Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@aress Türkiye Garanti Bankası’ndan alacağınız AE kredi kartı Amerika’daki bankacılık-kredi skoru sürecinize hiç bir etkisi/faydası olmayacaktır. Gelen teklifi Türkiye’deki süreciniz dahilinde değerlendirmeniz gerekmekte

• @ATS16, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@aress Türkiye Garanti Bankası’ndan alacağınız AE kredi kartı Amerika’daki bankacılık-kredi skoru sürecinize hiç bir etkisi/faydası olmayacaktır. Türkiye’deki süreciniz dahilinde değerlendirmeniz iyi olacaktır

Teşekkür ederim.

• Yasaklı

@ATS16 nova credit dediği ülkelerde tr yok o yüzden ile yaramaz

• ⭐⭐

@aress ise yaramaz.
    Tr kredi skorunun transfer edilebildigi ulkelerden birisi degil

• @charon, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@aress ise yaramaz.
    Tr kredi skorunun transfer edilebildigi ulkelerden birisi degil

Buda aradığım bilgiler arasındaydı. Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

Türkiye'de iken kullandığımız ve ödemelerini düzenli yaptığımız BofA kredi kartımız doğrultusunda oluşmasını beklediğimiz kredi skorunu https://www.annualcreditreport.com/index.action adresinden ilgili formu doldurarak mı öğrenebiliyoruz veya ABD dışında iken kredi skorunu öğrenebileceğimiz/takip edebileceğimiz başka bir uygulama var mı?

Kısaca durumumuzu özetlemek gerekirse göçmen vize ile ABD'ye ilk giriş yaptığımız 2024 Nisan ayı başında Bank of America'dan "BofA Travel Rewards" kart tipine başvurmuştuk, başvurumuz onaylanmıştı, kartlarımız ABD'de arkadaşımızın adresine Nisan ayı sonunda iletildi, arkadaşımız Türkiye'ye kargo ile kartları gönderdi. O tarihten bu yana Türkiye'de yaptığımız harcamalarda bu kredi kartını kullanarak ödemelerimizi düzenli olarak yapıyoruz. 2024 Ağustos ayı başında ABD'ye ikinci girişimizi yaptık, bu gidişimizde permanent resident kartlarımız ve SSN numaraları fiziki kart olarak gelmişti ABD’ye ikinci girişimiz öncesi. BofA şubesine giderek SSN’i saving ve kredi kartı hesaplarımızda güncelletmiştik kredi skorumuza yansıması için ve Türkiye'ye geri döndük. Halen Türkiye’deyiz ve yıl sonunda göç etmeyi planlıyoruz.

• @ATS16
    BofA internet bankacılığından (app’den de girseniz olur) view my FICO score sekmesi altında görebilirsiniz. Bende SSN’i bankaya geçen hafta tanıttım, kredi kartını Aralık.2023’te aldım, 10 aydır ABD içinde düzenli kullanıyorum ancak skor oluşmamış. View your score next month diyor.

Bir de intuit credit carma diye bir app ordan da görülüyor diye biliyorum.

• Yasaklı

Fico score 6 ay sonra vantage 2 ay sonra olusur ama kimse vantage i sallamaz has olan fico dur .3 tane biro vardir transunion equifax ve experian bunlar hem fico hemde vantage scoru uretirler mesela capone app inda transunion vantage gosterir chase gibi ve buna gore credit verir ,amex is fico experian gosterir bununla calsir basvuru degerlendirmelerinde.Ama genel kural 6 ayda alabileceginiz kadar kredi karti alin kullanmalik ve 2 sene sonra tekrar piyasaya cikin.zaten ileride mortgage auto falan olunca istediginizi alir belki 50k limit le gezersiniz.Sadece sabir ve disiplinli harcama/odeme

• @Henry-bloor
    Merhabalar, yazılarınızı çok görüyorum. Sizden bir ricam var. Yazdığınız hiçbir iletiyi anlamıyorum, muhtemelen birçok arkadaş da anlamıyordur, noktalama işareti yok, büyük, küçük harf dikkat edilmiyor. Anlatım bozukluğu zaten çokça var. Yazılarınızı daha özenli yazmanızı bekliyorum. Teşekkürler.

• Yasaklı

@erenotti beyfendi hic anlamadiysaniz iddiaya girerim 1000 dolarina abd de hicbirsey yapamayacaksiniz bu anlayis tarzi ile ki abd de biraz hirplanin yontulun cin gibi olup beni sip diye anlarsiniz ki anca bu sekilde birseyler sahip olabilirsiniz abd de bu kadar net konusuyorum umarim yaniliyorum ama bu konuda tecrübelerime guveniyorum 🙂

• @Henry-bloor, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@erenotti beyfendi hic anlamadiysaniz iddiaya girerim 1000 dolarina abd de hicbirsey yapamayacaksiniz bu anlayis tarzi ile ki abd de biraz hirplanin yontulun cin gibi olup beni sip diye anlarsiniz ki anca bu sekilde birseyler sahip olabilirsiniz abd de bu kadar net konusuyorum umarim yaniliyorum ama bu konuda tecrübelerime guveniyorum 🙂

Tanımadığınız, geçmişini bilmediğiniz bir insana karşı Amerika’da yontul, hırpalan beni anlarsın demek biraz ukalaca. Benim bir şeye sahip olmama gerek yok, Amerika’ya onun için gelmedim zaten. Kimin kimden fazla hayat tecrübesi olduğunu bilemezsiniz.
    Benim size söylediğim şey, yazdıklarınızın içeriği değil, onu bile anlamamışsınız. Yazıyorsunuz, faydalı bilgiler vermeye çalışıyorsunuz, anlıyorum, ancak Türkçe’ye daha dikkat edin, özenli yazın, anlatmaya çalıştığınız şey araya kaynamasın diyorum. İletilerinize bir bakın Allah aşkına, anlaşılır ne var, böyle özensiz yazacaksanız hiç yazmayın daha iyi. Cevap verdiğim iletinizde bile herhangi bir noktalama işareti yok, şaka gibi.

• Yasaklı

@erenotti vallahi beyefendi yazdiklarim altin degerinde ki bir kisinin hayatina bile dokunduysa ne mutlu bana ki sizde hakkimi teslim ediyorsunuz.Ben bu forumda 1 cent almadan tamamen komunitemize yardimci olmak icin yeni gelen ve gelecek kardeslerimiz icin elimizden geldigince bilgi deneyim paylasiyoruz .Allah razi olsu sayin Guncarslan beye bu forumu kurup insanlari bir araya getirdiği icin.Siz benim dilime degil bilgime bakin kafayi zorlayin anlamazsaniz tabiyiki aciklarim ama noktalama isaretiymis turkce imis gramer istemeniz de komik,gonullu bir sekilde buradayiz ve herhangi bir turk qvukata selam verseniz 250 dolardan agzini acarlar ki bu kadar bilgide alamazsiniz.Size son tavsiyem insanlari kendinize uydurmayin kendiniz insanlari anlamaya calisin neticede yardima_bilgiye ihtiyaci olan hata yapma olasiigi olan sizsiniz ben degil.Bu anlayisi degistirip insanlarin sekline degil niteligine baktiginizda abd de basarili olursunuz yoksa macera yasayip nereden geldiyseniz oraya donersiniz.hala 1000 dolarina iddiaminda arkasindayim:) basarilar dilerim

• @Henry-bloor
    sizi Facebook'taki Turks in Houston grubundan atmışlardı (ya da iletinizi silmişlerdi) biriyle tartışmıştınız, profil fotonuzda çamaşır makinesi resmi vardı, hatta sizi ben savunmuştum. Ben haklıya haklı derim.
    Eğer kendinize ve bilginize çok güveniyorsanız bu kadar anonim takılmanıza gerek yok, amme hizmeti yaptığınızı söylüyorsunuz ya o bakımdan.
    Lakin bir vatandaş olarak, ben Türkçesi ve anlatımı bozuk birisinden çok güzel bir vibe almam, ister forumdan tanışayım, ister dışarıda tanışayım. Vermiş olduğu bilgileri dinlesem de çok ciddiye almayabilirim. İnsan psikolojisidir bu. Demek istediğimi umarım anlamışsınızdır.

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 experian uygulamasından güncel puanınızı takip edebilirsiniz. Bankaların gösterdiği fico scorelar çok güncel olmuyor çünkü hergün yenilemiyorlar bakarsanız zaten tarihi yazıyorlar bu gösterdiğimiz score x gününe aittir diye

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Henry-bloor, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

insanların sizi anlamaması belki de sizin kendinizi ifade edememenizden kaynaklı olabilir mi?
    anlayış tarzıyla bireylerin yontulması gerektiği konusunda fikir beyan etmeyi bir kenara bırakın bence.
    sizi marangozluk faaliyet deneyimlerinizi buraya değil, günlüğünüze yazmanız için 15 gün forumdan uzaklaştırıyorum.
    bu sizi ikinci kere forumdan uzaklaştırmam, 3. seferinde süresiz olarak forumdan uzaklaştırılacaksınız.

bu sürede imla kurallarını ve noktalama işaretlerini de öğrenmeye gayret gösterin lütfen.
    1000$ iddianızı cosco'daki indirimlerde kullanmanız dileğiyle.

• @Emre-Kurtulmuş Bahsettiğiniz experian uygulamasını merak ettiğim için sitesine baktığımda dijital çek hesabı açarak kredi skoru oluşturabileceğimize dair bir ilanlarını gördüm. Amerika'ya ilk girişte başvurularak skor oluşmasını hızlandırılabilmek için bir yöntem olabilir. Şöyle bir açıklaması vardı: "Kredi uzmanları tarafından tasarlanan dijital çek hesabı ile tanışın. Sadece kira, internet ve kamu hizmetleri gibi faturaları ödeyerek kredi puanlarınızı yükseltebilirsiniz. Ayrıca, aylık ücret ödemeyin ve doğrudan para yatırma işlemini ayarladığınızda 50 $ bonus kazanın."

• ⭐⭐⭐⭐

@Ertan-Turgun olabilir bilmiyorum creditkarma vsninde böyle reklamlarını gördüm ama işleyişi nasıldır araştırmadım gerek duymadım

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• İlk geldiğimizde banka hesabı açmak için herhangi bir engel oluyor mu credit score. Banka hesabı açmak için fatura vs gerekli midir? Diyelim uçaktan indim ssn numaram elimde direkt bankaya gittim hesap açabilir miyim ?

• ⭐⭐⭐⭐

@emirhankd arama butonunu (büyüteç) anahtar kelimeler ile kullanırsanız aynı durumu soran ve tecrübelerini yazan bir çok kullanıcı var…

https://yesilkartforum.com/forum/post/455553

• @crazycells mümkün olduğunca otomatik ödeme talimatı vermek etkiliyor o zaman

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |