• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. sunny
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    S
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 78
    • En İyi 35
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

sunny

@sunny

71
    İtibar
    64
    Profil Görüntülemeleri
    78
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Florida

sunny Takip etme Takip Et

sunny tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhabalar;

Bugün en sonunda süreç nihayetlendi ve yaklaşık 9,5 aylık bekleyiş sona erdi
      genel olarak şu şekilde oldu; (Tampa, FL)

19 Ekim 2020 başvuru
      20 Aralık 2020 Biometric reuse bildirimi
      18 Haziran 2021 interview bildirimi
      4 Ağustos 2021 interview
      5 Ağustos 2021 yemin töreni

Dün mülakat için gittim, randevudan 15 dakika önce içeri alıyorlar ve daha önce gelmemenizi istiyorlar
      içeri girerken havaalanı gibi bir güvenlik vardı, kemer, ayakkabı çıkartılıyor, ayrıca Federal ofislerde maske zorunlu
      10-15 dakikalık bir bekleyişten sonra mülakat için görevli officer'ın odaya davet edildim

Civic testi 1 yanlışla 7 soruda bitirdim, aslında 100 soruyuda mecburen ezberliyorsunuz ama soruyu sonuna kadar dikkatli dinlemenizi tavsiye ederim, mesela benim yanlışım soruda 2 rightsı duyduğum anda Constitution dan söyledim ama Independence Declaration'den sordu, yanlış yaptığınızda o anda söylemiyor sorular bitince hangi soruda yanlış yaptığınızı söylüyor zaten 6 soruda durmuyorsa bilinki yanlış bir cevabınız var ve devam ediyor, sonuçta 4 yanlış yapma hakkınız var
      bu arada ilk başta yemin ederken, makineli tüfek gibi 3-4 cümleyi söylüyor o cümleleri tekrar etmeye çalışmayın sadece ; "i do " demeniz yeterli
      civic test bitince bir tabletten bir cümle okuttu sonra onu gene tablete yazmamı istedi, tablet kalemi var ucu lastik fakat çok kötü durumdaydı bir türlü doğru düzgün yazmadı, eyvah böyle saçma bir şeyden taklaya mı geliyoruz diye içimden de geçmedi değil
      kadına kalem yazmıyor düzgün dedim çok önemsemedi, sonuçta kargacık burgacık ilkokul 1. sınıf öğrencisi yazısı kıvamında bir şekilde oldu:)
      N-400 'ü tekrar etti ve olay bitti. Benim mutlu oldugum konu yemin töreni yarın senin için okay mi dediler , tabi ki dedim, tören letterını çıkmadan verdiler

Muhtemelen belli başlı set ettikleri yemin töreni tarihleri var , sizin mülakat gününüze göre 1 günden 1 aya kadar beklemek mümkün gözüküyor

Bugün tören için 30 dakika önce oradaydım (tören için 30 ,interview için 15) ateşi ölçüp içeri aldılar, greencardı ve letterı (arkasında doldurulması gereken bölümde var) veriyorsunuz, gösterilen yere oturdum, her sandalyede kitler hazırdı
      total 35 kişiydik, hakim falan yoktu, Başkan'ın videosunu falanda izlemedik, sadece bir ppt sunum vardı
      Senior officer yemin ettirdi sonra herkesin yanına gelip karne dağıtır gibi sertifikaları verdiler, Sertifikayı siyah tükenmezle imzalamanız gerek, ayrıca isim ve diğer bilgilerde hata varsa hemen o anda düzeltebiliyorlar ama çıkıp gidip ertesi gün farkına varırsanız işiniz uzun ve meşakkatli oluyor bu konuya dikkat edin

ben hemen en yakın pasaport processing ofisine gittim , belli bir zamandır tekrar açıldılar ve kişisel randevusuz başvuru kabul ediyolar, gerekli formları doldurup, sertifikanın aslı ile beraber expedited versiyonuna başvurdum, 10 gün sonra ssn ofisine update edicem
      voting için state register mailini attım (pakette form ve zarf var), bir de daha sonra Türk Konsolosluğunu update edicem ayrıca Global Entry', ide update etmem gerekecek(orada greencard gözüküyor)
      bu sayfayıda çevirmiş olduk böylece...
      Bekleyen herkesinde bir an evvel işlemlerini sonuçlandırmalarını dilerim
      Bol şanslar

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      S
      sunny

iki konu var bilmeyen varsa belki yardimi olur; (N400 doldururken)

dhs de amerikaya giris cikis tarihlerinizi gosteren bir bolum var, pasaport numaranizi etc yazip sorguluyorsunuz
      dolayisi ile son 5 senedeki girs cikislarinizi hesap etmek icin pasaport uzerinde ki muhurlerle cebellesmeye gerek yok

UCIS online account number diye bir bolum var, eger emin degilseniz
      direkt telefon acin A- numberiniz ile sorgulayip soyluyorlar
      tel : 800-375-5283, beni 55 dakka hatta beklettiler ama forma yanlis bilgi yazmaktan ya da numara oldugu halde i dont have secenegini isaretlemektense, dogruyu ogrenmis oldum

S
      sunny
    • RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Arkadaşlar;
      naçizane bir eleştiri yapıyım, bu konu tam 73 sayfa, hep aynı sorular her 5-10 sayfada bir soruluyor
      çünkü hiç kimse biraz geriye doğru okuyup ( hatta gerekiyorsa en baştan okuyup) sordukları soruların aynıları daha önce sorulmuış mu, cevap verilmişmi daha önceden
      diye incelemiyor, herkes en son sayfaya sorusunu sorup acil cevap bekliyor, işini halleden en ufak bir teşekkür etmediği gibi, daha sonradan kendi süreci ile ilgili de (diğer insanlara yardımı olması açısından) hiç bir update de buunmuyor. bir süre sonra da cevap verenlerde vermemeye başlıyor doğal olarak...

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      S
      sunny

Amerika giris-cikis sorgulama linkinide ekliyorum

I94 - Official Website
      S
      sunny

@gucarslan, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@sunny tebrik ederim, gözünüz aydın..
      önünüzde bu maceraların olduğunu bilmek ve o günleri yaşama ihtimalini düşünmek harika bir his. umarım bizler de yaşarız bu heyecanı.

teşekkürler, emin olun zaman akıp gidiyor, greencard case no'su current oldumu olmadımı hangi ay bana sıra gelir zamanları daha dün gibi

S
      sunny
    • RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba,
      bir arkadaşım da talihliler arasında, foruma üye değil, case no'su ilk 100'de ... formunu 1 Haziran itibari ile doldurup gonderdi ancak henüz ne bir evrak talep maili ne de interview hiçbir gelişme olmadı, durumla ilgili email de attı ancak net bir cevap almadı, nasıl bir yol izlemesini tavsiye edersiniz?
      çok teşekkürler

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      S
      sunny

"You will need to visit Social Security so they can update your Social Security record. Wait at least 10 days after your ceremony before doing so and be prepared to show them your Certificate of Naturalization or your U.S. passport. ... To find your Social Security office, call 1-800-772-1213 or visit ssa.gov."

S
      sunny

4 Ağustos interview notification geldi. Total şu ana kadar ki süreç;

19 Ekim 2020 başvuru
      20 Aralık 2020 Biometric reuse bildirimi
      18 Haziran 2021 interview bildirimi
      4 Ağustos 2021 interview

S
      sunny

teşekkürler, interview sonrası update yazarım

S
      sunny

@Onboard social security office'ini vatandaş olduğunuza dair bilgilendirmeniz gerekiyor ki onlarda kendi sistemlerinde statünüzü citizen şeklinde güncelliyorlar, tavsiye edilen bu, yapmazsanız çok büyük bir problem olmaz herhalde ama yapmanında bir costu yok

S
      sunny

sunny tarafından gönderilen son iletiler

• RE: i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

https://egov.uscis.gov/processing-times/more-info

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      S
      sunny

USCIS ortalama 29.5 ay gösteriyor, umarım yakında haber alırsınız. Uzatmayı 36 ay bitmeden başvursanız daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.
      When and How Can I Ask a Question About the Status of My Case?
      Processing time information is provided as a reference point for how long we have taken to complete most cases. Many factors affect how quickly a case may be processed. To facilitate resolution of these factors, we allow questions only for certain cases.

You must go to the Case Processing Times webpage, where we provide a tool to help you determine whether you can request an update on your case. Using the tool, you will enter your receipt date into the text box. Your receipt date can be found on your receipt notice. You will be provided either an estimated date for when you can ask about your case or a link to submit a question. Please check back periodically because processing times may change.

How Is the Case Inquiry Date Calculated?
      This is how we calculate the case inquiry date:

Case Inquiry Date = [time to complete 93% of adjudicated cases] – [today’s date – received date]

Example:

If you checked our processing times webpage on Jan. 1, 2022, for a form you filed on Jan. 1, 2021, and the time to complete 93% of adjudicated cases was 13 months, your case inquiry date would be calculated as:

Case Inquiry Date = [13 months] – [Jan. 1, 2022 – Jan. 1, 2021]

= [13 months] – [12 months]

= one month

In this example, we estimate that you would be able to contact us in one month. The tool will provide the exact date for you. If the calculation for the case inquiry date produces a negative number, you will be able to submit a question about your case.

You can find additional information on our Frequently Asked Questions About Processing Times webpage.

S
      sunny

Bilemiyorum açıkçası hiç mülakat olmadım. Tamamen dosya ile ilgilenen memurun yaklaşımına göre kolay ya da zor olarak değişebilir.

S
      sunny

genelde bir çok kişiye mülakat istemeyebiliyorlardı eskiden, şu an tabiki çok daha sıkı. Evliliğin gerçek olduguna dair her türlü bilgi, belge destekleyeci dökümanı yanınızda götürmeniz gerek.
      sonuçta bakacakları şey çok açık, evlilik gerçek mi değil mi, farzı misal çocugunuz varsa zaten yeterince gerçek oldugu açık. Eğer gerçekten fake bir evlilik değilse mülakattan kalma diye bir şey pek mümkün değil.

S
      sunny

Biometric kısmına kadar hızlı ilerliyor fakat esas sonrasında ki süreç ortalama 14 ay . Biometricten beri 13 ay geçti biz halen cevap bekliyoruz mesela

S
      sunny

total Amerika'da 5 sene yaşamış iseniz (greencard dahil) diğer ülkelerde doğmuş olan çocuklarınız içinde başvurabilirsiniz, sorun çıkacağını zannetmem.

S
      sunny

@elvinramazanov, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Merhaba. 15 ay once Nisan 2024de Azerbaycanda trafik kazası yaptim (amerikaya son girişimden (Kasım 2023) 5 ay sonra). Ameliyatdan sonra Kasım 2024de önceki girişimden 1 yılı geçmeden Amerikaya gittim. Giderken wheelchair kullandım, yürümekde sıkıntı vardı. Hastalık raporlarını falan hazır bulundurmuşdum. Ancak durumumdan dolayı buna gerek kalmadı. Ve Reentry permit başvurusu yaptım. Permit 2025 Nisan ayında approved oldu. Expire date 2027 Nisana kadar.
      Ve yeniden kazadan sonra kemil kisalığı yarandığı için yeniden ameliyyata girmek zorundayım.
      Sorum şöyle:

1. Ameliyyata kadar bir defa giriş çıkış yapmalımıyım? Son girişden 8 ay geçti. Çünki ameliyyatdan sonra uzun bir tedavi, reabilitasyon gerekeceği için dışarda olmam 1 yılı geçecek. Yoksa permit olduğu için bunun bir önemi yokmu? Yani permit olduğu halda biıe 1 yılı geçmemem iyimi olur? Yoksa permitin son tarihine yakın giriş yapmam yeterlimi?
        Ameliyyat ve reabilitasyon pahalı olduğu için masraf yapmamak istiyorum ama permit olsa bile 1 yıldan fazla dışarda kalmamın sonradan bana girişte sorun yaratmasını da istemiyorum.
        Lütfen görüşlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşın. Çok önemli.

Expire date'e kadar gitmek zorunda falan değilsiniz. Yoksa reentry permitin ne esprisi var, reentry permiti zaten o süre zarfında gelemiycem diye alıyorsunuz.

S
      sunny

Bilgilendirme için teşekkürler, vatandaşlığınız da şimdiden hayırlı olsun.

S
      sunny

USCIS'de ortalama süre 24 ay gözüküyor. Forum da şu an için başvurusu sonuçlanıp 10 yıllık kart almış olan (buraya yazanlar arasında) yok gibi gözüküyor. Herkes daha başvuru aşamasında gibi, eğer sonuçlanan olursa burayı update ederlerse ortalama bekleme zamanı hakkında herkes bilgi sahibi olmuş olur, çok teşekkürler.
      Bzimde 1 sene doldu fakat henüz bir gelişme yok.

S
      sunny

extension letter aldıktan sonra (ister 36 ister 48 aylık) hiç o süreç içerisinden başvurusu onaylanan oldu mu arkadaşlar? yani ortalama kaç sene süreceği hakkında somut tecrübesi olan var mı?
      Teşekkürler

S
      sunny