Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @emirhankd bu sorunun net bir cevabı yok. Zira aynı bankanın farklı şubeleri bile farklı koşullar koyabiliyor.
    Fakat genelde Green Card ve SSN belgesini istiyorlar. Ayrıca uçaktan indiğiniz de SSN numaranızın elinde olması gibi bir şansınız yok. O kartın gelmesini beklemelisiniz. Bazı bankalar kartın orjınali görmek istiyor. Biz geçenlerde eşime Bank of Americada bir hesap açmak istedik. SSN nin orjinalini istediler.
    Not olarak belirteyim. Eğer geçmişte WAT öğrencilik gibi vize ile SSN almış olsanız bile GC ile aynı SSN i kullanamazsınız. Numaranız değişmez ama statünüz eşleşmeyeceği için doğrulama yapamazlar.

• ⭐⭐

@arnblt wat ile ssn alindiysa o kullanilir. SSN istenmesinin temel sebebi kimlik dogrulamasi.
    Esim au pair yaptigi zamanki ssn'i Catir Catir kullandi BofAdan hesap actiginda. Au pairi 2021de bitirdi, hesabi 2023te acti.
    Gocmenlik statunuzun SSN ile alakasi yok. Bagli degil.

• @charon banka için kullanmış olabilir. Şunu net söyleyebilirimki göçmenlik statünüzün SSN ile direkt olarak ilgisi var. Nisan 2024 den önce yapılan vatandaşlık başvurularında vatandaşlık alındıktan 10 gün sonra SSN ofisine gidip statünüzü güncellemeniz gerekiyor.
    Güncelledikten sonra aynı numara ile yeni SSN kartı geliyor.
    Diyelim ki durumunuzu güncellemediniz ve bir işe başvurdunuz. O numarayı öyle çatır çatır kullanamazsınız.
    Nisan 2024 den sonra yapılan N400 vatandaşlık başvuru formunda bunu otomatik hale getirdiler ama yine de formda size soruyor güncelleyeyim mi diye.

Eşim şubat 2024 de başvurdu. Temmuzda vatandaş oldu ve biz gidip SSN ofisinde güncellettirdik ve yeni kart geldi. Ben bu ay başvurdum. Formda benim yerine güncelleyi seçtim. Ben vatandaşlıktan sonra gitmeyeceğim güncellemeye.

• ⭐⭐

@arnblt benim yazdigimla sizin yazdiginizin arasinda bir baglanti yok yalniz 🙂
    Ssn aldiysaniz bir sekilde,bunu her turlu kullanabilirsiniz bankada,borc alirken vs.

• @charon ben diyorumki bir şekilde ssn aldınız diyelim. Daha sonra göçmenlik statünüz değişirse o ssn i her şekilde kullanamazsınız. Örneğin üniversitede, wat da, opt de bir şekilde SSN alsanız bile benim SSN im var diyerek iş başvurusunda bulunamazsınız.

Bankada hesap açma işine gelince ben SSN olmadan green kart ile Bank of Americada hesap açtırdım. Ama başka şubede SSN nin orjinalini görmeden hesap açmadılar. Bu tamamen bankanın güvenlik politikası ile ilgili bir durum. Başka bankada daha farklı kurallar olabilir.

Siz göçmenlik statüsü ile SSN arasında bağ yok dediniz ya ona istinaden arasında kesinlikle bağ var diye yazdım.

• ⭐⭐

@arnblt doğru her şube değişik davranıyor.
    göçmenlik statüsü demeyelim de, ssn var ise her türlü kredi skorunuz oluşur diyelim. Bankacılık ve diğer işlemler ssn ile çok kolaylaşıyor.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@ATS16

Kredi skoru ile ilgili güncelleme yapmak ve süreci merak edenleri bilgilendirmek için bu iletiyi yazmak istedim. @charon @Henry-bloor @emre-kurtulmuş süreçte bilgilendirmeniz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.

BofA travel reward kredi kartlarımızı Nisan sonu itibariyle Türkiye'de kullanmaya başlamıştık, göç ettiğimizde ihtiyacımız olan kiralama veya satın almalarımız esnasında olası kredi skoru sorgulamalarda sorun yaşamamak için. Borçlu olduğumuz ilk ekstre 15 Haziran 2024 tarihinde oluştu ve şu an 6. ekstre dönemi içerisindeyiz.

İlk ekstre döneminden bu yana limitimizin tavsiye edilen bazen %30'unu, bazen %100'ünü bazen de %10'unu kullandık Türkiye'den yaptığımız harcamalarda ve tüm ödemeleri hesap kesim tarihi itibariyle 7 gün içerisinde ödedik. Ağustos 2024'de ABD'ye 2.girişimizde SSN numaralarımızı bankaya giderek hesaplarımızda güncellettirmiştik, BofA telefon bankacılığını da arayarak Türkiye'ye dönmeden sistemden güncellendiğini de teyit etmiştik.

Bugün itibariyle BofA internet bankacılığından view my FICO score sekmesi altından ve Transunion'dan kontrol ettiğimde benim FicoScore'um 755 ve eşimin skorunun 759 olarak güncellendiğini gördük. Geçtiğimiz aya kadar not available olarak çıkıyordu FicoScore aynı yerden kontrol ettiğimizde.

@charon'un dediğine paralel ve BofA banka müdiresinin söylediğinin aksine ilk ekstremizin üzerinden 6 dönem geçmesine müteakip FicoScore oluştu.

@Ertan-Turgun @erenotti @Redbeard sizde süreci takip ediyordunuz, paylaşmak istedim.

• ⭐⭐

@ATS16 hocam yasadiklariniz benimle paralel. Benim esim de Ben de 750 civarinda baslamistik kredi skoruna.
    Bankalardan/credit unionlardan borc almaya Calistigimda kredi skoru disinda hep credit history de soruldu. 2 sene isteniyormus genelde.
    Ayrica credit score disinda mesela sadece kredi kartlarini oduyorsaniz cok bir etkisi olmuyor. Bankadan borc almak istedigimde bankaci credit builder loan alip, duzenli olarak borc aldiginiz miktari artirin demisti.
    Sistem surekli ya borcta olmanizi yada daha onceden borc alip o borcu odeyebildiginizi gormek istiyor. Esim gozluk almisti, taksit yapti(300 dolar civari,4 ay taksit), kredi skoru 40 puan artti,sonra taksitleri odedigin de 20 puan dustu. Bir ara 50 puan dustu, 5 gun sonra duzeldi falan. Fantastik bir sistem.

Credit karmayi indirmenizi oneririm.

• @ATS16 2023.Aralık ayında BofA,1500 USD limitli teminatsız kredi kartı vermişti kırmızı olan. Aos için gittiğimden beri sürekli kullandım ama asla 300-400 USD harcama seviyesini geçmedim aylık. Gününden çok çok önce de hep ödedim. Benim de FICO skoru 759 çıkmış. Lakin bu skor tek bir kredi kartı ile sağlandığı için skoru dikkate alacak kurumlarca ne derece yeterli ve etkili bilemiyorum henüz.

• ⭐⭐⭐⭐

@erenotti yaşayıp göreceğiz, hayırlı olsun 🙏🏻

• Bu ileti silindi!

• Merhaba biraz konu dışı gelebilir ama Türkiye'deki kredi borçlarımızı ABD'deyken en az maliyetle nasıl ödeyebiliriz?

• ⭐⭐

@Timur abdde credit consolidation tarzi servisler var veya kredileri toplayip tekrar yapilandiriyor.
    Lakin trdeki kredi icin olmaz diye dusunuyorum.

Abdde kredi alip o krediyle trdeki borcu odersiniz. Notunuz iyiyse dusuk faizle kredi alirsiniz.
    Daha sonra bu krediyi yapilandirma sansiniz da var.

Personal loan alacaksiniz ama.

• @charonCevabınız için teşekkürler. Aslında şu manada sual ettim.

10 tl borcum var diyelim Türkiye'de taşınacağım için haliyle parayı ABD ' ye getireceğim.Türkiye'deki bankanın kartını burda atm'ye takıp mı para yüklesem.Para transferi mi yapsam ?

O manada seçenekler nelerdir?

• ⭐⭐

@Timur oyle birsey yok hocam. Tr kartiyla sadece para cekersiniz abdde.
    Soyle bir durum var yalniz,Ben her ay yapiyorum;
    -western union aciyorsunuz ve abd hesabinizi tanimliyorsunuz. Akabinde tr hesabinizi tanimliyorsunuz(tl olacak ama).

Daha sonra transfer yapiyorsunuz. 1-2 gunde gidiyor ama kur biraz daha dusuk. 2 dolar transfer ucreti oduyorsunuz.

Yani parayi abd hesabina yatirip trye yollamakta bir sikinti yok. Wire transfer gibi seceneklerde var.

• @ATS16 Merhabalar. Bu değerli tecrübelerinizi paylaştığınız için öncelikle teşekkür ederim. Bir sorum olacak, şu an Amerika'dayım birkaç gün daha kalıp döneceğim. Banka hesabı ve kredi kartı başvurumu yapıp kartlarımla beraber türkiyeye dönmek istiyorum. Bu doğrultuda telefon hattı da çıkartmak gerekiyor sanırım. Bizdeki gibi kontürlü hat şeklinde kullandıkça ödenen bir şekilde hat alma ve onu gösterme şansımız var mı acaba, zira o hat kapalı kalacak ve gerekli durumlar haricinde amerikaya yerleşmeden hiç kullanmayacağım.

• ⭐⭐⭐⭐

@nazlihande kontörlü hat dediğiniz pre paid hat, bu hatlar ABD dışında çalışmıyor şeklinde hem hattımı aldığım mağazadan hem de buradaki bazı geçmiş tecrübelerden okumuştum

• ⭐⭐

@nazlihande prepaid hatta göre değişir. Bazı prepaid hatların yurtdışı servisleri de var ama ekstra ücret ödemeniz gerekir.
    çok fazla prepaid provider var abdde. internetten araştırmanız gerek.

ben çok uzun süredir google fi kullanırım. Kendisi e-sim şeklinde geliyor. Namibyadan tut endonezyaya, bahamalara kadar heryerde sıkıntısız kullandim + türkiyeyi aradim paso. Hatta trde bile kullandım. Trde kullandığımda yasaklı siteler dahil heryere giriyordu.

Şu an kolombiyadayim hala kullanıyorum. Kafanıza göre açıp kapatabiliyorsunuz servisi.

Bankalar nezdinde konuşursam bazı işlemler sırasında size confirmasyon mesajı atiyorlar ve o mesaj abd hattınıza gidiyor. Ama genel kullanım yapacaksanız genelde yollanmaz.

• @Timur Eğer yüklü miktarda transfer yapacaksan transfer wise kullanabilirsin. Google kuruyla aynı hesaplanıyor ancak transfer ücreti için 15 USD alıyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |