• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Caner 0
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    C
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 35
    • En İyi 11
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Caner 0

@Caner 0

13
    İtibar
    33
    Profil Görüntülemeleri
    35
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Caner 0 Takip etme Takip Et

Caner 0 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Makine Mühendisliği

Turkiye'de mezun olduktan sonra 1 yildan biraz daha uzun bir sure cok kucuk bir firmada is tecrubem oldu.
      Onun akabinde San Diego'ya tasindim ve 4 yillik bir boslugum var. 2020 yilinda MBA imi bitirip OPT mi aldiktan sonrar, muhendislik danismanlik isi yapan bir tasarimcinin yaninda yardimci designer gibi bir pozisyonda calisiyorum. Self-contracted olarak calistigim icin firmadan benefitlerim, tatil hakkim vs bir guvencem olmadigi icin daha kurumsal bir pozisyon arayisi icindeyim.
      Ancak tecrube yetersizligi ve mezuniyetimin uzerinden 4 yil gibi uzun bir sure mesleki olarak herhangi bir aktivitem olmadigi icin is bulurken zorlaniyorum. Su anda evlilik yoluyla kalici yerlesim hakki alma surecindeyim. Bu arada da mevcut isimde calisip, ayni zamanda is aramaya devam ediyorum.
      Ileri seviyede Solidworks kullaniyoum UC San Diego nun Mechanical Analysis and Design Extention programindan mezun olmak uzereyim. Tek dersim kaldi.

Simdilik durum bu. Paylasmak istedim.

Mühendislik ve Mimarlık içinde yayımlandı
      C
      Caner 0
    • RE: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

I-485 ve I-130 gorusme olmadan onaylandi. 232 gun surdu.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      C
      Caner 0
    • RE: Ahşap CNC makine operatörlüğü

Hangi CAM programini kullaniyorsunuz? Sadece meraktan soruyorum. Bir ara artcam diye bi sey ogrenmeye yeltenmistim.

Diğer Meslekler içinde yayımlandı
      C
      Caner 0
    • RE: Amerika İçi Uçak Seyahati

Tesekkurler cevaplar icin. Pasha yi google mpas yer imlerine ekledim

Yolculuk içinde yayımlandı
      C
      Caner 0
    • RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Daha once OPT ile calismak icin SSN almistim. Simdi permenent resindet im.
      Green karta basvururken SSN basvurusunda bulunmadim.
      Eski kartimin uzerinde "valid for work only with DHS authorization" yaziyor.
      Bunu degistirmem gerekir mi?

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      C
      Caner 0

Anladim. Tesekkurler cevabiniz icin.

C
      Caner 0
    • RE: Amerika İçi Uçak Seyahati

Pasha ya gidemedik. Program cok doluydu firsat olmadi halbuki otel otarafa yakin bir yerdeydi.

Ama boston u cok begendim. Yeni kitada olmasina ragmen beni tarihiyle etlikedi. Sehir merkezindeki barlar, restoranlar, Quincy market place vs her anlamda cok begendim. Sitchuet, Quincy tarafina da gittik arkadaslarimizi ziyarete. East coast suberb yerlesmesi de cok etkileyici. Evler eski ama genis bahceli ve yemyesil heryer.

C
      Caner 0

@crazycells Tesekkur ederim cevap icin, Belgeler hazir. Yarin postaliyorum. Hazirlarken bu sayfadan cok faydalandim. Emegi gecen herkese cok tesekkur ederim.

C
      Caner 0

@crazycells

Hangi soruda hata yapmissiniz?

Ilk soru.

30153e29-8720-4170-baaf-4979260b61b8-image.png

Bilgisayarda doldurdugum ilk formda isaretliydi. Cikti almadan once gozden kacirdim sanirim.

C
      Caner 0

@Pelşin-Kardeş Ben her iki form icin iki ayri check yazmistim. Ikisini bir toplan yazam arkadasim da var. Sorun yasamadi.

C
      Caner 0

Caner 0 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Vancouver

Onumuzdeki hafta sonu 13-14 Haziranda Turkiye Avustralya macini izlemek icin hayatimda ilk defa kanadaya gidiyorum. SFO-Seattle-Vancouver ucusuyla. Otel havaalanina yakin. Sehir merkezi biraz cep yakiyordu. Pazar butun gun, mac gunu de maca saatine kadar nerelere gidebilrim, nereleri gezebilirim. Yemek, icme tavsiyeleri olan varsa alirim. Hic bir fikrim yok sehre dair. Kiralik aracim yok, toplu tasima yada paylasimli yolculuk kullanmayi planliyorum. Sehir zaten cok buyuk gibi gorunmuyor. Haritandan bakabildigim kadariyla baya yesil ver renkli bir havasi var. Umarim mac gunu yogun olur, mac havasina kolay gireriz. Cekincem, sehir merkezinin cok tenha ve sakin olmasi. ABD de izledigim bir kac beyzbol macinda buna benzer bir hayal kirikligi yasamistim, bilmedigim sehirlere gittigim zaman. Tabi beyzbol la dunya kupasi maci ayni heyecanda olmayacatir.

@sir-altan, içinde söyledi: Vancouver

....amerika vatandaslari icin kanada ve irlanda devletlerinin degisik bir sistemi vardir,bu ulkelerden birinden amerikaya ucakla gitmek istiyorsaniz,hava alaninda sizi amerika bolumune yonlendirirler,bu kisimda hem kanadadan cikis yapmis olursunuz,ayni zamanda amerikaya giris yapmis olursunuz,yani amerikanin her hangi bir hava alanina indiginizde,sanki ic hatlar yolcusu gibi valizinizi alip cikarsiniz....

Bu bilgi enteresanmis. Yani pasaport kontrolu kanada daki havaalanindan mi yapiliyor?

Kanada içinde yayımlandı
      C
      Caner 0
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Yeni vatandaslik testi 20 ekim'den itibaren yapilacak basvurulari mi kapsiyor?
      Benim vatandasliga basvurmaya elverisli oldacagim tarih 18 Ekim. Bu tarihler konusunda bilgisi olan yardimci olabilirse cok sevinirim. Sizce yeni sistem ne kadar zorlayici olabilir eskisine gore?
      Diger bir konu, basvuru formunda aldigimiz "trafffic citiation" larini ilgili soruda evet cevabi bildirerek olarak bildirmemiz gerekiyor mu. Misdemeanor olmasa bile?

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      C
      Caner 0
    • RE: i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

@runaslan
      Bu asagidaki videodan yardim alabilirsin. Bu ablanin videolari cok yardimci olmustu bana ilk basvurumda. Ben yine burdan ilerleyecegim.

C
      Caner 0
    • RE: i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

I-751 formuyla birlikte gonderebilecegimiz destekleyici evraklar, odemenin nasil yapilacagi gibi detayli yonlendirici bir baslik var midir forumda?
      Ilk basvurumu yaparken cok faydali olmustu bu tarz bir liste. Simdi tekrar ihtiyacim oldu.

C
      Caner 0
    • RE: Gelir vergisi / beyani

California icin verg beyani ve odemesinin son tarihi 16 Ekim ertelenmis. Asiri yagis ve selin yarattigi hasar bahane gosterilmis.
      Iyi oldu bu benim icin. Allah razi olsun altina imzayi atanlardan.

C
      Caner 0

Gecen sene uzatma almistim ama sormak istedigim o degil. Ben bugun doldurdum diyelim vergi beyanimi ama bir hafta sonra bu firmalar bana 1099 gonderdiler. E abi ben beyan ettim ve vergimi odedim gecen hafta. Bu durumda kim sorumlu bu 1099 in gonderildigi tarihten? Benim elime hala bir belge ulasmadi.

C
      Caner 0
    • RE: Green Card ile Askerlik Tecili

Hayir. Greencard greencard dir. Nasil elde aldiginin farkedecegini zannetmem. Sadece gerekli senden istenen belgelerin tam olmasinda fayda var.

Askerlik İşlemleri içinde yayımlandı
      C
      Caner 0

Musadenizle bir sorum olacak,

Iki farkli firmadan 2022 yili icin 1099-MISC bekliyordum hala gelmedi. Birisiyle daha once calismadim otekisi hep subat ayinin basinda gondermis gecen sene.
      Bunu bana gondermeleri gereken son tarihi nedir? Benim vergi beyanini bunlara gore yapip gondemem lazim

C
      Caner 0
    • RE: Eski Türk Kimliği İle Türkiye'ye Seyahat Etmek

Konsolosluga basvurarak yeni kimlik karti ismeniz de diger bir secenek

C
      Caner 0
    • RE: Green Card ile Askerlik Tecili

@kaptanpilot

Evet. Ayni durumdaydim. Gectigimiz ay ertelettim. Sorun olmadi. Isyerimden yazili bir belge de goturdum yanimda calistigima dair. Paystub yada vergi beyannamesi de olur sanirim. Konsoloslukta gereken belgelerle ilgili bir liste var, is veren, isci yada issizlik durulari icin ayri ayri gereken belgeler yazdigi. Mail yoluyla ulasirsan bilgilendirirler.

Askerlik İşlemleri içinde yayımlandı
      C
      Caner 0