[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri
-
@cevocevo Merhabalar, Mülakatta getirilecek evraklar arasında nüfus kaydı var, bu yüzden götürülmesi gerek şart.
-
@bmyilmaz teşekkürler sağolun.
-
@rüzgar ben teşekkür ederim, benim de forumda en çok aradığım bilgilerden biriydi.
-
Konsolosluk görüşmesinde, banka hesabında gösterilecek nakit konusunda nasıl bir ispat evrakı isteniyor.
Sadece banka hesap cüzdanı yeterli olur mu yoksa banka şubesinden güncel tarihli kaşeli-imzalı bir hesap döküm evrakı mı talep etmeliyiz.Birde bu ispat evrakını görüşmeden kaç gün öncesinde almalıyız bunun bir süresi var mı?
-
Sayın @bozon
Sayın @volkytolky altta güncel deneyimleri varHerkese merhabalar,
Bugün saat 9'da mülakatımız vardı, saat 8 gibi konsoloslukta olduk. 08:50 gibi içeriye alındık. Kısa bir bekleyişten sonra evrakları teslim için 11 nolu bankoya gittik. 8 - 12 nolu bankolar interview için diye bir tabela ile bilgilendirilmede yapılmıştı. Evrakları teslim etmeye başladık, görevli bayan arkadaş tek tek benim, eşimin ve kızımın evraklarını istedi. Kızımın nüfus kaydı kırmızı mühürlü , nüfus idaresinden alınmış bir evraktı. Neden e-devlet evrağı yok diye sordu, 15 yaşından küçüklerin e-devlet şifresi alamadığını bu yüzden nüfustan bu evrağı getirdiğimizi söyledim ve siteyi okursa göreceğini söyledim, siteyi kontrol etti, bir görevli arkadaşa sordu ve işlemlere devam etti. Daha sonra banka hesap cüzdanımızı istedi, hesabımın olmadığını , arabamın değerini gösterir kasko belgesini ve evimin spk onaylı değerleme raporunu sundum. Tekrar cüzdanınız Yok mu diye sordu, "hayır yok, ev ve araba evraklarım var" dedim. İşlemleri yaptı ve sizi tekrar çağıracaklar dedi. Yaklaşık 10 dakika sonra 330 Usd lık ödemeleri yapmak için çağrıldık, kredi kartlarımız ile ödemeleri yaptık. Akabinde yarım saatlik bir bekleyiş sonrası 1 nolu bankodan çağırıldık. Hangi üniversiteden mezun olduğu mu , bölümü mü , Amerika'da tanıdığımın olup olmadığını gidince ne yapacağımı ve neden gitmek istediğimi sordu. Kısa ve net cevapların ardından parmak izlerimizi aldı ve hayırlı olsun diyerek 3-5 işgünü içinde pasaportlarımızın gönderileceğini söylediler. Saat 11 gibi işlemlerimiz tamamlanmış oldu. İnşaAllah haziran ayı sonu gibi gitmeyi düşünüyoruz.
SevgilerimleHesap cüzdanı yeterli olur..
-
@harun-dv2019 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
merhaba
@crazycells tekrar hersey icin tesekkurler. Ben mayista ds formunu submit etmis kisa sure sonra sonra tekrar actirmistim ve aralik ayinda tekrar submit ettim. bugun evraklari isteyen kcc emailini aldim. Bekleyen arkadaslar icin bilgi vermek istedim. bu arada 14 binlerdeyimbilgilendirme icin tesekkurler, forum cizelgesini de guncellemeyi unutmayin lutfen:
http://bit.ly/2L0H2pM -
@ecz-mikail DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@gizemyavuz92 Gizem hanım maalesef açtırması için mail attım açıldığına dair mail de aldım formumuz açıldı da ama maalesef form da add aplicant modülü yok bunun için gene mail attım konsolosluğa sonucu bekliyorum şu an.teşekkür ederim
Evet, konsolosluga bilgileri gonderin, onlar formu olusturup sizi bilgilendirirler.
-
@pistolstar DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crazycells hocam tekrar merhaba, bir şekilde mülakat yerimi değiştirmeyi başardım. 5 gün içinde Poloya'ya gidiyorum. Öncesinde tüm belgeleri toparlamak istedim. KCC benden ileriki belge talebini Kasım ayında yapmıştı ve ben 15 Kasım'da hepsini Türkçe olarak gönderdim. Şimdi Polonya'ya gitmeden önce o belgelerin hepsini yeminli bir tercümana çevirteyim mi? Yoksa gönderdiğim şekilde mi götüreyim. Bir de Polonya'ya gitmeden önce belgelerin güncel olanlarını tekrar e-devletten çıkartmalı mıyım yoksa KCC'ye yolladıklarımın aynısını mı mülakata götüreyim? İlginiz için teşekkür ederim.
Evet, Turkce olan belgelerin hepsinin cevirisi gerekecek. KCC'ye oncesinden gondermis olsaniz da, Polonya'daki konsolosluk o belgeleri kabul etmeyecektir. Ceviri yaptiracaginiz icin guncel almanizi tavsiye ederim, zaten ayni bilgiler olacak ustunde.
Polonya'daki konsoloslugun ozel olarak istedigi belgeler olabilir, o nedenle ilgili siteyi kontrol etmeyi unutmayin.
-
@katre DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Arkadaşlar bir sorum olacak. Sağlık raporu için randevu alıcam. Sorulan bir soruda (daha önce yaşadığınız ülke sorusunda). Turistik seyahat için gittiğimiz ülkeyi yazıyormuyuz? yoksa boş mu bırakayım.
Kisa sureli bulundugunuz ulkeleri yazmaniza gerek yok bence.
-
@bozon DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Konsolosluk görüşmesinde, banka hesabında gösterilecek nakit konusunda nasıl bir ispat evrakı isteniyor.
Sadece banka hesap cüzdanı yeterli olur mu yoksa banka şubesinden güncel tarihli kaşeli-imzalı bir hesap döküm evrakı mı talep etmeliyiz.Birde bu ispat evrakını görüşmeden kaç gün öncesinde almalıyız bunun bir süresi var mı?
son 1 ay icerisinde guncel olarak alabilirsiniz. Banka hesap cuzdani ve mumkunse son 1 yillik hesap gecmisi yeterli.
-
@roccorocco sonunda işlemler bitti artık. Yolculuk ne zaman
-
@redsat2000 evet çok şükür bitti. Şu an plan yapıyorum. İlk planım martın ikinci haftası tamamen göçmek. İkinci planımda şubat sonunda 10 gunluk ilk giriş yapıp tekrar dönmek ve 2-3 ay sonrada tamamen göçmek. Bu iki seçeneği netleştirmeye çalışıyorum. İşyerimdeki gelişmelerden dolayı hemen bırakamıyorum işi.
Sizin nasıl gidiyor? Yolunda mı herşey. -
@roccorocco senin adına çok sevindim. Ben dün Türkiye'ye döndüm. Green card geliş periyodunu bekleyeceğim. Diğer prosedürler bitti. Fiili benim için orada yaşam başladı. İşler olumlu gidiyor. Mart 2019 başı geri döneceğim. Nisan gibi Eşimin işlemleri halletmeyi düşünüyorum.
İşin kesinleşmemesi haricinde Seninde ikinci planı uygulamanı tavsiye ederim. Daha az maliyetli ve işleri yoluna koymak açısından bekleme sürecinin Türkiyede yapılması daha iyi oluyor.
-
Bu ileti silindi! -
@mhepekiz tamamdir merak etmeyin.
-
Bu ileti silindi! -
@roccorocco Tebrik ederim. Özel değilse neden idari sürece kaldığınızı sorabilir miyim? Benim de çok korktuğum bir durum.
-
@Goncagül-Zihni tesekkurler. Daha önce yaptıgım Abd seyahatinde yaşadığım sorun ve vizenin iptal edilmesiyle ilgili oldu. Detaylar FY2019 idari işlemler başlığında yer alıyor.
-
Sayın @crazycells çok teşekkür ederim.
-
merhaba eger bılgı sahıbı varsa 2019 talıhlısı kuzenım case number eu00022 bınlerde sızce ne zaman mulakat gelır?? daha bır maılde gelmedı evrak ıstıyorlar ya. eger bu konu hakkında tahmını bır zaman soyleyebılcek bırısı varmı tesekkur ederım
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum