Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Caner-0 Maalesef ben de göremedim. Sanırım benzer kategorideyiz. Kasim ayında benim dosya gönderme zamanım başlıyor. O tarihten sonra vaktim olursa buraya tecrübelerimi aktaracağım.

• @runaslan
    Bu asagidaki videodan yardim alabilirsin. Bu ablanin videolari cok yardimci olmustu bana ilk basvurumda. Ben yine burdan ilerleyecegim.

• @Caner-0 Tesekkuler! izleyeceğim.

• Merhaba arkadaslar bende esimin I-751 doldurup gonderdik 01/17/2023 de ve hemen ardindan parmak izini verdi ve ondan sonra neredeyse 2 yil olacak hic bir ilerleme yok. "USCIS" hesabinda sadece "Case was updated finger prints taken" yaziyor. Sizce bu surec normal mi? Su anda bir sorun yok cunku green karti 36 ay uzatilmis durumda. Acaba ayni durumda olan arkadaslar varmi? veya olan arkadaslarin dosyasi nasil ilerliyor?

Tesekkurler

• Merhaba Bugun I-751 formunu ve destekleyici belgelerle USCIS’a(Chicago) gonderdim. Paketin icerigini listeleyip kisa bir aciklama yapmak istiyorum.

• Cover letter
    • I-751
    • G-1145
    • Greencard on-arka copy
    • Pasaport kopyalari
    • Selective Service(Askerlik) kayit belgesi
    • Check for I-751 ($750)
    • Check for biometric fee ($85)
    • 2 Şahit mektubu
    • Kanitlar:
    • Evlilik sertifikasi
    • Ortak banka bilgileri
    • Ev lease ve faturalar
    • Araba sigortasi
    • Yolculuk veya tatil belgeleri
    • Saglik sigortasi
    • Tax belgeleri
    • Beraber cekilmis kanit fotolari

Oncelikle kendi surecimi titizlikle takip edip her seyi not aliyorum. Normalde son 90 gun kuralina 23 Kasimdan sonra dosyayi gonderebilecegimi USCIS sitesinde dosya gonderim tarihi belirleme hesaplayicisindan bakmistim. Fakat USCIS sagolsun bana 11 Kasimda hatirlatma maili gondererek hatirlatmisti.

I-751 basvurusu maalesef online kabul edilmiyor. Formu yasadiginiz eyalete gore posta ile gondermeniz gerekiyor. Ucret konusunda farkli ornekler gordum. Bazilari 750 dolarin icinde biometric fee’nin de oldugunu yaziyor. Ne olur ne olmaz kendimi saglama almak icin 2 ayri check yazdim. Eger oylese biometric icin yazdigimi dikkate almayacaklardir(fazla olsun eksik olmasin).

Kanitlarin arasina belki benim ve esimin ehliyet kopyasini ekleyebilirdim ayni adreste yasadigimizi gostermesi adina fakat yeterince kanit oldugu icin sonradan vazgectim. Sizin eklemenizi tavsiye ederim.

Selective Service(Askerlik) kayit belgesi herkes icin gerekli olmayabilir bu durum, 25 yas alti erkeklerin greencardli olarak ABD ye giriste veya card’i teslim aldiginda bu kaydi yapmak zorunda. Bu belgenin gonderilmesi gerekli mi ondan da emin degilim sadece eklemek istedim.

Sahit mektuplari ilk basta listemde yoktu fakat I-751 form instruction belgesine goz atarken en az 2 sahit tarafindan yazilmis mektubun yazilmasi gerektigini gordum. Daha fazla detay icin lutfen I-751 yonergesine goz atin.

Pasaport kopyalarini tamamen extra olarak ekledim.

Son olarak pasaport style fotograf herhangi bir yerde yazmiyor yani gondermenize gerek yoktur. Bol sans!

• Merhabalar, biz Mayıs ayında uzatma için başvuruyu yapmıştık uzatma mektubumuz hemen gelmişti ama kartımız halen gelmedi, süreç hakkında bilgisi olan varmı?

• @Rookie hocam başvurdunuz mu, sonuç ne oldu; müsait olduğunuzda update geçebilir misiniz?

• @ekdodo evet başvurdum akabinde de vatandaşlık için başvurmuştum . Her şey düşündüğüm gibi olumlu şekilde ilerledi darısı sizlerin başınıza ☺

• Merhaba ,bizim dosya 1 yıldır incelemede ,green card ile ilgili geri dönüş alan varmı?

• Reddit, VisaJourney ve benzeri platformlarda yaptığım araştırmalar sonucunda, boşanma sonrası tek başına I-751 başvurusu yaparak şartlı green card’ını başarıyla kaldıran birçok kişi olduğunu gördüm. Bu süreçte USCIS’in en çok dikkat ettiği konu, evliliğin nasıl başladığı ve hangi niyetle yapıldığı. Özellikle K1 vizesi ile ABD’ye legal olarak gelen, farklı ülkelerde eşleriyle tanışıp zaman geçirmiş, evliliğini ciddi ve samimi bir ilişki temeline oturtmuş kişilerin elleri bu noktada güçlü görünüyor. Ayrıca kendi sosyal çevremden biri, Facebook üzerinden sorduğum bir soruya yanıt olarak beni aradı ve bana kendi deneyimini paylaştı. Yaklaşık 1 yıl süren evliliğinin ardından tek başına yaptığı başvuruyla koşullu oturumunu başarıyla kaldırmış. Süreci oldukça detaylı şekilde anlattı ve gerçekten cesaret vericiydi.
    Aşağıda, bu konuyla ilgili Form I-751’in resmi açıklamasından bir bölümü paylaşıyorum:

“Eşiniz olmadan başvuruda bulunabilirsiniz; eğer eşiniz vefat ettiyse, boşandıysanız, ya da siz veya çocuğunuz fiziksel ya da duygusal şiddete maruz kaldıysa. Bu durumda, şartlı oturum aldıktan sonra ve sınır dışı edilmeden önce, istediğiniz zamanda başvuru yapabilirsiniz.”

Kimse, sırf bir göçmenlik sürecinden geçiyor diye, hayatını mutsuz bir ilişkiye mahkûm etmek zorunda değil. Evliliğiniz gerçekse ve bunu gösterecek makul belgeleriniz varsa, sistem sizin yanınızda olabilir.
    Yani burada "boşanmayın" diyen arkadaşlar hangi verilere dayanarak bunları soylediklerini açıklarlarsa ben de mutlu olurum.

i-751instr.pdf içerisinden aldığım bir kesit. Keza yukarıya türkçe açıklamasını da eklemiştim.

Filing with a request that the joint filing requirement be waived or individually filed. You may file Form I-751 without your spouse if they are deceased, you are divorced, or you and/or your conditional resident child were battered or subjected to extreme cruelty. You may file this petition at any time after you are granted conditional resident status and before you are removed from the United States.

Kaynak;

• Herkese merhaba,

Yaklasik bir ay once formu ve belgeleri doldurdum ve bir 15 gun sonra 48 aylık bir green card uzatma belgesi elime ulaştı. Dun postaya baktigimda beni appointment center'a biyometrik icin cagirdiklarini gordum. Ben sureci Turkiye'den baslatmistim, bu yüzden mi bir daha istiyorlar bunu? Daha evvel bunu yapmış olan birisi var midir? Bu süreçten sonra ne kadar bekliyoruz?

Tesekkurler.

Tesekkurler.

• @Levent-Akkaya siz de bir gelişme var mı?

• extension letter aldıktan sonra (ister 36 ister 48 aylık) hiç o süreç içerisinden başvurusu onaylanan oldu mu arkadaşlar? yani ortalama kaç sene süreceği hakkında somut tecrübesi olan var mı?
    Teşekkürler

• @sunny merhaba, biz 1 yıldır bekliyoruz hiç bir gelişme yok

• Bu ileti silindi!

• @Seher-Ertaş-Karaaslan , @sunny

I-751 sonucunu beklemek yerine şartları yerine getiriyorsanız zaman kaybetmeden vatandaşlığa başvurun.

• USCIS'de ortalama süre 24 ay gözüküyor. Forum da şu an için başvurusu sonuçlanıp 10 yıllık kart almış olan (buraya yazanlar arasında) yok gibi gözüküyor. Herkes daha başvuru aşamasında gibi, eğer sonuçlanan olursa burayı update ederlerse ortalama bekleme zamanı hakkında herkes bilgi sahibi olmuş olur, çok teşekkürler.
    Bzimde 1 sene doldu fakat henüz bir gelişme yok.

• @sunny merhaba,
    Ben 9 Mayis 2024’de dosyami iletmistim, es zamanlı Mart ayinda vatandasliga basvurdum. gectigimiz hafta 751 dosyam onaylandi card is being produced olarak..

• Bilgilendirme için teşekkürler, vatandaşlığınız da şimdiden hayırlı olsun.

• i-751 formunu çıktı aldıktan sonra mı dolduruyoruz yoksa bilgisayar ortamında mı? bilen var mı arkadaslar

Benzer Başlıklar

• 153
  • 6
  • 6498
  • 4018
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |