları için tam denk geliyordu.) ama malesef şuan günde %0.2-%0.6 arasında onay geliyor. bu da sistemin ciddi yavaşladığını gösterir, neden onay sisteminin yavaşladığını açıklar. şu an hala günlük onay yüzdesi %1’in altında olduğunu varsayarsak onay süresi her geçen gün uzayacak gibi. herkese bol şans ve bol sabır diliyorum.🍀

salimekoken
      salimekoken

aynı gün akşam issued olup pttye veriliyor diye biliyorum, yanılıyor olabilirim. perşembe günü mülakatım var detayları sizlere aktarırım

salimekoken
      salimekoken

SSN’im dun adresime teslim edildi.🙏🏻

salimekoken
      salimekoken

salimekoken tarafından gönderilen son iletiler

@PhantomRaven bir dakika bile surmemisti. uc soru sormuslardi. esimin adini soyleyip bu kim diye sordu, sonra ingilizce biliyor mu ve nasil tanistiniz dedi. kisa kisa cevaplar verdim hep tebrikler vizeniz onaylandi dedi ve bitti. korktugum gibi degildi hic

salimekoken
      salimekoken

@Refiks ben esimin sponsorluk evraklarini o sisteme yukledikten sonra CEAC portalindan indirip cikti alip yanima almistim sadece. kendi evraklarim orijinaldi sadece.

salimekoken
      salimekoken

@can-bolatbaş bende ayni sekilde sanmistim sonra medical exama bagli oldugunu ogrenmistim ☺️

salimekoken
      salimekoken

@umutmuftahi medical exam’in son 6 ay icerisinde olmasi gerekmesinin sebebi vize suresi buna gore belirleniyor. mesela ungan randevundan bir ay sonra gorusmeye gidersen vizen 5 aylik olur cunku saglik raporun toplam 6 ay gecerli. 3 ay sonra mulakata girersen de 3 ay olur. tamamen buna bagli, hayirli olsun bu arada yeni hayatinizda mutluluklar

salimekoken
      salimekoken

@PhantomRaven senator araciligiyla ulasmak en kolayi diye dusunuyorum. bir cok kisi bu sekilde sureci yakindan takip etmisti

salimekoken
      salimekoken

@Turhan-0 benim de bildigim kadariyla USCIS’e uzun bekleme surecinde bu dava acilabiliyor ama konsolosluga acani bir defa yabanci bir sitede gormustum ve davayi kaybetmislerdi. zaten yanlis bilmiyorsam +5000 dolar gibi bir maliyeti de var.

salimekoken
      salimekoken

@zeynep1212 ben tax return transcript, W2 ve son 6 ayin paychecklerini yuklemistim. ekstra bir belge istemediler.

salimekoken
      salimekoken

@zeynep1212 sadece son yil karsiliyorsa yeterli. ben sadece son yili yuklemistim sisteme sorun olmadi

salimekoken
      salimekoken

@yeşim-yıldırım bence bu kadar olumsuz olmayin. bende approved oldugumda turk vatandaslari 1 yildir interview letter alamiyorlardi ve herkes cok umutsuzdu. ama bir anda bekleyen herkese verdiler ve bende tam o arada DQ olmustum. DQ’dan 13 gun sonra interview letter aldim. genel totalde DQ’dan 2 ay sonra mulakata girdim. bir anda acilabilir. sabir diliyorum 🙏🏻

salimekoken
      salimekoken

@beta83 aslında tam olarak öyle oluyor. benim dönemimde de bu yaşandı. Ankara sadece Türk vatandaşlarına bakmıyor. Orta Doğu ülkelerinin vatandaşlarına da bakıyor. Bizden Mayıs DQ luların IL alması mutlu edici ama bunu benim sürecimde de yaşadık. Bizde teknik olarak mümkün değil dedik ama meğerse Orta Doğu ülkeleri epey geriden geliyormuş 10 ay IL dağıtılmadı Türkiye tarafına. Önce bir sene kadar Orta Doğu ülkelerini eritip Türkiye tarafını 1 sene beklettiler, sonra 1 yıldır bekleyen herkesi 2 ayda interviewa alıp Türkiye tarafını erittiler. Bende en son DQ olanlardandım o ara ben çabuk aldım iki haftada. şuan 10 ay beklersiniz demiyorum ama çok benzerini yaşadık. Ağustos 2024 diyorlarsa şuan Orta Doğu üzerinde çalışıyorlardır

salimekoken
      salimekoken