Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 175.9k 244

• 16 temmuzda bostondan abdye turist vizesi ile giriş yaptık,pasaport ve vize kontrolünde başka uçuştan yolcularda vardı.sıra bize geldiğinde klasik nereye gidiyorsunuz ne kadar kalacaksınız fln sorduktan sonra başka bir memur çağırdı adam,sonra o memur bizi ve 1 iranlı yaşlı çifti aldı ,bizi sanırım office polisine getirdi 30 dk soru sordu ne kadar nakit var(20.000 fazlaydı birşey demediler) nerede kalacaksınız dönüş bileti otel rezervasyonlarını teslim ettik form doldurup gönderdi sonunda.baya gerildim o süreçte yani arada 100 kişiden 2-3 kişi seçildi oda bize mi denk geldi diyeceğim ama sebebi belli malumunuzca

• @EasternStar merhaba hocam esnek dönüş biletinizi ne yaptınız, thy ofisi varsa oraya gideceğim, sacede esnek olsun diye fazladan kişi başı 7.000 TL fazla öde iptal karşılığı toplam 2.500 tl ödüyorlar kesintisiz iade bu mu dalga geçiyorlar herhal

• ⭐⭐

@hasan-van Hem ABD'de hem de Türkiye'de davalığız hocam, utanmadan benim şartları kabul ederek 3.000$ değerindeki bileti 336 TL karşılığı iptal ettiğimi öne sürüyorlar. Eğer iptal etmeseydim de no-show durumundan ötürü iade edilmez diyeceklerdi. Muhatap oldukça üzerime irin sıçrıyor gibi hissediyorum. Sözün özü ben pişmanım, zaten isminde Türk olmasa yüzüne bile bakmazdım.

• @hasan-van selamlar, önceki yazışmalarınızı okumadım, sizin yaşadığınız problem aşağıda vereceğim örnek gibiyse alamayacaksınız çünkü aynısı ben yaşadım. Belki biliyorsunuzdur ama ben yine de buraya yazayım.
    Sizin konunuz ile alakası yok ise belki bir gün başkasını işine yarar. Diyelim ki: gidiş-dönüş bilet aldınız. Yani Amerika-İstanbul / İstanbul-Amerika

1. Uçuş: Amerika - İstanbul olsun. ve siz gideceğiniz tarihi bildiğiniz için örneğin: 15.08.2024 tarihi olsun. Bu bileti gideceğiz tarih kesin diye "Esnek" olmayan bilet aldınız. (Yani iade'siz)
    2. Uçuş: İstanbul - Amerika olsun. Dediniz ki ben 2 ay istanbul'da kalırım ama bir şey olur işlerim ters gider vs vs ben şimdiden dönüş biletini 15.10.2024 tarihine alayım dediniz ve "Full İptalli" bir bilet aldınız. Daha sonra arada 1,5 ay geçti ve uçuş tarihinizi değiştirmek istediniz. Ne yazik ki FULL iade alamıyorsunuz.

Neden biliyor musunuz? Çünkü siz biletleme sırasında 2 bileti de aynı anda aldınız ve sadece dönüş biletini "Full Esnek" seçtiniz. THY bilet kuralları neticesinde hangi bilet ucuz ise o bilet üzerinden iade işlemlerini yapıyor. (Yani o biletin kuralları geçerli) Dolayısıyla biletleme sırasında ya ikisini de "Full Esnek" alacaktınız yada biletleri ayrı ayrı kestirecektiniz. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
    Benim de başıma geldi ve çok telefon görüşmesi yaptım ve bu bilet kurallarında yazıyormuş. Dolayısıyla kısmi iade aldım.

Bir kere sütten ağzım yandığı için olası bir iptal etme durumum olabilir diye bir sonraki seyahatimin bileti sadece Amerika - İstanbul gidiş ve tek bilet Eylül 2024 tarihine aldım. Full iade'li aldım ve sorun yaşamayacağım. Bu arada gerçekten iade yada değiştirme durumum olacak gibi görünüyor çünkü Amerika'da işlerimi yetiştiremem durumum olabilir. O dönem yaşayacağım tecrübemi ama %100 bir problem yaşamayacağımı düşünüyorum. Syg...

• ⭐⭐

@Redbeard Sorun; biletin üzerine görme engelli birinin koklayarak okuyabileceği şekilde "Tam İade" yazıp sonra kurallarda yazıyordu tam iade alamazsanız kuralları okusaydınız diyerek kendini temizlemeye çalışmak. Bu en basit tabir ile müşteriyi iade konusunda yanılgıya düşürmek, kuralları gizlemek olarak tanımlanabilir. Diğer havayollarında aynı şekilde bilet almaya çalıştığınız anda size uyarı veriyor, ya gidiş geliş tam iadeli alın aksi takdirde sorun yaşarsınız diyor; ama thy biletinizin tamamını iade etme vaadiyle fazladan aldığı paranın hakkını vermiyor. Sorun tamamını iade etmemelerinde değil, sorun bunu yapacaklarını önceden söylemeden bilet bedeli kadar fazla para talep etmelerinde.

Neyse işte siz ve biz gibi mağdurlar diğer arkadaşları uyarıyoruz da bazı sorunların üstesinden gelebiliyoruz.

• @EasternStar Ok Ok öncesini bilmediğim için. O zaman Hasan Bey %100 haklı ve THY'in mağdur etmemesi gerekiyor. Gerçi umurlarında oluyor mu tartışılır. O dönem de ben çok uğraşmıştım. Bu arada Hasan Bey'e önerim. En azından sosyal medya üzerinden yazarsa THY gibi büyük firmalar daha çabuk bir reaksiyon veriyor diye düşünüyorum. (Muhtemelen Hasan Bey onu düşünmüştür.) Syg.

• @Redbeard Biz zamanında hem sosyal medyadan yazdık, hem çağrı merkezinden sürekli aradık hem de Cimer’den yazdık. Asla umursamıyorlar ve papağan gibi aynı şeyi yani sizin de bahsettiğiniz kurallarından bahsediyorlar. Diyoruz ki OK anladık kural böyledir, o zaman neden uyarı koymuyorsunuz ya da neden iade hakkı varmış gibi yanlış bilgi vererek ekstradan para alıyorsunuz? Bu fazladan alınan para haksız zenginleşme değil mi? O zaman aradaki farkı bize iade edin. Ama hayır, asla bir yanıt alamıyorsunuz.

• @lavita Ben de size %100 katılıyorum. Bilet alımı sırasında "Tam Esnek" bilet için mutlaka sistematik bir uyarı yapması lazım. Bu basit sistem geliştirmeleri. Bak diğer bilet "tam esnek" değil, bu biletin özelliklerini tam kullanamayacaksınız Vb.? Emin misiniz? vb. demesi lazım.. Ne diyeyim THY gibi bir firmaya yakışmıyor.. Üzüldüm açıkçası :( :(

• @Redbeard İnsan ona üzülüyor zaten. Sen git dünya devi ol, sonra küçük çakallıklarla uğraş, yakışmıyor bence de.

• @lavita dünya devi olmuş firmanın son 3 yılda vergi ödemediği ortaya çıktı :) yani bu yapılanlar oldukça normal geliyor. Liyakatsızlık her yeri sarmış durumda maalesef.

• THY malesef direk ucuslarda diger firmalari bastirip tum direk ucuslari kendi tekeline baglamis. Cok eskiden Delta - American Airlines vs direk Istanabul - NY - DC vs. ucuslari oluyordu belki THY hizmet kalitesinde degildi ama en azindan alternatifti sagolsun THY bu ucuslari da bir sekilde baltaladigi icin dedigim gibi tekel olarak direk sadece kendisi Amerikaya ucuyor. Ucaklarda eskiden Turk yolcu agirlikli ucardi ama gerek ekonomik durum gerek THY'nin yeni acilan havalani sonrasi aktarma agini genisletmesiyle belediye otobusu kivaminda her tipte insanla malesef yan yana seyahat etme durumunuz olabiliyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@AE123

İstanbul dışında yaşayan birisi olarak yazdığınız bu sebep yüzünden, İstanbul havalimanının gereksiz büyüklüğü, uçuşlar arası transferlerde terminaller arası yolcu dostu olmayan mesafe, TK rötar performansı, iniş & kalkışlarda gereksiz taksi süreleri, TK’nın fiyatları ile kıyasladığınızda %30-%40 daha uygun fiyat sunması nedeniyle Lufthansa ve Swissair’i tercih ediyorum Frankfurt veya Zürih bağlantı olarak. Transit vizeye gerek olmaması ve diğer yolcuların profilinin daha iyi olması da cabası…

• ⭐⭐

@Redbeard Vermiyorlar, umurlarında değil, adamlar ABD'deki BBB'ye bile papağan gibi aynı yanıtı verip duruyorlar. Fazla para ödediğiniz için (ben 1.000$ fazladan esnek için ödedim) sizi suçlu duruma düşürüyorlar.

• ⭐⭐

@EasternStar, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@Redbeard Vermiyorlar, umurlarında değil, adamlar ABD'deki BBB'ye bile papağan gibi aynı yanıtı verip duruyorlar. Fazla para ödediğiniz için (ben 1.000$ fazladan esnek için ödedim) sizi suçlu duruma düşürüyorlar.

Ben Thy’den amex kartimla tam esnek bilet aldim. Gidis $1000 idi. Donus $1800. Donusu tam esnek aldigim icin $800 pahali idi. Dediginiz gibi körün gorebilecegi sekilde tam iade yaziyordu. Tam esnek olan icin online basvuruda bulundum. Saniyesinde $1000 iade ettiler. O ara cok yogundum. $1800 iade almam gerektiginin farkina varamadim. Hatta Thy den bir Turk firmasindan boyle ahlakli bir davranis gordugume sasirmistim. Her ne olduysa iade aldiktan 7 ay sonra benim daha fazla iade almam lazim diye aklima dustu 😁. Thy ile iletisime gecmeye calistim tabiki cevap vermediler. Normalde Amex cok kolay dispute yapiyor. Eksik iadenin hemen farkina varsaydim direk tamamini iade alabilirdim. Ancak geciktigim icin Amex iade etmedi. Bende Thy ile daha fazla ugrasmadim. Boylelikle Thy hakkindaki ahlaksiz olmasi fikrimde de yanilmamis oldum 😀

• @goodluck Bu durumu düzeltirler mi bilmiyorum. Düzeltecekleri zamana kadar eğer gidiş-dönüş tarihim %100 değişmeyecek ise (Ölüm-Kalım- yada Mücbir sebepler hariç.) tek biletleme yaparım. Ama diyelim ki gidiş tarihim net ama dönüş tarihimde az bir ihtimal değişme ihtimali var ise mecbur ayrı ayrı biletleme yapacağım. THY'yi mevcut uygulama politikasını şiddetle kınıyorum...

• ⭐⭐

@Redbeard, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@goodluck Bu durumu düzeltirler mi bilmiyorum. Düzeltecekleri zamana kadar eğer gidiş-dönüş tarihim %100 değişmeyecek ise (Ölüm-Kalım- yada Mücbir sebepler hariç.) tek biletleme yaparım. Ama diyelim ki gidiş tarihim net ama dönüş tarihimde az bir ihtimal değişme ihtimali var ise mecbur ayrı ayrı biletleme yapacağım. THY'yi mevcut uygulama politikası için şiddetle kınıyorum...

Aslinda ben de tek tek almamistim. Gidis donus biletleyip sadece donusu flexible almistim. Tabi Thy’nin bu kadar cakal olabilecegini tahmin etmedim. Bence en guzeli ikisini de en ucuzundan alip bilet kullanilmayacaksa ceza ile degistirmek olur. En az zarar vereni o sekilde oluyor. Tabi bu benim tecrubem.

• @goodluck himm o maliyete bakmamıştım açıkçası. Olası başıma gelirse gelecekte o minvalde karşılaştırırım..

• ⭐⭐⭐⭐

Uzun zamandır buradan güncelleme paylaşmıyordum sizlere. Bizim ABD'ye geleli tam 1.5 yıl olduğu bugünlerde Avukat Muhammed Üzüm Bey ve ekibi ile yapmış olduğumuz O-1A başvurumuz onaylandığını öğrenmiş bulunuyorum. Artık diğer başvurular için çalışmaya başlayacağız. İnşallah en kısa zamanda diğer güzel haberleri de vermiş olurum. Bu süre içinde 4 DV Lottery başvurusu, 2 H-1B başvurusu yapıldı ama hepsi çekiliş olduğu için ne yazık ki olmadı. Biz de kendi işimizi kendimiz halledelim dedik ve bu süreçte onayımızı aldık. Darısı tüm başvuru yapanlara.

• @denizci10 Tebrik ediyorum. Hayirli olsun. Adiniza cok sevindim. Bildigim kadariyla onaylanmasi zor olan bir basvuru turu. Olaganustu yetenekli vize turu olmasi lazim. Dogru mu hatirliyorum?

• ⭐⭐⭐⭐

@dpdemir evet hocam.

O-1A: Individuals with an extraordinary ability in the sciences, education, business, or athletics (not including the arts, motion pictures or television industry) olarak geçiyor.

Benim alanım Business. Çok kolay bir başvuru değildi açıkçası hem benim hem de avukatlar için.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k