Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Tavuk but (2 lbs): $5.75
    Organic yumurta (48 adet): $19.98
    Elma (3 lbs): $2.79
    Organic havuc (6 lbs): $5.97
    Salatalik (1 lbs): $1.98
    Sampuan: $5.98
    Blue cheese (2 paket): $7.98
    Baking soda (3 Paket): $2.67
    Parmesan cheese (1 paket): $3.99
    Mozzarella cheese (1 paket): $4.22
    Cikolota bars (3 adet): $10.47
    Somon baligi (2.58 lbs): $23.19
    Sarmisak : $2.58
    Sogan (6 lbs): $10.35
    Avacado (2 lbs): $5.90
    Limon (2 lbs): $6.30
    Mango (6 adet): $5.10
    Organic muz (6.31 lbs): $4.61
    Lahana (4.10 lbs): $4.02
    Patates (3 lbs): $4.64

Toplam: 138.47

• ⭐⭐⭐⭐

@MySea Bu Amerikalılar her şeye organik diyor 😃 organik yumurta, organik sebzeler, organik meyveler ve daha neler neler... Emin değilim açıkçası

• @Serapp Biz de alirken emin olamiyoruz ama uzerinde yazan etikete guvenerek aliyoruz. Aslinda, en iyisi sebze ve meyveleri evinin bahcesinde ilacsiz ve hormonsuz sekilde yetistirmek.

• @Serapp aynen USDA organik etiketi olanlari aliyorum ama yine de guvenemiyorum Tr'den alismisiz her seyin hilesi hurdasi olabilir gozuyle bakiyorum acikcasi. Kendi bahcemiz olabilse keske ya zor is 🙂 emek ister bir de toprak da temiz degil ki dusununce 😕 evet cok sikiciyim biliyorum ama napiym 🙂

• Eggflation check: Sizin oralarda yumurta fiyatlari ne kadar?

Delaware Shoprite'dan dun 24 adet organic yumurtayi $9.99'a aldim.

• @MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Eggflation check: Sizin oralarda yumurta fiyatlari ne kadar?

Cuma gunu hatun local farmdan 12li yumurtaya $8.99 vermis. Dun aksam nj-liddl(hatun un favori marketi) dan 18li yumurtayi $8.99 a aldik. yolumun uzeri oluyor diye bjs den 5 duzine aliyorum. o da suan $32.

• Yurtdışında üretilen arabalara %25 ek tarife hayırlı olsun!

• İlk defa bu başlığa bir şey yazıyorum. 🙂

Costco Gas Station
    03.16.25 / Gallon 2,379 $
    03.13.25 / Gallon 2,419 $
    03.19.25 / Gallon 2,419 $
    03.29.25 / Gallon 2,459 $
    04.02.25 / Gallon: 2,499 $
    04.04.25 / Gallon: 2,549 $

Not: Son dönemlerde sürekli artıyor 😞

• ⭐⭐⭐⭐

@Redbeard

Bugün (04/06/25) itibariyle 2021’den bu yana ham petrol küresel piyasalardaki en düşük fiyatı gördü, varili $60’in altına ($59.38) geriledi ham petrolün. Konunun uzmanları farklı pencerelerden yorumluyor ancak bu küresel çapta tüketimde talebin azaldığı, aciklanan yeni tarifelerin küresel durgunluk/depresyon sürecine sürükleyeceği yonunde bir işaret olarak yorumlanıyor. Hayırlısı…

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   deebee deebee 

• @mister, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Eggflation check: Sizin oralarda yumurta fiyatlari ne kadar?

Cuma gunu hatun local farmdan 12li yumurtaya $8.99 vermis. Dun aksam nj-liddl(hatun un favori marketi) dan 18li yumurtayi $8.99 a aldik. yolumun uzeri oluyor diye bjs den 5 duzine aliyorum. o da suan $32.

Bj’s - NJ
    5 dozen -$21.99
    2x18 bjs - $14.99

• Georgia Eyaletinde yaşayıp Aylık güncel maliyetleri paylaşmak isteyen var mıdır ?

• Gectigimiz haftasonunda yaptigimiz gida alisverislerinde dikkatimi cekti; bazi urunlerde indirimler olmus:

Domates $0.79 (eski fiyati $0.99)
    Muz $0.34 (eski fiyati $0.59)
    Peynir $7.99 (eski fiyati $9.99)
    Mantar $3.69 (eski fiyati $4.69)
    Zeytinyagi $26.49 (eski fiyati $32.99)

• @MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Gectigimiz haftasonunda yaptigimiz gida alisverislerinde dikkatimi cekti; bazi urunlerde indirimler olmus:

Domates $0.79 (eski fiyati $0.99)
    Muz $0.34 (eski fiyati $0.59)
    Peynir $7.99 (eski fiyati $9.99)
    Mantar $3.69 (eski fiyati $4.69)
    Zeytinyagi $26.49 (eski fiyati $32.99)

Bu hangi market MySea ?indirimleri bende fark ettim son iki haftadir bayag iyi oldu.. Zeytin yagi turk marketten mi ve ne miktarda kg.litre?

• @NewyorkNewyork BJs de. Zeytinyagi 3 litre.

• Iowa- Des Moineste dun 2.99 olan super unleaded bazi benzinliklerde regular diye gecer 2.69a dustu. Burada benzin bazen cikiyor bazen iniyor ama 3 dolari gecmedi 5 aydir galonu.

• merhaba 5 kişilik bir aileyiz haziranda nasipse houstana taşınıyoruz kendim ve chat gpt yardımı ile aşağıdaki gibi bi bütçe yaptım nasıl sizce ve bu tarz oralarda yaşayan bi arkdaş liste yaparsa çok daha aydınlatıcı olur tşkler

Gider Kalemi Miktar
    Kira $2,000
    Su faturası $100
    Elektrik faturası $200
    Doğal gaz $50
    Cep telefonu $150
    İnternet ve TV $100
    Gıda ve market alışverişi $1,000
    Diğer alışveriş giyim v.s $500
    Dışarıda yemek eğlence v.s $200
    Benzin ve araç sigortası $500
    Eğitim ve çocuklar $200
    Diğer $100
    TOPLAM $5000

• @Sedat-1 Selamlar,

Buna benzer bir şeyi ben de araştırmıştım 2 kişi için. Tabii sizinkinin yarı rakamı çıkıyor ortalamalar bunlar diye düşünüyorum.

• @Sedat-1 Merhaba, liste guzel ancak bu rakamlar minimum artik.

• ⭐⭐⭐⭐

@Sedat-1

Kalem kalem tahmini planlar yapmak güzel ancak benim de kendime göre yaptığım kabaca hesap da (kenara para koymaksızın - kişiden kişiye alışık olduğu konfor seviyesine göre değişir, bütçe sapabilir) yapacağınız fiks harcamalar hariç (araç satın alma, kiralık ev depozito vb) büyük aileler (min 4 birey ve üstü) için aylık ev kirası + birey başına USD 800 - 900 veya çekirdek aileler için ev kirası + birey başına USD 1.000 - 1.200

Kişiden kişiye, zevklere ve tercihlere göre değişir…

• @Sedat-1, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

merhaba 5 kişilik bir aileyiz haziranda nasipse houstana taşınıyoruz kendim ve chat gpt yardımı ile aşağıdaki gibi bi bütçe yaptım nasıl sizce ve bu tarz oralarda yaşayan bi arkdaş liste yaparsa çok daha aydınlatıcı olur tşkler

Gider Kalemi Miktar
    Kira $2,000
    Su faturası $100
    Elektrik faturası $200
    Doğal gaz $50
    Cep telefonu $150
    İnternet ve TV $100
    Gıda ve market alışverişi $1,000
    Diğer alışveriş giyim v.s $500
    Dışarıda yemek eğlence v.s $200
    Benzin ve araç sigortası $500
    Eğitim ve çocuklar $200
    Diğer $100
    TOPLAM $5000

Merhaba, Texas özelinde bazı rakamlara katılmakla birlikte bazıları için özellikle çocukların yaşları, ihtiyaçları ve kişi sayısına göre değişeceğini düşünüyorum.

2 odalı bir ev için ortalama bu rakamlar çıkar. Isınma ve soğutma elektrik ile olduğu için biraz daha yüksek çıkabilir. Mesela, ek iş olarak arabayla delivery yaparsanız araba masrafınız artacaktır, 2 araba olması durumunda daha da artacaktır. Dışarda yemek ve eğlence çok büyük ve değişken, mesela konsere veya maça gidecekseniz bu rakam ancak 2 bilet alabilir. Yemek ise haftada 1 fast food yerseniz bu rakam olur ancak gidip iyi bi yerde biftek yiyelim derseniz bu rakamı bir akşamda harcarsınız.

Toplam tutarı minumum olarak düşünüp, başlangıçta biraz harcamalardan kısabilirseniz, ilerleyen yıllarda mutlaka rahat edeceksinizdir. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |