Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)


  • Merhaba ,bizim dosya 1 yıldır incelemede ,green card ile ilgili geri dönüş alan varmı?


  • Reddit, VisaJourney ve benzeri platformlarda yaptığım araştırmalar sonucunda, boşanma sonrası tek başına I-751 başvurusu yaparak şartlı green card’ını başarıyla kaldıran birçok kişi olduğunu gördüm. Bu süreçte USCIS’in en çok dikkat ettiği konu, evliliğin nasıl başladığı ve hangi niyetle yapıldığı. Özellikle K1 vizesi ile ABD’ye legal olarak gelen, farklı ülkelerde eşleriyle tanışıp zaman geçirmiş, evliliğini ciddi ve samimi bir ilişki temeline oturtmuş kişilerin elleri bu noktada güçlü görünüyor. Ayrıca kendi sosyal çevremden biri, Facebook üzerinden sorduğum bir soruya yanıt olarak beni aradı ve bana kendi deneyimini paylaştı. Yaklaşık 1 yıl süren evliliğinin ardından tek başına yaptığı başvuruyla koşullu oturumunu başarıyla kaldırmış. Süreci oldukça detaylı şekilde anlattı ve gerçekten cesaret vericiydi.
    Aşağıda, bu konuyla ilgili Form I-751’in resmi açıklamasından bir bölümü paylaşıyorum:

    “Eşiniz olmadan başvuruda bulunabilirsiniz; eğer eşiniz vefat ettiyse, boşandıysanız, ya da siz veya çocuğunuz fiziksel ya da duygusal şiddete maruz kaldıysa. Bu durumda, şartlı oturum aldıktan sonra ve sınır dışı edilmeden önce, istediğiniz zamanda başvuru yapabilirsiniz.”

    Kimse, sırf bir göçmenlik sürecinden geçiyor diye, hayatını mutsuz bir ilişkiye mahkûm etmek zorunda değil. Evliliğiniz gerçekse ve bunu gösterecek makul belgeleriniz varsa, sistem sizin yanınızda olabilir.
    Yani burada "boşanmayın" diyen arkadaşlar hangi verilere dayanarak bunları soylediklerini açıklarlarsa ben de mutlu olurum.

    i-751instr.pdf içerisinden aldığım bir kesit. Keza yukarıya türkçe açıklamasını da eklemiştim.

    Filing with a request that the joint filing requirement be waived or individually filed. You may file Form I-751 without your spouse if they are deceased, you are divorced, or you and/or your conditional resident child were battered or subjected to extreme cruelty. You may file this petition at any time after you are granted conditional resident status and before you are removed from the United States.

    Kaynak;

    https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-751instr.pdf


  • Herkese merhaba,

    Yaklasik bir ay once formu ve belgeleri doldurdum ve bir 15 gun sonra 48 aylık bir green card uzatma belgesi elime ulaştı. Dun postaya baktigimda beni appointment center'a biyometrik icin cagirdiklarini gordum. Ben sureci Turkiye'den baslatmistim, bu yüzden mi bir daha istiyorlar bunu? Daha evvel bunu yapmış olan birisi var midir? Bu süreçten sonra ne kadar bekliyoruz?

    Tesekkurler.

    Tesekkurler.


  • @Levent-Akkaya siz de bir gelişme var mı?


  • extension letter aldıktan sonra (ister 36 ister 48 aylık) hiç o süreç içerisinden başvurusu onaylanan oldu mu arkadaşlar? yani ortalama kaç sene süreceği hakkında somut tecrübesi olan var mı?
    Teşekkürler


  • @sunny merhaba, biz 1 yıldır bekliyoruz hiç bir gelişme yok


  • Bu ileti silindi!

  • @Seher-Ertaş-Karaaslan , @sunny

    I-751 sonucunu beklemek yerine şartları yerine getiriyorsanız zaman kaybetmeden vatandaşlığa başvurun.


  • USCIS'de ortalama süre 24 ay gözüküyor. Forum da şu an için başvurusu sonuçlanıp 10 yıllık kart almış olan (buraya yazanlar arasında) yok gibi gözüküyor. Herkes daha başvuru aşamasında gibi, eğer sonuçlanan olursa burayı update ederlerse ortalama bekleme zamanı hakkında herkes bilgi sahibi olmuş olur, çok teşekkürler.
    Bzimde 1 sene doldu fakat henüz bir gelişme yok.


  • @sunny merhaba,
    Ben 9 Mayis 2024’de dosyami iletmistim, es zamanlı Mart ayinda vatandasliga basvurdum. gectigimiz hafta 751 dosyam onaylandi card is being produced olarak..


  • Bilgilendirme için teşekkürler, vatandaşlığınız da şimdiden hayırlı olsun.


  • i-751 formunu çıktı aldıktan sonra mı dolduruyoruz yoksa bilgisayar ortamında mı? bilen var mı arkadaslar


  • @sunny hayır halen bekliyoruz yaklaşık 29 ay oldu fakat herhangi bir ilerleme yok. Uscis de bakdigimizda sadece “finger prints applied to your case” yaziyor. Bir kaç ay önce yine uscis web sitesinden sorgulama yaptım fakat cevap emailinda “ USCIS systems indicate that we are actively reviewing your application, and nothing is outstanding at this time” aynen bu şekilde. Yani herhangi bisey yok yapabilecegimiz beklemek dışında.


  • Merhaba,
    25 Ocak 2025’te uzatma başvurumu yaptım. 1 Mart 2025’te fingerprint mülakatı verilmişti. Bugün, 27 Şubat 2026 için mülakat mektubu geldi. Mülakatta neler beklemeliyiz?
    Teşekkürler.


  • genelde bir çok kişiye mülakat istemeyebiliyorlardı eskiden, şu an tabiki çok daha sıkı. Evliliğin gerçek olduguna dair her türlü bilgi, belge destekleyeci dökümanı yanınızda götürmeniz gerek.
    sonuçta bakacakları şey çok açık, evlilik gerçek mi değil mi, farzı misal çocugunuz varsa zaten yeterince gerçek oldugu açık. Eğer gerçekten fake bir evlilik değilse mülakattan kalma diye bir şey pek mümkün değil.


  • @sunny cevap için çok teşekkürler. Yani eşimle liseden beri beraberiz. 10 senelik bir birlikteliğimiz var. Interview hayli şaşırttı. Açıkçası biraz da aşağılayıcı geliyor. Ayan beyan birlikte oluşumuz netken çağrılmak. Merak ettiğim şey mülakatı nasıl yapıyorlar? Çapraz sorgu gibi mi, eşimizle birlikte mi yapıyorlar?


  • Bilemiyorum açıkçası hiç mülakat olmadım. Tamamen dosya ile ilgilenen memurun yaklaşımına göre kolay ya da zor olarak değişebilir.


  • @ekdodo başvurunuza hangi belgeleri koydunuz?


  • @Space34 ortak kira sözleşmelerimiz, ortak banka hesaplarımız, ortak kredi kartları, bir sürü fotoğraf, ortak araba sigortası, ortak sağlık sigortası, ortak vergi formları ve aileden yazılmış yemin belgesi… Daha ne olabilirdi bilemiyorum.


  • @ekdodo şaşırtıcı gerçekten süreci burdan paylaşırsanız memnun olurum. Hem 2 yıllıkta mülakata girmişsiniz hemde 10 yıla geçiş için yeniden mülakat randevusu verileni ilk kez duydum. Umarım kolaylıkla alırsınız.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    757 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • Evlilikte Yeni Soyadi ve Resmi Islemler

    Taşındı Devlet İşleri ve Bürokrasi evlilik f1 vizesi
    62
    0 Oy
    62 İleti
    7k Bakış
    B
    Amerika'da iki Türk konsoloslukta evlilik yapınca soyadı değişiyor mu yoksa konsolosluğa soyadım değişmesin diye talepte bulunabilir miyiz?
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum