Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
Boston (MA)'da yaşayan oğlumun aylık giderleri
Kira 2175 (Beacon Hill'de stüdyo daire-su ve ısınma dahil)
İnternet + telefon 100
Elektrik 40
Mutfak ve ev alışverişi + yol + dışarda yemek vs ortalama 700
Gym + yüzme havuzu gibi aylık spor giderleri ortalama 60
Gezi, giyim ve sağlık katılım payı gibi diğer masraflar için aylık tahmini masraf 425Aylık toplam gider 3500$
Not: Henüz bir araba almadı çünkü tren ve metro ağı gayet yeterli. Ayrıca çokça bisiklet kullanıyor. Yıllık abonelikle bisiklet kiralanırsa çok ucuza geliyor, şehir genelinde bisiklet istasyonları mevcut. Böylece benzin tüketmeden, doğa dostu bir şekilde ulaşım sağlanabiliyor.
-
Chicago (IL) I 2 yetişkin + 1 çocuk
Ev kirası (apartman dairesi 2+2): $2.400 (Niche grade A+)
Su ve apartman genel giderleri: $100
Kapalı otopark: $100
Elektrik: $45
Gaz: $55
Ev internet: $65
Cep telefonu: $40 (iki hat)
Sağlık sigortası: $250 (iki yetişkin)
Mutfak/market: $1.000
Araç yakıt: $150
Araç sigorta: $150 (full coverage)
Ev dışı yemek, alışveriş, sosyal aktivite vb: $500
Toplam: ~ $4.800 -
Yazılanları birkaç sayfa okudum da herkes mi birileriyle gitti ya? Tek başına gidip ona göre iş planı kuran ve masraf kalemlerini giren yok mu? Tek kişi için Colorado Denver masrafları nedir mesela? Burada insanlar 5k, 7k demiş ama Colorado’da çalıştığım dönem 2k maaşla birikim yapabiliyordum çok rahat kafam çok karıştı.
-
Orta direk olmak icin hane basi eyaletlere gore yillik gelir listesi.
https://www.cnbc.com/2025/03/21/income-you-need-to-be-middle-class-in-every-us-state.html
-
Trump Reis yumurta fiyatlari dustu diyor ama hala asagiya yonlu bir hareket yok!! 12lik yumurta fiyatlari hala $6 ve uzerinde.
-
@kedisever Hocam, hangi yildan bahsediyorsunuz Colorado'da 2k maasla birikim derken?
-
@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Trump Reis yumurta fiyatlari dustu diyor ama hala asagiya yonlu bir hareket yok!! 12lik yumurta fiyatlari hala $6 ve uzerinde.
Biz bu sabah Trader Joe's dan 12li yumurtayı 4$'a aldık. 3,5 olan da vardı bitmiş :)
-
@Serapp Umarim "made in China" olanlardan degildir o yumurtalar :P
-
@kedisever, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Yazılanları birkaç sayfa okudum da herkes mi birileriyle gitti ya? Tek başına gidip ona göre iş planı kuran ve masraf kalemlerini giren yok mu? Tek kişi için Colorado Denver masrafları nedir mesela? Burada insanlar 5k, 7k demiş ama Colorado’da çalıştığım dönem 2k maaşla birikim yapabiliyordum çok rahat kafam çok karıştı.
İki mesaj üstte Boston örneği yazdım, oğlum tek yaşıyor :)
-
@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@Serapp Umarim "made in China" olanlardan degildir o yumurtalar :P
Valla bilmiyorum ama fotoğrafını çektim :)

-
@Serapp Biz dun 36 tanesine (organic) $18 odedik. ShopRite'dan aldik.
-
@kedisever selamlar, ben Atlantada tek yasiyorum, ornek olmasi acisindan aklima gelenleri paylasabilirim.
Kira (airbnb uzerinden uzun donemli oda tuttum. Hersey dahil) = 1100$
Arac sigortasi = 265$
Benzin = 100$
Yemek-mutfak = 600-700$
Telefon = 40$
Gym = 20$Suanlik aklima gelenler bunlar, eger bir sorunuz olursa yanitlamaya calisirim.
-
@Serapp bencede oyle
-
@solidppl, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@Serapp ben bütün gıda alışverişimi Trader Joe dan alıyorum. Haftalık 120$ gidiyor. Çok güzel bir market🙏🏻
Temizlik, içecek ve diğer türlü alacaklarımı Targetten alıyorum. Haftalık 30-70 dolar arası değişiyor. Haftalık 200$ markete gidiyor.
Trader Joe's gerçekten çok güzel bir market. Özellikle atıştırmalıkları çok cezbedici 😋 -
@deebee Çok doğru, Dallas ve Austin’de kiralar düşüş trendinde ve bu trend halen devam ediyor, lokal/ulusal haberlere bile konu oldu, Houston’da ise tam aksi bir durum söz konusu. Arz-talep meselesine bağlıyorum.
-
@Serapp Boston’ın hangi bolgesinde ev için bu kirayı veriyor? Ayrıca ev tipini belirtirseniz okuyanlar için daha faydalı olabilir. Teşekkürler
-
@erenotti, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@deebee Çok doğru, Dallas ve Austin’de kiralar düşüş trendinde ve bu trend halen devam ediyor, lokal/ulusal haberlere bile konu oldu, Houston’da ise tam aksi bir durum söz konusu. Arz-talep meselesine bağlıyorum.
Houstonda da dusus var ama daha az diger sehirlerden, cunku Houston kira olarak Dallas ve Austine gore daha uygundu. Austin ve Dallas Covid donemi haddinden fazla goc aldigi icin fiyatlar cok ucmustu, ozellikle Austin da gecen seneye gore daha yuksek dusus olmus, asagida detaylarini bulabilirsiniz.
Houston; https://www.apartments.com/rent-market-trends/houston-tx/
Dallas; https://www.apartments.com/rent-market-trends/dallas-tx/
Austin; https://www.apartments.com/rent-market-trends/austin-tx/
-
@MySea 2020. vergi, kira, elektrik, su gibi temel şeyleri düşünce 2k civarı kalıyordu elime. Her ay min 1000$ atabiliyordum köşeye.
-
@solidppl Trader Joe’s, ülke genelindeki en mükemmel şeylerden birisi olabilir, grocery olmasını geçtim 😁 Hem fiyatları uygun hem de kaliteli. Hatta vitamin sınıfındaki ürünleri bile CVS’ten çok daha uygun.
-
AUSTIN TX, 2 yetişkin
Kira:1250(1+1)
Elektrik 80
Telefon faturaları: 160
Araç sigortası:185
Akaryakıt:100
Market:300
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum