Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 330 299.3k 320

• Hastanede mi poliklinik gibi bir yerde mi olduğuna bağlı. Hastanelerde 10 bin olmayacak şey değil, ama pazarlık veya sigorta ile çoğunu düşerler. Klinikte ise gerçekte ödenen miktar birkaç yüzü kolay kolay geçmez basit kontrastsız MR'a.

• @akara Satis vergisine gore degisir. Mesela Delaware de satis vergisi yok. O yuzden, cevresindeki eyaletlere gore biraz daha ucuzdur.

• Merhabalar. LA için delivery yapacak bekar bir erkeğe göre tahmini aylık gider tablosu hazırlamıştım. Orada yaşayan veya bilgi sahibi olanlar yorum yapabilir mi rica etsem. Not: Oda için tek kişilik ve özel banyolu olarak hesapladım.
    Ekran Resmi 2025-06-20 02.36.49.png

• @ATS16 okurken dikkatimi çekti Türkçeniz ne kadar düzgün ve akıcı. Umarım ABD de yaşarken bozulmaz :)

• @eire, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Ustteki girdiye ek olarak biraz gercek degerlerden bahsedeyim hazir bilgisayar karsisinda iken data’yi tuttugum excelle.

1 ocak-31 mayis tarihleri arasinda 5 aylik surecte aylik ortalama harcamalarim su sekilde(

• Costco: $417
    • Lidl: $143
    • Superfresh: $74
    • Trader Joe’s: $242
    • Turk Marketi: $84 (5 ayin 2’sinde gitmisim)
    • Kings: $79
    • Polonya Marketi: $35
    • Liquor Store: $45 (Bira icin %90 - Tekila, Viski, Votka gibi urunleri ya Costco’dan ya da Trader Joe’sdan aliyorum - ozellikle TJ’s kendi markadi Tekila baya guzel ve ucuz, marka tekilalari aratmiyor. Zaten kokteylde kullaniyorum)
    • Target: $10 (5 ayda 2 kere gitmisim. Bu daha cok temizlik malzemeleri icin falan)

Alt toplam( market alisverisleri): Ayda ortalama $1,132

Diger alisverisler icin;

• Autozone: $32
    • Walgreens: $55
    • Amazon/online alisveris: $165 (turlu turlu)
    • Marshalls/TJMaxx/Home goods: $76
    • Ez pass ve parking: $56
    • Araba ile ilgili (sigorta, tamir, yag degistirme, ruhsat yenileme vs): $677 (bu data biraz daha dusmeli bu ayi da katinca cunku sigortayi 6 aylik pesin oduyorum. Anlamissinizdir mantigi)( bir de arabam eski 2015 Subaru Forester 160,000 milde dogal olarak pahali sorunlar cikartiyor)(sigorta iki arac icin 2105 subaru ve 2024 subaru)

Araba haric diger harcamalar aylik ortalama(yukarida saydiklarim autozone vs): $444

• Kopegin masraflari(kopek saglik sigortasi, veteriner, mama vs): $279

Bir de disarida yediklerimizi (pizzadir vs) de tutuyorum ama o cok kisisel, zaten cok da yemiyoruz disarda o yuzden ona gerek yok.

Sanirim yukarida saydigin butun kalemlere yaklasik $2,400 gibi bir sey gidiyor aylik ortalama.

• Elektrik faturasi: $131
    • Dogalgaz: $15
    • Ev interneti: $89
    • Telefon hatlari: $104 (3 hat, kayinpederinki de bizim uzerimize)

Ez pass ve parking: $56 Neden 56 dolar? ben 30 dolar oduyorum her ay ve sinirsiz pass..

• @NewyorkNewyork acikcasi abonman EZ pass konusunu pek bilmiyorum. Benim EZ pass’im NJ; kullandigim otobanlar da genelde NJTP we GSP. Kopruleri cok nadir kullaniyorum, City’ye nadir yolum dusuyor.

$56’nin hepsi toll gate degil zaten; town ici park, kayinpederi karsilarken ve gonderirken havaalani parki (ezpass uzerinden) falan da var icinde. Atiyorum cumartesi Trader Joe’s a gidersem, kendi park yeri tiklim tiklim oluyor, hemen yaninda town’in park yeri var; $1-2 birsey ugrasmamak icin oraya parkediyorum onlar falan da dahil o $56’ya. Ama daha cok GSP ($2.10) ve Turnpike ($5-7).

• @okokok ben 6000 odedim daha dogrusu fatura buydu sigorta odedi

• @aliaytac41 1200 e oda bulamazsiniz gibime geliyor LA de private

• @Rhonster Teşekkürler hocam. Onun dışında ekleyebileceğiniz bir gider var mıdır?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aliaytac41

Araba taksit ile ilgili olarak, göç etmenize müteakip kredi skoru ve credit line olmaksızın finance yapmak hususunu iyi araştırmanız faydanıza olacaktır. Yüksek APR oranı ve aracın fiyatına oranla talep edilecek down payment miktarı karşınıza gelebilir. Finance henüz birebir tecrübe etmediğim bir husus, tecrübeli arkadaşlar daha doğru yorumlar ile katkı verebilir bütçelediğiniz kalem ile ilgili.

• @aliaytac41 "vergi payı" gelir ve self-employment vergileri için ise çok düşük. Sırf federal vergi çok daha yüksek olur eğer hedef 4000$ net gelir ise.

• @ATS16 Hocam onunla ilgili araştırdım. 6-8 k delivery yapılacak bir arabaya 2k peşinat verip faiz oranını da 35'ten (ki ilk girenlere bile 25 falan çıkıyor galiba) hesaplayarak buldum. Kredi çıkıyor ama çok yüksek faiz oluyor denildi, nakit olmayınca mecbur öyle düşünüyorum.

• @isik Hocam ben sadece 4k gider yaptım. Gelir olara doordash vs yapıp aylık 5k gibi hesapladım. İzlediğim bir videoda gider olarak yakıt, araba masrafı yapılan mil, telefon taksidi ve faturası vs de toplanıyordu. Tahmini bir şey yazmaya çalıştım.

• @aliaytac41 6-8k ya bulacağınız aracın size getireceği tamir masrafı yüksek ihtimalle listeye koyduğunuzdan daha yüksek olacaktır

• @Emre-Kurtulmuş 140k-160k mil arasında 13-14 model bir prius olabiliyor. Daha yüksek fiyatlara çıkamadıktan sonra başka çare de kalmıyor hocam maalesef.

• Herkese selamlar, herkesin mutlaka kendine gore mutfak alisverisi veya tercihi vardir ancak biz iki kisi olmamiza ragmen hic birseyden kismadigimizi da dusunerek $700 buldugumuzu soyleyebilirim.Ancak diger yazilanlari okudum ve eger hazir gidalar, konserveler dondurulmus gidalar tercih edilirse bu rakam iki kisi icin $400 olabilir yada kuru bakliyatlar ve tavuk da ucuz oldugunu dusunuyorum. Aylik biraz daha dikkatli harcama yapilirsa 500$`a da 3 kisi gecim saglayabilir.(TEXAS-HOUSTON)

• 2 haftadir Tampa'dayim. Delaware'e gore daha pahali. Guneydeki eyaletlerde yasam masraflari daha dusuk soylemi bence oldukca iddiali bir tuzak. Gerek ev fiyatlari gerek kiralar gerekse yasam masraflari acisindan ben bir ucuzluk henuz gormedim.

Iyi bolgelerde kiralar 2+2 icin $2500'den basliyor. Yine iyi bolgelerde $350k altinda ev bulmak oldukca zor. Ve ayrica hemen hemen hepsinde aylik en az $300 HOA var. Yine iyi yerlerde restaurantlarda yemek icmek iki kisi icin $60-70 altinda zor.

Market olarak henuz Publix, BJs ve Aldi deneyimledim. En uygunu Aldi idi. Fiyatlari Delaware ile hemen hemen ayniydi, yumurta haric. Yumurta burada heryerde pahali. 🫠

Benzin $2.80 - 3.00 arasinda degisiyor. Plajlarda park icin saatlik $6. Trafik oldukca hareketli, Delaware'e gore oldukca kalabalik ve yogun.

Ve burada sales tax yani satis vergisi var. Bazi gida urunleri haricinde herseyde sales tax oduyorsunuz.

• Biraz da guzel taraflarini yazayim. Tampa oldukca canli bir sehir. Biz su anda Hyde Park bolgesindeyiz. Burasi University of South Florida campusunun hemen yaninda sayilir. O yuzden, heryerde genc universiteliler var, eglence yerleri, cafeler, restaurantlar ve barlar var. Eglence isteyenler ve gece hayati icin cok uygun bir yer.

Tampa Bayshore yurume mesafesinde. Tampa downtown 5-10 dakika mesafede. St Pete, Madeira ve Clearwater plajlari ise 30-35 dakika mesafede.

• Iowa eyaleti Des Moines sehrinde tek yasiyorum. Cok abur cubur seven biri olarak gectigimiz aylarda Walmart ve buradaki bir arap marketinden aldigim Turk urunlerinin toplami 300-400 buluyordu. Aburcubur fiyatlari yuksek burada ona bagliyorum tuketmeyi biraktim bundan sonra ne kadar tutacagini yazacagim ama tahminim 200-250ye dusecektir.

• ⭐⭐⭐⭐

@misha90, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Iowa eyaleti Des Moines sehrinde tek yasiyorum. Cok abur cubur seven biri olarak gectigimiz aylarda Walmart ve buradaki bir arap marketinden aldigim Turk urunlerinin toplami 300-400 buluyordu. Aburcubur fiyatlari yuksek burada ona bagliyorum tuketmeyi biraktim bundan sonra ne kadar tutacagini yazacagim ama tahminim 200-250ye dusecektir.

Haftalık mı?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k