Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @volkytolky Hayırlı olsun. Darisi başımıza.


  • @roccorocco abi tebrik ederim. Sonunda yaaa. inan kendi sorunum çözülmüş gibi mutlu oldum.


  • Merhaba. 4 Şubat 2019'da doktor muayenesine gittik ailecek. Daha önce de yazıldığı gibi süreçler aynı şekilde işledi. Pasaport ve evrak kontrolü, fotograf çekimi, düzen laboratuvarında kan, idrar, akciger filmi işlemleri ve sonrasında muayene ve aşılama.

    Burada ben biraz ilave ve detay bilgi vereceğim. Başlıklar halinde aşağıya özetliyorum:

    Ücret:
    Düzen Laboratuvarı: 2 yetişkin için 236 USD (5,19 TL kur ile 1.225 TL) Çocuklar için laboratuvar tetkikleri istenmiyor.

    Unganlar:
    Ben: 280 USD (5.21 TL kur ile 1.460 TL) 4 adet aşı yapıldı.
    Eşim: 280 USD (5.21 TL kur ile 1.460 TL) 4 adet aşı yapıldı.
    Kızım: 200 USD (5.21 TL kur ile 1.043 TL) 2 adet aşı (grip+suçiçeği) yapıldı. (8 Yaşında) (Aşı kartı tamdı.) (Aile hekiminden güncel aşı kartı almıştık.)
    Oğlum: 130 USD (5.21 TL kur ile 678 TL) 1 adet aşı (grip) yapıldı. (4 Yaşında) (Aşı kartı tamdı.) (Aile hekiminden güncel aşı kartı almıştık.)

    Toplam: 1.126 USD (5.866 TL) Hepsi kredi kartı ile ödenmiştir.

    Sağlık Sigortası:
    Düzen laboratuvarı, yapılan tetkiklerin detaylarını ve sonuçlarını paylaşmadığı için sigortanızdan tahlil ücretlerini alamıyorsunuz.
    Ancak doktorun ödemesini kredi kartı ile yaptım. Verilen slip serbest meslek makbuzu yerine geçiyor ve üzerinde hastanın adı, soyadı ve TCKN yazılacak alanlar mevcut. Bunları doldurup sigorta şirketime ilettim. Kişi başı yaklaşık 200 TL ödeme alacağım. Bu işlemler ve rakam sigorta şirketinize göre değişebilir. Değerlendirmenizde fayda var.

    5 Şubat 2019 saat 16:00'da sonuçlarımı aldım. Oradaki görevlilerle görüşmemde şunları söylediler: Kemoterapi alan kanser hastalarından greencard alıp gidenler olmuş. Şu anda sadece toplum sağlığını ilgilendiren bulaşıcı hastalık olup olmadığına baktıklarını belirttiler. Bu konuda zaten doktorun web sitesinde detaylı bilgi var.

    Sağlıcakla kalın.


  • @crazycells hocam tekrar merhaba, bir şekilde mülakat yerimi değiştirmeyi başardım. 5 gün içinde Poloya'ya gidiyorum. Öncesinde tüm belgeleri toparlamak istedim. KCC benden ileriki belge talebini Kasım ayında yapmıştı ve ben 15 Kasım'da hepsini Türkçe olarak gönderdim. Şimdi Polonya'ya gitmeden önce o belgelerin hepsini yeminli bir tercümana çevirteyim mi? Yoksa gönderdiğim şekilde mi götüreyim. Bir de Polonya'ya gitmeden önce belgelerin güncel olanlarını tekrar e-devletten çıkartmalı mıyım yoksa KCC'ye yolladıklarımın aynısını mı mülakata götüreyim? İlginiz için teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar bir sorum olacak. Sağlık raporu için randevu alıcam. Sorulan bir soruda (daha önce yaşadığınız ülke sorusunda). Turistik seyahat için gittiğimiz ülkeyi yazıyormuyuz? yoksa boş mu bırakayım.


  • @cevocevo Merhabalar, Mülakatta getirilecek evraklar arasında nüfus kaydı var, bu yüzden götürülmesi gerek şart.


  • @bmyilmaz teşekkürler sağolun.


  • @rüzgar ben teşekkür ederim, benim de forumda en çok aradığım bilgilerden biriydi.


  • Konsolosluk görüşmesinde, banka hesabında gösterilecek nakit konusunda nasıl bir ispat evrakı isteniyor.
    Sadece banka hesap cüzdanı yeterli olur mu yoksa banka şubesinden güncel tarihli kaşeli-imzalı bir hesap döküm evrakı mı talep etmeliyiz.

    Birde bu ispat evrakını görüşmeden kaç gün öncesinde almalıyız bunun bir süresi var mı?


  • Sayın @bozon
    Sayın @volkytolky altta güncel deneyimleri var

    Herkese merhabalar,
    Bugün saat 9'da mülakatımız vardı, saat 8 gibi konsoloslukta olduk. 08:50 gibi içeriye alındık. Kısa bir bekleyişten sonra evrakları teslim için 11 nolu bankoya gittik. 8 - 12 nolu bankolar interview için diye bir tabela ile bilgilendirilmede yapılmıştı. Evrakları teslim etmeye başladık, görevli bayan arkadaş tek tek benim, eşimin ve kızımın evraklarını istedi. Kızımın nüfus kaydı kırmızı mühürlü , nüfus idaresinden alınmış bir evraktı. Neden e-devlet evrağı yok diye sordu, 15 yaşından küçüklerin e-devlet şifresi alamadığını bu yüzden nüfustan bu evrağı getirdiğimizi söyledim ve siteyi okursa göreceğini söyledim, siteyi kontrol etti, bir görevli arkadaşa sordu ve işlemlere devam etti. Daha sonra banka hesap cüzdanımızı istedi, hesabımın olmadığını , arabamın değerini gösterir kasko belgesini ve evimin spk onaylı değerleme raporunu sundum. Tekrar cüzdanınız Yok mu diye sordu, "hayır yok, ev ve araba evraklarım var" dedim. İşlemleri yaptı ve sizi tekrar çağıracaklar dedi. Yaklaşık 10 dakika sonra 330 Usd lık ödemeleri yapmak için çağrıldık, kredi kartlarımız ile ödemeleri yaptık. Akabinde yarım saatlik bir bekleyiş sonrası 1 nolu bankodan çağırıldık. Hangi üniversiteden mezun olduğu mu , bölümü mü , Amerika'da tanıdığımın olup olmadığını gidince ne yapacağımı ve neden gitmek istediğimi sordu. Kısa ve net cevapların ardından parmak izlerimizi aldı ve hayırlı olsun diyerek 3-5 işgünü içinde pasaportlarımızın gönderileceğini söylediler. Saat 11 gibi işlemlerimiz tamamlanmış oldu. İnşaAllah haziran ayı sonu gibi gitmeyi düşünüyoruz.
    Sevgilerimle

    Hesap cüzdanı yeterli olur..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @harun-dv2019 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    merhaba
    @crazycells tekrar hersey icin tesekkurler. Ben mayista ds formunu submit etmis kisa sure sonra sonra tekrar actirmistim ve aralik ayinda tekrar submit ettim. bugun evraklari isteyen kcc emailini aldim. Bekleyen arkadaslar icin bilgi vermek istedim. bu arada 14 binlerdeyim

    bilgilendirme icin tesekkurler, forum cizelgesini de guncellemeyi unutmayin lutfen:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ecz-mikail DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @gizemyavuz92 Gizem hanım maalesef açtırması için mail attım açıldığına dair mail de aldım formumuz açıldı da ama maalesef form da add aplicant modülü yok bunun için gene mail attım konsolosluğa sonucu bekliyorum şu an.teşekkür ederim

    Evet, konsolosluga bilgileri gonderin, onlar formu olusturup sizi bilgilendirirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pistolstar DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells hocam tekrar merhaba, bir şekilde mülakat yerimi değiştirmeyi başardım. 5 gün içinde Poloya'ya gidiyorum. Öncesinde tüm belgeleri toparlamak istedim. KCC benden ileriki belge talebini Kasım ayında yapmıştı ve ben 15 Kasım'da hepsini Türkçe olarak gönderdim. Şimdi Polonya'ya gitmeden önce o belgelerin hepsini yeminli bir tercümana çevirteyim mi? Yoksa gönderdiğim şekilde mi götüreyim. Bir de Polonya'ya gitmeden önce belgelerin güncel olanlarını tekrar e-devletten çıkartmalı mıyım yoksa KCC'ye yolladıklarımın aynısını mı mülakata götüreyim? İlginiz için teşekkür ederim.

    Evet, Turkce olan belgelerin hepsinin cevirisi gerekecek. KCC'ye oncesinden gondermis olsaniz da, Polonya'daki konsolosluk o belgeleri kabul etmeyecektir. Ceviri yaptiracaginiz icin guncel almanizi tavsiye ederim, zaten ayni bilgiler olacak ustunde.

    Polonya'daki konsoloslugun ozel olarak istedigi belgeler olabilir, o nedenle ilgili siteyi kontrol etmeyi unutmayin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @katre DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar bir sorum olacak. Sağlık raporu için randevu alıcam. Sorulan bir soruda (daha önce yaşadığınız ülke sorusunda). Turistik seyahat için gittiğimiz ülkeyi yazıyormuyuz? yoksa boş mu bırakayım.

    Kisa sureli bulundugunuz ulkeleri yazmaniza gerek yok bence.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bozon DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Konsolosluk görüşmesinde, banka hesabında gösterilecek nakit konusunda nasıl bir ispat evrakı isteniyor.
    Sadece banka hesap cüzdanı yeterli olur mu yoksa banka şubesinden güncel tarihli kaşeli-imzalı bir hesap döküm evrakı mı talep etmeliyiz.

    Birde bu ispat evrakını görüşmeden kaç gün öncesinde almalıyız bunun bir süresi var mı?

    son 1 ay icerisinde guncel olarak alabilirsiniz. Banka hesap cuzdani ve mumkunse son 1 yillik hesap gecmisi yeterli.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @roccorocco sonunda işlemler bitti artık. Yolculuk ne zaman


  • @redsat2000 evet çok şükür bitti. Şu an plan yapıyorum. İlk planım martın ikinci haftası tamamen göçmek. İkinci planımda şubat sonunda 10 gunluk ilk giriş yapıp tekrar dönmek ve 2-3 ay sonrada tamamen göçmek. Bu iki seçeneği netleştirmeye çalışıyorum. İşyerimdeki gelişmelerden dolayı hemen bırakamıyorum işi.
    Sizin nasıl gidiyor? Yolunda mı herşey.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @roccorocco senin adına çok sevindim. Ben dün Türkiye'ye döndüm. Green card geliş periyodunu bekleyeceğim. Diğer prosedürler bitti. Fiili benim için orada yaşam başladı. İşler olumlu gidiyor. Mart 2019 başı geri döneceğim. Nisan gibi Eşimin işlemleri halletmeyi düşünüyorum.

    İşin kesinleşmemesi haricinde Seninde ikinci planı uygulamanı tavsiye ederim. Daha az maliyetli ve işleri yoluna koymak açısından bekleme sürecinin Türkiyede yapılması daha iyi oluyor.


  • Bu ileti silindi!

  • @mhepekiz tamamdir merak etmeyin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum