Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, önümüzdeki dört sene içerisinde Amerika'ya gideceğim. Çalışıyorum ve paramı biriktiriyorum. Her zaman önümde bir hedef olması ve ona göre plan yapmak adına eyalet araştırması yapıyorum. Gittiğim zaman başlangıç olarak düşük maliyetli bir yerde yaşamak istiyorum. Sonrasında zaten LA'de yaşamımı kuracağım (muhtemelen Bel Air :D). Maliyetler GC ve uçak bileti harici neler olur? Hangi eyaleti seçmeliyim? Kira konusunda deposit vb. bu konularda detaylı olarak bilgilendirirseniz sevinirim. Bu sorular bu başlık altında yer almalı diye düşündüm. Çünkü eyaletlere göre değişiyor sorularım. 18 yaşındayım. Tek başıma gideceğim. Bunu göz önüne alarak cevaplarsanız sevinirim. Ayrıca Amerika hakkında bunlar dışında sohbet edip bilgi alış-verişinde bulunmak isterim. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Butun bilgileri tek bir konuya sikistirmak oldukca zor sanirim sayin @dorukrblt

    Tek basiniza ve genc yasta gidiyor olmaniz, adaptasyon sureci ve harcamalar icin bir avantaj.

    Kira acisindan dusuk maliyetli yerler icin su konuyu inceleyebilirsiniz, size genel olarak fikir verir:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/318/ev-sahibi-olmak-icin-hangi-eyalette-ne-kadar-calismali

    eyalet secimiyle ilgili su konudaki yorumlara da bakin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/eyalet-secimi

    Ev kiralama konusunda yine bu konuda bilgiler mevcut:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/262/green-card-ile-gelip-ev-kiralama-hakkında-önerileriniz-nedir

    Yasam maliyetleri icin su konuya bakmalisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri


  • @crazycells ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Hayatımı orada kurup orada devam ettireceğim. Bunlar için çok heyecanlıyım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dorukrblt Hangi eyalet? içinde söyledi:

    @crazycells ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Hayatımı orada kurup orada devam ettireceğim. Bunlar için çok heyecanlıyım.

    bol sanslar dilerim 🙂


  • Herşeyden önce ilk adım olarak nasıl gideceğinizi ve orada yasal olarak statü nasıl sağlayacağınızıda iyi planlamanızı tavsiye ederim.


  • @dorukrblt Merhaba hoşgeldin.Forumu iyice okumanı tavsiye ederim.Çünkü @crazycells dediği gibi sorularının cevabı tek bir mesaja sığmaz.Hayatını planlaman çok güzel burada herkes " I have a dream"ama @FreeWoRLD dediği gibi hangi statü ile Amerika da yaşayacaksın.
    Forumda her konu ile ilgili bilgi bulabilirsin ve ayrıca kendinde soruların hakkında araştırma yapabilirsin.
    Her şey gönlünce olsun


  • @FreeWoRLD yasal statüden kastınız nedir? Ayrıca haklısınız. Bu konularda atılım yapmalıyım ama planlı olmak şart. @ikizbabasi hoşbuldum. Bazen araştırırken forumda kayboluyordum bu başlığı açmam iyi oldu. Desteğiniz için teşekkür ederim.


  • @dorukrblt yasal statü demek amerikada nasıl bulunacaksın. green kartla mı öğrenci vizesi mi sponsor ile mi ya da yatırımcı vizesi mi vs. seçenek çok var. eğer çıkarsa en kolay yolu green kart ama onda da şans faktörü çıkıyor ortaya. @FreeWoRLD bunda dolayı statünü soruyor. öğrenci isen ona göre yerler var.yatırımcı isen ne yatırımı yapacaksan ona göre yerler var. değişik yani 🙂


  • Sayın @gkhanfeez ‘in bagsettiği gibi nasıl gelmeli ve nasıl kalmalı konuları aslında en büyük dert oluyor.


  • @gkhanfeez tamamdır. Green Card ile gitmek istiyorum. Öğrenci olarak gitmeye durumum el vermeyebilir (başlangıç için yaptığım birikim tamam fakat sonrası sorun olabilir çalışma izni vb. dolayı). @FreeWoRLD önümüzdeki dört sene içerisinde bunları güzelce planlayacağım teşekkürler.


  • madem green kart planlıyorsunuz o zaman 4 sene beklemek yerine her sene başvurmanızı öneririm, çünkü bu bir çekiliş ve çıkma olasılığı gerçekten düşük. siz 4 seneden sonra hazır olup başvurduğunuzda yıllarca çıkmayabilir.


  • @dorukrblt aynen her sene başvur ekim ve kasım aylarında başvurular oluyor bu https://www.dvlottery.state.gov/ siteden telefonu kur kaçırma mayısta da başvurular sonuçlanır. gerçi trump amca değiştirmeye çalışıyor bekleyip göreceğiz şimdilik bu şekil devam.


  • Simdiki aklim olsaydi, 18 yasinda ABD'ye gidip 3 sene kaldigimda basvurmaya baslardim. Yani 15 sene once. Heralde 15 sene icinde cikardi diye tahmin ediyorum, ozelliklede o senelerde basvuru sayilarinin oldukca dusuk oldugunu varsayar isek


  • Eğer yerinizde olsam!
    GC başvurusunu satın alınan (ücretsiz) bir piyango gibi düşünüp yılda 2 dk mı ayırıp kenara koyardım.
    Ancak, AUS, Kanada gibi ülkelerin göçmen kabul etme vize programlarını iyice inceleyip oradaki kriterleri sağlayarak o ülkelere de gitmeye çalışırdım. İlla Amerika değil ama çok uluslu gelişmiş diğer ülkeler de olur diyorsanız, vakit de henüz çok yeterliyken bahsettiğim yolu denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
    Bu programlardan yüksek puan alıp gidebilme şansını arttırmanın 3-4 temel kriteri var, ki sağlarsanız pozitif sonuç GC'den çok daha olası.

    1. Dil (İngilizce, Kanada için Fransızca + olur). TR'den TOEFL veya IELTS'den yüksek (alabildiğiniz en yüksek) puanı alın. Taban puanları var ülkelerin. Onlardan yüksek almalısınız.
    2. AUS özelinde söylüyorum ama Kanada için de vardır. TR de edinebileceğiniz mavi yakalı bir işin tecrübesini kazanıp mümkünse de belgelerini alın. Örn.: Sıhhı tesisatçılık, kaynak ustalığı, marangozluk, tır şoförlüğü, çatı kapmalası ustalığı, oto motor vb.
    3. GENÇ YAŞLAR, GENÇ YAŞLAR GENÇ YAŞLAR
    4. Uluslar arası geçerli bir diploma, tercihen 4 yıllık üniversite (özellikle mühendislikler) veya meslek yüksek okullarından alınan yine uluslarası geçerli bir diploma.
      Bu ülkelerin göçmenlik sitelerinden uygunluk testlerini yapın. Eğer uygun ya da sınıra yakınsanız başvuru için tüm şartları zorlayın. Danışmanlık da alın. Resmi başvurunuzu yapın ve bekleyin.

  • Amerika nın mutluluk vaad eden 10 şehri.Bir kaç tanesinde yaşam maliyetleri yüksek.Gönül ister California ama başlangıç için genel giderlerin fazla oluşu göz korkutuyor.Son zamanlarda Irvine ı araştırıyordumNitekim listede mevcut.Faydası olması dileğiyle.

    1. Fremont, California.
    2. Bismarck, North Dakota.
    3. San Jose, California.
    4. Pearl City, Hawaii.
    5. Plano, Texas.
    6. Fargo, North Dakota.
    7. Sioux Falls, South Dakota.
    8. Irvine, California.
    9. Huntington Beach, California.
    10. Grand Prairie, Texas.

  • @ikizbabasi navigasyon ablasına video seslendirmişler, turn right in 500yards diyecek sandım vallahi 🙂


  • @ikizbabasi California, Texas veya Hawaii sasirtmadi fakat Dakota'lara cok sasirdim. Hicbir fikrim yoktu bu eyaletler hakkinda.


  • @FreeWoRLD Fırsat bulduğumda araştırma yapacağım ben de o şehirler hakkında.Fargo yu dizi vardı adı ile müsemma oradan biliyorum oldukça soğuk bir yer pek bize gelmez.Bir de küçük şehirlerde yaşam güzel olabilir ama yeni başlamak için zor olur diye düşünüyorum.Özellikle iş bulma konusunda.


  • Irvine, California
    Fremont, California
    Plano, Texas
    Bu üç yer ile ilgili bilgisi olan var mı ?


  • @arrow Ben California hakkında bir araştırma yaptım.Çok detaylı değil ama.California oldukça güçlü bir ekonomiye sahip.Ama hayat şartları biraz pahalı.Irvine yaklaşık 280000 kişilik bir nüfusa sahip.Ev kiraları 2+1 yaklaşık 2000 dolardan başlıyor.Oldukça başarılı bir eğitim sistemine sahip.Son yıllarda oldukça fazla göç almış.Asyalı nüfüs her geçen gün artıyor.Suç oranı düşük.İklimi güzel,yaşanacak yer California.Ama bir çok arkadaşında daha önce forumda belirtiği üzere yaşam maliyeti yüksek.Daha detaylı araştırma yapınca paylaşırım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

62
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum