Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@smartcells Kastettigim arac sehir kullanimi icin duzenlenen Bronco Sport idi, eksik yazmisim.

• @erenotti hangi eyalette yasiyorsunuz bilmiyorum. fakat amerika genelinde liability insurance olmadan trafikte araci belki 1 veya 2 gun kullanabilirsiniz. o da sansiniz yaver gider de polis araci yanindan gecmezseniz. polis araclarinda plaka okuyucular var. Artik gunumuzde hepsine standard konulmaya baslandi.aracin onunden gecmeniz durumunda veya o sizin yaninizdan gecmesi durumunda plakaniz hemen okunup ekranda beliriyor.eger o plaka ile ilgili bir sorun varsa, ekranda uyari cikiyor. hatta kahve almak icin araci park ettiklerinde bile o tarayiciyi acik birakanlar var. aracin sigortasi iptal edilmisse, zaten sigorta sirketi motorlu tasitlar birimine bunu bildiriyor. sistem sadece bazi eyaletlerde yeni alinmis araclara verilen t-tag leri okuyamiyor. onlarda elle yazili ise.

finance veya lease ile alinmis aracin sigortasinin iptal ettirilmesi veya odenmemsi durumunda banka zaten araci evin onunden cektiriyor.

yollarda gordunuz araclarin hasarli olarak dolasmasinin veya kazadan kacmasinin bircok nedeni var. bu sigortasiz oldugu anlamina gelmez. en basitinden luks araca liability insurance ile carpilmasi ve alkollu yapilan kazalar. isin birde insurance point olayi var.

insurance olayininin detaylarina girildiginde, full coverage diye alinan insurance in herseyi odemeyecegi bile gorulebilinir.

• @mister Açıklayıcı cevabınız için teşekkürler, Houston/TX’tayım şimdilik, sadece kendi gözlemim ve duyumlarımı paylaştım, ve genel bir durumu da kapsamadığını belirtmek isterim. Sizin tespitleriniz daha doğru.

• @erenotti Rencide etmek veya polemik yaratmak icin yazmadim. Oyle bir izlenim verdiysem kusura bakmayin.

• @mister Hayır tabiki ben öyle algılamadım; verdiğiniz bilgiler çok kıymetli, ben bilmiyordum mesela. Lakin teoride anlattıklarınız, pratikte nasıl bir düzeyde uygulanıyor ona emin olamadım.

• ⭐⭐

@erenotti Sigortanizi iptal ettiginiz anda sigorta sirketiniz bunu DMV'ye, DMV'de o eyaletin polis birimlerine aktariyor. Florida'da plakanin derhal DMV'ye teslim edilip aracin trafikten cekilmesi gerekiyor. Plaka okuma sistemi olan bir polis araci sizi algiladigi anda durdurup araci cektiriyor, pesine de ceza davalari ve kallavi trafik cezalari geliyor.

Ek Not: Konu araba ile ilgili oldugu icin buraya ekliyorum umarim cok fazla insan gorur.

3 gun once iltica sureci hala devam eden ve mulakati bile gerceklesmemis bir vatandasimiz Palm Beach County icerisinde dur isaretinde durmadigi gerekcesiyle polis tarafindan durdurulmus; ehliyeti, sigortasi olmasina ragmen durdurmayi gerceklestiren polis kisinin gocmen veya vatandas olmamasindan dolayi hemen ICE yetkililerine haber vermis ve neticesinde tek sucu dur isaretini gormedigi icin durmamak olan vatandasimiz ICE tarafindan tutuklanmis ve geri gonderme merkezine alinmistir.
    Konu ile ilgili simdilik bildiklerim bundan ibaret olsa da basit bir trafik ihlalinden dolayi bile ABD'deki varligimizin sorgulanabilecegini belirtmek istedim.

• ⭐⭐⭐⭐

@EasternStar, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

3 gun once iltica sureci hala devam eden ve mulakati bile gerceklesmemis bir vatandasimiz Palm Beach County icerisinde dur isaretinde durmadigi gerekcesiyle polis tarafindan durdurulmus; ehliyeti, sigortasi olmasina ragmen durdurmayi gerceklestiren polis kisinin gocmen veya vatandas olmamasindan dolayi hemen ICE yetkililerine haber vermis ve neticesinde tek sucu dur isaretini gormedigi icin durmamak olan vatandasimiz ICE tarafindan tutuklanmis ve geri gonderme merkezine alinmistir.
    Konu ile ilgili simdilik bildiklerim bundan ibaret olsa da basit bir trafik ihlalinden dolayi bile ABD'deki varligimizin sorgulanabilecegini belirtmek istedim.

Turkiye'de kimsenin umursamadigi DUR isaretleri Amerika'da trafigin bel kemigi. Butun trafik bu dur isaretleri uzerinden akici bicimde yuruyor. Bunlar trafik lambalarindan bile daha etkili tarfik akiciliginda. Turkiye'deki bu kotu aliskanlik, dur isaretlerini gormemek ve umursamamak Amerika'da cok kisinin basina bela oluyor, ozellikle de dil bilmedigi icin sinavlara calisip kurallari ogrenerek degil soru ezberleyerek sinavi gecenlerin. Cogu kisi su iki DUR isareti arasindaki farki bile bilmiyor. Amerika trafiginde kazasiz, belasiz, cezasiz kalinmak isteniyorsa bu iki isaretin anlamini, farkini, onemini iyi anlayip her zaman uymak gerekiyor.
    236e2376-4cff-4265-935e-83664d6beeb0-image.png

• Arkadaslar ikinci el arac alirken KIA ve Hyundai grubu araclari tavsiye eder misiniz? (2014-2018 arasi), cogu kisi ozellikle 2020 model oncesi modellerin anahtarsiz bir sekilde kolayca calinabildiginden sikayet ediyor ve ayrica insurance yaparkenki zorluktan da, ozellikle Optima, forte, soul, elantra ve sonata gibi modellerde sanirim immobilizer yokmus, abartilan bir konu mudur yoksa gercekten boyle mi, bu konuda daha once herhangi bir deneyimi veya bilgisi olan var mi?

• @nazmi4343 sigorta yaptiricaksin zaten birak calsinlar

• @ismailayaz Oyle ama kimse aracinin calinmasini istemez sonucta, calindiktan sonra bulunacagi da supheli veya kazaya karisirsa alacagi hasar, sigorta sirketi ne kadarini karsilar veya karsilar mi gibisinden. Uzun bir sure aracsiz kalma durumu da var tabi ayni zamanda.

• @nazmi4343 birak arabayi calsinlar. katalizorun calinmasin yeter.

• ⭐⭐

@smartcells Onune agac dallari geldigi icin son dakikaya kadar gorunmeyen bir isaretmis, eger o yoldan daha once gecmediyseniz muhtemelen biz de beyaz cizgiyi ihlal edermis. Burada mesele ABD'de iltica sureci devam eden ve gecici statu sahibi olan bir kisi trafik ihlalinden oturu yaklasik 10 gundur kimseyle gorusturulmuyor ve geri gonderme icin mahkeme tarihi bekliyor. Bunu ona yapan ICE ekipleri cok rahatlikla GC sureci devam eden gocmenleri veya gocmen olmayan statu sahiplerini de vizelerini iptal ederek sinirdisi edebilir.

• @nazmi4343 bulunmasin zaten bulunsa bile buyuk ihtimalle hasarli bulunur ve sigorta odeme yapar araci sizden geri alir...deductable denen kismi secime gore 100-500-1000-2000 dolar neyse caldirani ilgilendirir

• @EasternStar, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@smartcells Onune agac dallari geldigi icin son dakikaya kadar gorunmeyen bir isaretmis, eger o yoldan daha once gecmediyseniz muhtemelen biz de beyaz cizgiyi ihlal edermis. Burada mesele ABD'de iltica sureci devam eden ve gecici statu sahibi olan bir kisi trafik ihlalinden oturu yaklasik 10 gundur kimseyle gorusturulmuyor ve geri gonderme icin mahkeme tarihi bekliyor. Bunu ona yapan ICE ekipleri cok rahatlikla GC sureci devam eden gocmenleri veya gocmen olmayan statu sahiplerini de vizelerini iptal ederek sinirdisi edebilir.

Haberlere bakilirsa, trafik suclarini bile inceliyorlarmis.

• @nazmi4343 kesinlikle öneririm, 2015 model 2.4motor Kia optima kullandım yaklaşık üç sene kadar. arabanın sıvı bakımlarını yap hiçbir sıkıntı çıkarmaz. Ben egsoz falan taktırmıştım kendi Halimce binmiş olduğum arabayı biraz daha sport hissettiriyordu 🙂

bana göre Amerika’nın Megane’ı optimadır

• Selamlar. İlk geldiğimizde direkt nakit parayı verip mi yoksa krediyle mi araba almak daha mantıklı olur? 5-6 bin bandında delivery yapılacak arabalardan bahsediyorum. Her ihtimale karşı nakit param köşede dursun diye taksitli araç almak istersem SSN elime ulaştıktan sonra carmax vb yerlerden yüksek faizli(17-18 gibi) dahi olsa araba alabilir miyim?

• @aliaytac41 kredi skoru olusturana kadar kredi ile araba almak zorlayici olabilir, ama deneyebilirsin tabii ki

• @EasternStar bu dogru tutumdan dolayi ABD polisini bir kez daha kutlarim!
    Biz yillarca vizemizi almak icin ugrasalim, digerleri hem kacak gelsin hem de trafik kurallarina uymasin. Gercekten ABD polisindne takdir edilesi bir hareket olmus.

• ⭐⭐⭐⭐

@solidppl yazı içeriğinde kaçak gelindiğine dair bir ibare yokken insanları durduk yere böyle fişlemeniz hiç doğru değil

• @Emre-Kurtulmuş Cok da dogru bir hareket. ABD ozelinde degil dunya genelinde hangi ulkeye gidersen git elinde vizen olacak sekilde gidecen. Kacak veya iltica yoluyla gidince aglamayacaksin!
    O zaman kacak olmayan ilticaciya ABD polisi cok guzel yapmis, takdir ediyorum. Hem ulkeye iltica edeceksin hem de kurallara uymayacaksin. Oh ne ala!!! Oldu mu simdi Emre?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |