Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Henry-bloor bu sizin takdirindeki bir konu. O-1A onayının avantajlarını, başvurunun bana katacaklarını avukatım, kendim ve ailemle değerlendirdikten sonra en doğrusunun bu olduğuna karar verdik. Siz istediğiniz avukatla istediğiniz başvuruyu yapabilirsiniz. Ama bizim için en uygunu bu olduğu için bunu tercih ettik. Her şey gönlünüzce olsun.

• @Rhonster Tampa???

• @MySea ilerde abi 😃

• Yasaklı

@denizci10 sizinki büyük bir başarı potansiyeliniz ortada ama eb2 niw de de işler pek iyi gitmiyor özellikle 2023 eylülden sonra ,siz çok kişiye yardım eden kaliteli bir kişisiniz ve isterim ki en kısa zamanda oturumunuzu alın. Size naçizane tavsiyem 2. ve 3. Bir avukattan mümkünse raju law ile de bir görüşün consultasyon yapın.Başarı ve mutluluklar diliyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@Henry-bloor çok sağolun. Ben dosyama hakim olan ve başarılı olduğum avukat ile yola devam etmeyi tercih ediyorum şu an için. Mesela benim şu an ki O-1A başvurumu çoğu avukat olmaz diye kabul etmez veya bu kadar ilgilenerek onay almamı sağlayamazdı. Biz sürekli görüşerek statement ı güçlendirdik. Emin olun bunu hiçbir avukat yapmazdı yani bu kadar uğraşmazdı. İlk günden son ana kadar üzerinde titiz bir çalışma oldu. Bizim orada bir laf vardır nehir geçerken at değiştirilmez diye ben de öyle yapacağım. Tavsiyeniz ve benimle değerli düşünceleriniz için teşekkür ederim. Benim profilime ve geçmiş başvurularıma hakim bir avukatla ilerlemem en iyisi olacağını düşünüyorum ondan Muhammed Üzüm Beylerle ilerlemek en sağlıklısı olacaktır.

• @denizci10 Tebrik ederim. Gerçekten zor bir dosya olarak görünüyor ancak siz ve Muhammed Bey'ler başarmışsınız. Nice başarılarınızı dilerim.

• @Rhonster Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler. Bizde ailecek Ekim ayında Dallas'a geleceğiz. Ehliyet ve Banka hesabı konularının sorunsuz olması sevindirdi. Verdiğiniz detaylarda çok değerli. Müsait olduğunuz zamanda Change of Status'u nasıl ve hangi türde yaptığınızdan da kısaca bahsedebilir misiniz? Bizim de niyetimiz bu yönde çünkü. Ayrıca varsa araba alma, ev tutma gibi konularda da tecrübelerinizi okumak isterim.

• ⭐⭐⭐⭐

@berkozer teşekkür ederim. Çok şükür atlattık. Darısı dileyen herkesin başına

• @denizci10 Orçun bey tebrik ederim. Muhammet bey de güzel iş çıkarmış , belliki dosya titizlikle hazırlanmış.

• ⭐⭐⭐⭐

@grounddreamer teşekkür ederim. Aynen öyle çok titiz bir hazırlık yapıldı. Darısı başınıza.

• @Redbeard @EasternStar hocam geri bildirim kismi var thy uygulamasinda oraya derdimi ve bilet iade yazili ekran goruntusunu ekledim 2 gun icinde aradilar bilet ucretinizi iade ediyoruz dediler haberiniz olsun deneyin

• ⭐⭐

@hasan-van Mahkemelik olmadan önce 80 kere denedim. Israrla aynı yanıtı verdiler. Bir başka ülkenin bölge müdürlüğünü yapan arkadaşım bile dava aç, bizimkilere dert anlatmaya çalışma diye tavsiye verdi. Belki Miami müdürünü bulabilseydim o bir çözüm bulabilirdi.

• ID card için bir soru sormak istiyorum. Cevabını bulamadım, bilen arkadaşlar yardımcı olur ise sevinirim.
    Eşim ve çocuğum ile turist statüsünde Texas eyaletindeyiz ve statü değişikliği düşünüyoruz. Ben ve eşim ehliyet aldık. 7 yaşındaki çocuğumuz da burada okula devam ediyor. Çocuğumuza ID card almamız gerekir mi? Eğer almazsak sadece pasaport var ID olabilecek.

• @MuRTeZa ABD'de bircok eyalette cocuk ehliyet alma yasina gelinceye kadar ID card cikartmaniza gerek yok. Ihtiyac aninda passport yeterlidir.

• Herkese merhabalar, bu başlığı oluşturan @denizci10 beye ve burada tecrübelerini paylaşan herkese, özellikle @OrlandoGücü , @dytmelek , @ahsenaydgdu , @mexido , @semavi , @Alper-Bayram , @EmreATA , @tolgasatir , @celica ve @EasternStar beyler ve hanımefendilere teşekkür ediyorum. 2 hafta boyunca buradaki olan 2.1K iletilerinizin hepsini seve seve okudum süreçlerinizi heyecanla takip ettim, paylaştığınız bilgiler gerçekten çok faydalı ve yol gösterici oldu. Ayrıca "Bundan sonra taktik maktik yok Bam bam bam" mottonuza hayran kaldım, bir anda buradaki işlerinizi tamamen bitirip başka bir yere gidip yerleşmek hiç kolay bir iş değil cesaretiniz için tebrik ediyorum.
    Benim gitmeme nasip olmadığı için henüz paylaşabileceğim tecrübem yok ama inşallah bir gün olur size katılırım.

• Herkese selamlar,
    Uzun zamandır foruma girememiştim. Gördüm ki @denizci10 bile iyice boşlamış burayı 🙂 geride kalan 2 yıllık deneyimimi yazayım sizlere de bi öngörü olsun istedim. Öncelikle Yeşilkartforum kurucularına yazarlarına gerçekten çok teşekkür ederim. Bizi burada güzel insanlarla bir arada sürekli iletişimde kalmamıza sebep oldukları için. Geleli 2 yıldan biraz fazla oldu ve ilk zamanlarda ki o zorluklar o düşünceler kötü atmosfer yerini tamamen güzel düşünceler, güzel hayata evrildi. Gelen herkesin söylediği gibi ilk yıl zorluklar ikinci kendini buluşlar 3 yıl ve sonraki keyifli zamanlar. Bunu aklınızdan çıkartmayın. Bu tamamen doğru. hiç yoktan gelenlerin yüzde 90 ı için.
    İlk yıl yaşanılan zorluklar; ne kadar araştırsanız da karşılaştığınız zorluklar sizi burada kalmak için bir sorgulatıyor. En basit örneği ehliyet almaya gittiğinizde daha önce almış birisi yanınızda değilse o işlemler yapmak, size ÖSS sınavına girdiğinizde ki yaşadığınız stresi yaşatıyor. Bunun sebebi hangi sıraya gireceğinizi bile bilmemek ve ingilizcenizin karşı taraftan anlaşılmaması. Hepsini tek tek atlatıyorsunuz ama dediğim gibi hepsi birer stres. Atlattıktan sonra ulan bundan mı korktum ben diyorsunuz. İlk bir yıl sürekli dönmeyi düşündüm. Hatta eşimi ve çocuğu geri gönderip benim kalıp para biriktirdikten sonra dönmeyi bile planladığım zamanlar oldu. Herkesin dediği 1,5 yıl verin kendinize daha sonra tekrar oturup düşünürsünüz. Tecrübe böyle birşeymiş ki haklı çıktılar.
    İkinci sene, artık tüm o zorlukları atlatabildiğin, kendine güveninin tekrar oluştuğu ve çalıştığında başarılı olma ihtimalinin olduğunu ve insanların seni gerçekten tebrik ederek, teşekkür ederek ödüllendirdiğini gördüğün bir yıl oluyor. Öyle olunca da ulan iyiymiş düşüncesine yavaş yavaş kapılıyorsun. Bu seferde kendine olan güveninin tazelendiğinden ataklık ve girişkenlik modu yavaştan devreye giriyor. Öyle olunca da başarılı olduğunda vay be gerçekten oluyor diyorsun. Paralel olarak gelirinde artıyor ve daha düzenli bir hayata geçiş yapıyorsun. Ailene ayırdığın vakit artıyor, gezmeye ve keşiflere başlıyorsun, çevre ediniyorsun (türk, amerikalı veya diğer avrupa göçmenleri). onlardan değişik bilgiler alıp kafandakilerle harmanlıyorsun ve artık amerika senin memleket olma halini alıyor. Ne demek istediğimi hemen kısa bi özetle açıklayayım; ilk geldiğinizde en kolay yapılan araba sigortasını yaptırıyorsun, pahalı ucuz çok irdeleyemiyorsun ama sonrasında daha ucuz ve kapsamlı olanı buluyor ve ona geçiyorsun. Aynı şey ev olayı içinde geçerli, ilk önce kafamı bi sokayım diyorsun sonra daha güvenli okul bölgesi yerleri öğreniyorsun ve oraya taşınıyorsun gibi gibi.
    Gelecek olan arkadaşlara beni aradıklarında hep aynı şeyi söylüyorum o yüzden burada da yazacağım. Amerikaya ister tek ister aile gelin, tüm aile fertleri mental olarak hazır olmalı. Para pul olaylarını zaten youtube ta izliyorsunuz onlara değinmeyeceğim ama kimse bunun mental tarafından bahsetmiyor. Lütfen lütfen ve lütfen psikolojinizi iyi hazırlayın. Ben hazırlamamıştım zorlandım. Erkekler için askerlik gibi düşünmeniz gerekiyor. 2 yıl boyunca şalterleri kapatın ve yapabilidiğinizi yapın sonrasında zaten olayları yoluna sokuyorsunuz. Ama tekrar söylüyorum. Lütfen tüm aile fertlerinizle beraber bu psikolojiyi hazır olmanız gerekiyor. Kızım tr de kreşe başladığında hiçbir gün ağlamadı, ingilizcesi olmadığı ve anlaşamadığı için burada 4 ay boyunca onu kreşe bıraktıktan sonra o sınıfında ben araba da ağladım ve geldiğim güne hergün lanet ettim. Bize kimse bu psikolojiyi anlatmadı. Varın durumu siz hayal edin. Şu anda ondan mutlusu yok, ama o 4 ayı gelin bize sorun.

Demem o ki burası keyifli bir yer ama o keyfi zorlukları atlatamazsanız yaşayamazsınız. Ne iş olursa yapacaksınız falan demiyorum zaten o kafada olmayan birisi burayı okumaz. Herşey zamanla oturuyor ama burada işler yavaş ilerliyor. Sabır eşiğinizi yükseltin, ne oldum nereye düştüm demeyin, çalışın sabredin ve bekleyin. Herşey yoluna giriyor.

Herkese güzel günler.

• ⭐⭐

@EmreATA super net anlatmissiniz.
    Kizinizin durumu guzel. Cocuklar cok rahat alisiyor yeni yerlere. Dili de cok guzel kapiyorlar.

Ilk 2 sene sikintili, green cardla gelmek Sikintilarin cogunu cozuyor otomatikman. Bir de bunun h1b'si,e2si var 🙂

• Yasaklı

@EmreATA bir topraktan kopmak icin o zehri alman icin 4 yil lazim 4 yil sonra ciktigin yere donsen ne yedigin et o eski et ne uyudugun oda yatak o eski yatak insanlar bayagi sen tuhaf kalacaksin onalarin etrafinda annen arkadaslarin herkes garip gelecek 4 yil sonunda sonra diyeceksin nedir lan hayatin yasamanin anlami sonra kafana dank edecek ,ye ic oyna yatirim yap kendine bak yeni yerler gez guzel yasa ibadetini kendin ve ailen icin yap sonra sonsuzluga karis.yok siyaset yok ekonomi herseyi baskasindan beklemek herkesi suclamak temebellik sikayetci Yapı hersey ucup gidecek ki iste yanliz kaldigindaki sen asil sen olacaksın. Basarilar diliyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@EmreATA yok boşlamadım sadece yazamıyorum zaman bulamadığım için. başlayacağım yakın zamanda merak etme kral 🙂

Yazıklarını aylardır konuştuğumuz için seni çok iyi anlıyorum. Herkesin başka başka problemleri oluyor. Her dediğine katılıyorum ama bir söylediğini insanların görmesi için belirgin olarak yazmak istiyorum.

"tüm aile fertlerinizle beraber bu psikolojiyi hazır olmanız gerekiyor."

ABD'ye değişik eyaletlere ve şehirlere gelen onlarca insan biliyorum bu psikolojiye hazır olmayanların hemen hemen hepsi geri döndü. Bazısı 4-5 ay kaldı geri döndü bazısı da 1 ay kalarak geri döndü. Bu arada bunlar çekilişle GC kazanıp ile gelenler için de geçerli. Bu ABD için değil göçmenliği özünde var. Kültür değişiyor, konfor alanından çıkıyorsunuz, aldığınız ekmek bile farklı sonuçta. Her şey sıfırdan başlamak gerçekten çok zor ama içine girince alışıyorsunuz. Emre bu psikolojiye hazır olmadığını söylemiş çoğu insan bunu bile bilmiyor. Yalan yok bunu da artistik olsun diye söylemiyorum bu arada ama ben 1 gün değil 1 saniye bile zorlanmadım psikolojik olarak. Çünkü benim avantajım ben 1 ay İtalya'da 1 ay da İspanya'da yaşamamdı. Az da olsa biliyordum ne ile karşılaşacağımı. Ama eşim az da olsa zorlandı. Çünkü onda da hamilelik ve çocukla geçen zamanlar vardı ondan zorlandı ama o da çok çok az. Çok şükür şimdiki halimize. Allah gördüğümüzden geri koymasın. Herkesin gönlüne göre olsun.

• @EmreATA, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Kızım tr de kreşe başladığında hiçbir gün ağlamadı, ingilizcesi olmadığı ve anlaşamadığı için burada 4 ay boyunca onu kreşe bıraktıktan sonra o sınıfında ben araba da ağladım ve geldiğim güne hergün lanet ettim. Bize kimse bu psikolojiyi anlatmadı. Varın durumu siz hayal edin. Şu anda ondan mutlusu yok, ama o 4 ayı gelin bize sorun..

surasi herseyi özetliyor, özellikle Aile olarak göc edeceklerin para, ev derken hic aklina gelmeyecek bu durumlarda nasil duracagini, güclü olmasi gerektigini bilmesi lazim.

Ben sizi tebrik ederim, kelimenin tam anlamiyla Baba olmak baska bir duygu, cocuklarini, her anlarini düsünmek, onlarin gelecegi icin herseye gögüs germek, dönüp dolasip ayni konuya geliyoruz, gercekten hersey onlar icin..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |