Kredi Skoru / Credit History
-
Kredi skoru ile ilgili güncelleme yapmak ve süreci merak edenleri bilgilendirmek için bu iletiyi yazmak istedim. @charon @Henry-bloor @emre-kurtulmuş süreçte bilgilendirmeniz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.
BofA travel reward kredi kartlarımızı Nisan sonu itibariyle Türkiye'de kullanmaya başlamıştık, göç ettiğimizde ihtiyacımız olan kiralama veya satın almalarımız esnasında olası kredi skoru sorgulamalarda sorun yaşamamak için. Borçlu olduğumuz ilk ekstre 15 Haziran 2024 tarihinde oluştu ve şu an 6. ekstre dönemi içerisindeyiz.
İlk ekstre döneminden bu yana limitimizin tavsiye edilen bazen %30'unu, bazen %100'ünü bazen de %10'unu kullandık Türkiye'den yaptığımız harcamalarda ve tüm ödemeleri hesap kesim tarihi itibariyle 7 gün içerisinde ödedik. Ağustos 2024'de ABD'ye 2.girişimizde SSN numaralarımızı bankaya giderek hesaplarımızda güncellettirmiştik, BofA telefon bankacılığını da arayarak Türkiye'ye dönmeden sistemden güncellendiğini de teyit etmiştik.
Bugün itibariyle BofA internet bankacılığından view my FICO score sekmesi altından ve Transunion'dan kontrol ettiğimde benim FicoScore'um 755 ve eşimin skorunun 759 olarak güncellendiğini gördük. Geçtiğimiz aya kadar not available olarak çıkıyordu FicoScore aynı yerden kontrol ettiğimizde.
@charon'un dediğine paralel ve BofA banka müdiresinin söylediğinin aksine ilk ekstremizin üzerinden 6 dönem geçmesine müteakip FicoScore oluştu.
@Ertan-Turgun @erenotti @Redbeard sizde süreci takip ediyordunuz, paylaşmak istedim.
-
@ATS16 hocam yasadiklariniz benimle paralel. Benim esim de Ben de 750 civarinda baslamistik kredi skoruna.
Bankalardan/credit unionlardan borc almaya Calistigimda kredi skoru disinda hep credit history de soruldu. 2 sene isteniyormus genelde.
Ayrica credit score disinda mesela sadece kredi kartlarini oduyorsaniz cok bir etkisi olmuyor. Bankadan borc almak istedigimde bankaci credit builder loan alip, duzenli olarak borc aldiginiz miktari artirin demisti.
Sistem surekli ya borcta olmanizi yada daha onceden borc alip o borcu odeyebildiginizi gormek istiyor. Esim gozluk almisti, taksit yapti(300 dolar civari,4 ay taksit), kredi skoru 40 puan artti,sonra taksitleri odedigin de 20 puan dustu. Bir ara 50 puan dustu, 5 gun sonra duzeldi falan. Fantastik bir sistem.Credit karmayi indirmenizi oneririm.
-
@ATS16 2023.Aralık ayında BofA,1500 USD limitli teminatsız kredi kartı vermişti kırmızı olan. Aos için gittiğimden beri sürekli kullandım ama asla 300-400 USD harcama seviyesini geçmedim aylık. Gününden çok çok önce de hep ödedim. Benim de FICO skoru 759 çıkmış. Lakin bu skor tek bir kredi kartı ile sağlandığı için skoru dikkate alacak kurumlarca ne derece yeterli ve etkili bilemiyorum henüz.
-
@erenotti yaşayıp göreceğiz, hayırlı olsun 🙏🏻
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba biraz konu dışı gelebilir ama Türkiye'deki kredi borçlarımızı ABD'deyken en az maliyetle nasıl ödeyebiliriz?
-
@Timur abdde credit consolidation tarzi servisler var veya kredileri toplayip tekrar yapilandiriyor.
Lakin trdeki kredi icin olmaz diye dusunuyorum.Abdde kredi alip o krediyle trdeki borcu odersiniz. Notunuz iyiyse dusuk faizle kredi alirsiniz.
Daha sonra bu krediyi yapilandirma sansiniz da var.Personal loan alacaksiniz ama.
-
@charonCevabınız için teşekkürler. Aslında şu manada sual ettim.
10 tl borcum var diyelim Türkiye'de taşınacağım için haliyle parayı ABD ' ye getireceğim.Türkiye'deki bankanın kartını burda atm'ye takıp mı para yüklesem.Para transferi mi yapsam ?
O manada seçenekler nelerdir?
-
@Timur oyle birsey yok hocam. Tr kartiyla sadece para cekersiniz abdde.
Soyle bir durum var yalniz,Ben her ay yapiyorum;
-western union aciyorsunuz ve abd hesabinizi tanimliyorsunuz. Akabinde tr hesabinizi tanimliyorsunuz(tl olacak ama).Daha sonra transfer yapiyorsunuz. 1-2 gunde gidiyor ama kur biraz daha dusuk. 2 dolar transfer ucreti oduyorsunuz.
Yani parayi abd hesabina yatirip trye yollamakta bir sikinti yok. Wire transfer gibi seceneklerde var.
-
@ATS16 Merhabalar. Bu değerli tecrübelerinizi paylaştığınız için öncelikle teşekkür ederim. Bir sorum olacak, şu an Amerika'dayım birkaç gün daha kalıp döneceğim. Banka hesabı ve kredi kartı başvurumu yapıp kartlarımla beraber türkiyeye dönmek istiyorum. Bu doğrultuda telefon hattı da çıkartmak gerekiyor sanırım. Bizdeki gibi kontürlü hat şeklinde kullandıkça ödenen bir şekilde hat alma ve onu gösterme şansımız var mı acaba, zira o hat kapalı kalacak ve gerekli durumlar haricinde amerikaya yerleşmeden hiç kullanmayacağım.
-
@nazlihande kontörlü hat dediğiniz pre paid hat, bu hatlar ABD dışında çalışmıyor şeklinde hem hattımı aldığım mağazadan hem de buradaki bazı geçmiş tecrübelerden okumuştum
-
@nazlihande prepaid hatta göre değişir. Bazı prepaid hatların yurtdışı servisleri de var ama ekstra ücret ödemeniz gerekir.
çok fazla prepaid provider var abdde. internetten araştırmanız gerek.ben çok uzun süredir google fi kullanırım. Kendisi e-sim şeklinde geliyor. Namibyadan tut endonezyaya, bahamalara kadar heryerde sıkıntısız kullandim + türkiyeyi aradim paso. Hatta trde bile kullandım. Trde kullandığımda yasaklı siteler dahil heryere giriyordu.
Şu an kolombiyadayim hala kullanıyorum. Kafanıza göre açıp kapatabiliyorsunuz servisi.
Bankalar nezdinde konuşursam bazı işlemler sırasında size confirmasyon mesajı atiyorlar ve o mesaj abd hattınıza gidiyor. Ama genel kullanım yapacaksanız genelde yollanmaz.
-
@Timur Eğer yüklü miktarda transfer yapacaksan transfer wise kullanabilirsin. Google kuruyla aynı hesaplanıyor ancak transfer ücreti için 15 USD alıyor.
-
@ATS16 anlıyorum, ben zaten türkiyede kullanmak istemiyorum hattı. Amacım kredi kartı ve debit kartı alıp kullanmaya başlayabilmek. Türkiyeye dönüp orada kullanarak sizin yaptığınız gibi skor oluşturmak istiyorum. Amerika hattı şart mı bunun için acaba? Bankanın uygulamasını normal kullandığım Türkiye hattımla açamıyorum muyum?
-
@nazlihande TR hattı olmuyor, ABD hattı istiyor sistem.
-
@nazlihande phone forwarding sistemleri var,onlara bakabilirsiniz.
-
@nazlihande bu konuyu ben de çok araştırdım ama Türk hattını hiç bi türlü kullanamıyoruz maalesef. Ben de Amerika'ya gidip hat ve kredi kartı çıkarıp TR'ye döndüm. Amerika hattım kapandı gerçi ama SMS'lik bi durum olmuyor. Kod gerektiğinde mail seçeneği olduğundan sorun çıkmadı hiç. Bu arada hattın kapanmaması için pay-as-you-go seçeneği varmış hatlarda, ben de forumda öğrendim ama deneyimlemedim. Siz de bi araştırabilirsiniz
-
Arkadaşlar ITIN ile kredi skoru oluşur mu bilgisi olanınız var mıdır ?
Chatgpt oluşuyor diyor ancak uygulamada yapanınız var mı. -
@mesut1905 hayır, ITIN ile kredi skorlu oluşmuyor. Kredi skoru oluşturabilmeniz için temel hususlar aşağıdaki gibi.
-
Payment history, which is a record of how you repay borrowed funds.
-
Credit utilization ratio, which represents the amount of revolving credit you're using divided by the total revolving credit available to you. Lenders typically like to see a credit utilization ratio of 30% or below.
-
Hard inquiries, which help lenders track how often a borrower has requested a new credit account. Too many hard inquiries could suggest that you're attempting to borrow more than you can reasonably pay back.
-
Length of credit history, which is determined by how long your various credit accounts have been open. Generally, the older your accounts are, the better.
-
Credit mix, which refers to the different kinds of credit you have, including revolving credit, such as credit cards, and installment loans, such as mortgages and student loans.
-
-
@ATS16 teşekkür ederim ancak sorumu tam ifade edememişim şimdi farkettim esas sormak istediğim kredi skorunu oluşturanlar nelerdirden ziyade mevcutta ıtın’ımız var ve ssn gelene kadar bu numarayı kullanıyoruz kart ve abonelik bankacılık işlemlerinde bu ıtın numarası üzerinden kredi skorunu sağlayabiliyor muyuz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum