Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 176.2k 244

• @Redbeard İnsan ona üzülüyor zaten. Sen git dünya devi ol, sonra küçük çakallıklarla uğraş, yakışmıyor bence de.

• @lavita dünya devi olmuş firmanın son 3 yılda vergi ödemediği ortaya çıktı :) yani bu yapılanlar oldukça normal geliyor. Liyakatsızlık her yeri sarmış durumda maalesef.

• THY malesef direk ucuslarda diger firmalari bastirip tum direk ucuslari kendi tekeline baglamis. Cok eskiden Delta - American Airlines vs direk Istanabul - NY - DC vs. ucuslari oluyordu belki THY hizmet kalitesinde degildi ama en azindan alternatifti sagolsun THY bu ucuslari da bir sekilde baltaladigi icin dedigim gibi tekel olarak direk sadece kendisi Amerikaya ucuyor. Ucaklarda eskiden Turk yolcu agirlikli ucardi ama gerek ekonomik durum gerek THY'nin yeni acilan havalani sonrasi aktarma agini genisletmesiyle belediye otobusu kivaminda her tipte insanla malesef yan yana seyahat etme durumunuz olabiliyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@AE123

İstanbul dışında yaşayan birisi olarak yazdığınız bu sebep yüzünden, İstanbul havalimanının gereksiz büyüklüğü, uçuşlar arası transferlerde terminaller arası yolcu dostu olmayan mesafe, TK rötar performansı, iniş & kalkışlarda gereksiz taksi süreleri, TK’nın fiyatları ile kıyasladığınızda %30-%40 daha uygun fiyat sunması nedeniyle Lufthansa ve Swissair’i tercih ediyorum Frankfurt veya Zürih bağlantı olarak. Transit vizeye gerek olmaması ve diğer yolcuların profilinin daha iyi olması da cabası…

• ⭐⭐

@Redbeard Vermiyorlar, umurlarında değil, adamlar ABD'deki BBB'ye bile papağan gibi aynı yanıtı verip duruyorlar. Fazla para ödediğiniz için (ben 1.000$ fazladan esnek için ödedim) sizi suçlu duruma düşürüyorlar.

• ⭐⭐

@EasternStar, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@Redbeard Vermiyorlar, umurlarında değil, adamlar ABD'deki BBB'ye bile papağan gibi aynı yanıtı verip duruyorlar. Fazla para ödediğiniz için (ben 1.000$ fazladan esnek için ödedim) sizi suçlu duruma düşürüyorlar.

Ben Thy’den amex kartimla tam esnek bilet aldim. Gidis $1000 idi. Donus $1800. Donusu tam esnek aldigim icin $800 pahali idi. Dediginiz gibi körün gorebilecegi sekilde tam iade yaziyordu. Tam esnek olan icin online basvuruda bulundum. Saniyesinde $1000 iade ettiler. O ara cok yogundum. $1800 iade almam gerektiginin farkina varamadim. Hatta Thy den bir Turk firmasindan boyle ahlakli bir davranis gordugume sasirmistim. Her ne olduysa iade aldiktan 7 ay sonra benim daha fazla iade almam lazim diye aklima dustu 😁. Thy ile iletisime gecmeye calistim tabiki cevap vermediler. Normalde Amex cok kolay dispute yapiyor. Eksik iadenin hemen farkina varsaydim direk tamamini iade alabilirdim. Ancak geciktigim icin Amex iade etmedi. Bende Thy ile daha fazla ugrasmadim. Boylelikle Thy hakkindaki ahlaksiz olmasi fikrimde de yanilmamis oldum 😀

• @goodluck Bu durumu düzeltirler mi bilmiyorum. Düzeltecekleri zamana kadar eğer gidiş-dönüş tarihim %100 değişmeyecek ise (Ölüm-Kalım- yada Mücbir sebepler hariç.) tek biletleme yaparım. Ama diyelim ki gidiş tarihim net ama dönüş tarihimde az bir ihtimal değişme ihtimali var ise mecbur ayrı ayrı biletleme yapacağım. THY'yi mevcut uygulama politikasını şiddetle kınıyorum...

• ⭐⭐

@Redbeard, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@goodluck Bu durumu düzeltirler mi bilmiyorum. Düzeltecekleri zamana kadar eğer gidiş-dönüş tarihim %100 değişmeyecek ise (Ölüm-Kalım- yada Mücbir sebepler hariç.) tek biletleme yaparım. Ama diyelim ki gidiş tarihim net ama dönüş tarihimde az bir ihtimal değişme ihtimali var ise mecbur ayrı ayrı biletleme yapacağım. THY'yi mevcut uygulama politikası için şiddetle kınıyorum...

Aslinda ben de tek tek almamistim. Gidis donus biletleyip sadece donusu flexible almistim. Tabi Thy’nin bu kadar cakal olabilecegini tahmin etmedim. Bence en guzeli ikisini de en ucuzundan alip bilet kullanilmayacaksa ceza ile degistirmek olur. En az zarar vereni o sekilde oluyor. Tabi bu benim tecrubem.

• @goodluck himm o maliyete bakmamıştım açıkçası. Olası başıma gelirse gelecekte o minvalde karşılaştırırım..

• ⭐⭐⭐⭐

Uzun zamandır buradan güncelleme paylaşmıyordum sizlere. Bizim ABD'ye geleli tam 1.5 yıl olduğu bugünlerde Avukat Muhammed Üzüm Bey ve ekibi ile yapmış olduğumuz O-1A başvurumuz onaylandığını öğrenmiş bulunuyorum. Artık diğer başvurular için çalışmaya başlayacağız. İnşallah en kısa zamanda diğer güzel haberleri de vermiş olurum. Bu süre içinde 4 DV Lottery başvurusu, 2 H-1B başvurusu yapıldı ama hepsi çekiliş olduğu için ne yazık ki olmadı. Biz de kendi işimizi kendimiz halledelim dedik ve bu süreçte onayımızı aldık. Darısı tüm başvuru yapanlara.

• @denizci10 Tebrik ediyorum. Hayirli olsun. Adiniza cok sevindim. Bildigim kadariyla onaylanmasi zor olan bir basvuru turu. Olaganustu yetenekli vize turu olmasi lazim. Dogru mu hatirliyorum?

• ⭐⭐⭐⭐

@dpdemir evet hocam.

O-1A: Individuals with an extraordinary ability in the sciences, education, business, or athletics (not including the arts, motion pictures or television industry) olarak geçiyor.

Benim alanım Business. Çok kolay bir başvuru değildi açıkçası hem benim hem de avukatlar için.

• @denizci10 Tebrikler dostum, kolayliklar dilerim 😊

• ⭐⭐⭐⭐

@MySea çok sağolun hocam.

• @denizci10 Tekrar tebrik ediyorum sizi ve avukatinizi. Zoru basarmissiniz. Hakkinizda hayirli olsun. Bircok insana destek oldunuz, belki de onlarin mukafati oldu bu basari.

• ⭐⭐⭐⭐

@dpdemir çok sağolun. Estağfurullah elimden geleni yapmaya çalıştım ve en iyisini diledim hep herkes için.

• @denizci10 Hayirli olsun ne guzel bir basari ,Umarim eb1 yada eb5 li gunleriniz de yakindir.Basarilar diliyorum.

• @denizci10 merhaba, çok tebrikler öncelikle hayırlı olsun sizin için. Kriterler olarak eb2 niw ile benzerlik gösteriyor neden O1A tercih ettiniz avukatlarınız ile mutlaka değerlendirmişsinizdir. Ben de eb2 araştırdığım için merak ettim, bilgilenmek için soruyorum.

• @Henry-bloor teşekkür ederiz darısı Green Card başvurumuza artık.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ahmet-0 öncelikle teşekkür ederim. Önce O-1A onayı almak iki avantaj sağlıyor hem dosyanın sağlam olduğunu gösteriyor hem de 3 yıl boyunca ABD de çalışma ve oturma izni veriyor. Hatta dilersek şu an Türkiye’ye dönüp vizenizi alıp gelebiliriz bile ama tabii şu an böyle bir düşüncemiz yok. O-1A onayı alarak bu dosyanın güçlü bir dosya olduğunu ispat etmiş olduk. Şimdi sırada EB1 veya EB2 NIW kararı var. Avukatımla haftaya bir görüşme yapacağız hangisi üzerinden ilerleyeceğimize karar vereceğiz. Ben de avukatım da adım adım gitmeye karar verdik.

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    3 İleti
    217 Bakış
    M
    @ATS16 https://apps.apple.com/us/app/money-manager-remove-ads/id564730202 Ben memnunum başka bir uygulama denemedim bunun kullanımı kolay geldi.
  • ABD'deki Türk Telegram Grupları

Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    3
    0 Oy
    3 İleti
    10k Bakış
    P
    @Programmer Cok tesekkurler
  • ABD'de elektrik ve su kesintisi

Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    16
    1 Oy
    16 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Kuzey Delaware 'de en son 2012 de hurricane Sandy geldiginde, gece 10 dakikaligina elektrikler kesilmisti. Suyun kesildigini hic hatirlamiyorum.
  • Turist vizesiyle ABD'ye girip kaçak yaşamak

Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    28
    1 Oy
    28 İleti
    19k Bakış
    crazycellsC
    Ercan Bey zaten ettigi kufurlerle amacini belli etti sanirim. Forumda sinkafli kufur kesinlikle kabul edilebilir degil, o nedenle kendisi forumdan cikarilmistir. Bu konuyu sanirim her acidan kapatabiliriz. Zaten ABD'de yasal statuye sahip olmadan yasamak hic kimseye tavsiye ettigimiz ya da destekledigimiz bir fikir degil. Ozellikle Turkiye'de yasayan kisilere verilebilecek en iyi ornek su an Turkiye'de bulunan Suriyelilerdir sanirim, yasal olarak hukumet tarafindan alinmalarina ragmen cektikleri ve yasadiklari ortada... Bir de bunun hukumet tarafindan desteklenmeyen seklini dusunun. ABD hukuk ulkesi oldugundan, kacak olsaniz da bazi haklariniz kesinlikle oluyor, ama bu sizi yaniltmasin. Benim gorebildigim kadariyla insanlar kacak olarak ABD'de yasamis fakat daha sonra cok sansli bir sekilde ABD vatandasi ile evlilik yapip yasal statu kazanan kisilerden oldukca etkilenip, kacak yasamanin rahat oldugu fikrine kapiliyor. Oysa sizin gordugunuz, artik illegal statuye sahip olmayan ve cok sansli olan birisi.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k